• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Ι3?

jim

New member
αν ολα πανε καλα μπαινω νοεμβρη αεροπορια, οποτε στο εξης μαλλον θα ειμαι τακτικος στο φορουμ.
Λοιπόν, έχω διαβάσει πάρα πολλά και διάφορα, αλλά για να είναι πιο σίγουρο και για μένα και για αλλους που τυχόν θα εχουν την ιδια απορία:
εχω 8-8,5 βαθμούς μυωπία, θα βγω Ι3? άοπλος?
είναι αλήθεια ότι λόγω ... συνωστισμού βυσμάτων στην αεροπορία μπορεί κάποιος να μην πάρει το Ι που πρέπει να πάρει;
χρειάζεται βύσμα; και αξιζει πραγματικά;
αυτά.
ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση αλλά και για όλες τις απαντησεις που έχω ηδη παρει διαβάζοντας το site.
 
Με την μυωπία που έχεις παίρνεις Ι3 ένοπλο. Δεν παίζει ρόλο το βύσμα στο αν θα πάρεις Ι3 ή όχι! Τώρα αν είναι καλό ή κακό για την αεροπορία θα σε γελάσω, πάντως από ιστορίες φίλων μου μάλλον καλό είναι.
 

drberto

New member
Μπορει να παρεις και Ι3 αοπλο,ειδικα αν εχεις και κανα βαθμο αστιγματισμο.Το Ι δεν μετραει πουθενα !!!Μονο αν ενδιαφερεσαι να κανεις καριερα στις Ενοπλες Δυναμεις η στα Σωματα Ασφαλειας!Ουτε στο δημοσιο μετραει ουτε στον ιδιωτικο τομεα,τιποτα!Ουτε και το Ι5 ψυχολογικο δεν μετραει!Προσωπικα δεδομενα βλεπεις!
Αν μπορεις να παρεις Ι αοπλο (Ι3ΧΟ ή Ι4) καντο χωρις επιφυλαξη!
 

trevans

New member
Απο 7-9 βαθμοι ειναι Ι3 αοπλο (στα σιγουρα...σε αυτες τις κατηγοριες παιζω). Σιγουρα αοπλος, γλυτωνεις πολλες απο τις φαρσοκωμωδιες
 

jim

New member
Κάποιος μου'πε πως ο νόμος λέει πως 'από 7 ως 9 διόπτριες' είσαι Ι3ΧΟ. Διόπτριες είναι οι ... γνωστοί βαθμοί της μυωπίας; Αν Ναι, thank god!
 
Εγώ ξέρω ότι από 7 έως 9 βγαίνεις Ι3 ένοπλο. Μπορεί στην συγκεκριμένη περίπτωση να σε ανέβασε λίγο ο γιατρός. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια. Κλασσική απάντηση: με ένα τηλεφωνάκι στο στρατολογικό σου γραφείο θα μάθεις...

Επίσης, τα Ι δεν συμψηφίζονται, δηλαδή αν κάποιος έχει μυωπία για Ι3, αστιγματισμό για Ι3, λάμες στα πόδια για Ι3, είναι λίγο αδερφή για Ι3, έχει κάνει εγχείρηση στην μέση του για Ι3, δεν θα πάρει Ι4 ή Ι5, θα πάρει Ι3...
 

assistant

New member
[quote author="Mixalis.Antonopoulos"]Επίσης, τα Ι δεν συμψηφίζονται, δηλαδή αν κάποιος έχει μυωπία για Ι3, αστιγματισμό για Ι3, λάμες στα πόδια για Ι3, είναι λίγο αδερφή για Ι3, έχει κάνει εγχείρηση στην μέση του για Ι3, δεν θα πάρει Ι4 ή Ι5, θα πάρει Ι3...[/quote]Όντως, επικρατεί το ισχυρότερο Ι προς τα κάτω.
 

drberto

New member
[quote author="jim"]Κάποιος μου'πε πως ο νόμος λέει πως 'από 7 ως 9 διόπτρες' είσαι Ι3ΧΟ. Διόπτρες είναι οι ... γνωστοί βαθμοί της μυωπίας; Αν Ναι, thank god![/quote]

Διοπτρες ειναι το αθροισμα μυωπιας και αστιγματισμου.
 

Argiris

New member
Αν μπορεις παρε Ι3 ΜΟ ορθοπεδικο. Για 3 λογους. 1ον δεν θα φας χωσιμο σε μαγειρια και θαλαμοφυλικια οπως οι αοπλοι, 2ον ο Ι3 ορθοπεδικος ειναι ελευθερος ασκήσεων και δεν εκτελει ουτε παραγγέλματα, 3ον δεν θα κανεις ουτε στρατικοποιηση ουτε στιβο μαχης ακομα και για βολη θα σε πανε με λεωφοριακι.
 

jim

New member
Επειδή είδα ότι το θέμα απασχόλησε και άλλους και αλλού στο forum, κοίταξα λίγο το σχετικό νομοθέτημα που υπάρχει για download στο site. Δεν ξέρω αν έχει βγει νεότερος νόμος, αλλά σύμφωνα με τον ισχύοντα:
με άθροισμα 7-9 διοπτριών(άθροισμα μυωπίας και αστιγματισμού), είσαι Ι3(ΣΙ/3). Και εκεί που λέει για την κατάταξη των εξεταζόμενων σε κατηγορίες σωματικής ικανότητας, δε μιλάει για Ι3 με ή χωρίς όπλο.
Αυτά βρήκα, αν κάποιος μπορέσει να βρει κάτι ειδικότερο, καλώς.
Άντε, τα λέμε
 

dipipidi

New member
ΔΟ: 8,5/1,5 και ΑΟ: 6,5/1, μυωπία και αστιγματισμός αντίστοιχα.

Πολύ επαγγελματικά η οφθαλμίατρος με κατέταξε στη
τρίτη σωματική κατηγορία χωρίς όπλα. Ρυθμίστηκε αντίστοιχα και το πλήθος των ειδικοτήτων που μπορούσα να επιλέξω. Επιπρόσθετα, δεν έκανα υπηρεσίες, αγγαρείες με βάρη. Γενικότερα με σωστό χειρισμό και ειλικρίνεια μπορούσα ν' αποφύγω τις περισσότερες.

Φυσικά, δεν ανήκα στη Φρουρά και δεν έκανα σκοπιά. Ήμουν άοπλος βοηθός στη πύλη, άνοιγα την πύλη, χαιρετούσα στρατιωτικά και την έκλεινα.

Δεν συμμετείχα σε καμία άσκηση, γυμναστική, ούτε στο Σ.Π.Ε.Ν.

Οι γιώτα ήταν όλοι σ'ενα καλάθι. Είτε γιώτα3χο είτε γιώτα4, απο συχνοουρία η ψυχολογικό μέχρι στένωση σπονδύλου ας πούμε δεν έκαναν τίποτα.

Απο τα 400 άτομα, ήμαστα 19 γιώτα. Αν μας απέλυαν αμέσως θα ήμουν ευγνώμων. Τώρα είμαι ευχαριστημένος. Πήραν την ειδικότηταη «Διοικητικών καθηκόντων».

Μη πάτε ν' αποδείξετε τον ανδρισμό σας. Χρησιμοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο της θητείας για να εξελιχθείτε. Αν έχετε την ικανότητα να κριθείτε ανίκανοι καλλιεργήστε τη.
 
Top