• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

I4 άοπλος και μετάθεση?

husqy

New member
Καλησπέρα σε όλους και μπραβο για την πολυ καλη σελιδα σας.
Παρουσιάζομαι τον Μαιο στην Σπαρτη απο την οποία και κατάγομαι και στην οποία ζουν οι δικοί μου.
Χρειάζομαι την βοήθεια όποια ξέρουν κάτι για 2 θέματα.

1)Έχω πρόβλημα στο γόνατο μου. Για την ακρίβεια έχω κάνει πριν 3 χρόνια χειρουργίο για ρίξη χιαστου και μηνίσκου, το όποίο μέχρι και σήμερα με ταλαιπωρεί. Έχω όλα τα χαρτιά και πρόσφατη γνωμάτευση απο ορθοπεδικό και επιπλέον το πόδι μου είναι πιο αδύνατο απο το άλλο και δεν κλεινει και δεν ανοιγει όσο το άλλο.Δεν μπορώ να τρέξω κανονικά και έχω πρόβλημα όταν μένω για ώρα όρθιος. Λογικά πάω για Ι4?

2) Είχα διαβάσει ένα άρθρο στα νέα που έλεγε πως απο την στιγμή που έγινε 9μηνο, όσοι βγαίνουν Ι4 και Ι3 άοπλοι δικαούνται να μην υπηρετήσουν παραμεθώριο αλλά κοντά σε αστικά κέντρα. Παραθέτω και το link http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4528526
γνωρίζετε κάτι για αυτό? Υπάρχει κάπου να βρω την σχετική διάταξη?

Σας ευχαριστώ πολυ για τις υπεύθυνες απαντήσεις σας
 

Axilleas

New member
Για το 1) καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος που έχει γνώση θεμάτων ιατρικής. Πάντως στην παραμεθώριο που ήμουν υπήρχαν παιδιά με σοβαρό πρόβλημα στα πόδια τους, που αφενός ήταν Ι4 και αφετέρου ήταν ελεύθεροι ορθοστασίας (δλδ απείχαν από αναφορές, και η μόνη υπηρεσία που έκαναν ήταν θαλαμοφύλακας).
Για το 2) δεν νομίζω πως ισχύει, από όσο ξέρω άτομα με Ι4 πάθηση πάνε κανονικά παραμεθώριο. Το ότι δεν θα πήγαιναν παραμεθώριο είχε ακουστεί σαν σκέψη από το υπουργείο πέρυσι τέτοια εποχή περίπου, αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε.
 
Top