• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

I5/Aπαλλαγη και Παχυσαρκια

roth

New member
Χαιρετώ

Περιμένω και εγώ το χαρτί μου για να παρουσιαστώ τον Φεβρουάριο που μας έρχεται (2010).
Για πολλούς και διάφορους λόγους δεν μπορώ να υπηρετήσω την παρούσα στιγμή, διάβασα στο ΦΕΚ που υπάρχει η λίστα με τα άτομα που δικαιούνται αναβολή ότι άτομα που το σωματικό τους βάρος ξεπερνά τα 7/10 του φυσιολογικού δικαιούνται είτε 2ετη αναβολή είτε Ι5.
Είμαι 1.80 (σύμφωνα με την ταυτότητα, δεν νομίζω να ξεπερνώ το 1.83 στην πραγματικότητα) και ζυγίζω 145 κιλά. Δεν εχω ιδιαιτερα προβληματα στην κίνηση εχω ομως χονδροπαθεια στο δεξι γονατο μετα απο τραυματισμο.
Οπότε, τι μπορώ να κάνω για να διεκδικήσω την αναβολή/απαλλαγή; Πρέπει να περιμένω ως την ήμερα που θα παρουσιαστώ η μπορώ και με κάποιον άλλο τρόπο να το κανονίσω νωρίτερα και αν ναι πως;

Ευχαριστω προκαταβολικα.
 

Teo83

New member
Θα πείς στο γιατρό του κέντρου ότι γνωρίζεις πως δικαιούσαι αναβολή. Καλό είναι να έχεις και μαζί σου το σχετικό επίσημο έντυπο, για να μην ταλαιπωρηθείς.

Και στον χειρότερο μαλάκα να πέσεις ελάχιστα αν επιμείνεις θα σε πάνε 401, επιτροπή απαλλαγών και σπίετι σου.

Αν μετά από 2 χρόνια συνεχίσεις να ζυγίζεις τόσο η παραπάνω (πράγμα που δεν σου εύχομαι) ξεμπέρδεψες οριστικά με το στράτο.
 

1wraith1

New member
Μάλλον για Ι4 σε βλέπω...

Αλλά, πραγματικά, πιστεύεις ότι αξίζει να μείνεις παχύσαρκος για άλλα 2 χρόνια, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία σου, αλλά και το να τρέχεις κάθε 6 μήνες να σε εξετάσουν (με "κινδυνο" ανα πάσα στιγμή να μην σου ανανεώσουν την αναβολή) για να αποφύγεις 7 μήνες (ουσιαστικά, με άδειες, κέντρο κτλ) θητείας;

Όταν ήμουν στον παθολόγο στο 401, για τον ίδιο λόγο με εσένα, ξέρεις πόσα παιδιά ενώ περιμένανε να πάρουν αναβολή, τους έβγαλε Ι4 και πάθανε την πλάκα τους; Εγώ είδα 3 τέτοιες περιπτώσεις (και άλλες 2 που θέλανε να βγουν Ι4 και τους δώσανε αναβολή).

Για σκέψου το ξανά το ζήτημα πιο ψύχραιμα...
 

roth

New member
Οι λόγοι που δεν μπορώ να μπώ αυτη τη στιγμή φαντάρος δεν εχουν ιδιαιτερη σχεση με την παχυσαρκια μου. Οικογενειακοι και οικονομικοι ειναι οι λογοι γιαυτο και χρειαζεται να το καθιστερισω. Ευχαριστω για την βοηθεια παντος. Να ειστε καλα.
 

Themis3

New member
Η παχυσαρκία θεωρείται, μετά το κάπνισμα, η δέυτερη αιτία θανάτων. Στατιστικές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προβλέπουν ότι θα υπάρχουν 2,3 δισεκατομμύρια υπέρβαροι ενήλικες στον κόσμο μέχρι το 2015 και περισσότεροι από 700 εκατομμύρια από αυτούς θα είναι παχύσαρκοι, είναι σαφές το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα.
Η αντιμετώπιση παχυσαρκίας με χειρουργική επέμβαση είναι μια ιατρικά παραδεκτή λύση που μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που πάσχουν από νοσογόνο παχυσαρκία, δηλαδή τα άτομα που έχουν ΔΜΣ (δείκτη μάζας σώματος) 40 και άνω.
 
Top