• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Ι5 ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

Status
Not open for further replies.

avoipd

New member
"kai exei epishs vrethei se symvoulia epitropwn apallagwn ws voithos twn stratiwtikwn giatrwn. "

Φαίνεται ότι ούτε κι εσύ διαβάζεις ή δεν θες να διαβάζεις αυτά που γράφω. Για πήγαινε 4-5 μηνύματα πιο πίσω να ξαναδιαβάσεις το παράδειγμα μου στην επιτροπή απαλλαγών και να δεις πως γίνεται ο εκμαυλισμός των φαντάρων από τους στρατιωτικούς. Επίσης να σημειώσω ότι με τον ίδιο τρόπο μου ήρθε και η απαλλαγή.
Μάλλον είσαι μικρός ακόμα και ρομαντικός και νομίζεις ότι όλα γίνονται με το γράμμα του νόμου, την δημοκρατία και τον όρκο του Ιπποκράτη. Πιστεύω ότι μόλις εκπληρώσεις το "χρέος" σου προς την πατρίδα κάνεις την ειδικότητα σου, μπεις για τα καλά στη δουλειά σου με όλα τα καλά που αυτή συνεπάγεται (φακελάκια, αδιαφορία, φιλαργυρία, αναλγησία) τότε ίσως καταλάβεις αυτά που σου λέω καλύτερα.

"An oi APALLAGES einai kati toso eykolo tote giati to 99% ths Ellinikhs neolaias yphretei kanonika? "

Με κάλυψε 100% ο arlekinos σε αυτό.
 

Γιατρός

New member
[quote author="avoipd"]"Avoidp kai Arlekine exete edw 2 atoma pou einai pio armodioi apo esas se ayto to 8ema."

Αυτό σου εξηγώ ότι είναι και το λάθος σου. Σας κάνανε να πιστεύεται ότι είστε πιο αρμόδιοι με τα ψέμματα και την πλύση εγκεφάλου που σας κάνανε οι στρατιωτικοί. Έτσι ώστε όταν απολυθείτε να διαδόσετε σε φίλους, συγγενίες, γνωστούς αλλά και σε σελίδες στο internet σαν και αυτή,όλα αυτά τα ψέμματα και να τους αποθαρρύνετε από το να παρουν Ι5. Δεν κατηγορώ εσενα και τον Γιατρό εγώ. Εσείς είστε απλώς τα θύματα.[/quote]

Σας παρακαλώ, διαβάστε και οι δύο ξανά το post μου, μόνο 5-6 σειρές είναι. Από πού βγαίνει το συμπέρασμα ότι τα λέω αυτά, ρε παιδιά;

Να τί παθαίνει όποιος μπαίνει στη μέση για να εμποδίσει τον καυγά... <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->
 

ygeionomikarios

New member
Loipon gia na valoume kapoia pragmata sth 8esh tous. Kavgas den egine kai oute prokeitai na ginei (elpizw!)
Avoidp den mporw na gnwrizw an ontws eixes kapoio pa8ologiko, or8opediko h psyxiatriko provlhma kai gi ayto sou edwsan APALLAGH! To na pistepsw oti apla sou thn edwsan epeidh epaikses ton trelo mou einai dyskolo.
Gia to an eimai 8yma ti na sou pw? Apopsh sou! Kai opos eixe pei kai o iggy pop :"Oi apopseis einai san tis kwlotrypides.Oloi exoume apo mia."
To na leme pantws sta paidia pou diavazoun to forum kai plhsiazei h mera na yphrethsoun oti an 8eloun mporoun xalara na paroun apallagh to 8ewrw ligo aney8yno.
 

ligadouras

New member
Για να ομαλοποιηθούν τα πραγματα τονίζω, όταν κάποιος είναι αποφασισμένος να μη πάει στρατό δεν πηγαίνει...Υγειονομικάριε λες To na pistepsw oti apla sou thn edwsan epeidh epaikses ton trelo mou einai dyskolo....Επειδή ο καθένας έχει τον μικροκοσμο του σου λέω και εγώ πως γνωρίζω τουλάχιστον δυο άτομα που παίξαν το θέατρο πως ήταν τρελοί και πήραν οριστική απαλλαγή...Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως υπάρχει κοσμος που θεωρεί τη στρατιωτική θητεία ως φυλακή (το σωστό ή το λάθος αυτής της άποψης είναι υποκειμενικό).Τι μπορεί να κάνει κάποιος για να αποφύγει αυτή τη "φυλακή" εξαρτάται από τον άνθρωπο....και πιστεύω πως μπορεί να κάνει πράγματα εκτός λογικής....Εσύ ως γιατρός θα έπερνες την απόφαση να πάει κάποιος φαντάρος που είναι αποφασισμένος να μη πάει;Είμαι σίγουρος πως τον συγκεκριμένο άνθρωπο θα τον ξαναέβλεπες μετά από λίγες μέρες επειδή θα είχε παει και θα είχε χέσει στη μέση του στρατοπέδου (τρελό δεν ακούγεται?-οπως τρελό είναι κάποιος να κάνει απεργία πεινας κτλ)..
Τέλος επειδή δεν υπάρχει περίπτωση υγειονομικάριε να αλλάξεις γνώμη, θα σου πρότεινα(χωρίς να θέλω να σου το παίξω δάσκαλος) να μη είσαι απόλυτος σε θέματα που μπορεί να γνωρίζεις(ως γιατρός) αλλά έρχονται σε αντίθεση με τις προσωπικές εμπειρίες ορισμένων ανθρώπων (πχ μπορεί εσύ να μην πιστευεις πως ορισμένοι γιατροί απαιτούν με τον τρόπο τους φακελάκια αλλά ορισμένοι ασθενείς να τα έχουν δώσει) ...Τονίζω ξανά πως η πλειοψηφία(κατα τη γνώμη μου) των νέων της χώρας θεωρεί το στρατό ανούσιο και δεν θα ήθελε να υπηρετήσει αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα μπουν στη διαδικασία να το παίξουν τρελοί για να το αποφύγουν...

ΥΓ. ¨Οταν κάποιος είναι αποφασισμένος να μη πάει στρατό δεν θα παει...
 

ygeionomikarios

New member
Re paidia sto telos tha me trelanete teleiws kai tha parw apallagh telika ki egw! (kanoume kai ligo xioumor)
Pou kollane ta fakelakia twra? To an kapoioi synadelfoi mou ta pairnoun den exei kamia sxesh me th syzhthsh kai se kamia periptwsh den tha apologh8w egw gi aytous!
Sto thema mas. Lete oti exete akousei kapoion h exete kapoio gnwsto h filo tou filou pou htan apofasismenos kai epaikse theatro kai etsi phre apallagh. Ayta einai fhmes kai gia mena den exoun megalh aksia. Egw rwtw ton avoidp pou opos leei phre O IDIOS apallagh: pws to ekane? to epaikse trelos? h mhpws eixe ontos kapoio provlhma pou na dikaiologei apallagh?
Nomizw oti h apanthsh tou tha prosferei polla sthn syzhthsh...

P.S. Kalo tha htan na metaferoume sto forum proswpikes empeiries kai viwmata dika mas anti gia pragmata pou akousame apo dw kai apo kei (koinws Radio-Arvyla)
 

ygeionomikarios

New member
Se ena 8a symfwnhsw mazi sou ligadoura. Eipes oti yparxoun kapoioi pou 8ewroun to strato fylakh kai einai diate8eimenoi na ftasoun sta akra gia na ton apofygoun. E ta atoma ayta pi8anotata exoun psyxiatriko provlhma pou dikaiologei apallagh!
Gia na mhn parekshgh8w kai gia na prolavw tyxon antidraseis ksekatharizw to ekshs:
to oti kapoios exei ena provlhma psyxiatrikhs fysews de shmainei se kamia periptwsh oti einai "trelos". Paradeigma: ena atomo pasxei apo sovarh agxwdh diataraxh. To atomo ayto den xarakthrizetai "trelos" kai katw apo kanonikes syn8hkes einai ena apolytws leitourgiko atomo. Par'ola ayta tha parei apallagh giati katw apo syn8hkes stress mporei na ekdhlwsei viaih h aytokatastrofikh symperifora...
Elpizw na egina katanohtos..
 

avoipd

New member
Όντως έχω κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, δεν είναι όμως από τα σοβαρά που όπως είπες στην αρχή μόνο αυτά μπορούν να δώσουν Ι5. Γνωρίζω όμως άλλες 2 περιπτώσεις ατόμων που τους ξέρω, τους χαιρετάω κτλ. που πήραν Ι5 προσποιούμενοι ότι έχουν ψυχολογικά προβλήματα ενώ είναι εντελώς καλά. Αυτά είχα να σου πω. Πίστευε ότι θέλεις, δεν έχω σκοπό να συνεχίσω τη συζήτηση μαζί σου γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξεις γνώμη. Άλλωστε από ότι βλέπω έχεις γεμίσει τη σελίδα με μηνύματα σου και μάλιστα έχεις γίνει και ξεχωριστό θέμα

<!-- m -->http://forum.thiteia.org/viewtopic.php? ... sc&start=0<!-- m -->

Αυτό από μονο του λέει πολλά.
 

ygeionomikarios

New member
Edw piasthkes adiavastos...To topic sto opoio parapempei to link sou dhmiourghthike apo ena xrhsth o opoios diagrafhke oristika apo to forum. O periplanwmenos, o vismatias kai o psarwmenos einai to idio atomo gi' ayto o site admin ekane ban kai sta 3 nicknames klwnous!
Yparxei leptomerhs anafora gia ayto to 8ema apo ton site admin sth 8ematikh enothta :nea tou diadiktyakou komvou.
Allh fora otan pas na dhmiourghseis entypwseis psakse kalytera to 8ema giati 8a ekte8eis opos twra.
 

Fontas

New member
Μυρμιδονα εν μερη συμφωνω μαζι σου,υπητετεις την πατριδα σου και το κανεις γιατι αν σκεφτομασταν οπως καποιοι αλλοι θα ειχαμε ακομα τουρκους εδω.

Εγω θα σας πω κατι αλλο,αντιρησιες ,χτες χτυπηθηκε ενα παιδακι που ειχε τατουαζ στο μπρατσο την ελληνικη σημαια,γιατι???καινε την ελληνικη σημαια γιατι???

Γιατι ειναι κολοπαιδια του κερατα και μολις πανε 25 ανοιγουν επειχηρησεις με τα λεφτα του μπαμπα και το παιζουν δεξιοι,γιατι ειναι βολεμενοι και φορανε παντελονια γιατι στειλανε τις φουστες για πλυσιμο.


11 αυγουστου μπαινο και εχω στην πλευρα της καρδιας την ελληνικη σημαια με τον παρηφανο σταυραετο οποιος θελει εδω ειμαι,

Ντροπη και αισχος σε αυτους που το εκαναν,δεν διαφερουν απο ενα ναζιστη ειναι το ιδιο απλα στο αλλο στρατοπεδο.
 

ico

New member
Τι λέτε ρε.Εγώ δηλαδή που είμαι εδώ και επτά χρόνια καταθλιπτικός και με κρίσεις πανικού γιατί να υπηρετήσω?Θα παίξω με την υγεία μου?Βιώνω εδώ και 7 χρόνια το μαρτύριο της κατάθλιψης και θα σκεφτώ το στρατό?Δεν λέω τίποτα άλλο γιατί θα βρίσω και δεν το θέλω.
 

ico

New member
Όσο για αυτόν που έγραψε το θέμα η λέξη στρατόκαυλος τον αντιπροσωπεύει στο ακέραιο <!-- s:twisted: -->:twisted:<!-- s:twisted: -->
 

ser giannakis

New member
εχουμε και λεμε μπορει εγω να καβατζωθηκα και μπορει να μπαινω τριπολη αυριο αλλα ενας κολλητος μου μπηκε πριν 6 μηνες καλαματα με ενα @@ λιγοτερο, ελκος και να του λειπει και ενα ενζυμο στο στομαχι.Στην καλαματα του σακατεψαν τα γονατα και στο σουφλι του γαμη8ηκε και η πιεση . Τραβατε και πεστε του παλικαριου για στρατο.Ξεχασα να πω οτι το φιλαρακι ειναι Ι3 αοπλο. Αφοθ κι αυτοι μας κλεβουν ενα χρονο 8α τους κλεβουμε κι εμεις
 

WindowsNT

New member
Φίλε πολύ ιδεολόγος είσαι. Σήμερα δεν υπηρετείς την πατρίδα. Υπηρετείς τα λαμόγια της πατρίδας.
 

alextax

New member
Ακριβώς..
Υπηρετείς καθαρά τους σκοπούς των λαμογιών, οι οποίοι για να αποτρέψουν μέρος της αέναης ανεργίας σε στέλνουν φαντάρο δήθεν για να προστατέψεις την πατρίδα σου. Χειρότερο, δε, είναι το γεγονός πως υπάρχουν ακόμα ανόητοι (για να μην εκφραστώ πιο αισχρά), οι οποίοι νομίζουν πως αν κάνουν τατουάζ την ελληνική σημαία στο μπράτσο κρατάνε τους Τούρκους και τους Σκοπιανούς μακριά..

Ξυπνήστε, οι τζάμπα μάγκες πέθαναν..

Υπολογίστε τους εργαζόμενους στο στρατό και μετά προσθέστε τους φαντάρους σε όλα τα σώματα..Μπορείτε κάλλιστα να καταλάβετε πως δεν είναι θέμα ασφάλειας ο μη εθελοντικός στρατός.. Από 'κει και πέρα προσθέστε εκ νέου τις πελατειακές σχέσεις. Όταν το ρουσφέτι κάποιου βουλευτή σε μια υποψήφια ψήφο είναι το να βάλει το παιδί της ψήφου στην αεροπορία ή στο ναυτικό, είναι ευκόλως εννοούμενο να καταλάβει κάποιος πως είναι η πιο "φθηνή" λύση ρουσφετιού για κάποιον βουλευτή, και κατ'επέκτασιν της εκάστοτε κυβέρνησης...

Είναι αυτά και άλλα πολλά.. θα χρειαστεί ολόκληρη έκθεση για να καταγράψω τους λόγους για τους οποίου ΤΟΥΣ συμφέρει να μας στέλνουν ακόμα στο στρατό...
 

ygeionomikarios

New member
Συμφωνώ σε πολλά από αυτά που είπατε. Ένας ακόμα λόγος για τους οποίους δύσκολα θα καταργηθεί το "φανταριλίκι" είναι ότι τα στρατόπεδα, δηλαδή οι φαντάροι, συντηρούν τις τοπικές οικονομίες επαρχιακών πόλεων, χωριών αλλά και των νησιών. π.χ. Αν έκλεινε το ΚΕΥΓ ταυτόχρονα θα χρεωκοπούσαν τα μισά μαγαζιά της Άρτας.
Όσο για το ρουσφέτι κατά τη γνώμη μου είναι επιεικώς ΤΡΑΓΙΚΟ για κάποιον να ψηφίζει πρόσωπα ή κόμματα με κριτήριο το αν βολεύτηκε στο στρατό. Καλό θα ήταν πριν κατηγορήσουμε αόριστα τα "λαμόγια" να ρωτήσουμε τους εαυτούς μας μήπως γινόμαστε κι εμείς ολίγον τι "λαμόγια" όταν σηκώνουμε το τηλέφωνο και παρακαλάμε τον κάθε μ@λ@κ@ να φροντίσει έτσι ώστε να μην κακοπεράσουμε στη θητεία μας.
Τις προάλλες ήρθε ένα παλλικάρι στο Φρουραρχείο και μου ζητούσε αναβολή. Όταν τον ρώτησα γιατί μου είπε ότι υπηρετεί σε μια μαύρη μονάδα στη Σάμο (δεν έχει σημασία σε ποια ακριβώς) όπου έχουν 1 έξοδο ανά 40 μέρες. Τις υπόλοιπες 39 σκοπιά! Αλήθεια αν δε γίνονταν 2000 παράτυπες μετατάξεις σε κάθε ΕΣΣΟ ο φανταράκος αυτός θα είχε ή όχι μια πιο άνετη θητεία;;; Ρητοτική ερώτηση.
Κατά τη γνώμη μου τον παραλογισμό της στρατιωτικης θητείας δεν τον συντηρούν μόνο τα "λαμόγια" οι πολιτικοί και οι στρατιωτικοί αλλά και ορισμένα "λαμόγια" φαντάροι οι οποίοι με τα βύσματά τους περνάνε αυτοί καλά σε βάρος κάποιον άλλων....
 

alextax

New member
Συμφωνώ απόλυτα όσον αφορά την οικονομία στις επαρχίες και είναι πολλά ακόμα που μπορούμε να βρούμε ώστε να καταλάβουμε γιατί πάμε ακόμα φαντάροι..

Από 'κει και πέρα θα ήθελα να συμφωνήσω και στον προσδιορισμό "λαμόγιο-φαντάρος", αλλά δεν μπορώ να το κάνω.. Ο φαντάρος-βύσμα μπορεί να είναι άτομο που έχει τεράστια ανάγκη να βολευτεί για να μην χάσει την δουλειά του ή να μην μπορεί να αφήσει την οικογένειά του που μπορεί να έχει κάποιου είδους πρόβλημα κλπ κλπ κλπ..

Παρά ταύτα, θα συμφωνούσα να σταματήσουν τα ρουσφέτια μόνο αν σταματούσαν και οι υγειονομικάριοι σε κάθε σώμα να κάνουν την πιο χαλαρή θητεία. Τότε, ναι..τότε τα πράγματα θα ήταν πιο αξιοκρατικά.. Και μην μου πεις τι θα γινόταν αν κάποιος φαντάρος πάθαινε κάτι στην σκοπιά και ποιος θα τον πρόσεχε?

Κάλλιστα θα μπορούσε ένας υγειονομικάριος να κάνει και σκοπιές και αγγαρείες απ΄το να το παίζει όλη την ημέρα και να υπήρχε ένας μόνιμος γιατρός (ή άλλος φαντάρος τέλος πάντων) στη μονάδα που να μην είναι απαραιτήτως φαντάρος. Τόσοι άνεργοι γιατροί υπάρχουν.
 

ygeionomikarios

New member
Μπράβο! Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι οι οπλίτες γιατροί είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη μετά την πενικιλλίνη! Κι εγώ είμαι της άποψης ότι κακώς μας χρησιμοποιούν στο τζάμπα. Στην τελική ας βάλουν ένα στρατιωτικό γιατρό που είναι και η δουλειά του ή ένα γιατρό που είναι σε αναμονή για ειδικότητα, επί πληρωμή βέβαια.
Από κει και πέρα είναι ατυχές να εντοπίζεις το πρόβλημα στους 100 γιατρούς που κατά μέσο όρο παρουσιάζονται στο Υγειονομικό σε κάθε ΕΣΣΟ.
Έχω δηλώσει ότι υποστηρίζω την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας. Μέχρι όμως να γίνει αυτό θα είμαι φανατικός πολέμιος των "βυσμάτων". Όσο για αυτά που λες ότι κάποιος βάζει "βύσμα" γιατί έχει ανάγκη να δουλέψει δεν ισχύει! Η συντριπτική πλειοψηφία των βυσματούχων κάθε άλλο παρά οικονομικό πρόβλημα έχουν. Πού να το βρει το βύσμα αυτός που δεν έχει στον ήλιο μοίρα οικονομικά. Είμαι 9 μήνες γιατρός στον Ελληνικό Στρατό και όλοι όσοι μου έχουν ζητήσει παραπομπή για αναβολή λόγω οικονομικών προβλημάτων ήταν παιδιά χαμηλής κοινωνικο-οικονομικής στάθμης τα οποία λόγω έλλειψης βύσματος έφτασαν να υπηρετούν στις πιο "μαύρες" και απομακρυσμένες μονάδες.
Εξίσωση λοιπόν της θητείας για όλους. Τέρμα στους φαντάρους "διαφόρων ταχυτήτων". Δεν είναι δίκαιο άλλοι να υπηρετούν στο Βόρειο Έβρο την ίδια στιγμή που κάποια μαμόθρευτα πλουσιόπαιδα κάνουν παραμεθόριο στην Αττική.
 

alextax

New member
Στην ουσία του θέματος συμφωνούμε..απλά υπάρχουν κάποιες μικροδιαφορές οι οποίες νομίζω πως εύκολα μπορούν να λυθούν..

Συμφωνώ πως τα βύσματα στην πλειοψηφία τους είναι γόνοι εύπορων οικογενειών ή τέλος πάντων οικογενειών που δεν ανήκουν στις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις.. Ωστόσο, δεν μπορείς να απαλείψεις το γεγονός πως και οικογένειες με αρκετά οικονομικά προβλήματα δεν μπορούν να έχουν γνωστό έναν νοματάρχη ή κάποιον άλλον που γνωρίζει κάποιους άλλους μεγαλύτερους..
Έχω πάρα πολλούς γνωστούς που πήγαν στον βουλευτή της επικράτειάς τους χωρίς καν να τον έχουν ξαναδεί, παρ'όλα αυτά πήραν μετάταξη..δεν είναι όλοι τους πλούσιοι (για την ακρίβεια κανείς δεν είναι απ'αυτούς που ξέρω)!!

Επίσης, δε γίνεται να γνωρίζεις όλους αυτούς που προσπαθούν να δουλέψουν (και είναι πολλοί) ενώ βρίσκονται εν θητεία..ούτε να υποβαθμίζεις αυτό που κάνουν..

Πάντως, καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα.. Όταν πλέον δεν θα υπάρχουν υγειονομικάριοι τότε δεν θα υπάρχουν και βύσματα...Προς Θεού δεν έχω τίποτα με τους υγειονομικάριους. Ο κολλητός μου στην Άρτα ήταν. Απλά, λέω πως όσο "κακό" είναι να υπάρχουν βύσματα, το ίδιο κακό είναι να υπάρχουν και άλλοι φαντάροι (όχι απαραίτητα βύσματα) που δεν κάνουν κανονική θητεία, αλλά πιο χαλαρή..

Αυτά μετά τιμής και σεβασμού..
 
Status
Not open for further replies.
Top