• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Καθυστέρηση απόλυσης

rootbreaker

New member
Θα ληθελα να ρωτήσω κάτι τους παλαιότερους στο forum να μου απαντήσουν αν γνωρίζουν.Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Κατατάχθηκα στο Ναυτικό τον Νοέμβρη του 2010 (σειρά 10Δ). Αφού τελείωσε η προπαίδευση και παρουσιάστικα στην υπηρεσία μου έκανα τα χαρτιά μου στο στρατολογικό γραφείο που υπάγομαι ώστε να υπηρετίσω μειωμένη θητεία λόγω του ότι είμαι το μοναδικό τέκνο ανίκανου προς εργασία γονέα, μιας και ο πατέρας μου έχει αναπηρία σε ποσοστό 67% και λαμβάνει για το λόγο αυτό αναπηρική σύνταξη. Έχει μάλιστα γνωμάτευση από γιατρό που λέει ότι πρέπει να λαμβάνει φροντίδα από τους οικείους του.
Ο πατέρας μου πέρασε από επιτροπή στο ΝΝΠ, τον Μάρτιο του 2011. Μετά από 3 περίπου εβδομάδες ήρθε χαρτί στην υπηρεσία μου που έλεγε ότι η αίτησή μου απορίφθηκε. Αφού πέρασε περίπου ένας μήνας πήγα πάλι στο στρατολογικό γραφείο στο Ρουφ και έκανα προσφυγή κατά της πρώτης απόφασης ζητώντας επανεξέταση. Όντως ο πατέρας μου πέρασε και πάλι από επιτροπή αρχές Ιουλίου (10 Ιουλίου αν θυμάμαι καλά). Εκεί οι γιατροί του είπαν ότι πάλι θα απορίψουν την αίτηση για 9μηνο γιατί όπως είπαν " Η κατάστασή σας δεν είναι και τόσο τραγική. Θα μπορούσατε να δουλεύετε μάυρα σαν τηλεφωνητής ή ταμίας".
Μετά από αυτή την εξέλιξη δεν μπήκα καν στον κόπο να ψάξω το τι έγινε με την απόφαση της επιτροπής. Περίμενα ότι θα απολυόμουν κανονικά στις 24 Νοέμβρη του 2011. Τα πράγματα όμως πήραν μια ευχάριστη τροπή για εμένα. Στις 19 του Σεπτέμβρη με φωνάζουν στο οπλονομείο και ο οπλονόμος μου λέει ότι απολύομαι. Εκείνη τη στιγμή είχα υπηρετίσει 9 μήνες και 26 ημέρες, μην έχοντας πάρει ούτε μία ημέρα άδειας! Ο οπλονόμος και ο Γ/Ε μου είπαν ότι σίγουρα έχει γίνει λάθος και ότι θα πρέπει να το ψάξω γιατί υπηρέτισα παραπάνω 26 μέρες και μου χρωστάνε 15 μέρες άδεια απολύσεως. Μου έδωσαν μάλιστα το τηλέφωνο του αρμόδιου γραφείου της ΔΝΕ και μου είπαν να μιλήσω με συγκεκριμένο άνθρωπο το όνομα του οποίου δεν μπορώ να αποκαλύψω για ευνόητους λόγους. Μετά από επικοινωνία με το γραφείο της ΔΝΕ έμαθα ότι το σήμα που τους ήρθε από τη στρατολογία με την αλληλογραφία στις 19/6 είχε ημερομηνία 12/8. Δηλαδή η στρατολογία γνώριζε για 36 μέρες ότι εγώ θα έπρεπε να είχα απολυθεί στις 24 Αυγούστου αλλά έστειλε το σήμα με καθυστέρηση. Ο αξιωματικός που μίλησα, ο οποίος ήταν εξυπηρετικότατος και ευγενέστατος και τον ευχαριστώ πάρα πολύ, μου είπε ότι με το που πήρε το σήμα στα χέρια του στις 19/6 κίνησε διαδικασίες ώστε να απολυθώ άμεσα. Επίσης είπε ότι και με fax να του το είχανε στείλει από τη στρατολογία στις 12/8 θα είχα απολυθεί στην ώρα μου και θα είχα πάρει και την άδειά μου.
Εγώ ρωτάω τώρα το εξής:
Πως μπορώ να αποζημιωθώ για την παραπάνω θητεία που υπηρέτισα και για το γεγονός ότι δεν πήρα καθόλου άδεια απολύσεως?
 

endyo

New member
Να μην αποζημιωθείς, στην πατρίδα σου έκανες καλό, όχι στον εχθρό σου!
Είσαι λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση, μπράβο νέε!
 

rootbreaker

New member
Καλή η πλάκα αλλά έχασα παραπάνω από ένα μήνα δουλειάς, δηλαδή 1200 ευρώ. Χώρια το ότι θα υπολογιστεί διαφορετικά το δώρο Χριστουγέννων που θα πάρω. Και ειδικά έτσι όπως μας φέρεται η πατρίδα μας τώρα τελευταία.....
 

dimarch

New member
Φίλε ηρέμησε. Έχεις δουλειά με 1200 Ευρώ και τολμάς να το λες. Που ζεις? Και μη μου πεις για προσόντα και τέτοια γιατί έχω πολλούς φίλους με πτυχία βαρβάτα (αν ξέρεις από Φυσικό.....) που είναι κηπουροί σε δήμους και δεν πληρώνονται!!!
 

rootbreaker

New member
1200 ευρώ για 1.5 μήνα δουλειάς (25 οι παραπάνω μέρες και 15 οι μέρες άδειας που θα τις δούλευα) άρα 900 ευρώ το μήνα. Είτε όμως 1200, είτε 500 είτε 3000 όμως να ήταν αυτά που παίρνω τον μήνα, στην τελική τι σημαίνει ότι πρέπει να τους τα χαρίσω? Δεν νομίζω ότι τα κλέβω από κανέναν, με τον ιδρώτα μου τα βγάζω.
Και ξέρω πάρα πολύ καλά τι γίνεται όχι μόνο με πτυχιούχους του Φυσικού, αλλά και του ΕΜΠ και της Παντείου και της ΑΣΟΕΕ. Το ξέρω πως πλέον αν έχεις πτυχίο δεν βρίσκεις δουλειά ούτε να μοιράζεις φυλλάδια και ότι είμαι τυχερός που είχα δουλειά να με περιμένει με το που απολύθικα. Το ξαναλέω όμως ότι αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τους τα χαρίσω.
 

p_h

New member
φυσικά και δεν πρέπει να τους τα χαρισεις απορώ πως το προτείνουν ορισμένοι. Νομίζω η άδεια αποζημειώνεται 30€ την ημέρα, η άλλες μέρες δε γνωρίζω.
 

rootbreaker

New member
Φίλε p_h σε ευχαριστώ. Δεν το ήξερα αυτό. Μήπως ξέρεις το που πρέπει να απευθυνθώ?
 

p_h

New member
στη μονάδα σου, αν έχουν ακομη εκει τον φακελο σου αλλιώς θα σου πουν σε ποια κεντρική διευθυνση έχει πάει.
 
Top