• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Κερατωκονως

Γεια σας
Παρουσιαστηκα στις 15 αυγουστου 2010 οταν παρουσιαστικα μου ανακαλυωαν στο 424 οτι πασχω απο Κερατοκωνο και εγω και ο δυδιμος αδερφος μου. Τοτε μας δωθηκε 2 ετη αναβολη για να παμε να το κοιταξουμε. Για να μην φλιαρω πηραμε αλλες 2 η 3 δν θυμαμε ακριβως. Το θεμα μου ειναι οτι εχουμε κανει 2 laser και 2 μεταμοσχευσης κερατοειδους (μια ο καθενας) και τωρα ελειξε η τελευταια μας αναβολη και μας ηρθε ξανα το χαρτη καταταξης. Υπαρχει καμοια περιπτωση για απαλλαγη στρατευσεις και για τους 2 μας. Αν παρουσιασουμε χαρτια απο τους γιατρους μας και ον οχι τι ελαφριντικα θα εχουμε κατα την θητεια μας? <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->
 

Viscare

New member
Δεν παίζει να απαλλαγείς από το στρατό με Ι5 για Ι4 πας λογικά αν έχεις ακόμα σοβαρό πρόβλημα.
 
D

dls1989

Guest
αν εχει αποκατασταθει το ποροβλημα
 

kd305

New member
[quote author="εκκατομυριουχος"]Γεια σας
Παρουσιαστηκα στις 15 αυγουστου 2010 οταν παρουσιαστικα μου ανακαλυωαν στο 424 οτι πασχω απο Κερατοκωνο και εγω και ο δυδιμος αδερφος μου. Τοτε μας δωθηκε 2 ετη αναβολη για να παμε να το κοιταξουμε. Για να μην φλιαρω πηραμε αλλες 2 η 3 δν θυμαμε ακριβως. Το θεμα μου ειναι οτι εχουμε κανει 2 laser και 2 μεταμοσχευσης κερατοειδους (μια ο καθενας) και τωρα ελειξε η τελευταια μας αναβολη και μας ηρθε ξανα το χαρτη καταταξης. Υπαρχει καμοια περιπτωση για απαλλαγη στρατευσεις και για τους 2 μας. Αν παρουσιασουμε χαρτια απο τους γιατρους μας και ον οχι τι ελαφριντικα θα εχουμε κατα την θητεια μας? <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->[/quote]


Αν έχει διορθωθεί το πρόβλημα θα υπηρετήσετε κανονικά,βασικά το ΦΕΚ σίγουρα θα αναφέρει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
 

Viscare

New member
Ναι αν δεν έχεις σοβαρό πρόβλημα όπως προείπα θα υπηρετήσεις κανονικά αν έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα πλήρως δεν τίθεται θέμα Ι4.
 

papoutsos

New member
Καλησπερα κι απο μενα,
φιλε εκατομμυριουχος εχω υποβληθει κι εγω στις ιδιες επεμβασεις πριν απο μερικα χρονια και τωρα παρουσιαζομαι κι εγω β εσσο 2013.
απο οτι εχω ψαξει δεν προβλεπεται Ι5!αναλογως την οπτικη οξυτητα θα βγουμε και οτι Ι προβλεπεται!Απλα επειδη ειναι ευαισθητο οργανο το ματι και επειδη παντα υπαρχει περιπτωση επιπλοκης μετα την μεταμοσχευση οσα χρονια και αν περασουν, θα μας δωσουν καποιες απαλλαγες και με μεγαλη πιθανοτητα Ι4 γιατι κανενας δε θα ρισκαρει να παθεις κατι!
εγω προσωπικα εχω παρει χαρτι απο τον γιατρο μου στο οποιο αναγραφει τι ειδους επεμβασεις εχω κανει και τι θα προτεινε να αποφυγω ετσι ωστε να μην υπαρξει καποιο προβλημα!
 

Constantine IC

New member
Γεια σας παιδιά. Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με τα δύο μάτια μου, το οποίο ονομάζεται κερατόκωνος. Wikipedia: <!-- m -->http://en.wikipedia.org/wiki/Keratoconus<!-- m -->

Συγκεκριμένα, χωρίς να φοράω (ημίσκληρους) φακούς έχω όραση 2 / 10 και στα δύο μου μάτια, (ή 1 / 10 ή 3 / 10 στο ένα μάτι, δε θυμάμαι καλά), ενώ όταν φοράω φακούς έχω 9 / 10 και στα δύο μάτια. Χωρίς να φοράω φακούς, ουσιαστικά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να πάω από εκεί που τους έβγαλα μέχρι το κρεβάτι να κοιμηθώ και το πρωί όταν ξυπνάω μόνο να πάω από το κρεβάτι μέχρι εκεί που τους βάζω. Άμα τους φοράω δεν έχω κανένα πρόβλημα, μπορώ να κάνω τα πάντα, ακόμα και να οδηγάω (με προσοχή το βράδυ). Δεν έχω κάνει ούτε μεταμόσχευση, ούτε λέιζερ, ούτε τίποτα. Ουσιαστικά έχω βολευτεί με τους φακούς και έχω συνηθίσει. Και μάλλον το πρόβλημα στην ηλικία των 25 - 26 που είμαι τώρα έχει σταθεροποιηθεί.

Αλλά όταν τους φοράω μπορούν να προκύψουν άλλα προβλήματα, όπως να μπει σκόνη στα μάτια μου, να θολώσουν οι φακοί από υγρασία, να βγουν από τη θέση τους, οπότε θέλω λίγο χρόνο να τους ξαναβάλω κτλ.

...

Δεδομένου ότι τελείωσα τις σπουδές μου έκοψα την αναβολή για να μπω με την ΣΤ ΕΣΣΟ του 2013, τώρα τον Νοέμβριο. Και μου έχει γενηθεί η απορία τι θα κάνω στον στρατό; Θα μπω; Θα πάρω αναβολή; Θα πάρω απαλλαγή; Τι Ι θα πάρω; Ι4 ; Τι ακριβώς θα κάνω; Και αν κάτι πάει στραβά και χάσω τον ένα φακό, ενώ είμαι στο στρατό τι θα κάνω; Θα πάρω 1 μήνα άδεια μέχρι να μου έρθει ο καινούργιος; Και κάποια πρωινά δυσκολεύομαι να βάλω τους φακούς, μπορεί να χρειαστεί και μισή ώρα να προσαρμοστώ.

Εγώ άμα ήταν να επιλέξω τι θα ήθελα, θα ήθελα να υπηρετήσω τώρα ή ποτέ. Δηλαδή να υπηρετούσα τώρα τον Νοέμβριο ή να έπαιρνα απαλλαγή για πάντα. Αναβολή για 2 χρόνια με τίποτα. Σε δύο χρόνια μπορεί να είμαι σε άλλο σημείο του πλανήτη για μεταπτυχιακά - διδακτορικά - δουλειές, ή ακόμα και αν έχω μήνει στην Ελλάδα μπορεί να έχω τακτοποιηθεί επαγγελματικά και να καταστραφώ άμα πάω στρατό. Το καλύτερο θα ήταν να μπω στο στρατό και να κάνω κάτι ήρεμο για 8 μήνες που είναι η θητεία μου, με κατανόηση αν γίνεται.

Γενικά ποια είναι η δική σας άποψη; Κάποιοι που έχουν το ίδιο πρόβλημα με εμένα; Γιατροί - Οφθαλμίατροι υπάρχουν στο φόρουμ; Λογικά το χαρτί κατάταξης θα μου έρθει αρχές Οκτώβρη, οπότε θα πάω στο 401 για ακτινογραφία θώρακος που ζητάνε. Εκεί μπορώ να μιλήσω με έναν οφθαλμίατρο να με συμβουλέψει για το τι θα κάνω (θα έχω το χαρτί κατάτξης για την επόμενη ΕΣΣΟ μαζί μου). Τι λέτε;
 

Constantine IC

New member
Οποιοι έχουν το πρόβλημα του κερατόκωνου, κατά 99% πάνε Ι5 και 1% Ι4. Θα γράψω σύντομα τι ακριβώς έγινε κατά τη θητεία μου 2 ημέρες στην Αυλωνα - 401 οπότε και πήρα Ι5 για παθολογικούς λόγους με υπογραφή οφθαλμίατρου. Όποιος έχει αυτό το πρόβλημα με τα μάτια του και τον έχει καλέσει ο στρατός μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου και θα τον καθησυχάσω: kkantezsπαπάκιgmail.com
 
Top