• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Λήξη αναβολής και χαρτί στράτευσης

Zhen-Xlogic

New member
Καλησπέρα σας,

Λόγω σπουδών είχα αναβολή μέχρι 31/12/2009, σήμερα ελέγχοντας τα χαρτιά μιας και θέλω να πάω να τελιονο το ανακάλυψα ότι έχει λήξη η αναβολή.

Το ερώτημα μου είναι το έξεις από την στιγμή που λίγη η αναβολή ΔΕΝ πρέπει να ειδοποιηθούο να πάω να πάρω το χάρτη από την αστυνομία δεν έχω λάβει καμιά ειδοποιησεί από την αστυνομία, και καμιά ενόχληση από ρουφ.

Το ρουφ δεν απαντάει στα τηλεφωνά, και αύριο θα πάω από εκεί, ταυτόχρονα εκκρεμή μια πιστοποίηση από δημόσιο ΙΕΚ που θα γίνει τον μαιο μιας και την προηγούμενη την έχασα λόγο δουλειάς τη ακριβώς θα γίνει τώρα?

θεωρούμε ανυπότακτος και θα φάω τους 6 μίνες παραπάνω?

Ευχαριστώ.
 

Axilleas

New member
Aνυπότακτος από όσο ξέρω θεωρείται κάποιος από την στιγμή που παραλάβει το χαρτί κατάταξης και το γράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι...Δεν μπορούν να σε κυρήξουν ανυπότακτο, από την στιγμή που δεν έχεις βάλει την υπογραφή σου ότι παρέλαβες κάποιο χαρτί κατάταξης. Ωστόσο, επειδή και από άλλες περιπτώσεις ξέρω πως όσων η αναβολή έληγε 31/12/2009 μπαίνουν κανονικά τον Μάιο, για ρίξε μια επίσκεψη στην στρατολογία...
 

geoim

New member
Παρουσιάζεσαι το Μάιο αν η αναβολή ήταν μέχρι 31/12/2009. Τις επόμενες μέρες θα σου έρθει ειδοποίηση, αν όχι κάνε μια επίσκεψη προς τη στρατολογία.

Προς τον Axilleas: Τι σημαίνει "Δεν μπορούν να σε κυρήξουν ανυπότακτο, από την στιγμή που δεν έχεις βάλει την υπογραφή σου ότι παρέλαβες κάποιο χαρτί κατάταξης." ??????
Δηλαδή αν ο άλλος κρύβεται και δεν πάει να πάρει το χαρτί είναι νόμιμος; Η αστυνομία αν δε βρει τον ίδιο θα ρωτήσει κάποιον συγγενή του και από κει και πέρα αν κανείς δε γνωρίζει τίποτα θα τον κηρύξουν ανυπότακτο. Δε νομίζω να στέκει αυτό που γράφεις...
 

Axilleas

New member
[quote author="geoim"]Παρουσιάζεσαι το Μάιο αν η αναβολή ήταν μέχρι 31/12/2009. Τις επόμενες μέρες θα σου έρθει ειδοποίηση, αν όχι κάνε μια επίσκεψη προς τη στρατολογία.

Προς τον Axilleas: Τι σημαίνει "Δεν μπορούν να σε κυρήξουν ανυπότακτο, από την στιγμή που δεν έχεις βάλει την υπογραφή σου ότι παρέλαβες κάποιο χαρτί κατάταξης." ??????
Δηλαδή αν ο άλλος κρύβεται και δεν πάει να πάρει το χαρτί είναι νόμιμος; Η αστυνομία αν δε βρει τον ίδιο θα ρωτήσει κάποιον συγγενή του και από κει και πέρα αν κανείς δε γνωρίζει τίποτα θα τον κηρύξουν ανυπότακτο. Δε νομίζω να στέκει αυτό που γράφεις...[/quote]

Oκ, ίσως το διατύπωσα λάθος: εννοούσα από την στιγμή που δεν σε έχει ενοχλήσει κανένας από στρατολογία/αστυνομία σχετικά με κατάταξη δεν μπορούν μετά να σε κυρήξουν ανυπότακτο... προφανώς άλλο θέμα να σε ψάχνουν και εσύ να κρύβεσαι... Δηλαδή εάν στον φίλο που έγραψε το ποστ παραπάνω δεν του έρθει το χαρτί κατάταξης, προφανώς δεν θα μπορεί να παρουσιαστεί τον Μάιο αλλά επίσης προφανώς δεν θα μπορούν να τον κηρύξουν και ανυπότακτο...
 

daemon

New member
Σε κάθε περίπτωση είσαι ανυπότακτος. Αντιγράφω από το site του ΓΕΣ:

23. Ποιος κηρύσσεται ανυπότακτος και πως διακόπτεται η ανυποταξία;

Όποιος δεν κατατάσσεται στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά την ημερομηνία που έχει υποχρέωση να καταταγεί, χωρίς να υπάρχει οποιοσδήποτε νόμιμος λόγος (αναβολή ή απαλλαγή), σύμφωνα με το Στρατολογικό Νόμο.

Η ανυποταξία διακόπτεται στις παρακάτω περιπτώσεις:

α. Με τη συμπλήρωση του 45ου έτους της ηλικίας του ανυποτάκτου. Ωστόσο η ποινική ευθύνη συνεχίζει να υφίσταται μέχρι τη συμπλήρωση του χρόνου παραγραφής του εγκλήματος (20ετία)
β. Με την κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις
γ. Με τη σύλληψη για ανυποταξία
δ. Με την παρουσίαση του ανυποτάκτου σε στρατιωτική δικαστική Αρχή ή στο αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο

Δεν αναφέρει πουθενά για υπογραφές και αν σε ψάχνουν ή δε σε ψάχνουν από την αστυνομία. Αν έχει έρθει η ώρα σου να παρουσιαστείς και δεν πας είσαι ανυπότακτος. Απο εκεί και πέρα αν πας σε δίκη ίσως αθωωθείς δεν το γνωρίζω (αν και δεν το πιστεύω) ίσως και όχι, αλλά όπως και να έχει θα έχεις μπλέξει σε μια ιστορία με πολλά τρεχάματα, θα κάνεις 6 μήνες παραπάνω θητεία (ή θα πληρώσεις 6 χιλ. ευρώ) κλπ.
 

Axilleas

New member
Η ημερομηνία που έχει υποχρέωση να καταταγεί κάποιος (π.χ. εάν θα είναι 10,11 ή 12 Μαίου) αλλά και το κέντρο που θα παρουσιαστεί καθορίζονται από το χαρτί κατάταξης. Αλλιώς ο άλλος δεν είναι σε θέση να ξέρει που θα πάει και πότε θα πάει. Όταν λοιπόν ο νόμος μιλάει για ημερομηνία υποχρεωτικής κατάταξης, προφανώς θεωρείται δεδομένο ότι έχει έρθει και το χαρτί. Ίσως να συμβαίνει αυτό που λες, ότι δλδ εάν δεν του έρθει χαρτί και κατά συνέπεια δεν μπορεί να παρουσιαστεί μετά να κριθεί αθώος από στρατοδικείο, εάν και το θεωρώ παράλογο τελείως...αλλά ελλάδα είμαστε...
 

daemon

New member
Κοίτα αφού το ξέρει ότι μπαίνει δεν έχει λόγο να μπλέξει σε μια περιπέτεια με "ίσως" και "μπορεί" και "λογικά". Ας ψάξει να βρει το χαρτί του στο ΑΤ και στη στρατολογία. Ναι το λογικό είναι να μην έχει πρόβλημα όμως δεν ξέρω τι λένε οι νόμοι (με μια πρόχειρη ματιά που έριξα δε βρήκα τίποτα για υποχρέωση αναζήτησης σημειώματος κατάταξης, αλλά ούτε και το ανάποδο ότι αν δε σου έρθει δεν πας χωρίς πρόβλημα). Άσε που αν κάνουμε την υπόθεση εργασίας πως ισχύει κάτι τέτοιο, θα πρέπει πιθανότατα να αποδείξει ότι δεν τον έψαξε κανείς, πράγμα όχι και τόσο εύκολο φαντάζομαι. Και θα μου φαινόταν εξίσου λογικό να κηρυχτεί ανυπότακτος γιατί αλλιώς θα εξαφανίζονταν όλοι από τα σπίτια τους, καθώς και γονείς κλπ και δε θα υπηρετούσε κανείς, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πάντως for the record ούτε εμένα μου έχει έρθει χαρτί. Εχθές πήρα τηλ στο ΑΤ της περιοχής μου και μου είπαν ότι δεν έχει έρθει ακόμα. Αύριο θα πάω από εκεί.

Edit: αυτό που βρήκα τελικά είναι πως αν δε σε βρουν και δε βρουν και γνωστό σου και γενικά κανείς δεν ξέρει που βρίσκεσαι, κηρύσσεσαι ανύπαρκτος. <!-- s:shock: -->:shock:<!-- s:shock: --> Τώρα τί επιπτώσεις έχει αυτό δεν έχω ιδέα.
 

Zhen-Xlogic

New member
Καλησπέρα και πάλι,

Ευχαριστώ πολύ όλους σας που μου απαντήσατε.

Τώρα για το θέμα με το χαρτί:
Έληξε η αναβολή δεν το είδα έγκαιρα μεγάλο λάθος μου νόμιζα ότι λίγη 31122010 και θα την έκοβα τώρα για να μπω.

Δεν νομίζω ότι θεωρούμε ανυπότακτος μιας:
1. Δεν έλαβα ειδοποίηση από το τοπικό Α.Τ.
2. Δεν ενοχλήθηκε κανένας συγκενης.
3. Δεν ενοχλήθηκα από την εταιρία που εργάζομαι (νομίζω ψάχνουν και αυτό στην περίπτωση που δεν παρουσιαστής)
4. Δεν έλαβα ενόχληση από την στρατονομία.
5. Δεν με έψαξε κάνεις!

Σε συζήτηση με γνωστούς και φίλους μου είπαν ότι δεν θα έχω πρόβλημα γιατί αφού λήξει το χαρτί έρχεται κοντά στην 2 εσσο,
θα επανέλθω με νέα αν όχι αύριο από δεύτερα που θα πάω στο ΡΟΥΦ να δω τι ακριβώς γίνεται.

Σας ευχαριστώ.
 

Psminitis

New member
Den enohlithikes giati I esso mpainei 10 maiou kai ehoume 23 Apriliou. Ara mesolavoun 17 meres. Sinithos to harti ftanei 20 meres prin i kai parapano alla sto strato tipota de theoreitai sigouro. Sigoura an katatassesai tin epomeni evdomada prepei na sou ehei erthei sto topiko astynomiko tmima. Episis an eheis kanei allagi dieuthinseos apo tote pou pires tin anavoli isos to harti na einai sto Astynomiko tmima tis palias sou periohis. Kai siga mi se psaksoun sti douleia sou kai stous syggeneis sou re megale pios eisai? Ti nomizeis einai o stratos i CIA? esy kalou kakou pigaine sto Rouf kai rota an parousiazesai i ohi? Autoi tha koitaksoun na se ksefortothoun opote koita na epimeineis...
 

Zhen-Xlogic

New member
Καλησπέρα και πάλι,
Σήμερα πήγα από το ΡΟΥΦ παρουσιάζομαι 0262010 Π.Ν. όλα οκ έκανα μια αίτηση ότι ψαχνό το χαρτί έδωσα και τα πτυχία και είμαι ΟΚ, πίνες και τα λοιπά όπως με ενημέρωσαν δεν έχω και ας έφαγα όλοι την αναβολή,

Τώρα εν αναμονή για να πάρω το χαρτί! <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->
 
Top