• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Μόνιμη αναβολή λόγω 2ης Ιθαγένειας? (Μόνιμος κάτοικος?)

A

azempekis

Guest
Καλημέρα φόρουμ, σε λίγο λίγει η αναβολή θητείας μου λόγω σπουδών ( Λήξη 30 Δεκεμβρίου 2015) και ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση για πιθανή μόνιμη αναβολή λόγω κατοίκου εξωτερικού.

Αυτή τη στιγμή σπουδάζω στην Αυστρία εδώ και 6 χρόνια, και δέν γνωρίζω άν δικαιούμαι τίτλο μόνιμης κατοικίας εδώ. Παρ όλα αυτά γνωρίζω πως μπορώ να αποκτήσω 2η Ιθαγένεια (Αργεντινή) λόγω καταγωγής της μητέρας μου. Θέλω να μάθω το εξής, εάν έχω Ιθαγένεια Αργεντινής, χωρίς να υπηρετώ θητεία εκεί (ο στρατός έχει καταργηθεί στην Αργεντινή) αποδεικνύει αυτό και οτι είμαι μόνιμος κάτοικος στην Αργεντινή? (Ενω δέν είμαι)

Μπορώ με λίγα λόγια να πάρω μόνιμη αναβολή θητείας κατοίκου εξωτερικού απλά και μόνο έχοντας 2η ιθαγένεια?

Ευχαριστώ πολύ!
 

kd305

New member
Όχι,απλά σαν μόνιμος κάτοικος εξωτερικού θα κάνεις μειωμένη θητεία 6 μηνών.
 
A

azempekis

Guest
Στη στρατολογία μου είπαν πως οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού δικαιούνται ή 6μηνη θητεία (μειωμένη) ή μόνιμη αναβολή θητείας (όχι απαλλαγή!) μέχρι να επιστρέψουν στην ελλάδα για χρονικό διάστημα άνω των 6 μηνών οπότε και ακυρώνεται αυτόματα η μόνιμη αναβολή.

Άν δικαιούμαι 6μηνη θητεία όπως λές σαν κάτοικος εξωτερικού τότε δικαιούμαι και μόνιμη αναβολή εφόσον δέν θέλω να επιστρέψω στην ελλάδα.

Η ερώτηση μου ήταν άν η 2η ιθαγένεια αρκεί σαν πιστοποιητικό κατοίκου εξωτερικού, δεν ενδιαφέρομαι να κάνω θητεία, αναβολή θέλω.
 

kd305

New member
Ωραία να τους πεις να σου δώσουν την νομοθέσια που αναφέρει για μόνιμη αναβολή γιατί κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί.
Για μόνιμος κάτοικος εξωτερικού πρέπει να έχεις ξένη υπηκοότητα. Για να μην υπηρετήσεις ή για να μην φας πρόστιμο λόγω ανύποτακτου εξωτερικού θα πρέπει να κάνεις αποποίηση ελληνικής υπηκοότητας.
 

arlekinos

New member
Ρε αγόρια... μην γράφετε ότι να 'ναι απλά για να γράψετε κάτι. Αν σε μια ερώτηση δεν ξέρετε την απάντηση αφήστε την μήπως και βρεθεί κάποιος που να ξέρει κάτι παραπάνω.
Πάμε πάλι λοιπόν:
1. Για να αναγνωριστείς ως Μόνιμος Κάτοικος Εξωτερικού (ΜΚΕ) πρέπει να συμπληρώσεις 7 χρόνια εργασίας ή 11 χρόνια κατοικίας στο εξωτερικό. Το αν όσο είσαι εκεί πάρεις και την υπηκοότητα του άλλου κράτους είναι εντελώς αδιάφορο για τον ελληνικό στρατό.
2. Στη στρατολογία καλά στα είπανε. Ως ΜΚΕ δικαιούσαι αναβολή θητείας για όσο διάστημα μένεις έξω.
3. Για να κάνεις αποποίηση ιθαγένειας πρέπει να έχεις ξεμπερδέψει με το στρατό (να έχεις υπηρετήσει ή να έχεις απαλλαγεί). Σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα είχε μείνει με 7 εκατομμύρια πολίτες τώρα, αλλά είναι πονηροί οι βλάχοι <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->

Και για να είναι ξεκάθαρη η απάντηση στη ερώτηση του αρχικού: Όχι, η 2η υπηκοότητα που έχεις δεν σε βοηθάει να πάρεις μόνιμη αναβολή. Για να το πετύχεις αυτό χρειάζεσαι βεβαιώσεις από εργοδότη, συμβόλαια κατοικίας, λογαριασμούς τηλ/νερού/ρεύματος στο όνομά σου, κτλ ανάλογα για το αν πας για τα 7 ή τα 11 χρόνια.

Και όπως είπαμε, μη γράφετε μόνο για να γράψετε. Γ..... το φόρουμ έτσι.
 

kd305

New member
Πήγαινε στην γωνία να δεις άμα έρχομαι , που γαμάμε και το φόρουμ.

Μεγάλε επειδή γράφω βλακείες και εσύ είσαι ο γνώστης διάβασε λοιπόν 2 πραγματάκια.

Δεν ρώτησε τις διαδικασίες για ΜΚΕ.


Μόνιμη αναβολή ΔΕΝ υπάρχει είτε σου αρέσει είτε όχι , οταν κάποιος είναι στο εξωτερικό είτε είναι ΜΚΕ είτε ανυπότακτος το ίδιο και αυτό είναι, το θέμα είναι όταν είναι να έρθει ο άλλος στην Ελλάδα και να ζήσει να μην έχει προβλήματα με τον νόμο..προστίματα κτλπ.

Το αν γράφω ασυναρτησίες ή όχι άσε να το κρίνουν οι υπόλοιποι αρχηγέ.

Το ύφος που σου απάντησα είναι ειρωνικό και είσαι εσύ υπεύθυνος , θα μπορούσες να απαντήσεις με πιο ευγενικό τρόπο και όχι ρε παιδιά αφήστε το ένα και το άλλο επειδή γαμιέται το φόρουμ.
 

arlekinos

New member
Δεν υπάρχει λόγος να παίζουμε με τις λέξεις. Όντως χρησιμοποίησα τη φράση -μόνιμη αναβολή- που είναι "λάθος". Έπρεπε να γράψω αναβολή επ' αόριστον. Η ουσία αυτού που έγραψα δεν αλλάζει, αλλά τελοσπάντων...
Από εκεί και πέρα γράφεις μια σειρά πράγματα που δεν ισχύουν για αυτό στην είπα. Θες να τα δούμε ένα-ένα?

Γράφεις: "Για μόνιμος κάτοικος εξωτερικού πρέπει να έχεις ξένη υπηκοότητα" = ΛΑΘΟΣ
Γράφεις: "Για να μην υπηρετήσεις ή για να μην φας πρόστιμο λόγω ανύποτακτου εξωτερικού θα πρέπει να κάνεις αποποίηση ελληνικής υπηκοότητας" = ΛΑΘΟΣ
Και στο τελευταίο σου ποστ γράφεις: "οταν κάποιος είναι στο εξωτερικό είτε είναι ΜΚΕ είτε ανυπότακτος το ίδιο και αυτό είναι, το θέμα είναι όταν είναι να έρθει ο άλλος στην Ελλάδα και να ζήσει να μην έχει προβλήματα με τον νόμο..προστίματα κτλπ." = Λάθος κι αυτό, αλλά όχι τόσο κραυγαλέο όσο τα προηγούμενα. Σε αυτό καταλαβαίνω πως μπερδεύτηκες, στα 2 πρώτα απλά πιάστηκες αδιάβαστος.
Η διαφορά του ΜΚΕ με τον ανυπότακτο εξωτερικού είναι ότι ο πρώτος βρίσκεται νομίμως εκτός στρατεύματος (επειδή έχει αναβολή επ' αόριστον που λέγαμε) ενώ ο δεύτερος όχι. Αυτό σημαίνει ότι ο ανυπότακτος εξωτερικού τρώει πρόστιμο 6 χιλιάρικα, ενώ ο ΜΚΕ όχι. Όταν θα αποφασίσουν να γυρίσουν κι οι 2 στην Ελλάδα ο ΜΚΕ θα πρέπει να δει τι θα κάνει με το στρατό (θα υπηρετήσει / θα πάρει απαλλαγή / θα πληρώσει αν είναι πάνω από 35, κτλ), ενώ ο ανυπότακτος εξωτερικού θα πρέπει να δει τι θα κάνει και με το στρατό, αλλά και με την εφορία που θα του έχει βάλει προσαυξήσεις πάνω στο 6χίλιαρο. (Μην πιαστούμε με τις λέξεις πάλι, το ξέρω ότι αυτά τα δύο συνδεόνται και μπορεί και να μπορεί κάποιος να σβήσει το πρόστιμο ή να πάρει τα λεφτά που έχει δώσει πίσω, αλλά υπάρχουν πολλές γκρίζες ζώνες ακόμα, όπως π.χ. τι γίνεται με τις προσαυξήσεις που έχει βάλει η εφορία).

Περιμένω να αποδείξεις ότι οι 2 παραπάνω μπαρούφες στέκουν (το λαθάκι στο χαρίζω) ή να παραδεχτείς σαν άντρας ότι τα έβγαλες απ' την κοιλιά σου <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->
 

kd305

New member
Πάμε πάλι...δεν ρώτησε για ΜΚΕ, έγραψε πως μπορεί να αποκτήσει 2η ιθαγένεια και αν αυτό αρκεί για να χαρακτηριστεί σαν ΜΚΕ και απάντησα πως ΜΚΕ μπορούν να χαρακτηριστόυν όσοι έχουν 2η υπηκοότητα.

Και δεν βγάζω τίποτα από την κοιλιά μου αρχηγέ.


Στο άλλο εννοούσα πως είτε είσαι ανυπότακτος είτε ΜΚΕ όσο είσαι εκτός Ελλάδας προβλήματα δεν θα έχεις,όταν γυρίσει ο άλλος θα υπάρχουν.

Για επιστροφή χρημάτων ο νόμος είναι ξεκάθαρος.

Τελοσπάντων , τώρα αυτό να παραδεχτώ σαν άνδρας το λάθος μου κτλπ είναι για παιδιά δημοτικού.
 
Top