• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Με πιάνει το 9μηνο??

Nikos-25

New member
Είμαι ο μόνος γιος και έχω 2 αδελφές που η μια από αυτές είναι παντρεμένη (η μεγαλύτερη μου αδερφή) διακαούμε 9 μηνο η παίζει να φάω άκυρο διότι η μια είναι παντρεμένη και δεν είναι πλέον υπό την κυδωνιά του πατερά μου??? <!-- s:? -->:?<!-- s:? -->
 

Psminitis

New member
Απ την κυδωνιά όχι. Από τη λεμονιά κάτι γίνεται!!! (πλάκα κάνω) Πhγαινε <!-- w -->www.stratologia.gr<!-- w --> 1ο link, στρατολογικός νόμος. Αρ. 6 διάκρίσεις υποχρέωσης θητείας. Ο μόνος η μεγαλύτερος αδελφός από 3 ζώντα αδέρφια. Αρα σε πιάνει από τα μαλλιά και δε σε αφήνει φίλε μου. Παρόλα αυτά μη σε πιάσει ο νομοτέλεια και κάνεις καμιά μ....ια και πεις ότι η αδερφή σου είναι παντρεμένη κλπ. κλπ. Δεν το χουνε σε τίποτα να ερμηνέυσουνε συσταλτικά τη διάταξη και μετά βγάλε άκρη. Ενα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης θα παρουσιάσεις ότι είστε 3 αδέλφια 2 κορίτσια και ένα αγόρι. Τα άλλα περιττεύουν. Αμα είσαι τυχερός μπορεί να κάνεις και 7μηνο με τις νέες διατάξεις. Πάντως Χριστούγεννα φαντάρος δε θα κάνεις.
 

fantaros

New member
Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.


[quote author="Psminitis"]Αμα είσαι τυχερός μπορεί να κάνεις και 7μηνο με τις νέες διατάξεις. Πάντως Χριστούγεννα φαντάρος δε θα κάνεις.[/quote]

Τι νέες διατάξεις είναι αυτές.
 

Psminitis

New member
Αμα περάσει το 9μηνο για το στρατό ξηράς, το 9 μηνο γίνεται 7μηνο, το 6 μηνο 3μηνο και το 3μηνο απλά κάνεις τη βασική και πας σπιτάκι σου. Προβλεπόταν στο σχέδιο του νομοσχεδίου που έχω διαβάσει και ήταν να περάσει πριν τις γιορτές.
 

boban

New member
Απορία για τους 9μηνους. Κάτι έιχε γραφτεί (στο "Πρωτο Θεμα" μια Κυριακή πριν τις γιορτες ακριβως) ότι θα γίνει 7μηνο αν όντως γίνει μείωση θητείας. Αλλά πρόσθετε και ότι θα είναι αμετάθετο (το 7μηνο) σε Αστικό Κέντρο. Εχει ξαναειπωθεί κάτι επ'αυτού? Και όταν λέει αστικό κέντρο τι μπορεί να εννοεί ο ποιητής? (γιατι δήμος είναι και αφηρημένη έννοια...). Παρολα αυτά δε νομίζω να μας πιασει εμάς την Α ΕΣΣΟ δηλαδη η μειωση. Μου φαίνεται λίγο ακραίο να μας χώσουν όλους... ΘΑ το ανακοινωσουν (λογικα κοντά σε εκλογες) και μετα ΘΑ εφαρμοστει (απο οποιον βγει κυβέρνηση). Ετσι λέει η λογική (μου τουλαχιστον).
 

Psminitis

New member
Ναι αυτό το διάβασα και γω. Ότι και καλά οι δικαιούμενοι μειωμένης θητείας και έχοντες κοινωνικούς λόγους θα μετατίθενται απ' ευθείας σε αστικά κέντρα, ενώ οι πλήρους θητείας θα πηγαίνουν στα σύνορα. Και ποιός το καθορίζει αυτό? Και έπειτα όπως λες και συ τι είναι αστικό κέντρο? Πόλη θεωρείται στην Ελλάδα ότι έχει άνω των 10.000 κατοίκων αν δεν κάνω λάθος. Αρα και η Ορεστιάδα θεωρείται αστικό κέντρο. Γεια σας μάγκες. Νέα μορφή βύσματος είναι αυτό. Οποιος κατάλαβε κατάλαβε.
 
Top