• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Μειωμένη θητεία;

g0rd0n

New member
Καλησπέρα.

Πριν περίπου 1 χρόνο συμπλήρωσα το χαρτί στα ΚΕΠ για τη στράτευση. Δικαιούμαι μειωμένη θητεία (μόνος από τα 3 αδέλφια) και νόμιζα πως θα με έβαζε εξάμηνη.

Το χαρτί ωστόσο είχε ως επιλογές 6 , 9 και 12 μήνες! Οπότε με έβαλε 9 μήνες! Γνωρίζετε τι συμβαίνει;
 

kd305

New member
Αυτό που συμβαίνει σίγουρα είναι πως σαν τρίτεκνος δεν δικαιούσαι 6μηνη θητεία,τώρα στο ψητό,αν υπηρετήσεις στο Στρατο Ξηράς που η κανονική θητεία είναι 9 μήνες θα κάνεις ένα μήνα λιγότερο δηλαδή θα υπηρετήσεις 8 μήνες,αν υπηρετήσεις σε Ναυτικό ή Αεροπορία που η κανονική θητεία είναι 12 μήνες θα κάνεις 9 .
 

g0rd0n

New member
Όταν κόψω την αναβολή, θα μπορέσω να διορθώσω αυτό το λάθος που είχε το χαρτί (αντί για 9 μήνες έπρεπε να ήταν 8 μήνες);

Βασικά, το χαρτί γιατί έλεγε εννιά και δώδεκα μήνες; Λες να με έβαλε αεροπορία ή ναυτικό;
 

kd305

New member
Για να κάνεις μειωμένη θητεία θα πρέπει να καταθέσεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά,δεν είσαι εσύ ο αρμόδιος για να διορθώνεις τα λάθη των άλλων.

Τώρα τι έλεγε το χαρτί δεν το γνωρίζω,δεν ξέρω καν τι χαρτιά έχουνε στο ΚΕΠ για στρατολογικά θέματα,μπορεί να έχουνε χαρτιά δεκαετίας,μην το ψάχνεις.
 

analyzer1789

New member
Παιδια γνωριζει κανεις αν καποιος ειναι υποχρεος μειωμενης θητειας (9μηνο) να παραιτηθει του δικαιωματος και να υπηρετησει ολοκληρη θητεια (12μηνο)?

Ευχαριστω!
 

Νίκος_Ν

New member
Από περιέργεια: γιατί θέλεις να κάνεις παραπάνω; Δεν υπάρχει 12μηνη θητεία στο Στρατό Ξηράς. Η κανονική θητεία είναι 9μηνη.

Η μειωμένη θητεία πάντως δεν γίνεται αυτομάτως! Πρέπει να πας χαρτιά που να τη δικαιολογούν. Αν δεν τα πας, τότε έχεις την ευτυχία να κάνεις πλήρη θητεία. <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> Τώρα αν θες να κάνεις 3 μήνες παραπάνω φρόντισε να τρως πολλές φυλακές, ώστε να υποχρεωθείς να κάνεις έξτρα θητεία! <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->
 
Top