• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

μειωμενη ή κοντα στο σπιτι;

αγκρρρ

New member
γεια σας! Ο φιλος μου μπαινει 26 σεπτεμβριου στο Μεσολογγι και αναρωτιομουν αν δικαιουται 8μηνο ή κατι αλλο. Οι γονεις του ειναι χωρισμένοι, είναι ο μεγαλύτερος γιος και η μητέρα του εχει 67% αναπηρία (καρδιακό προβλημα). Το θέμα ειναι ότι η μητέρα του δουλεύει σε έναν δήμο χωρις αυτο να σημαίνει οτι δεν μπαινοβγαίνει σε νοσοκομεια αρκετές φορές τον μήνα. Ισχύει καποιο δικαιολογητικό για να πάρει μετάθεση κοντά στο σπίτι του;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

andreasmatt

New member
Τσέκαρε εδώ <!-- l -->viewtopic.php?f=1&t=2466<!-- l -->

Επίσης, είμαι σχεδόν βέβαιος πως σαν προστάτης οικογένειας κάνει 8μηνο. Από την άλλη, πρέπει να δει στο στρατολογικό του γραφείο να τον ενημερώσουν για το τι χρειάζεται από χαρτούρα αναφορικά με την υγεία της μάνας του. Να του πεις να τα κάνει τώρα και να μην περιμένει να μπει γιατί θα το χάσει το τρένο κι είναι αμαρτία. Θα χρειασετί επίσης ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για στρατολογική χρήση, το τονίζω, για στρατολογική χρήση, το οποίο εκδίδεται από το Δήμο που ανήκει και απαιτεί στην καλύτερη μια εργάσιμη για να εκδοθεί.

Αν βγει 8μηνος, τότε θα με τη συμπλήρωση 4 μηνών θητείας, επιστρέφει σε μονάδα κοντά στο σπίτι του. Αυτό λέει ο νόμος. Αν α)παίζει βύσμα, β)πάρει ειδικότητα μετά το κέντρο ή γ)για λόγους που δε γνωρίζω, τότε μετά το κέντρο μπορεί να πάρει κατ εξαίρεση τοποθέτηση σπίτι του...

Αναρωτιέμαι πως ο δικός σου δε τα χει ψάξει, αν κι ο άμεσα ενδιαφερόμενος... Όπως και να χει, μη το καθυστερήσει άλλο ούτε δευτερόλεπτο!!
 
Top