• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Μειωμενη θητεια-ερωτηση!

nik0s

New member
Οσο αναφορα για καποιον που εχει γονεα με 67% αναπηρια και πανω , αναφερει οτι πρεπει να περασει στρατιωτικη επιτροπη.Γνωριζει κανεις αν υποβαλλουν τον γονεα σε νεες εξετασεις για επιβεβαιωση της εν λογω αναπηριας?γιατι αν ειναι ετσι ειναι μια διαδικασια που ταλαιπωρει καθως και ψυχοφθορα για αυτον τον ανθρωπο!!!οποιος γνωριζει τι γινεται ακριβως η' ακομα και συγκεκριμενα περιστατικα,ας συνεχισει αυτο το post!ευχαριστω!
 

thagkol

New member
Για να κάνεις μειωμένη θητεία λόγω αναπηρίας του γονέα, τότε θα πρέπει όντως ο γονέας να περάσει από στρατιωτική επιτροπή, η οποία θα κρίνει την αναπηρία του. Το ότι ο γονέας έχει κριθεί 67% ανάπηρος από την πολιτική επιτροπή, δε σημαίνει αυτόματα ότι θα συμφωνήσει και η στρατιωτική επιτροπή.
Επίσης πρέπει να είσαι ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, διαφορετικά δε δικαιούσαι μείωση.
 

almark

New member
Έχω και εγώ μια απορία για μειωμένη θητεία και είπα να την γράψω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα...
Είδα ότι δικαιούσαι μειωμένη θητεία και στην παρακάτω περίπτωση:

Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος οικογένειας που έχει χασει τον ένα γονέα ή έχει ανάπηρο γονέα* ή γονέα άνω των 70, κάνει 8μηνο.

Ο πατέρας μου είναι 73 χρονών οπότε με πιάνει. Για να έχω μειωμένη θητεία σε αυτή την περίπτωση που πρέπει να κάνω χαρτιά; Στην στρατολογία πριν μπω ή όταν μπω στο στρατό;
 

thagkol

New member
Δε χρειάζεται να κάνεις τα χαρτιά σου από πριν, κάντα κάποια στιγμή αφού παρουσιαστείς, στην πρώτη σου άδεια είναι ένα καλό παράδειγμα. Επίσης δε χρειάζεται να πας ο ίδιος, μπορεί να πάει κάποιος δικός σου με μια απλή εξουσιοδότηση. Σε κάθε περίπτωση, η αίτηση και τα αντίστοιχα δικαιολογητικά πρέπει να κατατεθούν στο στρατολογικό γραφείο όπου ανήκεις, όχι στο στρατόπεδο που υπηρετείς εκείνη τη στιγμή.
 

almark

New member
Μόνο στο στρατολογικό γραφείο που ανήκεις μπορείς να κάνεις χαρτιά; Πλέον μένω μόνιμα Θεσσαλονίκη αλλά στρατολογικά ανοίκω αλλού...
 

asteroid

New member
Παιδιά καλώς σας βρίσκω κατ'αρχήν και Χρόνια Πολλά. Μπαίνω το Μάιο φαντάρος μαζί με τον αδερφό μου (είμαστε 23 και 25 χρονών αντίστοιχα) και αν και βρήκα διάφορα στο forum σας σχετικά με τους δικαιούχους μειωμένης θητείας, για τους πολύτεκνους και τρίτεκνους δε βρήκα ποιος είναι ο νόμος που το αναφέρει. Θα ήθελα λοιπόν αν κάποιος το γνωρίζει να μου πει το νόμο όπου αναφέρεται ότι για πολύτεκνη οικογένεια, οι 2 πρώτοι κάνουν 8μηνο και για τρίτεκνη οικογένεια ότι ο μεγαλύτερος κάνει 6μηνο. Τα χρειάζομαι για να πάρω το ΦΕΚ από το Εθνικό Τυπογραφείο και να το πάω στο ΡΟΥΦ μαζί με το πιστοποιητικό οικογ.κατάστασης και να κάνουμε αίτηση για μειωμένη θητεία. Ευχαριστώ πολύ!!!!
 

thagkol

New member
[quote author="asteroid"]Παιδιά καλώς σας βρίσκω κατ'αρχήν και Χρόνια Πολλά. Μπαίνω το Μάιο φαντάρος μαζί με τον αδερφό μου (είμαστε 23 και 25 χρονών αντίστοιχα) και αν και βρήκα διάφορα στο forum σας σχετικά με τους δικαιούχους μειωμένης θητείας, για τους πολύτεκνους και τρίτεκνους δε βρήκα ποιος είναι ο νόμος που το αναφέρει. Θα ήθελα λοιπόν αν κάποιος το γνωρίζει να μου πει το νόμο όπου αναφέρεται ότι για πολύτεκνη οικογένεια, οι 2 πρώτοι κάνουν 8μηνο και για τρίτεκνη οικογένεια ότι ο μεγαλύτερος κάνει 6μηνο. Τα χρειάζομαι για να πάρω το ΦΕΚ από το Εθνικό Τυπογραφείο και να το πάω στο ΡΟΥΦ μαζί με το πιστοποιητικό οικογ.κατάστασης και να κάνουμε αίτηση για μειωμένη θητεία. Ευχαριστώ πολύ!!!![/quote]
Αν ψάξεις στο google θα το βρεις το ΦΕΚ, δεν το θυμάμαι τώρα απέξω. Πάντως δε χρειάζεται να έχεις το ΦΕΚ μαζί σου όταν πας στη στρατολογία, πες μας εδώ πόσα αδέρφια είστε και θα σου πουμε τι δικαιούστε. Στην τρίτεκνη οικογένεια πάντως που αναφέρεις πιο πάνω, ο μεγαλύτερος κάνει 8μηνο, όχι 6μηνο που έγραψες.
 

asteroid

New member
[/quote]Αν ψάξεις στο google θα το βρεις το ΦΕΚ, δεν το θυμάμαι τώρα απέξω. Πάντως δε χρειάζεται να έχεις το ΦΕΚ μαζί σου όταν πας στη στρατολογία, πες μας εδώ πόσα αδέρφια είστε και θα σου πουμε τι δικαιούστε. Στην τρίτεκνη οικογένεια πάντως που αναφέρεις πιο πάνω, ο μεγαλύτερος κάνει 8μηνο, όχι 6μηνο που έγραψες.[/quote]

Είμαστε 4 αδέρφια: 2 από πρώτο γάμο και δύο από δεύτερο αλλά ίδιος είναι ο πατέρας. Ο αδερφός μου ο μεγάλος με τον οποίο θα συνυπηρετήσω θα κάνει θητεία στην Αθήνα όπου μένουμε μόνιμα ενώ εγώ θα κάνω εκτός. Εκείνος είνα ι25 χρονών (πρωτότοκος) κι εγώ 23. Τα άλλα 2 απ'τον 2ο γάμο είναι ανήλικα. Διάβασα πάντως κάπου ότι η μείωση θητείας ελέγχεται μετά το Κέντρο όπου και θα πρέπει να δοθεί οπωσδήποτε πιστοποιητικό οικογεν. κατάστασης. Ευχαριστώ!
 

trv

New member
Ας το ξαναπουμε αλλη μια φορα: Θεματα διάρκειας θητειας, αφορουν αποκλειστικά τη ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ η οποια ειναι ανεξαρτητη υπηρεσία απο τον στρατο ξηρας, το ναυτικο ή την αεροπορια.

Τα πιστοποιητικα πρεπει να πηγαινουν εκει απευθειας. Στη συνεχεια, το στρατολογικο γραφειο βγαζει την αποφαση για μειωση της θητειας, και την στελνει υπηρεσιακως στη μοναδα του στρατευμενου ωστε να ενημερωθει και αυτη.

Επειδη η κατατάσταση σου ειναι περίπλοκη, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να πας σε ενα οποιοδήποτε στρατολογικό γραφείο και να ρωτήσεις. Αν τωρα καθυστερησεις, μπορεις να ρωτήσεις και μεσα στο κεντρο - συνήθως στα κεντρα υπάρχει αξιωματικός που ανήκει στο σώμα της στρατολογίας και ειναι αρμοδιος για τετοια θεματα. ΑΛΛΑ, καλυτερα στο στρατολ. γραφειο απευθειας.

->Αν παρεις καποια απαντησει που σου φαινεται 'περιεργη', τοτε δε χανεις τιποτα να πας και σε ενα διαφορετικο στρατολ. γραφειο αν ρωτησεις, δεν ξερουν ολοι τις δυσκολες περιπτωσεις...
 

thagkol

New member
Εφόσον είστε 4 παιδιά, τότε τα 2 μεγαλύτερα θα κάνουν 8μηνο. Ο ένας από τους δύο δε θα πάει καθόλου παραμεθόριο (συνηπηρετούντα αδέρφια) και ο δεύτερος θα γυρίσει κοντά στο σπίτι του μόλις συμπληρώσει 4 μήνες φαντάρος λόγω 8μήνου.
Χρειάζεται να κάνεις τη σχετική αίτηση μαζί με πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης στο στρατολογικό γραφείο που ανήκεις, εφόσον βέβαια είναι αναγνωρισμένα και τα 4 παιδιά από τον πατέρα σου.
 

asteroid

New member
[quote author="thagkol"]Εφόσον είστε 4 παιδιά, τότε τα 2 μεγαλύτερα θα κάνουν 8μηνο. Ο ένας από τους δύο δε θα πάει καθόλου παραμεθόριο (συνηπηρετούντα αδέρφια) και ο δεύτερος θα γυρίσει κοντά στο σπίτι του μόλις συμπληρώσει 4 μήνες φαντάρος λόγω 8μήνου.
Χρειάζεται να κάνεις τη σχετική αίτηση μαζί με πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης στο στρατολογικό γραφείο που ανήκεις, εφόσον βέβαια είναι αναγνωρισμένα και τα 4 παιδιά από τον πατέρα σου.[/quote]

Περιμένω να βγει το χαρτί και θα πάω την άλλη βδομάδα.Ευχαριστώ παιδιά, με γλιτώσατε από κόπο και από περιττό άγχος. Άντε καλή μας Θητεία!!!!!!
 

karebes

New member
Άκουσα ότι όσοι κάνουμε μειωμένη θητεία μετά το κέντρο πάμε για 2 μήνες περίπου σύνορα και μετά πάμε στην πόλη μας ή τουλαχιστον κοντά
Ισχύει κάτι τέτοιο, ξέρει κανείς;
 

anakinskywalker

New member
[quote author="karebes"]Άκουσα ότι όσοι κάνουμε μειωμένη θητεία μετά το κέντρο πάμε για 2 μήνες περίπου σύνορα και μετά πάμε στην πόλη μας ή τουλαχιστον κοντά
Ισχύει κάτι τέτοιο, ξέρει κανείς;[/quote]

Κριτήρια - διαδικασία μεταθέσεων

Οι κληρωτοί οπλίτες 8μηνης θητείας μετά την συμπλήρωση 4 μηνών υπηρεσίας (από την ημερομηνία κατατάξεως) μετατίθενται από τις Μονάδες όπου τοποθετήθηκαν, σε Μονάδες Συντήρησης Εκπαίδευσης όπου υπηρετούν μέχρι απολύσεώς τους.

Μετά την συμπλήρωση 15 ημερών από παρουσιάσεως στις Μονάδες τοποθετήσεως ή το ΕΚΕ, οι ίδιοι οι οπλίτες υπόχρεοι 8μήνου θητείας συμπληρώνουν, εις διπλούν υπεύθυνη δήλωση φρουρών προτιμήσεως, με δυνατότητα επιλογής 3 Νομών για μετάθεση, έχοντας υπόψη ότι:

1. Η επιθυμία μετάθεσης εγγύτερα στο Νομό επιλογής τους, εξετάζεται σύμφωνα με τον συνολικό αριθμό μορίων, που προκύπτουν από την δυσκολία Μονάδος και τα κοινωνικά κριτήρια που περιλαμβάνονται στην υπεύθυνη δήλωση φρουρών προτιμήσεως. Για τα κοινωνικά κριτήρια που επικαλούνται, απαιτείται η προσκόμιση αντίστοιχων δικαιολογητικών, τα πρωτότυπα των οποίων τηρούνται και διακινούνται όπως τα λοιπά ατομικά τους έγγραφα και παραδίδονται στους οπλίτες με την απόλυσή τους.

2.Τα μόρια λόγω δυσκολίας Μονάδας συμπληρώνονται μερίμνη της Διεύθυνσης Οπλιτών Θητείας του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ ΔΟΘ).

3. Τηρείται η γενική πορεία.

4. Όσοι συγκεντρώνουν τα περισσότερα μόρια, θα ικανοποιούνται κατά σειρά, με μετάθεση αναλόγως των επιθυμιών και των υπηρεσιακών αναγκών.

5. Όσοι οπλίτες διαμένουν μόνιμα στην Θράκη ή στις νήσους Ανατ. Αιγαίου και Δωδεκανήσου, μετατίθενται σε Μονάδες Συντήρησης Εκπαιδεύσεως αυτών των εδαφικών διαμερισμάτων, ή παραμένουν και απολύονται από την Μονάδα Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης.

Από την ιστοσελίδα του ΓΕΣ:

<!-- m -->http://www.army.gr/default.php?pname=Kr ... _doth&la=1<!-- m -->
 

karebes

New member
[quote author="anakinskywalker"][quote author="karebes"]Άκουσα ότι όσοι κάνουμε μειωμένη θητεία μετά το κέντρο πάμε για 2 μήνες περίπου σύνορα και μετά πάμε στην πόλη μας ή τουλαχιστον κοντά
Ισχύει κάτι τέτοιο, ξέρει κανείς;[/quote]

Κριτήρια - διαδικασία μεταθέσεων

Οι κληρωτοί οπλίτες 8μηνης θητείας μετά την συμπλήρωση 4 μηνών υπηρεσίας (από την ημερομηνία κατατάξεως) μετατίθενται από τις Μονάδες όπου τοποθετήθηκαν, σε Μονάδες Συντήρησης Εκπαίδευσης όπου υπηρετούν μέχρι απολύσεώς τους.

Μετά την συμπλήρωση 15 ημερών από παρουσιάσεως στις Μονάδες τοποθετήσεως ή το ΕΚΕ, οι ίδιοι οι οπλίτες υπόχρεοι 8μήνου θητείας συμπληρώνουν, εις διπλούν υπεύθυνη δήλωση φρουρών προτιμήσεως, με δυνατότητα επιλογής 3 Νομών για μετάθεση, έχοντας υπόψη ότι:

1. Η επιθυμία μετάθεσης εγγύτερα στο Νομό επιλογής τους, εξετάζεται σύμφωνα με τον συνολικό αριθμό μορίων, που προκύπτουν από την δυσκολία Μονάδος και τα κοινωνικά κριτήρια που περιλαμβάνονται στην υπεύθυνη δήλωση φρουρών προτιμήσεως. Για τα κοινωνικά κριτήρια που επικαλούνται, απαιτείται η προσκόμιση αντίστοιχων δικαιολογητικών, τα πρωτότυπα των οποίων τηρούνται και διακινούνται όπως τα λοιπά ατομικά τους έγγραφα και παραδίδονται στους οπλίτες με την απόλυσή τους.

2.Τα μόρια λόγω δυσκολίας Μονάδας συμπληρώνονται μερίμνη της Διεύθυνσης Οπλιτών Θητείας του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ ΔΟΘ).

3. Τηρείται η γενική πορεία.

4. Όσοι συγκεντρώνουν τα περισσότερα μόρια, θα ικανοποιούνται κατά σειρά, με μετάθεση αναλόγως των επιθυμιών και των υπηρεσιακών αναγκών.

5. Όσοι οπλίτες διαμένουν μόνιμα στην Θράκη ή στις νήσους Ανατ. Αιγαίου και Δωδεκανήσου, μετατίθενται σε Μονάδες Συντήρησης Εκπαιδεύσεως αυτών των εδαφικών διαμερισμάτων, ή παραμένουν και απολύονται από την Μονάδα Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης.

Από την ιστοσελίδα του ΓΕΣ:

<!-- m -->http://www.army.gr/default.php?pname=Kr ... _doth&la=1<!-- m -->[/quote]

Ίσως χαζη ερώτηση αλλά τι είναι "Μονάδες Συντήρησης Εκπαίδευσης" και "Μονάδες τοποθετήσεως";
 

anakinskywalker

New member
[quote author="karebes"]

Ίσως χαζη ερώτηση αλλά τι είναι "Μονάδες Συντήρησης Εκπαίδευσης" και "Μονάδες τοποθετήσεως";[/quote]

Μονάδα τοποθέτησης είναι η μονάδα που παίρνεις μετάθεση μετά από την βασική εκπαίδευση στο ΚΕΝ (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων). Όσοι υπηρετούν 9μηνο ή 8μηνο, μετά την βασική εκπαίδευση μετατίθενται σε μονάδες παραμεθωρίου (Θράκη, νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα) που ονομάζονται Μονάδες Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης.
Το 8μηνο μετά από την συμπλήρωση 4 μηνών μετατίθεται σε Μονάδες Συντήρησης Εκπαίδευσης (μονάδες εσωτερικού), δηλαδή μονάδες που δεν θεωρούνται παραμεθώριος.
 

soukoutoube

New member
Με λίγα λόγια, είμαι πατέρας ζώντος τεκνου και παρουσιαζομαι 10/5 στο Ναυπλιο στους μηχανικους...Τι προβλέπεται?
Ευχαριστώ πολύ
 

anakinskywalker

New member
[quote author="soukoutoube"]Με λίγα λόγια, είμαι πατέρας ζώντος τεκνου και παρουσιαζομαι 10/5 στο Ναυπλιο στους μηχανικους...Τι προβλέπεται?
Ευχαριστώ πολύ[/quote]


Υπόχρεοι Μειωμένης Θητείας

Πολλοί στρατεύσιμοι έχουν λόγους να υπηρετήσουν μειωμένη θητεία. Επειδή το θέμα απασχολεί πολλούς, παρατίθεται αυτούσιο το σχετικό άρθρο του νόμου περί Στρατολογίας των Ελλήνων.

Άρθρο 7

Μειωμένη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση

1. Μεταφέρονται στους υπόχρεους μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, εφόσον επιθυμούν, οι παρακάτω κατηγορίες οπλιτών:

Οκτάμηνης διάρκειας στον Στρατό Ξηράς - Εννεάμηνης διάρκειας στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία:

(1) Οι δύο μεγαλύτεροι αδελφοί από τέσσερα ζώντα αδέλφια.

(2) Ο μόνος ή μεγαλύτερος αδελφός από τρία ζώντα αδέλφια.

(3) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος γονέα που είναι ανίκανος για κάθε εργασία ή έχει συμπληρώσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του ή διατελεί σε χηρεία.

(4) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος θανόντος γονέα ή άγαμης μητέρας.

(5) Ο πατέρας ενός ζώντος τέκνου.

2. Οι στρατεύσιμοι μεταφέρονται στους υπόχρεους μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, εφόσον με τη μεταφορά τους δεν απομένει υποχρέωση παραπέρα εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης και τυχόν πρόσθετης.

3. Όσοι διατελούν σε ανυποταξία, υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος άρθρου μετά τη διακοπή της ανυποταξίας και εφόσον με τη μεταφορά τους δεν απομένει υποχρέωση παραπέρα εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης και τυχόν πρόσθετης απολύονται. Οι λιποτάκτες υπάγονται στις ίδιες διατάξεις μετά τη διακοπή της λιποταξίας τους.

4. Η μεταφορά στους υπόχρεους μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης δεν ανακαλείται, αν μετά την υποβολή του αιτήματος εκλείψουν οι σχετικοί λόγοι.

5. Στις περιπτώσεις (1) και (2) της υποπαραγράφου α' της παραγράφου 1 και στις περιπτώσεις (1), (2), (3) και (4) της υποπαραγράφου β' της ίδιας παραγράφου του άρθρου αυτού, αν ο περιγραφόμενος ως δικαιούχος είναι ανίκανος για κάθε εργασία, το δικαίωμα της μεταφοράς μεταβιβάζεται στον αμέσως επόμενο ικανό για εργασία αδελφό. Δεν είναι δυνατή η μεταβίβαση του δικαιώματος μεταφοράς στους υπόχρεους μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, στις περιπτώσεις που οι δικαιούχοι έχουν ασκήσει το δικαίωμα αυτό και έχουν ήδη εκπληρώσει μειωμένη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση.

6. Οι έφεδροι αξιωματικοί, οι δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί και οι επίκουροι αξιωματικοί δεν υπάγονται στις διατάξεις του άρθρου αυτού.

Από:
<!-- m -->http://thiteia.org/index.php?option=com ... &Itemid=56<!-- m -->
 

soukoutoube

New member
Αυτό το γνώριζα ήδη και σε ευχαριστω για την μακροσκελη απάντηση.Το θέμα είναι ποια ειναι η πορεία μου σαν στρατιωτης...Θεωρώ ας πούμε, αδιανόητο κάποιος που έχει οικογένεια και είναι εργαζόμενος, να μην έρχεται αμέσως στον τόπο διαμονής του...Γιατί οι απόψεις διιστανται. Άλλοι μου λένε ότι κάνεις κομμάτι της θητείας σου στην παραμεθοριο και άλλοι ότι 2-3 εβδομάδες μετά την ορκομωσια, έρχεσαι στον τόπο διαμονής σου.Τι ακριβώς ισχύει?
Ευχαριστω
 

thagkol

New member
Εφ' όσον έχεις ένα παιδί μόνο και δεν έχεις κάποια προβλήματα υγείας είτε εσύ είτε η γυναίκα σου, δε δικαιούσαι κατ' εξαίρεση μετάθεση. Επομένως, θα πας κανονικά παραμεθόριο μετά το Κέντρο Εκπαίδευσης, και μόλις συμπληρώσεις 4 μήνες φαντάρος, θα γυρίσεις στον τόπο συμφερόντων σου, όπως κάνουν όλοι οι υπόχρεοι 8μηνης θητείας.
Εφόσον θεωρείς ότι συντρέχει κάποιος παραπάνω λόγος (κοινωνικός, οικονομικός κλπ), μπορείς με το που παρουσιαστείς παραμεθόριο να κάνεις αίτηση για κατ' εξαίρεση μετάθεση, μήπως και γυρίσεις λίγο νωρίτερα (συνήθως κάνει 1,5-2 μήνες η όλη διαδικασία αφότου κάνεις την αίτηση), αλλά επαναλαμβάνω ότι γονιός με ένα παιδί χωρίς προβλήματα υγείας στην οικογένεια δεν περιλαμβάνεται στα κριτήρια κατ' εξαίρεσης μετάθεσης. Θα έπρεπε είτε να έχεις 2 παιδιά είτε εσύ ή η γυναίκα σου κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Προσωπικά, κι εγώ το θεωρώ αδιανόητο κάποιος που έχει μικρό παιδί να πρέπει να πάει παραμεθόριο, αλλά είπαμε, εκεί που σταματάει η λογική ξεκινάει ο στρατός (το εργαζόμενος που λες δεν παίζει ρόλο, γιατί έτσι κι αλλιώς όσο είσαι φαντάρος δεν εργάζεσαι ταυτόχρονα).
 

soukoutoube

New member
Καλά, εντάξει...τι να πω...Δεν υπάρχει αυτό πουθενα...Τεσπα...Ευχαριστώ πολύ
 
Top