• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ

tolis30

New member
εχω μπει στο ναυτικο απο τον νοεμβριο και δικαιουμαι μειωμενη θητεια. ειμαι στον κανελλοπουλο. ηξερα οτι θα εκανα 9 μηνες αλλα καπου ακουσα οτι εχει αλλαξει αυτο και εχει γινει 8μηνο.ισχυει αυτο? ξερει κανεις κατι?
 

anakinskywalker

New member
[quote author="tolis30"]εχω μπει στο ναυτικο απο τον νοεμβριο και δικαιουμαι μειωμενη θητεια. ειμαι στον κανελλοπουλο. ηξερα οτι θα εκανα 9 μηνες αλλα καπου ακουσα οτι εχει αλλαξει αυτο και εχει γινει 8μηνο.ισχυει αυτο? ξερει κανεις κατι?[/quote]

Το 8μηνο ισχύει μόνο για τον στρατό ξηράς, όχι για το ναυτικό.
 

kalai1622

New member
εγω ειμαι παραμεθωριο αυτη τη στιγμη και κανω 9μηνο λογο 3 τεκνων. τωρα μου ηρθε το χαρτι απο την στρατολογια για το 9μηνο και επισης αναγραφει οτι αν κανω ολη την θητεια μου εδω θα κανω 8 μηνες. ειμαι γραμματεια στην μοναδα και εγω ο ιδιος το παρελαβα και το διαβασα.. αν τυχον παρω μεταθεση κοντα στην πολη μου τοτε κανω 9 μηνες. ελπιζω να σε καλυψα.
 
[quote author="kalai1622"]εγω ειμαι παραμεθωριο αυτη τη στιγμη και κανω 9μηνο λογο 3 τεκνων. τωρα μου ηρθε το χαρτι απο την στρατολογια για το 9μηνο και επισης αναγραφει οτι αν κανω ολη την θητεια μου εδω θα κανω 8 μηνες. ειμαι γραμματεια στην μοναδα και εγω ο ιδιος το παρελαβα και το διαβασα.. αν τυχον παρω μεταθεση κοντα στην πολη μου τοτε κανω 9 μηνες. ελπιζω να σε καλυψα.[/quote]


Για να λες γραμματεία μονάδας και όχι οπλονομείο μάλλον θα είσαι στρατό ξηράς. Ναι εκεί ισχύει το 8μηνο, όχι όμως και στο ναυτικό.
 

trv

New member
Πολλες μονάδες του ναυτικου εχουν διαφορες γραμματειες (διευθυντων πχ) στις οποιες παιρνουν ναυτες κανονικα.
Δεν ειναι το οπλονομειο το μονο γραφειο που παιρνει ναυτες κυριε οπλονομε <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
 
Φίλε trv γνωρίζεις μήπως πολλές περιπτώσεις στο πολεμικό ναυτικό όπου οι κληρωτοί υπηρετούν 9μηνο σε περίπτωση που πάρουν μετάθεση κοντά στην πόλη τους όπως αναφέρει ο kalai1622?
Κ επίσης τα σήματα όσων αφορά μεταθέσεις και μειωμένη θητεία πάνε στο οπλονομείο της μονάδας.
 

kalai1622

New member
δεν ειμαι στρατο ξηρας, ναυτικο ειμαι! τα σηματα και τα εγγραφα πρωτα περνανε στην γραμματεια για πρωτοκολληση και αρχειοθετηση. επειτα οποιοσ επιθυμει να κρατησει το σημα η το εγγραφο (οπλονομος) βγαζει φωτοτυπια και το κρατραει στο αρχειο του. να υπενθυμισω οτι το συγκεκριμενο τοπικ αναφερεται στην μειωμενη θητεια και οχι για το που πανε τα σηματα και τα εγγραφα..
 

trv

New member
@Οπλονομος: Έιναι αναλογα τη μοναδα. Στο οπλονομειο ποιος τα δινει τα σηματα νομιζεις; Στις μεγαλες μοναδες, πρωτα ερχονται στο σηματορειο (που και εκει μπορει να εχει ναυτες), στη συνεχεια πηγαινουν στη γραμματεια του διευθυντη (αναλογα σε ποια διεθυνση πανε), εκει βγαινουν φωτοτυπιες και διανεμονται στα διαφορα γραφεια της εκαστοτε διευθυνσης.. Αυτα γινονται ας πουμε στους ναυσταθμους τουλαχιστον που εχουν πολλες διευθυνσεις, διευθυντες και πολλα γραφεια σε καθε διευθυνση.

Σχετικα με το 9μηνο, αν και δεν εχω δει το σημα [ειμαι σε αδεια απολυσεως], ειναι απολυτως λογικο να συμβαινει αυτο που λεει. Αφου υπηρετει σε παραμεθωριο, αν κατσει ολη του τη θητεια εκει θα κανει 9μηνο, και αφου ειναι και σε κατηγορια μειωμενης θητειας, θα κανει τελικως 8μηνο. Αν παρει μεταθεση κοντα στην πολη του, τοτε η πληρης διαρκεια της θητειας του κανονικα θα ειναι 12 μηνες, αλλα αφου ειναι μειωμενης θα υπηρετησει 9 μηνες.
 
Top