• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Μη μου πειράζετε τον Paris

klirwtos

New member
Μα καλά, γιατί τα'χουν πάρει όλοι έτσι με αυτό το παιδί? Λογικό δεν ήταν να φρικάρει με τη δύσκολη θητεία του στο οίκημα και να ζητήσει άδεια για σοβαρό επαγγελματικό ταξίδι στην Καραϊβική? Τς τς τς...
 

trv

New member
Που πηρε μεταθεση αραγε αυτος? Ο αλλος πρεπει να πηρε ΑΣ ειδα καπου.
Οσο για την αδεια, ενταξει, ο καθενας μπορει να κανει αιτηση για αδεια εξωτερικου και ειναι τυπικη η διαδικασια - εγγρινεται παντα, απλα πρεπει να γινει η αιτηση 1 μηνα πριν (μαλλον σε αυτη την περιπτωση εγινει πιο ..συντομα) + οτι σου τρωει απο την κανονικη αδεια.
Παντως δε νομιζω οτι αναγκαστικα εκανε "κακη χρηση" της αδειας. Γιατι δηλαδη να μη μπορει να ισχυριστει οτι πηρε την αδεια για επαγγελματικους λογους - μπορει να εχει γραφει η εταιρια του στην καραϊβικη, ή να πηγε σε καποιο meeting, και τα απογευματα εκανε και τα μπανια του. Δε βλεπω το "κακο".

Ενας γνωστος μου στη μοναδα μου πηρε 10ημερη αδεια εξωτερικου γιατι ηταν στο διδακτορικο του και επρεπε να παει σε ενα συνεδριο καπου στη Νοτια Γαλλια και να παρουσιασει μια εργασια του (paper) μαζι με τον καθηγητη του. Την πηρε και πηγε κανονικα. Τα απογευματα μετα το τελος του συνεδριου, και τις βολτες τους εκανε στην πολη, και σε καζινο πηγε (γαλλικη ριβιερα ειναι αυτη) και τα μπανια του εκανε (καλοκαιρι ηταν). ΟΚ δεν ηταν διασημος για να τον κυνηγανε paparazzi αλλα παρομοια περιπτωση ειναι. Που ειναι το μεμπτο;


Οποτε το θεμα ειναι αν ο paris οντως πηγε εκει για καποιο λογο περα της θαλασσας... Παντως δε πιστευω οτι θα κατσει καποιος να του ζητησει αποδεικτικα στοιχεια για το αν εκανε δουλειες εκει που πηγε ή οχι, τουλαχιστον δε νομιζω να προβλεπεται τετοια διαδικασια γενικα.
 

klirwtos

New member
Τα θέματα έιναι φίλε μου τα εξής:

1) Πόσο εύκολα όταν κάνεις αίτηση για κανονική άδεια και έξοδο από τη χώρα σου εγκρίνεται. Πίστεψέ με, καθόλου εύκολα.
2) Η αίτηση για έξοδο από τη χώρα πρέπει βάσει εγυκλίου ΓΕΕΘΑ του 2006 να κατατεθεί 2 μήνες πριν τουλάχιστον. ο τύπος είναι ναύτης τελευταίας ΕΣΣΟ.
3) Είναι αυτός που είναι, μπράβο του, έχει και τα φράγγα του, έχει και τα κοννέ του. Αλλά ας μην προκαλεί έτσι, ακριβώς γιατί είναι αυτός που είναι.
4) Πιστεύεις ότι ο Paris θα κάνει κάποιου είδους "θητεία", με την στενή ή την ευρεία έννοια? Και πόσοι ακόμη Pariδες υπάρχουν στο στράτευμα, και Μεγαλοβδομάδα γλεντάνε στα clubs ενώ εσύ είσαι χωμένος να ξεσκατίζεις τον κάθε σάπιο αξιωματικό και να του ψήνεις το αρνί του? Και ζητάς μια μέρα άδεια να πας να δουλέψεις για να βγάλεις κάνα φράγγο μπας και πληρώσεις κάνα λογαριασμό και σου λένε "δε γίνεται, οι ανάγκες της υπηρεσίας προέχουν"?
5) Θα μας φέρει ο Paris καρύδες και χαβανέζικες φούστες?

Άντε, στην υγειά της ξεφτιλισμένης αξιοκρατίας, στην υγειά των ξεφτιλισμένων σωμάτων του Ελληνικού Στρατού, Ναυτικού και της Αεροπορίας, στην υγειά του ξεφτίλα του γαλονά που το μόνο που ξέρει είναι να τρώει γαρίδες κοκτέιλ στις αναλήψεις καθηκόντων και να γκρινιάζει που δεν πληρώνεται τις βάρδιές του όπως στο υπόλοιπο δημόσιο. Στην υγειά μας. Ξεφτίλισμένη νοοτροπία. <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->
 

trv

New member
1) Μια χαρα ευκολα την κανεις. Ολη μου τη θητεια ημουν στο οπλονομειο μοναδας με πανω απο 200 ναυτες δυναμη, οσοι εφεραν αιτηση για κανονικη αδεια εξωτερικου, παντα εγκρινοταν. Οπως ειπα ειναι τυπικη η διαδικασια. Προσοχη: Μιλαω για μοναδες εκτος Αθηνων οπου το 'κανονικο' προγραμμα ειναι οι ναυτες να παιρνουν ετσι κι αλλιως προφορικες αδειες (δηλαδη να παιζουν 10 μεσα 10 off, 15 μεσα 15 off κτλ, στα νησια δηλαδη. Δε ξερω τι συμβαινει σε μοναδες που το 'φυσιολογικο' ειναι να υπαρχουν πολλες εξοδοι αλλα οχι ομως αδειες οπως στην αθηνα).
2) 1 μηνας πριν, οχι 2. Και αυτος ο 1 μηνας ειναι για να 'προλαβουν' να γινουν οι απαραιτητες διαδικασιες, να πανε τα σηματα σε γεν δηλαδη και να ερθει απαντηση. Αν καποιος 'επιγεται', η διαδικασια μπορει να γινει πιο γρηγορα. Αν δηλαδη ο διοικητης/διευθυντης της μοναδας υπογραψει το σημα που φευγει προς γεν και ζηταει ο ναυτης την αδεια, τοτε δεν υπαρχει προβλημα με το ποτε θα γινει το σημα. Στη μοναδα μου ειχε γινει και αυτο 4-5 φορες με αδειες αξιωματικων που βγηκαν αναφορα για εξωτερικο την τελευταια στιγμη.
3) Δε συμφωνω οτι προκαλεσε, αν πηγε οντως εκει για διαφορετικο λογο απο διακοπες, κατι το οποιο ομως δε το ξερουμε.
4) Φυσικα και δε πιστευω οτι δε θα κανει καποιου ειδους θητεια. Αλλα στο ΠΝ δε χρειαζεται να εισαι ο Paris για να μη κανεις θητεια. Αρκει πχ να παιζει επαγγελματικο ποδοσφαιρο (επιπεδου Δ εθνικης). Τοτε αμεσως σε βαζουν σε ποστο που ειναι καθημερινη εξοδου, στο οποιο πηγαινεις 3-4 ωρες τα πρωινα. πχ ταχυδρομος της μοναδας.. Και μιλαω για παιδια χωρις κανενα βισμα!
5) Δε ξερω :ρ

Επιμενω, οτι οπως και ο ναυτης στη μοναδα μου που πηγε να παρουσιασει εργασια (και ταυτοχρονα εκανε τις διακοπες του), ετσι και ο Paris δεν εκανε κατι μεμπτο, αν οντως πηγε για δουλεια.
 

spH3RiCal

New member
Ε ρε ξυσιμο που πεφτει στο τηλεφωνικο... Μεχρι και Pic βρηκε..<!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->
 

klirwtos

New member
spherical εσυ στ'αβγα σου χρεπακλα!
τι να κανω, τελειωσα σφουγγαρισμα, ξεκαρμπονιασμα, ανακοινωσεις, ε να μη βρω και μια φωτο του Paris να τον καμαρωσουμε ολοι μαζι?
trv, δεκτον, απλα επετρεψε μου να εχω αλλη αποψη για τα πραγματα. μακαρι να υπηρετουσαμε ολοι σε αξιοκρατικες μοναδες οπου το να παρεις αδεια δεν απαιτει ουτε γλυψιμο στους ιθυνοντες, ουτε κοννε καπου αλλου, ουτε και να κανεις το λαλακα για να μη σε πανε εμπλοκη με το που θα ζητησεις κατι.
αντε, και παλι στην υγεια μας και να μας ερθει ο paris στα ελικοπτερα για Πασχα, να τον κερασουμε αρνι. <!-- s:slap -->:slap<!-- s:slap -->
 

thagkol

New member
Ρε φίλε εσύ πώς μπήκες στο Ναυτικό, τυχαία; Έλεος να μιλάνε και οι ναύτες για βύσματα!!!
 

trv

New member
thangol: Κι ομως, απο περισυ τον Γεναρη που ο μειμαρακης εκοψε τις μεταταξεις, πλεον οσοι μπαινουν, μπαινουν χωρις βισμα. Στη συνεχεια μονο ενα 20-30% 'βρισκει' καποια ακρη και βολευεται ισως σε ενα καλυτερο ποστο, οι υπολοιποι αγγαριομαχοι και σκοπανθρωποι, αναλογα την μοναδα. Το οτι καποιος μπηκε στο ΠΝ εχει παψει να συνεπαγεται αμεσα οτι εχει βισμα εδω και πανω απο ενα χρονο. Η τελευταια σειρα με τεραστιο αριθμο βισματων ηταν η 08Δ. Ολες οι σειρες του 09 και του 10 δεν εχουν βισματα!

Το προβλημα που εμφανιζεται ομως ειναι το εξης: Στο ΠΝ οι αξιωματικοι ειναι 'μαθημενοι' να υπαρχουν βισματα, απο τις σειρες του 08 και πισω, και να ικανοποιουν τα αιτηματα τους. Αυτο σημαινει οτι γενικα τα ικανοποιουν ευκολα τα οποια τους ερθουν, απο οποιον σχεδον και αν προερχονται! Οποτε και στις νεοτερες σειρες που οπως ειπαμε εχουν μπει στην τυχη με την καταταξη τους οι ναυτες, αν ο οποιοσδηποτε 'ψαχτει' λιγο βρισκει ενα βισματακι, και οτι θελει σχεδον γινεται. Δηλαδη πχ να εχει ενα γνωστο αξιωματικο (οχι ανωτατο ή ανωτερο!) σε καποια μοναδα καπου και να παρει ενα τηλεφωνο στη μοναδα του, βολευτικε. Αυτο ειναι που δε γινεται στον στρατο ξηρας ευκολα, στο ΠΝ γινεται ευκολοτατα.

Αφου να φανταστεις στη μοναδα μου, ενα απο τα πιο βισματικα ποστα ηταν παντα οι οδηγοι του διοικητη ή καποια ποστα σε 'ειδικα' γραφεια..
Ε, προς το τελος του 2009 (αφου απολυθηκαν οι ναυτες της 08Δ), δεν ειχαμε ναυτες να πανε! Δεν ειχαμε βισματα δηλαδη, που να εχουν κανονισει να παρουν αυτη τη θεση απο πριν, και αναγκαστηκαμε να βγουμε εξω και να ρωταμε τον οχλο 'ποιος θελει να γινει οδηγος διοικητή?? ποιος εχει διπλωμα??" !! Ναι, το περιστατικο ειναι αληθινό και δεν υπερβαλλω καθολου!
 

thagkol

New member
Το ότι καταργήθηκαν οι μετατάξεις, δε σημαίνει ότι όσοι πάνε στο Ναυτικό πάνε αβυσμάτωτοι. Απλά είναι αυτοί που φρόντισαν να ενεργοποιήσουν τα βύσματά τους όταν πέρασαν περιοδεύον, ώστε να τοποθετηθούν απευθείας στο Ναυτικό και να μη χρειάζονται μετά μετάταξη. Προσωπικά ξέρω 2 τέτοια άτομα, ενώ αντίθετα δεν ξέρω κανέναν που να υπηρέτησε στο Ναυτικό τυχαία.

Κι εγώ προσωπικά όταν ήταν να υπηρετήσω και ψάχτηκα για μετάταξη, μου είπαν ότι οι μετατάξεις τέλος, και ότι έπρεπε να είχα φροντίσει να το κάνω όταν πέρασα περιοδεύον που ήταν πανεύκολο.
 

trv

New member
Ναι αυτοι υπαρχουν, αλλα ειναι παρα, μα παρα πολυ λιγοι. Το οτι δε ξερεις πολλους που εχουν παει Ναυτικο τυχαια ειναι φυσιολογικο, καθως καθε σειρα ειναι περιπου 700-1200 ατομα απο τοτε που κοπηκαν οι μεταταξεις (και οχι 2000-2500), και μεσα σε αυτους ειναι απειρα παιδια απο σχολες εμποροπλοιαρχων (περιπου οι μισοι). Οποτε αυτοι που μπαινουν τυχαια ειναι <500 ατομα σε καθε σειρα.

Βαση πιθανοτητων δε θα ξερεις πολλους, ουτε εγω ηξερα.Οταν ομως μπηκα (τυχαια!), δε βρηκα παρα ελαχιστα ατομα που ειχαν κανει προλαβει να κανουν μεταταξη πριν αυτες κοπουν, ολοι οι αλλοι τυχαια!

Και μαλιστα στην τελευταια σειρα (10Α), βαση των ατομων που ηρθαν στη μοναδα μου, υπηρχε πολυ μεγαλο πληθος 18αριδων παιδιων που δεν πηραν καν αναβολη, τους ηρθε κατευθειαν ΠΝ απο το περιοδευον.
 

klirwtos

New member
Εχουμε ξεφυγει απο το θεμα εντελως.
Θελω απλα να πω οτι εγω ειχα δηλωσει πεζικο και οταν μου ηρθε για ναυτικο πηρα στο ρουφ για να ρωτησω μηπως κανανε λαθος και γελαγανε οι ανθρωποι μαζι μου. σημειωτεον περασα το 2000 περιοδευων, και αν ειχα βυσμα θα σας ελεγα ναι, μπηκα με βυσμα, ετσι κι αλλιως τι με νοιαζει να το παραδεχτω τωρα παει αυτο τελειωσε. ομως ειμαι απο αυτους που αληθεια κληρωθηκαν, και ξερω κι αλλους σαν εμενα, αλλα σαφως ΠΟΛΥ λιγοτερους απο τους βυσματωμενους.
Φιλε μου, το ΠΝ οντως εν γενει μπορει να ειναι (ακομα) καλυτερο απο το στρατο ξηρας, ομως υπαρχουν και μοναδες που πραγματικα σου μιλαω τα παιδια καταριουνται την ωρα και τη στιγμη που εβαλαν βυσμα για να μπουνε, βλεπε βαση υποβρυχιων για παραδειγμα. δεν ειναι τα πραγματα οπως ηταν, δεν υπαρχει κοσμος και αυτο σημαινει οτι ας πουμε εκει που ειμαι εγω, που ειναι ολοκληρη βαση του ναυτικου, ειμαστε αυτη τη στιγμη 12 ατομα γενικη επιστασια και κανουμε δουλειες που καποτε εκαναν 70 και 80 σαν εμας.
Οποτε ναι, ειμαστε γενικα καλυτερα απο το ΣΞ αλλα μην τρελαινομαστε, ο κολλητος μου στον εβρο και μετα στον αγιο στεφανο επαιζε καλυτερα απο μενα για να καταλαβεις που ειμαι υποτιθεται και εντος αττικης (μετα την παραμεθωριο ηρθα εννοειται).
Ο καθενας τωρα ο,τι καταλαβαινει.
Καλη Ανασταση παιδες!
 

nikos1987

New member
Υπαρχουν και οι εμποροπλοιαρχοι και το ξερεις καλα οτι ειμαστε πολλοι <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->

Ο Νινης δεν ηταν Δ09? αυτος δικαιουται αδειες λογω επαγγελματος σωστα?
 

klirwtos

New member
ναι ρε συ το ξερω οτι εμποροπλοιαρχοι ειναι πολλοι, απλα αυτοι μπαινουν ετσι κι αλλιως.
οσο για το Νινη, ετσι που παει η ομαδα αστο, ας του δωσουνε καμμια αδεια μπας και σωσει την κατασταση <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->
 

ygeionomikarios

New member
Ποντικαράδες του Π.Ν. όσο καιρό παρακολουθώ αυτό το φόρουμ σας βλέπω να διαμαρτύρεστε για το πόσο άσχημη είναι η θητεία σας. Ακόμα και στις "χρυσές" εποχές του Ναυτικού γράφονταν ατέλειωτες σελίδες παραπόνων από συναδέλφους σας (βλέπε ΚΕΠΑΛ, ΝΔΑ κτλ.). Δέχομαι ότι πλέον τα πράγματα είναι πιο δύσκολα λόγω έλλειψης κόσμου αλλά κατά γενική ομολογία παραμένετε ο πιο "βυσματικός" κλάδος των ενόπλων δυνάμεων γι' αυτό ακόμα και τώρα όλοι οι τραγουδιστές των reality, οι ποδοσφαιριστές, οι ηθοποιοί αποτυχημένων σήριαλ, οι γόνοι πλούσιων οικογενειών και οι λοιπές "μεγάλες προσωπικότητες" αυτού του τόπου υπηρετούν στο Π.Ν.
Ο thagkol έχει δίκιο τα αληθινά μεγάλα βύσματα έχουν φροντίσει για την τοποθέτηση τους στο Ναυτικό από το περιοδεύον. Δικαίως σπάζεστε με τον Paris αλλά ενδεχομένως η δικιά σας θητεία να φαντάζει σε έναν απλό φαντάρο του ΣΞ όπως του Paris στα δικά σας μάτια. Όλα είναι σχετικά...
 

woosi

New member
Αυτο με τις 3 βαρδιες την εβδομαδα ισχυει η λενε μπαρουφες;;
 

klirwtos

New member
[quote author="woosi"]Αυτο με τις 3 βαρδιες την εβδομαδα ισχυει η λενε μπαρουφες;;[/quote]

3 βαρδιες τη βδομαδα που? προφανως υπαρχουν υπηρεσιες που γινεται αυτο, ή και ακομα καλυτερες!
 

woosi

New member
Λεει οτι λογω του παρις ολοι οι ναυτες θα κανουν 3 βαρδιες την εβδομαδα.
Λιγο δυσκολο μου φαινεται να γινει τετοια αλλαγη..
 

klirwtos

New member
[quote author="woosi"]Λεει οτι λογω του παρις ολοι οι ναυτες θα κανουν 3 βαρδιες την εβδομαδα.
Λιγο δυσκολο μου φαινεται να γινει τετοια αλλαγη..[/quote]

ΧΑΧΑΧΑΧΑ ναι λογω του paris, οχι επειδη στις κανονικες υπηρεσιες εχουμε μεινει 3 κι ο κουκος (κι ο κουκος αβαρδιωτος παντα).
 
Top