• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΜΠΙΧΛΑ

kosded

New member
Nα ρωτησω ρε παιδες τα απλυτα μας τι γινονται?Εχω ακουσει οτι πολλες φορες "'χανονται"' απο καποιους που το κανουν για ''αστειο''
Και με τα ντους τι γινεται;
 

caushy

New member
Εύλογη ερώτηση.
Για τα άπλυτα λένε ότι τα στέλνεις στο σπίτι ή σε καθαριστήριο.
Ορισμένα στρατόπεδα λένε πως έχουν και πλυντήρια αν όντως υπάρχουν ας μας πει κάποιος?
Όσο για τα ντους είναι ατομικά!
εκείνο που θέλω να μάθω είναι έξω από τα ντους τι γίνεται που γδύνεσαι? που ντύνεσαι? τη βρεγμένη πετσέτα τι την κάνεις?
 
Δύο λύσεις υπάρχουν: Τα πλένεις μόνος σου στο στρατόπεδο ή τα βγάζεις εκτός στρατοπέδου με υπηρεσιακό σημείωμα εγκεκριμένο από το διοικητή της υπομονάδας για πλύσιμο είτε στο σπίτι σου, είτε σε καθαριστήριο, εφόσον είσαι μακρυά από το σπίτι σου.
Τα ντους συνήθως είναι ατομικά, όμως υπάρχει και η περίπτωση να υπάρχουν και λουτρά ομαδικά. Διαλέγεις και παίρνεις. Στις μονάδες υπάρχει περίπτωση να είναι μόνο ατομικά.
 

arlav

New member
Για τα ντούς: πηγαίνεις με σορτσάκι και μπλούζα παραλλαγής, γδύνεσαι και ντύνεσαι μέσα στο ντουζ προσέχωντας να μην βραχούντα ...στεγνά. Για τα άπλυτα: κάποια στρατόπεδα έχουν πλυντήρια πχ ΚΕΜΧ στο Ναύπλιο, αλλά ακόμα κι εκεί σπάνια δουλεύουν. Οπότε η λύση είναι καθαριστήριο ή σπίτι.
 

gerrard

New member
Στα κέντρα συνήθως δεν έχει πληντύρια αλλά αν πάρεις αρκετά ρούχα θα σου φτάσουν αφού σε 20 μέρες ορκίζεσαι και θα πάρεις άδεια.Το πρόβλημα είναι στις μονάδες που και να έχει πληντύρια αν δεν έχει στεγνωτήρια τι θα τα κάνεις τα ρούχα όταν τα πλύνεις τον χειμώνα.....Κρύα,βροχές και χιόνια και εσύ θα απλώνεις ρούχα;
Ευτυχώς εγώ στη μονάδα μου είχα και πλυντήριο και στεγνωτήριο.Αν δεν έχεις τα πας έξω για πλύσιμο αν και δεν συμφέρει......Όσο για το μπάνιο είναι μία απ τις λίγες απολαυσεις του στρατού,ευτυχώς εμείς είχαμε 24 ώρες την ημέρα καυτό νερό το οποίο είναι μεγάλη υπόθεση.....αυτά εν ολίγης για ρούχα και ντους..... κ εμένα το μόνο που με ένοιαζε πριν μπω είναι να πάω κάπου που να έχει καλό φαί,ζεστό νερό και κάποιο τρόπο να έχω καθαρά ρούχα......όλα τ΄άλλα τα καταφέρνεις.......
 

caushy

New member
[quote author="caushy"]Εύλογη ερώτηση.
Για τα άπλυτα λένε ότι τα στέλνεις στο σπίτι ή σε καθαριστήριο.
Ορισμένα στρατόπεδα λένε πως έχουν και πλυντήρια αν όντως υπάρχουν ας μας πει κάποιος?
Όσο για τα ντους είναι ατομικά!
εκείνο που θέλω να μάθω είναι έξω από τα ντους τι γίνεται που γδύνεσαι? που ντύνεσαι? τη βρεγμένη πετσέτα τι την κάνεις?[/quote]

Πλυντήριο δεν υπάρχει στο κεν που είμαι όσοι είναι κοντά τα δίνουν για πλύσιμο την πρώτη Κυριακή στο επισκεπτήριο, την δεύτερη τα παίρνεις πίσω έχουμε και έξοδο για 12 ώρες μισοί το δεύτερο Σάββατο και οι άλλοι την Κυριακή.
Κανονικά απαγορεύετε να βγάλεις ρούχα του στρατού χωρίς άδεια αλλά όλοι το κάναμε μπορούν να σε στείλουν πράγματα και τα παίρνεις όταν σε ειδοποιήσουν.
Έχει σύρμα να τα απλώσεις έξω αν τα πλύνεις στο νιπτήρα.
Οι πετσέτες στεγνώνουν κρεμασμένες στο κρεβάτι και όλοι πάνε με εσώρουχο η και πιζάμα για μπάνιο και βγαίνουν φορώντας το εσώρουχο η τυλιγμένοι με την πετσέτα όσο κάνεις μπάνιο τα έχεις κρεμασμένα πάνω από την κουρτίνα, υπάρχει βέβαια περίπτωση κάποιος να γδυθεί στο θάλαμο αλλά αυτό αποτελεί εξαίρεση
 

egweimai

New member
Σχετικά με το πλύσιμο (ντουζ) τι ισχύει; Κάνεις όποτε θέλεις ή υπάρχουν συγκεκριμένες φορές ή ώρες;
 

caushy

New member
Στα Γιαννιτσά κάναμε μπάνιο όταν είχαμε ελεύθερο χρόνο ( μεσημέρι και βράδυ) αλλά όλοι θέλουν να κάνουν το βράδυ. Ζεστό νερό είχε μετά το μεσημέρι. Κανείς μπάνιο όσες φορές θες. Τη νύχτα δεν επιτρέπετε μετά το σιωπητήριο και μέχρι το εγερτήριο να σηκωθείς να κάνεις μπάνιο αλλά αν είσαι στην ουρά στα ντους δεν σου λέει κανείς τίποτα άσχετα αν έχει περάσει η ώρα και κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται όλοι στο κρεβάτι.
 
Top