• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Μπορώ να απαλλαγώ από ΥΕΑ αν υπηρετώ 9μηνο???

costas22

New member
Γειά σας παιδιά. Παρουσιάζομαι στην Καλαμάτα στις διαβιβάσεις και έχω και την ένδειξη ΥΕΑ. Η ερώτηση μου είναι αν μπορώ να γλυτώσω εύκολα από το να πάω Δόκιμος. Δεν έχω πάρει ακόμα το πτυχίο μου (ΑΕΙ πληροφορικής) καθώς λογικά τον Δεκέμβρη θα ορκιστώ (ελπίζω να καταφέρω να πάρω άδεια....) , και έχω δηλώσει ότι είμαι απλά φοιτητής ΑΕΙ. Επίσης δικαιούμαι 9μηνο. Είναι αυτά αρκετά ώστε να ξεφύγω απο ΥΕΑ???

Ας απαντήσει παρακαλώ όποιος γνωρίζει.
 

psarakas13

New member
Τη μέρα που θα παρουσιαστείς θα σε ρωτήσουν αν επιθυμείς να γίνεις έφεδρος (και φυσικά θα πεις όχι). Αν καλυφθούν οι θέσεις από όσους δηλώσουν 'ναι' τότε δε θα ασχοληθούν άλλο μαζί σου. Αν όχι, είναι πολύ πιθανό να σας πάνε για αθλητικές δοκιμασίες την πρώτη βδομάδα, όπου με άπλα λόγια θα κάνεις τον καραγκιόζη για να κοπείς, π.χ. τα 100m σε κανα 10λεπτο, να κλωτσάς επίτηδες τη μπάρα (που τη βάζουν στο 1m) στο άλμα εις ύψος και άλλα τέτοια όμορφα! <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> Από κει και πέρα, αν πάλι δεν καλυφθούν οι θέσεις (σπάνιο) τότε η επιλογή γίνεται ... τυχαία! <!-- s8) -->8)<!-- s8) -->

Για τέλος, 200% θα πάρεις άδεια για να ορκιστείς, απλά μπορεί να σου σπάσουν τα @@ και σου αφήσουν ελάχιστο χρονικό περιθώριο. Το δικαίωμά σου να κάνεις 9μηνο δεν ξέρω αν βοηθά να σε απαλλάξουν αυτόματα από την επιλογή για ΥΕΑ, ας σου πει καλύτερα κάποιος που να ξέρει.
 

costas22

New member
Ευχαριστώ psarakas13 για την άμεση ανταπόκρισή σου. Να σαι καλά.Τα λόγια σου με κάλυψαν και με ησύχασαν αρκετά. Άντε να δούμε τι θα γίνει (σε λιγότερο από 1 μήνα).

Απλώς αν ξέρει κανείς και τι παίζει με το 9μηνο και ΥΕΑ ας το πει αν μπορεί.

Thanks!!! <!-- s8) -->8)<!-- s8) -->
Καλή θητεία!!!!
 

psarakas

New member
ειδα εξαμηνιτη να δηλωνει ΥΕΑ...ΕΛΕΟΣ ΜΕΓΑΛΕ!!!

ουτε δευτερολεπτο παραπανω δν τους χαριζα!! και που εκατσε και υπηρετησα μια μερα παραπανω λογω δισεκτου πολυ τους ειναι!!! <!-- s:cool -->:cool<!-- s:cool -->
 

George84

New member
Νομίζω πως κατά την επιλογή ΥΕΑ αποκλείουν μαζί με τους Γιωτάδες, και τους υπόχρεους μειωμένης θητείας απ' την αρχή.
[quote author="psarakas13"] ...είναι πολύ πιθανό να σας πάνε για αθλητικές δοκιμασίες την πρώτη βδομάδα, όπου με άπλα λόγια θα κάνεις τον καραγκιόζη για να κοπείς, π.χ. τα 100m σε κανα 10λεπτο, να κλωτσάς επίτηδες τη μπάρα (που τη βάζουν στο 1m) στο άλμα εις ύψος και άλλα τέτοια όμορφα! <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> Από κει και πέρα, αν πάλι δεν καλυφθούν οι θέσεις (σπάνιο) τότε η επιλογή γίνεται ... τυχαία! <!-- s8) -->8)<!-- s8) --> [/quote]
Διαβάζοντας αυτό θέλησα να ρωτήσω μήπως παρουσιάστηκες Άρτα, γιατί μου φάνηκε για πολύ γνώριμο σκηνικό <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> Κι αμέσως μετά είδα την υπογραφή σου <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> Δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις τον Καραγκιόζη σε όλα τα κέντρα. Τουλάχιστο όχι τόσο προκλητικά όσο γίνεται στην Άρτα. Αφού στο άλμα εις ύψος είχε ξεφύγει τόσο η κατάσταση, που αναγκαστήκανε να μας σταματήσουνε και να διώξουνε όλους όσους δεν θέλουν να παρουσιαστούν.
 

mavroskoufis

New member
Εμάς πάλι το βραδάκι την πρώτη ημέρα που παρουσιαστήκαμε μας μαζέψανε όλους τους υποψήφιους ΥΕΑ, και πολύ όμορφα και ωραία μας ρώτησαν ποιο θέλουν και ποιοι δεν θέλουν. Μας είπαν οτι είναι κοροιδία να πάμε σε δοκιμασίες και να το παίζουμε καραγκιόζηδες. Όσοι θέλανε οκ συνέχησαν, στους υπολοιπους μας πήρανε τα ονόματα και απλώς έγραψαν οτι αποτύχαμε σε κάποια δοκιμασία. So simple....
 

costas22

New member
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις!!!
Απ'ότι κατάλαβα για να σε πάρουν ΥΕΑ ενώ είσαι υπόχρεος μειωμένης θητείας θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσεις ότι δε θα κάνεις χρήση αυτού του δικαιώματος. Άρα λογικά έχω ξεφύγει (αφού θα κάνω χρήση του δικαιώματος από την αρχή και ας μείνω αμετάθετος στην παραμεθώριο) , αλλιώς κι εγώ θα κάνω τα καραγκιοζιλίκια μου στα αγωνίσματα <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->.

Και κάτι άλλο παιδιά.
Υπάρχει περίπτωση μετά από το κέντρο να με μετατάξουν κάπου αλλού (δηλαδή όχι διαβιβάσεις) γιατί έχω ακούσει ότι πολλοί βάζουν βύσματα για μετάταξη στις διαβιβάσεις και άρα μπορεί να μου φάει κάποιο βύσμα τη θέση??? Λογικά το 9μηνο θα επιδράσει αρνητικά σε αυτό...

Αλλά και πάλι στην τελική και να πάρω μετάταξη δεν με νοιάζει.. έτσι κι αλλιώς από τύχη με διαλέξανε διαβιβάσεις (χωρίς βύσμα)...
Δεν πάνε να με στείλουνε όπου θέλουνε απλώς να τελειώσω τη θητεία μου... Αυτό το ρωτάω για να μην μου έρθει κατακέφαλα αν με μετατάξουν κάπου αλλού <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> !!!
 

stergios

New member
Την ίδια απορία είχα και εγώ και πήγα να ρωτήσω στη στρατολογία!!
Η απάντηση που πήρα ήταν αυτή:

Εάν μου έρθει χαρτί κατάταξης το οποίο θα αναγράφει την ένδειξη για ΥΕΑ, θα πρέπει στη πρώτη μου άδεια(στην ορκομωσία - 3 μέρες) από το ΚΕΝ να παρουσιαστώ στο σταρτολογικό γραφείο της περιοχής μου και να δηλώσω ότι θέλω να κάνω χρήση του ευεργετήματος (δικαίωμα 9μηνο). Αυτομάτως παύει να ισχύει η επιλογή ΥΕΑ για εμένα!!

Αν από την άλλη, θέλω να παρουσιαστώ και να δοκιμαστώ για ΥΕΑ, δεν έχω παρά να δηλώσω στο διοικητή του ΚΕΝ από την πρώτη μέρα μου στο στρατό, ότι θέλω να κάνω κατάργηση του ευεργετήματός μου, οπότε θα δοκιμαστώ για ΥΕΑ.

Δε μπορώ ούτε στη πρωτη, ούτε στη δεύτερη περίπτωση και ειδικά εφόσον επιλεγώ για ΥΕΑ, να το μετανιώσω και να αλλάξω γνώμη. Μία μόνο ευκαιρία έχω!!
Εφόσον κοπώ για ΥΕΑ, θα έχω καταργήσει προυγουμένως το 9μηνο, και σαν αποτέλεσμα έχει να μείνω στο στρατο 12μηνο!!

Καλή επιτυχία σου εύχομαι, σε ότι και αν επιλέξεις και να σκεφτούμε σωστά, γιατί μια ευκαίρια έχουμε οι 9μηνίτες!! <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->
 

stergios

New member
Εγώ φιλαράκι θα σπάσω τη συνήθεια του 9μηνου και θα δηλώσω για ΥΕΑ, γιατί το βλέπω πιο βολικό για εμένα!!

Αρα από 9μηνο θα κάνω 17μηνο, δηλαδή 8 μήνες παραπάνω!!
Τωρα αν η επιλογή μου θα είναι σωστή ή οχι, αυτό θα το δείξει ο χρόνος!!
 

George84

New member
[quote author="stergios"]Εγώ φιλαράκι θα σπάσω τη συνήθεια του 9μηνου και θα δηλώσω για ΥΕΑ, γιατί το βλέπω πιο βολικό για εμένα!!

Αρα από 9μηνο θα κάνω 17μηνο, δηλαδή 8 μήνες παραπάνω!!
Τωρα αν η επιλογή μου θα είναι σωστή ή οχι, αυτό θα το δείξει ο χρόνος!![/quote]
Εγώ πάλι θα σου πρότεινα να υπηρετήσεις 9μηνο. Όχι γιατί είναι 8 μήνες λιγότερο. Αν πας ΥΕΑ, δεν παίρνεις ειδικότητα "Βοηθός Μικροβιολόγου-Βιοχημικού", οπότε χάνεις την προυπηρεσία. Παίρνεις βέβαια τα μόρια από ΥΕΑ. Καλύτερα να υπηρετήσεις 9 μήνες, παίρνεις μια βεβαίωση από τη στρατολογία για προυπηρεσία, και νομίζω μετράει πολύ περισσότερο για το διορισμό στο δημόσιο.
 

stergios

New member
Δηλαδη θελεις να μου πεις οτι θα με βάλουν σε άλλη ειδικότητα και χάνω τη προυπηρεσία!!
Μπορεις να μου πεις ποσα μορια προυπηρεσιας χάνω σε παρακαλω!!
Και πόσα είναι τα μόρια για ΥΕΑ?!!
Μοριοδοτούνται μόνο όσοι πάνε ΥΕΑ ειδ. δυνάμεις ή και οι υπόλοιποι ΥΕΑ?
 

George84

New member
[quote author="stergios"]Δηλαδη θελεις να μου πεις οτι θα με βάλουν σε άλλη ειδικότητα και χάνω τη προυπηρεσία!!
Μπορεις να μου πεις ποσα μορια προυπηρεσιας χάνω σε παρακαλω!!
Και πόσα είναι τα μόρια για ΥΕΑ?!![/quote]
5 Μόρια το μήνα για το πρώτο 12 μηνο είναι τα μόρια προπηρεσίας
Δηλαδή στους 9 μήνες παίρνεις 45 μόρια
<!-- m -->http://www.e-tipos.com/content/staticfi ... /index.htm<!-- m -->

Τα μόρια από ΔΕΑ δεν ξέρω κατά πόσο μετράνε σε όλους τους διαγωνισμούς του δημοσίου. Νομίζω τα μόρια από ΔΕΑ και ειδικές δυνάμεις μετράνε μόνο για κάποιες προκυρήξεις και όχι γι' αυτές που σ' ενδιαφέρουν (Διορισμό σε Νοσοκομείο φαντάζομαι). Για να μπεις στην αστυνομία π.χ. αν έχεις πάει δόκιμος παίρνεις 400 μόρια, για να μπεις σε νοσοκομείο όμως τα μόρια αυτά δεν μετράνε. Ψάξε να βρείς μια παλιά προκυρηξη για τους διαγωνισμούς που σ' ενδιαφέρουν, για να δεις κατά πόσο μετράνε τα μόρια από ΥΕΑ
 

costas22

New member
Φίλε stergios σκέψου το καλά πριν το κάνεις έτσι ώστε να είσαι σίγουρος 100% για να μην το μετανιώσεις στη συνέχεια καθώς είναι σχεδόν διπλάσια η θητεία που θα κάνεις αν πας ΔΕΑ (17μ<-->9μ).

Τώρα αν έχεις κάποιο σοβαρό λόγο (π.χ. να μπεις ειδικός φρουρός ή οτιδήποτε άλλο) εσύ ξέρεις τι να κάνεις απλά σιγουρέψου πρώτα ότι θα το πετύχεις με αυτό τον τρόπο (πηγαίνοντας ΔΕΑ).

Εγώ πάλι θέλω να τελειώνω γρήγορα για να μπω αμέσως σε κάποιο μεταπτυχιακό αφού λογικά τον επόμενο Αύγουστο θα έχω απολυθεί με το καλό!!!

Καλή επιτυχία και σε σένα φιλαράκο ότι κι αν επιλέξεις. Άντε να μπούμε μέσα με το καλό!!! Καλή θητεία!!! <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->
 
Top