• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Μπορούν να καταλάβουν ότι κάνω 9μηνο;

KALO

New member
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΩΡΙΟ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΜΠΩΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙΨΟΥΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΤΙ ΚΑΝΩ 9ΜΗΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΤΑ ΑΠΑΡΕΤΗΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΙΝΩ ΑΜΕΤΑΘΕΤΟΣ,ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΩ 9ΜΗΝΟ,ΕΓΩ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΔΕ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΡΘΕΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ,ΜΕ ΕΧΕΙ ΑΝΧΩΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΠΡΩΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ.
 

commando

New member
Αμα δεν τα καταθεσεις πως θα κανεις 9μηνο?Σιγα μην κατσουν να ψαξουν.Πες στου δικου σου εξω να στα φτιαξουν,αλλιως....[/s]
 

KALO

New member
ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΟΣΗ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ?ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΔΩ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ 9ΜΗΝΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ.
 
A

admin

Guest
Το θέμα είναι αν θες να κάνεις εννιάμηνο ή όχι.

Αν δεν καταθέσεις χαρτιά δεν πρόκειται να κάνεις εννιάμηνο, αλλά δωδέκαμηνο.
Εξάλλου ο νόμος είναι σαφής: "Μεταφέρονται στους υπόχρεους μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, εφόσον το επιθυμούν, οι παρακάτω κατηγορίες οπλιτών....". Εφόσον δεν έχεις καταθέσει χαρτιά θεωρείται ότι δεν επιθυμείς να υπηρετήσεις μειωμένη θητεία και άρα θα κάνεις δωδεκάμηνο.
 

George84

New member
Άλλο θέλει το παιδί.
Λοιπόν, αν δεν καταθέσεις χαρτιά, θα πάρεις μετάθεση στον 5ο μήνα που είσαι στην παραμεθώριο και θα απολυθείς στους 12 μήνες. Αν καταθέσεις τώρα τα χαρτιά, θα κάνεις 9μηνο αλλά δεν θα πάρεις μετάθεση. Εσύ δεν θες τίποτα απ' τα δύο...
Η λύση έχει ως εξής:
Περιμένεις μέχρι να πάρεις μετάθεση στους 5 μήνες. Με το που πας στην καινούρια μονάδα, πηγαίνεις στο πρώτο γραφείο και τους καταθέτεις τα χαρτιά για 9μηνο. Μην το καθυστερήσεις όμως γιατί θέλει μια διαδικασία και μπορεί να υπηρετήσεις παραπάνω (π.χ. 9,5 μήνες). Ειδικά αν ο λόγος για το 9μηνο είναι αναπηρία γονέα και πρέπει να περάσεις επιτροπή απαλλαγών.
Έτσι, και μετάθεση στο σπίτι σου θα πάρεις, και 9μηνο θα υπηρετήσεις.
 

KALO

New member
ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΜΑΘΑ ΔΥΣΤΟΙΧΩΣ ΟΤΙ ΑΝ ΠΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΣΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΝ 9ΜΗΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΑΡΑ ΤΗΝ ΕΚΑΤΣΑ ΤΗ ΒΑΡΚΑ!ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΕΚΑΝΑ ΜΕΓΑΛΗ ΒΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΙΠΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΑΝΧΟΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΠΑΩ ΠΡΟΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΤΗ ΠΑΛΕΨΩ 3 ΜΗΝΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΔΩ.
 

PanosViv

New member
[quote author="KALO"]ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΜΑΘΑ ΔΥΣΤΟΙΧΩΣ ΟΤΙ ΑΝ ΠΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΣΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΝ 9ΜΗΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΑΡΑ ΤΗΝ ΕΚΑΤΣΑ ΤΗ ΒΑΡΚΑ!ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΕΚΑΝΑ ΜΕΓΑΛΗ ΒΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΙΠΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΑΝΧΟΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΠΑΩ ΠΡΟΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΤΗ ΠΑΛΕΨΩ 3 ΜΗΝΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΔΩ.[/quote]

Φίλε μου, επιτρεψέ μου, λόγω και της ιδιοτητάς μου ως δικηγόρος να σου πω ορισμένες απλές σκέψεις:

Ο Στρατός , ως μέρος της γενικότερης Διοίκησης της Χώρας, δεν δρα πάντα αυτοβούλως, αλλά κυρίως κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου. Ειδικά σε περιπτώσεις που απαιτούν τη συγκέντρωση δικαιολογητικών και την υποβολή τους, οι ενέργειες αφορούν περισσότερο τον ενδιαφερόμενο, εσένα δηλαδή. Δεν είναι επομένως δυνατόν ακόμα και αν το δήλωσες προφορικά στο κέντρο να στηριχθούν σε αυτό και μόνο το γεγονός για τη χορήγηση ή μη της μειωμένης θητείας. Δεν είναι δηλαδή τόσο εύκολο αλλά και τόσο επιτρεπτό αν θες, να προβούν σε μια τέτοια διοικητική πράξη, δίχως να υποβάλλεις εσύ ο ίδιος τα αντίστοιχα δικαιολογητικά πρώτα. Διότι, μην ξεχνάς ότι η μειωμένη θητεία δεν είναι και ό,τι πιο απλό ως διαδικασία. Υπάρχουν επιμέρους περιπτώσεις, ατόμων που δικαιούνται 9 μήνες, άλλων που δικαιούνται 6 και ούτω καθ' εξής. Επίσης, η κάθε κατηγορία από όλες αυτές πρέπει να προσκομίσει και αντίστοιχα δικαιολογητικά, δηλαδή για αναπηρία γνωματεύσεις ιατρών, για θάνατο γονέως πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών και ληξιαρχική πράξη θανάτου κλπ.

Συμπέρασμα: Δεν είναι δυνατόν να αναζητήσουν αυτεπαγγέλτως τα στοιχεία σου για την οικογενειακή και λοιπή σου κατάσταση. Θα στο πω απλά: αν στηρίζονταν κάθε φορά στο τί λέει ο κάθε ένας από εμάς στο κέντρο, θα γινόταν το πλήρες μπάχαλο, γιατί ο καθένας δεν είναι σε θέση και να ξέρει σε ποιο άρθρο του κάθε νόμου υπάγεται.

Επομένως, μην αγχώνεσαι, κάνε όπως σου είπαν τα παιδιά εδώ μέσα και πήγαινε μετά τη μετάθεσή σου για να υποβάλλεις τα έγγραφά σου. Αν τυχόν, σε ψαρώσουν και σου πουν "μα καλά, γιατί δεν τα έφερες νωρίτερα;" πες ότι δεν ήξερες ότι δικαιούσαι μειωμένη θητεία. <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->
 
Στο κάτω κάτω αν το εννιάμηνο το έδιναν απλά κατά δήλωση των οπλιτών θα είμασταν όλοι παιδιά πολύτεκνων οικογενειών. Κάνε αυτό που σου είπε ο φίλος παραπάνω, περίμενε την μετάθεσή σου και κάνε τα χαρτιά σου για εννιάμηνο μετά.
 

KALO

New member
ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΗΞΗ ΚΑΙ ΓΩ ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ,ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΩ ΜΕΤΑΘΕΣΗ,ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΙΞΕΙ
 
Top