• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΜΥΩΠΙΑ

baggio

New member
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ...ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΥΩΠΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 9 ...ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΩ Ι 4 ...ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΟΠΛΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ...ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΟΧΙ???ΦΟΡΑΩ ΦΑΚΟΥς ΕΠΑΦΗΣ
 

Constantine IC

New member
Και εγώ εχω πρόβλημα με την όραση. Όραση 10% - 20% χωρίς φακούς και 90% με ημισκληρους φακούς. Αν δεν το αναφέρουμε και γίνει καμία μαλακία πάμε για στρατονομια και απόκρυψη σωματικης αδυναμίας.
 

kd305

New member
[quote author="baggio"]ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ...ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΥΩΠΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 9 ...ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΩ Ι 4 ...ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΟΠΛΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ...ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΟΧΙ???ΦΟΡΑΩ ΦΑΚΟΥς ΕΠΑΦΗΣ[/quote]


Σου απάντησε ο από πάνω,με θέματα υγείας δεν παίζουμε,για κάποιον λόγο με τόση μέγαλη μυωπία θα σε βγάζουν άοπλο,δεν τους ήρθε έτσι ξαφνικά.
 

Mixalis_85

New member
Θα συμφωνησω με τον φιλο πριν οτι με θεματα υγειας δεν παιζουμε στον στρατο αλλα και γενικα αλλα θα προσθεσω επισης για οσους ειναι να πανε στον στρατο και εχουν καποιο προβληματα υγειας που τους καθιστα αοπλους οτι δεν ειναι ντροπη και ουτε γινεσαι αντρακλας αν ειχες όπλο ή οχι στον στρατο οπως λενε βλακωδως καποιοι παλαιοι!
 

nikosvolos

New member
Από την στιγμή που έχεις πάνω από 9 βαθμούς μυωπία είσαι Ι4. Με αυτά τα θέματα δεν παίζουμε, υπάρχει λόγος που άτομα με τόσο υψηλή μυωπία βγαίνουν άοπλοι (ενδεχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς άμα σηκώσεις μεγάλο βάρος).

Και φυσικά μην ακούσεις κανένα καθυστερημένο που θα σου πει πώς είσαι λιγότερο άντρας επειδή δεν έχεις όπλο στον στρατό.
 

alexandros0024

New member
Παρουσιάζομαι στις 28/1 στην Τρίπολη και έχω μυωπία 7 και 8 βαθμούς. Διάβασα στο ΦΕΚ ότι κανονικά θα βγω Ι2 ή οριακά Ι3
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, θα εξεταστώ από οφθαλμίατρο εκεί ή θα με στείλουν στο 401 στην Αθήνα με ότι αυτό συνεπάγεται (ταλαιπωρία κλπ);

Λογικά θα πρέπει να δηλώσω πόση μυωπία έχω στην κατάταξη γιατί 7 και 8 βαθμοί δεν είναι και λίγοι για να τους κρύψω.
 

kd305

New member
Δεν ειναι σιγουρο πως θα σε στειλουν για εξεταση σε στρατιωτικο νοσοκομειο, εσυ να πεις την αληθεια και υστερα βλεπεις.
 

Νίκος_Ν

New member
Ούτως ή άλλως σας κάνουν και μία εξέταση μυωπίας στα γρήγορα. Αυτή που βλέπεις από μακριά αριθμούς διαφορετικών μεγεθών και λες ποιοι είναι. Τουλάχιστον όταν μπήκα εγώ Τρίπολη, έκαναν.

Αν τους πας και χαρτί γιατρού που να επιβεβαιώνει τη μυωπία, ίσως να μην σε στείλουν. Δεν είναι σίγουρο, όπως είπε κι ο kd305. Πάντως ταλαιπωρία δεν είναι. Απλά τη 2η μέρα που θα 'χεις καταταχτεί, αντί να κάνεις αγγαρείες και να τρέχεις όλη μέρα (οι πρώτες 2-3 μέρες της βασικής εκπαίδευσης είναι οι πιο κουραστικές) θα τις περάσεις καθιστός σε ένα πουλμανάκι του στρατού (το "καθιστός" θα το εκτιμήσεις πολύ εκείνες τις ημέρες) για όση ώρα διαρκεί η διαδρομή Τρίπολή-Αθήνα-Τρίπολη. Επειδή σας πάνε ομαδικά και δεν μπορούν να σας εξετάσουν ταυτόχρονα, θα επιστρέψεις το απόγευμα στη Τρίπολη, ωραίος και ξεκούραστος, κι έχοντας πιει και το καφεδάκι σου με άλλους τους φαντάρους πήγαν για εξέταση στο ίδιο γκρουπ με εσένα. Οι δασκαλεμένοι υπερλουφαδόροι μάλιστα, επικαλούνταν λόγους υγείας, για να γλιτώσουν αυτήν την μία ημέρα!

Δεν στο λέω για να το προκαλέσεις να πας στο νοσοκομείο επίτηδες, γιατί έτσι δυσκολεύεις αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη την ιατρική εξέταση. Το νοσοκομείο δεν εξυπηρετεί μόνο εσάς! Απλά, αν σου κάτσει να σε στείλουν νοσοκομείο, να ξέρεις ότι δεν θα είναι κάτι τραγικό. Απλά θα περάσεις μία από τις 25 ημέρες της Βασικής σου Εκπαίδευσης ξεκούραστα και ξέγνοιαστα! <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->
 
Top