• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Ονομασία ΔΕΑ

CiEl

New member
Sygnwmi gia ta greeklish alla stelnw apo kinhto.

Erwthsh gia tous DEA:
Se poso kairo hrthe h onomasia sas?
Epishs sto mesodiasthma diladi meta thn ekp/sh ths Tripolis kai prin tin teliki onomasia, san YEA ti yphresies kanate? Stis yphresies eixate antimetwpish fantarou?
 

Husky

New member
[quote author="CiEl"]Sygnwmi gia ta greeklish alla stelnw apo kinhto.

Erwthsh gia tous DEA:
Se poso kairo hrthe h onomasia sas?
Epishs sto mesodiasthma diladi meta thn ekp/sh ths Tripolis kai prin tin teliki onomasia, san YEA ti yphresies kanate? Stis yphresies eixate antimetwpish fantarou?[/quote]

I onomasia erxete me thn hmerisia diatagi tis monadas pou ise mporei na erthei se 15 meres alla kai se ena mina pou ine kai to sinithes.Emena mou irthe meta apo 1,5 mina.Ta lefta den ta xaneis ta perneis anadromika.San Yea sinithos den kaneis ipiresies stin monada metathesis mexri na onomasteis dea.Giafto min viazese
 

CiEl

New member
Σε μας Β'07, η ονομασία ήρθε 17/10 στη μονάδα. Δε ξέρω ακόμα από πότε είναι υπογεγραμμένη, αλλά πέρασα 4 μήνες στην παραμέθωριο σαν ΥΕΑ με ένα περίεργο προσωπάρχη που όταν πήγα ήθελε να με βάλει να κάνω νούμερα κανονικότατα! Ευτυχώς είχα καλό προιστάμενο και διοικητή και τη γλιτωσα γιατί αλλιως... μαυρίλα!
 

Γιατρός

New member
Στην Α 07 η ονομασία ήρθε 29/7, με ημερομηνία διαταγής 12/7 (άρα πληρωνόμασταν και τον Ιούλιο). Οι υπηρεσίες που θα κάνεις σαν ΥΕΑ εξαρτώνται απολύτως από τον μοίραρχο ή το γρ. προσωπικού- αλλά να θυμάσαι ότι όσο είσαι ακόμα ΥΕΑ, έισαι απλός σμηνίτης (αν και τυπικά θεωρείσαι αρχαιότερος από τους άλλους σμηνίτες).
 

LordOfRings

New member
Παιδιά θα μπω σε 15μέρες ΠΑ.

Για ΔΕΑ τι πρέπει να κάνω για να μπώ?

Απο οτι ειδα εχει ειδικότηα Οικονομικού . Παίζουν και άλλες? καμια πληροφορικης? εχω πτυχιο οικονομικών και πληροφορικής.

και απο οτι καταλαβα μετα την βασικη 20μέρες κάνεις άλλες 20 και μετα πέρνεις μετάθεση.. σωστά ? (ενω στο στρατό ειναι 4μήνες)
 

kd

New member
[quote author="LordOfRings"]Παιδιά θα μπω σε 15μέρες ΠΑ.

Για ΔΕΑ τι πρέπει να κάνω για να μπώ?

Απο οτι ειδα εχει ειδικότηα Οικονομικού . Παίζουν και άλλες? καμια πληροφορικης? εχω πτυχιο οικονομικών και πληροφορικής.

και απο οτι καταλαβα μετα την βασικη 20μέρες κάνεις άλλες 20 και μετα πέρνεις μετάθεση.. σωστά ? (ενω στο στρατό ειναι 4μήνες)[/quote]
αποτι ξερω ειναι επισης 4 μηνες Κρητη και η εκπαιδευση της Τριπολης ειναι παιδικη χαρα σχετικα.
παρολα αυτα μπορει παντα να ειναι ραδιο-αρβυλα οποτε μαθε και απο αλλου.
 

drberto

New member
[quote="kd]
αποτι ξερω ειναι επισης 4 μηνες Κρητη και η εκπαιδευση της Τριπολης ειναι παιδικη χαρα σχετικα.
παρολα αυτα μπορει παντα να ειναι ραδιο-αρβυλα οποτε μαθε και απο αλλου.[/quote]

Δεν εχει καμια σχεση η Κρητη με τους ΔΕΑ της ΠΑ.Στην Κρητη εκπαιδευονται δοκιμοι του ΣΞ.Η εκπαιδευση ειναι 10-20 μερες στην 124ΠΒΕ επιπλεον σε σχεση με τους υπολοιπους κι απ'οτι εχω καταλαβει το μονο διαφορετικο ειναι μια-δυο βολες με διαφορετικα οπλα,σε σχεση με την βασικη.Κατα τ'αλλα ειναι σαν τη βασικη.Απο ειδικοτητες δινει οικονομικους και προστασιας αεροδρομιων(και γιατρους φυσικα).Οι πρυποθεσεις για να γινεις ΔΕΑ στην ΠΑ ειναι να εισαι Ι1-Ι2 ,ηλικια εως 28,και φυσικα πτυχιο ΑΕΙ η ισοτιμο εξωτερικου(με αναγνωριση ΔΟΑΤΑΠ).Οταν θα ερθει η επιτροπη απο το ΓΕΑ και θα καλεσουν οποιον ενδιαφερεται για ΔΕΑ,θα πας θα δωσεις τα πτυχια σου και θα γραψεις μια εκθεση του κωλου,εξετασεις και καλα.That's all!
 

Γιατρός

New member
[quote author="drberto"]
Δεν εχει καμια σχεση η Κρητη με τους ΔΕΑ της ΠΑ.Στην Κρητη εκπαιδευονται δοκιμοι του ΣΞ.Η εκπαιδευση ειναι 10-20 μερες στην 124ΠΒΕ επιπλεον σε σχεση με τους υπολοιπους κι απ'οτι εχω καταλαβει το μονο διαφορετικο ειναι μια-δυο βολες με διαφορετικα οπλα,σε σχεση με την βασικη.Κατα τ'αλλα ειναι σαν τη βασικη.Απο ειδικοτητες δινει οικονομικους και προστασιας αεροδρομιων(και γιατρους φυσικα).Οι πρυποθεσεις για να γινεις ΔΕΑ στην ΠΑ ειναι να εισαι Ι1-Ι2 ,ηλικια εως 28,και φυσικα πτυχιο ΑΕΙ η ισοτιμο εξωτερικου(με αναγνωριση ΔΟΑΤΑΠ).Οταν θα ερθει η επιτροπη απο το ΓΕΑ και θα καλεσουν οποιον ενδιαφερεται για ΔΕΑ,θα πας θα δωσεις τα πτυχια σου και θα γραψεις μια εκθεση του κωλου,εξετασεις και καλα.That's all![/quote]

Η εκπαίδευση στην ΜΕΤΑ είναι 40 ημέρες για τους ΥΕΑ ΑΜΑΔ, 25 για τους ΟΙΚ και 7 για τους γιατρούς (που μετά πάνε και στο ΓΝΑ για άλλες 45 ημέρες). Τα νούμερα αυτά ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ σε κάθε σειρά, ανάλογα με πολλούς παράγοντες (πχ αν χρειάζονται κόσμο επειγόντως στις μονάδες, ή αν έχουν να εκπαιδεύσουν και ΕΠΟΠ μετά, οπότε αδειάζουν την ΜΕΤΑ νωρίτερα).

Η εκπαίδευση μοιάζει αρκετά με τη βασική, είναι πολύ προβλεπέ (τουλάχιστον στην αρχή) και περιλαμβάνει οπλασκήσεις, ασκήσεις πυκνής τάξης, βολές με διάφορα όπλα (G3A3 και G3A4, πιστόλι S&W καουμπόικο, Bren), πολύ εξομοιωτή G3 και Rheinmetal. Α, σου κάνουν και κάτι θεωρητικά μαθήματα... Σπέσιαλ μπόνους: 1)πηγαίνεις Ανδραβίδα για βολές με Rheinmetal, όπου όλοι του δίνουν και καταλαβαίνει, και 2) κάνεις παρακολούθηση στόχου με το ΤΑ/Σ (τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι) Φοίνιξ. Αυτά δυστυχώς μονο για τους ΑΜΑΔ, οι γιατροί και ΟΙΚ φεύγουν νωρίτερα:-( Στο τέλος δίνεις εξετάσεις.

Για να γίνεις ΥΕΑ θέλει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ανώτατο πτυχίο, και περνάς και κάτι εξετάσεις για να δούν ότι δεν είσαι τρελός για δέσιμο, αιρετικός (σοβαρά!) ή τελείως ΤΕΛΕΙΩΣ ανεγκέφαλος (το *λίγο* ανεγκέφαλος, υποθέτω ότι το θεωρούν προσόν). Αθλήματα δεν έχει, γιατί ψάχνουν κόσμο για ΥΕΑ με το φανάρι και πρακτικά δεν θέλουν να κόψουν κανένα. Ναι, θα γράψεις και μια έκθεση (εγώ έγραψα "ο αυτοσεβασμός σαν στοιχείο διαβίωσης στην σύγχρονη κοινωνία"- θυμάστε τις πανελλαδικές; <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> )
 
Top