• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Ορθοπεδικο(Σίδερο στο πόδι τι κάνω;)Β εσσο 2009

Grgiwn

New member
Πριν απο τρια χρόνια είχα ενα ατυχημα με αποτελεσμα συντριπτικο καταγμα κνημης περονης.Εκανα χειρουργιο και τοποθετηθκε είλος στο μυελο της κνήμης τον οποιο εχω ακομη. Επίσης εχω και ασθμα.Μπορει κάποιος να μου πει τι κάνω και με ποια σωματικη ικανοτητα θα βγω;Ευχαριστω πολυ.
 

George84

New member
[quote author="Grgiwn"]Πριν απο τρια χρόνια είχα ενα ατυχημα με αποτελεσμα συντριπτικο καταγμα κνημης περονης.Εκανα χειρουργιο και τοποθετηθκε είλος στο μυελο της κνήμης τον οποιο εχω ακομη. Επίσης εχω και ασθμα.Μπορει κάποιος να μου πει τι κάνω και με ποια σωματικη ικανοτητα θα βγω;Ευχαριστω πολυ.[/quote]
Θα το αναφέρεις στον γιατρό την ημέρα της κατάταξης, και θα σε παραπέμψει στο πλησιέστερο στρατιωτικό νοσοκομείο, για να σε δει ορθοπεδικός. Εξαρτάται πως θα το κρίνει όταν θα σε εξετάσει. Στο κέντρο ήμουν με ένα φιλαράκι που είχε παρόμοιο πρόβλημα με σίδερο στο γονατο περίπου 10 εκατοστά, και τον βγάλανε Ι1.
Προφανώς μετράει το αν μπορείς να περπατήσεις κανονικά, αν έχεις πρόβλημα με την ορθοστασία και με βασικές ασκήσεις. Αν με το σίδερο δεν έχεις πρόβλημα μπορεί να βγεις και Ι1.
 

Grgiwn

New member
Το σίδερο αυυτο ειναι περιπου 50 cm και γενικα εχω προβλημα μεγαλο με την ορθοστασια και οταν περπαταω αρκετα αρχιζει και με ποναει
 

Grgiwn

New member
Δηλαδή υπάρχει κινδυνος να μου δωσουν αναβολη. Τι κάνω ετσι και μου πουν για αναβολη αφου το ποδι μου ετσι θα ειναι μια ζωη
 

Grgiwn

New member
Δε νομίζω οτι μπορω να παρω απαλλαγη. Βεβαια αν υπηρχε τρόπος δε θα ελεγα οχι. Αλλα μαλλον το σεναριο Ι4 ειναι μια καλη περιπτωση αρκει να μη μου πουν για καμια αναβολή και τρέχω γιατι θελω να ξεμπερδευω με το θέμα στρατος. Μακαρι παντως να μην ειχα ουτε σιδερα ουτε τιποτα και να υπηρετουσα κανονικα.
 

mirrorofsorrow

New member
Όταν παρουσιαστείς και τους πεις το πρόβλημά σου, θα σε παραπέμψουν αμέσως στο στρατιωτικό νοσοκομείο. Εκεί, θα πεις στον γιατρό οτι δεν θες αναβολή αλλά να υπηρετήσεις, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος να υπάρξει πρόβλημα με το πόδι σου ή το άσμα σου. Θα σου γράψει μια γνωμάτευση και με αυτή θα περάσεις επιτροπή απαλλαγών και δε νομίζω να έχει ςκανένα πρόβλημα να βγεις Ι4 ή Ι3 άοπλο στην χειρότερη.

Για να σου δώσουν αναβολή με το ζόρι, μην το φοβάσαι. και σε μένα, με πολύ πολύ χειρότερο πρόβλημα υγείας, που το έπαθα μάλιστα κατά την διάρκεια της θητείας μου, τα ίδια μου λέγαν. Τελικα΄δεν πήρα αναβολή αλλά συνεχίζω κανονικά ως Ι4.
 
Top