• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Ως 8μηνος παίρνω όπως και δήποτε μετάθεση;

Fishman

New member
Στην ιστοσελίδα του στρατού διαβάζουμε τα εξής (και βάζω με κόκκινα εκείνα τα οποία με προβληματίζουν):

Κριτήρια - διαδικασία μεταθέσεων

Οι κληρωτοί οπλίτες 8μηνης θητείας μετά την συμπλήρωση 5 μηνών υπηρεσίας (από την ημερομηνία κατατάξεως) μετατίθενται από τις Μονάδες όπου τοποθετήθηκαν, σε Μονάδες Συντήρησης Εκπαίδευσης όπου υπηρετούν μέχρι απολύσεώς τους.

Μετά την συμπλήρωση 15 ημερών από παρουσιάσεως στις Μονάδες τοποθετήσεως ή το ΕΚΕ, οι ίδιοι οι οπλίτες υπόχρεοι 8μήνου θητείας συμπληρώνουν, εις διπλούν υπεύθυνη δήλωση φρουρών προτιμήσεως, με δυνατότητα επιλογής 3 Νομών για μετάθεση, έχοντας υπόψη ότι:

1. Η επιθυμία μετάθεσης εγγύτερα στο Νομό επιλογής τους, εξετάζεται σύμφωνα με τον συνολικό αριθμό μορίων, που προκύπτουν από την δυσκολία Μονάδος και τα κοινωνικά κριτήρια που περιλαμβάνονται στην υπεύθυνη δήλωση φρουρών προτιμήσεως. Για τα κοινωνικά κριτήρια που επικαλούνται, απαιτείται η προσκόμιση αντίστοιχων δικαιολογητικών, τα πρωτότυπα των οποίων τηρούνται και διακινούνται όπως τα λοιπά ατομικά τους έγγραφα και παραδίδονται στους οπλίτες με την απόλυσή τους.

2.Τα μόρια λόγω δυσκολίας Μονάδας συμπληρώνονται μερίμνη της Διεύθυνσης Οπλιτών Θητείας του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ ΔΟΘ).

3. Τηρείται η γενική πορεία.

4. Όσοι συγκεντρώνουν τα περισσότερα μόρια, θα ικανοποιούνται κατά σειρά, με μετάθεση αναλόγως των επιθυμιών και των υπηρεσιακών αναγκών.

5. Όσοι οπλίτες διαμένουν μόνιμα στην Θράκη ή στις νήσους Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσου, μετατίθενται σε Μονάδες Συντήρησης Εκπαιδεύσεως αυτών των εδαφικών διαμερισμάτων, ή παραμένουν και απολύονται από την Μονάδα Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης.


Ποια είναι η γενική πορεία και τι συμβαίνει με αυτούς που συγκεντρώνουν τα λιγότερα μόρια και πάνε αναλόγως των υπηρεσιακών αναγκών; Για παράδειγμα εγώ μπορεί να δήλωσα ένα νομό με ένα μόνο στρατόπεδο. Σε 5 μήνες (από την κατάταξη) φεύγω από τη μονάδα μου; Μπορεί εκείνο το στρατόπεδο να πει (ή το ΓΕΣ εκ μέρους του) "εδώ είμαστε κομπλέ δεν θέλουμε άλλους" και να μην φύγω σε 5 μήνες (από την κατάταξη);

Δεν με αφορά άμεσα το θέμα. Έχω δηλώσει Αθήνα (Αττική) και μου έχουν πει από τη στρατολογία της μονάδας ότι θα την πάρω τη μετάθεση σίγουρα. Αλλά θέλω να καταλάβω πως δουλεύει το σύστημα των μεταθέσεων. Υπάρχει περίπτωση 8 μηνος, 6-μηνος κτλ να φάνε άκυρο μετά τους 5 μήνες θητεία και να τους πουν περιμένετε επ'αόριστον;


Επίσης: τι είναι αυτές οι μονάδες συντήρησης εκπαίδευσης; Είναι τίποτα λελέ και ύπνος ή μια από τα ίδια;
 

kd305

New member
Ο νόμος είναι ξεκάθαρος σαν 8μηνος θα πάρεις μετάθεση μετά από 5 μήνες,αυτά περί γενικές πορείες είναι αστειότητες,τα μόρια σχετικά είναι,αν είσαι Έβρο έχεις περισσότερες πιθανότητες από κάποιον που είναι πχ στην Δράμα για να πάρεις κοντινότερη μετάθεση,αυτό το παράδειγμα το δίνω από την στιγμή που είστε και οι 2 χωρίς βύσμα,τώρα άμα εσύ δεν έχεις βύσμα και έχει ένας άλλος,ο άλλος θα πάει σε καλή και πιο κοντινή μονάδα και εσύ θα καταλήξεις σε καμία Θήβα καμία Αυλώνα κτλπ.

Αυτά για λελέ και ύπνος να τα πεις αν σου σκάσει μετάθεση για ΧΩΚ Αιγαλέω που έχει εμπλοκή 10 ημέρες μέσα 1 έξω.

Άμα θέλεις την γνώμη μου , χωρίς βύσμα δήλωσε αμετάθετο ,εκεί πάνω τουλάχιστον θα ξέρεις τι περνάς και θα έχεις παλιώσει ,θα ξέρεις τα στελέχη κτλπ <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->
 

Fishman

New member
Μια στις 10 διανυκτέρευση πάλι καλύτερο μου ακούγεται από την παραμεθόριο... Τι κατσάβραχα να έχει στο Αιγάλεω για να σκαρφαλώνεις στο περίπολο; Επιπλέον στην Αθήνα είναι τα περισσότερα βυσματικά στρατόπεδα, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πάω σε στάβλο όπως είναι πολλές απομακρυσμένες μονάδες.

Η Θήβα είναι στον νομό Βοιωτίας, όχι στην Αττική.
 

kd305

New member
Το οτι η Θήβα είναι στο νομο Βοιωτίας το γνωρίζω πολύ καλά , εσύ δεν ξέρεις πόσοι 8μηνιτες έχουν παει Θήβα <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: --> εγώ σε ενημέρωσα τώρα αν καταλήξεις Θήβα μην πεις πως επεσες απο τα σύννεφα! <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: -->
 

citizen_v

New member
[quote author="kd305"]Ο νόμος είναι ξεκάθαρος σαν 8μηνος θα πάρεις μετάθεση μετά από 5 μήνες,αυτά περί γενικές πορείες είναι αστειότητες,τα μόρια σχετικά είναι,αν είσαι Έβρο έχεις περισσότερες πιθανότητες από κάποιον που είναι πχ στην Δράμα για να πάρεις κοντινότερη μετάθεση,αυτό το παράδειγμα το δίνω από την στιγμή που είστε και οι 2 χωρίς βύσμα,τώρα άμα εσύ δεν έχεις βύσμα και έχει ένας άλλος,ο άλλος θα πάει σε καλή και πιο κοντινή μονάδα και εσύ θα καταλήξεις σε καμία Θήβα καμία Αυλώνα κτλπ.

Αυτά για λελέ και ύπνος να τα πεις αν σου σκάσει μετάθεση για ΧΩΚ Αιγαλέω που έχει εμπλοκή 10 ημέρες μέσα 1 έξω.

Άμα θέλεις την γνώμη μου , χωρίς βύσμα δήλωσε αμετάθετο ,εκεί πάνω τουλάχιστον θα ξέρεις τι περνάς και θα έχεις παλιώσει ,θα ξέρεις τα στελέχη κτλπ <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->[/quote]
Εγω διαφωνω, οποιος δικαιουται μεταθεση να φυγει τρεχοντας. Εγω αυτο εκανα και δεν το μετανοιωσα καθολου <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->
 
Top