• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Οτι πρεπει να ξερετε για την ΠΡΟΠΑΙΔΕΥΣΗ (Updated 10 Γ ΕΣΣΟ)

ThalamosEiii

New member
1: Τι να παρω μαζι μου?

- Ακτινογραφια θωρακος απο δημοσιο νοσοκομειο, χαρτι καταταξης, ταυτοτητα, διπλωμα οδηγησης και οποιοδηποτε χαρτι σπουδων ή γνωσεων κλπ (θα χρειαστει για τυχον ειδικοτητα) (Proficiency, Απολυτηριο Λυκειου, Χαρτι καποιας σχολης, Μεταπτυχιακα κλπ, Γνωσεις Η/Υ, Εμποροπλοιαρχων κ.ο.κ.)
- Καμια 10αρια ζευγαρια καλτσες ψηλες κ χοντρες. Τα αρβυλα ειναι θανατος αν πατε με σοσονια (οπως εγω). Καλο ειναι να παρετε κ πατους γιατι αν ειστε στην παρελαση τα ποδια σας θα πεθανουν απο το βημα. Οι καλτσες που δινουν στον ιματισμο ειναι καλες αλλα μην βασιζεστε μονο σε αυτες (2 στον αριθμο).
- 10-15 εσωρουχα. Αν ειστε και "τυχεροι" και εχετε πολυ αγγαρεια θα χρειαστουν γιατι θα πρεπει να κανετε μπανιο καθε μερα.
- 10-15 φανελακια ειτε ασπρα ειτε μαυρα. Αλλα χρωματα δεν επιτρεποντε και θα σας κανουν παρατηρηση αν φορατε κανενα πορτοκαλοκιτρινοπρασσινοκοκκινο.
- Σορτσακι ή φορμα για να κυκλοφορειτε εντος κτιριων κ μονο.
- Μωρομαντηλα, αντισηπτικα μαντηλακια, οινοπνευματωδη σκατουλακια ειναι MUST! Οι καφροι ειναι απειροι κ πριν απο καθε επισκεψη σε τουαλετα θα πρεπει να καθαριζετε επιμελως την λεκανη αν απολαμβανετε το καθισιο. Επισης θα χρειαστουν για να καθαριζετε τον πηλισκο που θα φορατε σχεδον συνεχεια καθως δεν πλενεται με νερο.
- Σαμπουαν, αφρολουτρο, σφουγγαρι, οδοντοκρεμα, οδοντοβουρτσα, αποσμητικο για μασχαλες κ ποδια, σαπουνι χεριων, κωλοχαρτο (αν και θα σας δωσουν 1 και μετα μπορειτε να ξαναπαρετε απο την αποθηκη υλικων), χαρτομαντηλα και ξυριστικα ειδη επισης απαραιτητα.
- 1 πετσετα προσωπου κ 1 μπανιου. Αν και θα δινοντε πετσετες 1-2 extra δεν θα σας κακοπεσουν.
- Τσιγαρα επιτρεποντε, προμηθευτειτε με αναπτηρες και λεφτα 50-100 ευρω ειναι αρκετα. Ενδεικτικα: Τυροπιτα 50 λεπτα, Νερο 20 λεπτα, Αναψυκτικα 60 λεπτα, Πεινιρλι 2.10 ευρω, Σαντουιτς 1.60 ευρω, Μιλκο 1.30 ευρω, Χυμος Αμιτα 50 λεπτα, Λουκανικοπιτα 60 λεπτα, Κρουασαν 60 λεπτα.
- Για κινητα κ φορτιστες κανουν τα στραβα ματια στον ελεγχο, αλλα καβατζωθειτε με πολυμπριζα, ταφ (σουκο) μεσα σε καλτσες ή μπλουζες γιατι υπαρχει περιπτωση να σας τα παρουν.
- ΟΧΙ: Νυχοκοπτες, μαχαιρια, φαρμακα (χωρις χαρτι γιατρου ακομα κ depon κλπ), σεντονια κ μαξιλαροθηκες (θα σας δωθουν του ΠΝ), παντοφλες (δινει επισης το ΠΝ), απορρυπαντικα παντως τυπου, κουβερτες, σλιπινγκ μπαγκ.

2: Πρωτες 1-3 μερες.

Ετοιμαστειτε για 4-5 ωρες γεματες τρεξιμο για εξετασεις, ρουχα, χαρτια κ συνεντευξεις. Την πρώτη μέρα θα χωριστείτε σε ομάδες των τριάντα ατόμων η καθεμία που θα φέρουν αύξοντα αριθμό ανάλογα με την ώρα προσέλευσής σας. Έτσι, αν σας ρωτήσουν μέσα στο ΚΕ.ΚΑΝ/ΚΕ.ΠΑΛ τι ομάδα είστε, μην πείτε «Ολυμπιακός», αλλά τον αριθμό που θα δώσουν στην ομάδα σας (π.χ: δώδεκα). Θα χρειαστεί να επισκεφτείτε οφθαλμίατρο, οδοντίατρο, παθολόγο (όπου και θα αντικρύσετε γυμνή την αλήθεια), τον ιματισμό και την μηχανογράφηση και ίσως κάποιες άλλες υπηρεσίες που μου διαφεύγουν. Η σειρά επίσκεψης θα είναι τυχαία ανάλογα με το πού υπάρχει λιγότερη ουρά. Μιλάμε για απίστευτες ώρες ορθοστασίας, άνευ λόγου και αιτίας. Θα γίνει πάντως και ένα μικρό διάλειμμα για φαγητό. Αν ειστε ατυχοι σαν κ εμενα, η πρωτη μερα σας περιμενει με αγγαρεια λατζα κ στα καπακια καθαρισμα κρεμμυδιων κ πατατας.

Φροντιστε στον ιματισμο να δειτε αν σας κανουν οσο το περισσοτερο δυνατον τα ρουχα αγγαρειας κ φανελα ναυτη, μπελαμανα κ λευκο παντελονι. Ειναι κριμα να τρεχετε στον Πορο με οτι εχει περισεψει εκει οταν υπαρχει φουλ αποθηκη με ρουχα στον Κανελλοπουλο. Φροντιστε επισης να ειναι ανετη η στολη αγγαρειας γιατι θα την φορατε καθε μερα. Ακομα κοιταξτε να εχετε απο 2 παντελονια κ 2 πουκαμισα αγγαρειας (απο προσωπικη μαλακια πηρα 1 παντελονι αγγαρειας κ το φοραγα καθε μερα για 15 μερες).

Ως προς το κεφάλαιο παθολόγος, η όλη διαδικασία δεν πρόκειται να κρατήσει πάνω από ένα τέταρτο. Μοναδική έννοια του γιατρού είναι να δει αν πάσχετε από κάποια ασθένεια μόνιμη ή προσωρινή, (π.χ. στην περίπτωση που περάσατε πρόσφατα κάποιο χειρουργείο) που θα σας εμποδίζει να εκτελέσετε τις σωματικές ασκήσεις που επιτάσσει η θητεία σας. Ο γιατρός θα εξετάσει ιδίως αν έχετε πλατυποδία, άσθμα, δερματολογικές παθήσεις, δυσκολία στην αναπνοή σας, καρδιακά προβλήματα, αν είστε υπέρβαροι κλπ. Γι’ αυτό και ελάχιστα θα ασχοληθεί με τα γεννητικά σας όργανα. Για όσους απ’ τους συναδέλφους Ναύτες έχουν κάνει πρωταθλητισμό, αυτή θα είναι μια συνηθισμένη και μονότονη διαδικασία. Οι υπόλοιποι πάντως θα νιώσετε για μια στιγμή αμήχανα, θα νιώσετε δηλαδή ότι την έχετε μικρότερη απ’ όλους. Μην ανησυχείτε όμως! Το θέμα είναι καθαρά ψυχολογικό. Και οι συνάδελφοι Ναύτες που βρίσκονται γύρω σας, το ίδιο ακριβώς θα νιώσουν για την δικιά τους. (σίγουρα πράγματα).
Εκεί (στον παθολόγο) καθορίζεται εν πολλοίς και το Ι που θα πάρετε. Όσοι από σας κριθούν Ι3 ή Ι4, ας μην τα βάψουν μαύρα. Στον Πόρο υπάρχει απόλυτος σεβασμός στους Γιωτάδες, οι οποίοι κάνουν μια αγγαρεία λιγότερη απ’ τους υπόλοιπους και αποφεύγουν τα μαγειρεία. Έπειτα, ύστερα από ένα εξάμηνο χωρεί επανεξέταση της υπόθεσής σας και μπορεί -εφόσον πληρείτε τις προϋποθέσεις- να κριθείτε Ι1 ή Ι2. Αλλά και αυτό να μην γίνει το Ι κανενός από μας δεν φαίνεται πουθενά (εκτός απ’ το Ι5) και δεν έχει περαιτέρω συνέπειες, παρά μόνο στην περίπτωση που θέλετε να διοριστείτε στα σώματα ασφαλείας (αστυνομία, πυροσβεστική, λιμενικό κλπ). Για όσους πάλι δει ή ακροαστεί ο παθολόγος κάτι που τον βάζει σε υποψίες ασθένειας και σας στείλει Ν.Ν.Α., μην χάσετε την ψυχραιμία σας. Σκεφτείτε ότι κι αυτός φέρει με την υπογραφή του τεράστια ευθύνη αν κάτι σας συμβεί, γι’ αυτό και θέλει -στέλνοντάς σας Ν.Ν.Α.- να’ ναι απολύτως βέβαιος ότι είστε υγιείς. Αντιθετα με οτι ισχυε παλαιοτερα αν εχετε καποιο προβλημα υγειας σας στελνουν για μερικες μερες Ν.Ν.Α κ επιστρεφετε Πορο για να συνεχισετε την εκπαιδευση. Θα εχετε χασει ομως αρκετες μερες κ θα ειναι μεγαλο πληγμα απο θεμα παρεων.

Οταν τελειωσετε με ολα αυτα σας δινουν ενα θαλαμο για διανυκτερευση. Την δεύτερη μέρα θα ξυπνήσετε γύρω στις 06:30 το πρωί. Θα δώσετε αίμα και ούρα (σε πλαστικο ποτηρακι για νερο!!!). Καλό είναι να κρατήσετε τα πρωινά σας ούρα, αν πάντως δεν μπορείτε να ουρήσετε, πιείτε ένα με δύο μπουκάλια νερό. Ίσως θα’ πρεπε πάντως να είχατε κάνει ήδη από πριν ένα τσεκ απ. Εν συνεχεία, γύρω στο μεσημεράκι θα φύγετε για τη γη της επαγγελίας (Πόρος). Οι ταλαιπωρίες σας δεν θα σταματήσουν αμέσως. Στην πρώτη διανυκτέρευση θα κοιμηθείτε ως ομάδα και απ’ την επόμενη μέρα, χωρίζεστε σε λόχους και διμοιρίες. Ο χωρισμός γίνεται αλφαβητικά και στον τελευταίο λόχο, κατατάσσονται τα τελευταία γράμματα της αλφαβήτου και οι Γιωτάδες.

3: Προπαιδευση

Η πολύ μεγάλη πλειοψηφία από εσάς θα περάσει το στάδιο της προπαίδευσης στο στρατόπεδο του Πόρου, ένα απ’ τα πιο ιστορικά στρατόπεδα της χώρας μας, αλλά και παράλληλα ένα απ’ τα πιο σύγχρονα και καθαρά στρατόπεδα που υπάρχουν. Πλεον το 99% των προπαιδευομενων κανουν την εκπαιδευση τους στον Πορο κ συνηθως καποιοι Εμποροπλοιαρχοι μενουν στο ΚΕ.ΚΑΝ για την προπαιδευση τους. Όσοι από σας πάτε στο Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ, να έχετε υπόψη σας ότι εκεί θα έχετε την τύχη να βρείτε έναν Διοικητή πραγματικά προικισμένο που κοσμεί με την παρουσία του το Πολεμικό μας Ναυτικό, δουλεύει με πολύ μεράκι, σέβεται απόλυτα τα δικαιώματά σας και είναι ανοικτός σε οποιοδήποτε παράπονό σας και οποιαδήποτε πρόταση του υποβάλετε, με αποτέλεσμα να έχει κερδίσει την εκτίμηση των Ναυτών. Το ονομα αυτου Κος. ΚΑΛΠΑΚΗΣ. Ο δε γιος του ολα τα λεφτα. Υπαρχουν οι στραβοι και ξινοι αξιωματικοι και κελευστες αλλα ειναι λιγοι. Τουλαχιστον στην δικη μου σειρα ηταν 2-3 μαλακες και οι υπολοιπο λουκουμια.

Βαθμοι.

Στο μπρατσο: Κελευστης (2 χρυσες), Επικελευστης ή και αλλιως Ουλαμαρχης (3 χρυσες), Αρχικελευστης (4 χρυσες)
Στον ωμο: Ανθυπασπιστης (1 γραμμη κ 1 τριγωνο), Σημαιοφορος (1 γραμμη κ 1 κυκλος), Ανθυποπλοιαρχος (2 γραμμες κ 1 κυκλος), Υποπλοιαρχος (2 1/2 γραμμες κ 1 κυκλος).

Υπευθυνοι καθε διμοιριας (30-35 ατομα περιπου) θα ειναι οι Κελευστες, ειτε ΕΠ.ΟΠ. (γνωστοι και ως Επειδη Πειναω Ορκιστηκα Παλι) ή μονιμοι απο καραβια και αλλες υπηρεσιες του Ναυτικου. Υπευθυνοι 2 διμοιριων (1 ουλαμος) ειναι οι Ουλαμαρχηδες (Επικελευστες) και υπεθυνοι καθε λοχου (4 διμοιριες) οι Λοχαγοι (συνηθως σημαιοφοροι ή ανθυπασπιστες). Μην βασιζεστε για πολλες πληροφοριες στους Κελευστες και αυτοι οτι ξερετε ξερουν. Αν βρειτε καποιον καλο Επικελευστη ή Αρχικελευστη κατι παραπανω θα ξερει.

Προγραμμα.

Εγερτηριο ειναι γυρω στις 6. Οσοι ξερουν ακουν μια γλυκομιλητη φωνη στα μεγαφωνα να διαλαλαει "Φου Φου, Πρωινη Εγερσης". Μην προτιματε το πρωινο. Ειναι ενα αθλιο ξεροκοματο ψωμιου με 1/4 ποτηριου γαλα και αν ειστε τυχεροι θα εχετε μερεντα 1 φορα καθε 2-3 μερες. Καλυτερα καντινα (ΠΡΟΣΟΧΗ στην ατελειωτη ουρα μετα απο καθε γευμα). Οι υποχρεωτικες κλησεις ειναι γυρω στις 8 και στις 5. Εκεινες τις ωρες ανακοινωνεται το προγραμμα οποτε φροντιστε στο προειδοποιητικο να ειστε παροντες πεδιο κλησεων. Ποινολογιο δεν υπαρχει αλλα αν ειστε ατιθασοι σας περιμενει μονιμη αγγαρεια μαγειρια και λατζα (οτι χειροτερο μπορει να σας τυχει) καθως και σκοπιες στις τουαλετες 2-4, 4-6 το ξημερωμα. Αν ειστε επισης τυχεροι εκτος απο σταφιδοψωμο για προαριστο (στις 10.30-11.00) θα εχετε hot dog, σαντουιτς, χαλβα ή κρουασαν. Η δικια μου η σειρα επεσε σε μαλακα αρχιμαγειρα οποτε την βγαζαμε με καντινα τις τελευταιες μερες αφου βαρεθηκαμε τις αηδιες που εφτιαχνε. Κατακληση γυρω στις 10.30 μετα απο βραδινη εφοδια.

Εμβολια και Θεραπευτηριο.

Ετοιμαστειτε να γινετε σουρωτηρι. Μαντου και μετα απο 2 μερες το διπλο D.T. στον ωμο και Αντιμινιγγιτιδιτικο στην κοιλια. Εγω επειδη τα ειχα κανει προσφατα τα γλιτωσα εχοντας φερει το βιβλιαριο υγειας που αποδυκνυε οτι τα ειχα κανει. Προς θεου μην παθετε κατι που θεραπευται με ενεση. Θα επιδιωξουν να σας την κανουν στο θεραπευτηριο καθως οι γιατροι ειναι προπαιδευομενοι με μηδενικη ή ελαχιστη εμπειρια. Βεβαια υπαρχουν και μερικοι υψηλοβαθμοι ιατροι να επιβλεπουν σοβαρα περιστατικα.

Παρελασεις κ Κωπηλασια.

Αν δεν αντεχετε το βημα ΜΗΝ κανετε το λαθος να πατε για παρελαση. Εκανα 2 μερες και εμεινα με τα ποδια στο χερι. Αν γουσταρετε κουπι καλοπιαστε κανενα Λεμβαρχη ή τον Ναυκληρο (γαμω τα παιδια παρεπιπτοντως) να σας βαλουν στις βαρκες. Ειναι πιο ξεκουραστα και εχει περισσοτερη δοξα την ημερα της ορκομωσιας (αν ειστε καλοι κ συγχρονισμενοι).

Πεζικα.

Θα μαθετε να παρουσιαζεστε "Ευπειθώς αναφέρω Προπαιδευόμενος Ναύτης (το όνομά σας) με Αριθμο Γενικου Μητρωου (αυτόν που θα σας δώσουν στην κατάταξη). Διατάξτε!" και να κανετε τις απαραιτητες κινησεις πριν απο επιθεωρησεις, προσευχη κλπ. Θα βαρεσετε απειρες προσοχες μεχρι να τα μαθετε και ακομα περισσοτερα ημι ανας. Ακομα θα μαθετε κινησεις ενοπλου. Αναφορα θαλαμου δινει ενα ατομο (συνηθως ο πρωτος στον καταλογο ή ο πιο κοντινος στην πορτα) λεγοντας "Ευπειθως αναφερω Θαλαμος (νουμερο) εν Επιθεωρήση/Εφοδία/Κατακλήση (πρωι Επιθεωρηση κ το βραδυ λετε Εφοδια ή Κατακληση αναλογα με τι θα απαγγελθει στα μεγαφωνα), Δυναμη θαλαμου (νουμερο ατομων), Αποντες (τοσοι), Δικαιολογημενοι (τοσοι και που βρισκοντε).

Διαλεξεις.

Η πιθανοτητα να ειναι ενδιαφερουσες ειναι 50-50. Οι μισες απο αυτες που καναμε εμεις αφορουσαν εκπτωτικες καρτες, προωθηση βιβλιων κ διαφημιση προφυλακτικων (γι'αυτο και βγηκε το παρατσουκλι Κ.Ε. Πορος Telemarketing). Οι υπολοιπες ομιλιες αφορουν την σκοπια, βαθμους ανωτερων και ενδυμασια για καθε περιπτωση, επαγγελματικη αποκατασταση μετα το στρατο κλπ.

Στον ελευθερο χρονο το μεσημερι φροντιστε να κοιμαστε γιατι θα ο βραδυνος υπνος δεν ειναι αρκετος και θα αναλωνεστε σε εργασιες, αγγαρειες και ασκησεις ολημερις.

Μπορει να μην ειστε υπερ του στρατου αλλα ο κοσμος που θα γνωρισετε ειναι απιστευτος και θα γεμισετε ενα τσουβαλι εμπειριες. Αφου δεν μπορειτε να το αποφυγετε απολαυστε το.

«Τελειώνοντας, σας καλωσορίζω στην μεγάλη οικογένεια του Πολεμικού Ναυτικού, σας εύχομαι υγεία, προκοπή και δύναμη, ώστε να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις που δια του όρκου αναλάβατε και σας καλώ να αναφωνήσομεν:
- ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!
- ΖΗΤΩ!
- ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ!
- ΖΗΤΩ!
(Έτσι θα κλείσει την ομιλία του στην ορκωμοσία ο κύριος Διοικητής).




Μερικως τροποποιημενα και copy-paste μερη απο εδω: <!-- l -->viewtopic.php?f=5&t=433<!-- l -->
 

neos nautis

New member
Σου πηρε λιγη ωρα να αντιγραψεις το 90% απο αλλο ποστ αλλα εκτοσ ολων των αλλων γραφεις και μερικες ανακριβειες!Οπως οτι ο καλπακης ειναι διοικητης στον πορο...Πολυ προχειρο... <!-- s:( --:mad:<!-- s:( -->
 

ThalamosEiii

New member
Ο Καλπακης δεν ειναι διοικητης αλλα ο υπευθυνος προπαιδευσης. Αυτον θα βλεπεις καθε μερα σε αντιθεση με τον διοικητη που θα τον δεις μονο στην ορκωμοσια. Παντως οτι ειχε ειπωθει για τον τοτε διοικητη ισχυει και για τον Καλπακη.

Επισης εχω αναφερει οτι εχω παρει κομματια απο το πρωτο ποστ γιατι καποια πραγματα δεν εχουν αλλαξει και δεν υπαρχει λογος να τα ξαναγραψω με αλλα λογια. Ακομα αν καταλαβαινες τι σημαινει update θα καταλαβαινες επισης οτι δεν εφτιαξα δικο μου οδηγο αλλα εκανα update τον παλιο με οτι εζησα εγω και αλλα 760 ατομα στην 10 Γ ΕΣΣΟ.
 

neos nautis

New member
Όσοι από σας πάτε στο Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ, να έχετε υπόψη σας ότι εκεί θα έχετε την τύχη να βρείτε έναν Διοικητή πραγματικά προικισμένο που κοσμεί με την παρουσία του το Πολεμικό μας Ναυτικό, δουλεύει με πολύ μεράκι, σέβεται απόλυτα τα δικαιώματά σας και είναι ανοικτός σε οποιοδήποτε παράπονό σας και οποιαδήποτε πρόταση του υποβάλετε, με αποτέλεσμα να έχει κερδίσει την εκτίμηση των Ναυτών. Το ονομα αυτου Κος. ΚΑΛΠΑΚΗΣ. ...Εσυ τι καταλαβαινεις απο αυτο???Εγω φιλε τον πορο δεν εχω σκοπο να τον ξαναδω ουτε απο τον χαρτη....! <!-- s:cool -->:cool<!-- s:cool -->
 

tzitzo

New member
Εγω προσωπικα δεν ειχα προβλημα με κανεναν,εκτος απο τον κυριο ΜΕΓΑΦΩΝΟ!!!
Φφ φφφφφφφφφφφφφφφ.....
Κουραστικο ηταν ,διοτι δεν εβγαζες ακρη απο οτι ελεγε...
Εγω φιλοι μ ,πιστευω οτι θα μου λειψει ο Πορος..Μια χαρα περασα...



5.2 ΛΕΩ ΚΑΙ ΚΛΑΙΩΩΩΩΩΩΩωω!
 

tsipouraki

New member
λογικα ο κυριος μικροφωνο αν ειναι αυτος που νομιζω (ειμαι δ09) ειναι ο ΡΑΜΠΟ <!-- s:cool -->:cool<!-- s:cool -->
χαχαχα...οπως και ο κυριος καλπακης ειναι μονιμα μελη στο κε πορος ριζορτ.οταν λεμε παραπανω για το γιο του.το μικρο η το μεγαλο??ο μικρος ειναι σκετη γλυκα.ο αλλος που ειναι ο ξανθουλης ο μεγαλος δηλαδη 9-10 ετων βριζει το παλιοπαιδο.... <!-- s:slap -->:slap<!-- s:slap -->
αφου μια φορα καναμε πεζικα και χωθηκε μεσα στην παρελαση.και του λεει ενας συνκληρουχας μου που πας ρε μικρε και ο μικρος του απανταει...δεν πας να μ@μηθεις ρε μακακα??τρελο γελιο!!!
 

tzitzo

New member
Αυτος που ειναι 9-10 ετων πολυ βρισηδι!!!
Οταν καναμε πεζικα ηρθε σε εναν και του γυρισε κλοτσια και με το που πηγε ο αλλος να τν βρισει γυρναει κ του λεει ειμαι ο γιος του Κ.Καλπακηηηηηηηηηη....
Εκλασα στα γελιααα!

ΚΕ . ΠΟΡΟΣ RESORT!
 
Καλά το αρχικό κείμενο είναι μέσα στις ανακρίβειες. Πλην της ακτινογραφίας θώρακος, κανένα χαρτί που να αποδεικνύει τις γνώσεις σας δεν είστε υποχρεωμένοι να πάτε. Οι ειδικότητες όσο παράδοξο και αν ακούγεται χωρίζονται με βάση το που θα πάρετε την πρώτη μετάθεση και όχι με βάση τις γνώσεις σας. πχ, υπάρχει η ειδικότητα του ΑΡΜενιστή, ο οποίος είναι καλά αυτός που έκανε όλες τις χαμαλοδουλειές στο πλοίο (οι ναύτες όμως τώρα δεν πάνε σε πλοία...) π.χ. 2. υπάρχει η ειδικότητα τεχνίτης πυροβόλου. Θες να μου πεις ποιος από τους σημερινούς ναυτάρες ξέρει τίποτα από αυτό?
Απλά σε κάθε μονάδα ο συνολικός αριθμός των ναυτών που θα δεχθεί πρέπει να έχει μια "ποικιλία" σε ειδικότητες. Δηλαδή δεν είναι δυνατόν να πάνε σε μία μονάδα μόνο διοικ η μόνο διαχ κτλ.
Προφανώς και όσα λέω δεν ισχύουν για όσους θέλουν να πάνε ΣΕΑ, όπου και προφανώς πρέπει να έχουν μαζί τους τα αποδεικτικά της σχολής και του πτυχίου τους.
 

big_fish

New member
[quote author="tzitzo"]

5.2 ΛΕΩ ΚΑΙ ΚΛΑΙΩΩΩΩΩΩΩωω![/quote]
Έλα ρε 5.2!!!!!!! <!-- s:bravo -->:bravo<!-- s:bravo --> <!-- s:bravo -->:bravo<!-- s:bravo -->

Να ζήσει ο Νικολάκης. <!-- s:hello -->:hello<!-- s:hello --> <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->
 

tzitzo

New member
[quote author="big_fish"][quote author="tzitzo"]

5.2 ΛΕΩ ΚΑΙ ΚΛΑΙΩΩΩΩΩΩΩωω![/quote]
Έλα ρε 5.2!!!!!!! <!-- s:bravo -->:bravo<!-- s:bravo --> <!-- s:bravo -->:bravo<!-- s:bravo -->

Να ζήσει ο Νικολάκης. <!-- s:hello -->:hello<!-- s:hello --> <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->[/quote]
χαχαχαχαχα!

Νικολάκης λεμε!!!
Τον ειχα κ διπλα μου στο κρεβατι..Καθε βραδυ με το ενα ματι ανοιχτο κοιμομουν...Αστα να πανε...
ΠΟΡΟΣ RESORT λεω...Μην ανχονεστε οσοι ειναι να μπειτε...Χαλαρα ειναι τα πραγματα...
 

mtsagk

New member
καλα ρε στον πορο ηταν ο γρη...ης και ασχολειστε με το νικο?και εγω 5.2 παιδες.ο λοχαγος μας ελεγε πολυ. <!-- s:bravo -->:bravo<!-- s:bravo -->
 

big_fish

New member
[quote author="mtsagk"]καλα ρε στον πορο ηταν ο γρη...ης και ασχολειστε με το νικο?και εγω 5.2 παιδες.ο λοχαγος μας ελεγε πολυ. <!-- s:bravo -->:bravo<!-- s:bravo -->[/quote]
"Για προσέξτε λίγο......5ος λόο-χος", η στολή με το σορτσάκι και η σούστα κάθε φορά που χαιρετούσε τον Καλπάκη,όλα τα λεφτά.

Ο γρη...ης ποιος είναι?
 

big_fish

New member
[quote author="tzitzo"]
Τον ειχα κ διπλα μου στο κρεβατι..Καθε βραδυ με το ενα ματι ανοιχτο κοιμομουν...Αστα να πανε...
[/quote]
Το τελευταίο βράδυ που είχε πάρει και ξιφολόγχη όλοι χεσμένοι πάνω μας ήμασταν.Χαχαχαχαχαχα
 

ola_mple

New member
Παίδες δεν ξέρω τίποτα, τον πιο γαμάτο Νικολάκη τον είχαμε στην 5/4!!!
Ο λοχαγός τρελό παλικάρι!!!
 
Top