• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

paramethorios!

N

neosedw

Guest
παιδιά γεια σας και από μένα!! εγώ μπαίνω τον γενάρη και παρουσιάζομαι τρίπολη.. αυτό που με καίει να μάθω είναι αν ισχύει η μείωση της θητίας σε ενιάμηνο αν πάω παραμεθόριο.. αν nai ποια νησιά θεωρούνται παραμεθόριο.. ευχαριστώ για τον χρόνο σας!! aa! και μετά από τρίπολη που παίζει να με στείλουν ??
 
N

neosedw

Guest
αα και κατι ακομα! εγώ είμαι πολύτεκνος αλλά έχουν μπει τα δύο μεγαλητερα αδέρφια μου πριν από μένα. εγώ έχω δικαίωμα για επιπλέον μειωση θητίας?? ευχαριστώ!!
 
Για την παραμεθόριο, ισχύει το εννιάμηνο. Όλα τα νησιά, από ό,τι θυμάμαι, πιάνονται για παραμεθόριος, εκτός από την Σαλαμίνα. Μετά από Τρίπολη, συνήθως τους περισσότερους τους στέλνουν Σαλαμίνα. Δε νομίζω να έχεις δικαίωμα για μείωση θητείας.
 

hughes

New member
Για την παραμεθόριο έχουν δωθεί πολλές πληροφορίες σε παλιότερα θρέντ. Αυτό που είπε ο απο πάνω για όλα τα νησιά, δεν ισχύει, φυσικά. Για θέματα μείωσης θητείας κλπ κάνε ένα τηλέφωνο στην στρατολογική υπηρεσία που ανήκεις. Στην παραμεθόριο, όσοι ανήκουν σε τέτοιες κατηγορίες κάνουν 8 μηνο, γλυτώνουν δλδ ένα μήνα μόνο.
 
Μπήκα με την προηγούμενη ΕΣΣΟ στο ναυτικό και μας είπανε ότι για παραμεθόριο πιάνονταν πολλά νησιά, αλλά δεν τα θυμάμαι όλα. Το <<όλα τα νησιά>>, απλά ήταν υπερβολή. <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->
 
N

neosedw

Guest
ευχαριστώ πολύ ρε παιδιά!! κάτι τελευταίο! στη σκιάθο έχει στρατόπαιδο , φυλάκιο η κάτι τέτοιο? καη αν ναι.. θεωρείται παραμεθόριος??
 

gijoe

New member
<!-- l -->viewtopic.php?f=5&t=7948<!-- l -->
μην ψαρωσεις με κεινα που γραφε 15-15 χλωμο να υπαρχουν τετοια τωρα πια ,γιατι μπαινουν μολις 400ατομα καθε εσσο
 
N

neosedw

Guest
re paidia sigoura mono auta einai ta nisia pou einai gia paramethorio?
 

hughes

New member
Αυτά είναι τα νησιά που ισχύει η μειωμένη θητεία στο πολεμικό ναυτικό. Άλωστε πρόκειται για το ανατολικό αιγαίο και για νησιά που είναι πολύ κοντά στην τουρκία. Συμπληρωματικά, στην Ρόδο ανήκει και το Καστελόριζο που έχει ενα παρατηρητήριο και ισχύει και εκεί το 9 μηνο.
Στα υπόλοιπα νησιά, η θητεία είναι 12 μηνη.
 
N

neosedw

Guest
δλδ να φανταστώ ότι και στη σκύρο που έχει βάση δεν θεωρείται παπραμεθοριος εε??
 

lefteris27

New member
Οχι η Σκυρος δε θεωρειται παραμεθωρειος. Εγω κανω την θητεια μου στην Ροδο και αν θελετε μπορειτε να με ρωτησετε το οτιδηποτε. Οι αδειες να ξερετε οτι ειναι τωρα 20 -10 και για το Καστελλοριζο ειναι 15 -15 .
 
N

neosedw

Guest
ευχαριστώ φίλε!! ξέρεις αν κάποιο νηση στις σποράδες θεωρείται παραμεθόριο? αν oxi το πιο kontino στις σποράδες είναι η λήμνος?
 

hughes

New member
Δεν έχει ρε ψηλέ, λέμε. Το πιό κοντινό στις σποράδες είναι η Λήμνος αλλα δεν βλέπω πως μπορει να βολευει αυτό, μιάς και δεν συνδέονται ακτοπλοικά απο οτι ξέρω. Απο Λήμνο είσαι κοντά στην Θεσσαλονίκη πάντως(8 ώρες με το πλοίο).
Τα 9 μηνα νησιά είναι στάνταρ αυτά που αναφέρονται στο λινκ που δωσε ο απο πάνω.
 

fragos

New member
Καλησπερα,

Τα εννιαμηνα νησια ειναι

Σαμοθρακη
Λημνος(οπου εχεις 1/3 πιθανοτητες να βρεθεις σε φυλακιο στρατου )
Λεσβος(οπου σπανιως μπορει και να βρεθεις και Λημνο)
Χιος (οπου σπανιως μπορει να βρεθεις Σαμο Λεσβο)
Σαμο
Κω
και Ροδο οπου τροφοδοτει Καστελοριζο και Καρπαθο

Λερος ειναι εννια μηνο αλλα οχι 20-10.Μαγκα απο τη ροδο να σε ρωτησω κατι που το ειχα απορεια. Καρπαθο και ροδο πως πανε οι ναυτες? τους παει η μοναδα η μονοι τους?
 

lefteris27

New member
Σε εμας μας ρωτησαν ποιοι θελουν να πανε εθελοντικα Καρπαθο και Καστελλοριζο και τους υπολοιπους τους επελεξε η μοναδα.
 

kasik

New member
μπορει καποιος να πει πως γινετε να παω παραμεθοριο?δηλαδη το λεω στο δοιηκητη σε καποιο γραφειο πως γινετε?
 

lefteris27

New member
Θα το δηλωσετε στο κεντρο που θα πατε, θα σας δωσουν καποια χαρτια να συμπληρωσετε για το που θελετε να παρετε μεταθεση.Εχει μια επιλογη που λεει νησια 9 μηνου.
 

gijoe

New member
εισαι ηδη σε καποια υπηρεσια ?αν ναι νομιζω χανεις την δυνατοτητα να κανεις 9ʹμηνο ακομη και αν πας εκει.
 
Top