• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

περι ΛΥΒ και παραμεθορίου

kris80

New member
Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής δύο

1) Έχω περάσει σχολείο ΛΥΒ. Είμαι έφεδρος Δεκανεας. Θα απολυθώ ως έφεδροσ Δεκανέας ή ως έφεδρος Λοχίας?

2) για τους υπηρετούντες 12 μήνες είναι η υπηρεσία στην παραμεθόριο 5 μηνη σε κάθε περίπτωση (δεδομένου οτι δεν δηλώνω "παραμένων")?
 

George84

New member
[quote author="kris80"]Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής δύο

1) Έχω περάσει σχολείο ΛΥΒ. Είμαι έφεδρος Δεκανεας. Θα απολυθώ ως έφεδροσ Δεκανέας ή ως έφεδρος Λοχίας?

2) για τους υπηρετούντες 12 μήνες είναι η υπηρεσία στην παραμεθόριο 5 μηνη σε κάθε περίπτωση (δεδομένου οτι δεν δηλώνω "παραμένων")?[/quote]
1. Έφεδρος Λοχία νομίζω
2. Η διάρκεια υπηρέτησης στην παραμεθώριο είναι 6 μήνες. Ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα μετάθεσης ένα μήνα νωρίτερα (στους 5 μήνες). Αυτό αναγράφεται σε όλες τις καταστάσεις των μεταθέσεων. Κανονικά η παραμεθώριος είναι 6 μήνες, αν και στους περισσότερους δίνουν μετάθεση στον 5ο μήνα. Κατ' εξαίρεση κάποιοι στο διάστημα αυτό των 5 μηνών υπηρετούν σε άλλες μονάδες (όχι παραμεθωρίου), τους θεωρούν όμως αποσπασμένους, και μετράει κανονικά σαν παραμεθώριος (Παίρνουν και ΤΑΠ). Παραμένων δηλώνεις αν θες να μείνεις πάνω από 5 μήνες σε περίπτωση που είσαι από κει.
 

silver

New member
1.σαν εφεδρος λοχιας.στην ουσια δεν παιζει κανενα ρολο,μονο σε περιπτωση πολεμου.πραγμα απιθανο.

2.κανονικα η παραμεθωριος ειναι 5 μηνες.βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι ολοι πανε παραμεθωριο.ειναι αναλογα το βυσμα,τις αναγκες τις μοναδας.
 

George84

New member
[quote author="silver"]1.σαν εφεδρος λοχιας.στην ουσια δεν παιζει κανενα ρολο,μονο σε περιπτωση πολεμου.πραγμα απιθανο.

2.κανονικα η παραμεθωριος ειναι 5 μηνες.βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι ολοι πανε παραμεθωριο.ειναι αναλογα το βυσμα,τις αναγκες τις μοναδας.[/quote]
1. Μετράει και σε περίπτωση επιστράτευσης για εκπαίδευση
2. Κανονικά είναι 6 μήνες, άσχετα αν το 95% των φαντάρων παίρνουν μετάθεση στους 5 μήνες. Η διάρκεια όλων των μεταθέσεων, όπως αναγράφεται στην επίσημη κατάσταση μεταθέσεων είναι 6μηνη για όλους.
 

ygeionomikarios

New member
Ναι γιατί αν σε καλέσουν επίστρατο και είσαι λοχίας θα έχει τεράστια διαφορά από το να είσαι στρατιώτης! Τι λέτε ρε παιδιά οι βαθμοί αυτοί (εφ.Δνεας,εφ.Λχιας) είναι χωρίς ουσία. Εγώ απολύομαι με το βαθμό του ανθυπίατρου (ανθυπολοχαγός του υγειονομικού) αλλά το θεωρώ εντελώς γελοίο. Είτε γίνει επιστράτευση είτε "πόλεμος" (σενάριο επιστημονικής φαντασίας) ο έφεδρος είναι πάντα έφεδρος ότι βαθμό κι αν έχει. Κουμάντο θα κάνουν οι μονιμάδες. Ο λόγος που δίνονται βαθμοί στους εφέδρους είναι καθαρά γραφειοκρατικός. Ο στρατός σε περίπτωση πολέμου πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο αριθμό βαθμοφόρων και αξιωματικών ο οποίος δεν καλύπτεται από τους μόνιμους. Έτσι επινόησαν τα ΛΥΒ και τους ΔΕΑ.
 

George84

New member
[quote author="ygeionomikarios"]Ναι γιατί αν σε καλέσουν επίστρατο και είσαι λοχίας θα έχει τεράστια διαφορά από το να είσαι στρατιώτης! Τι λέτε ρε παιδιά οι βαθμοί αυτοί (εφ.Δνεας,εφ.Λχιας) είναι χωρίς ουσία. Εγώ απολύομαι με το βαθμό του ανθυπίατρου (ανθυπολοχαγός του υγειονομικού) αλλά το θεωρώ εντελώς γελοίο. Είτε γίνει επιστράτευση είτε "πόλεμος" (σενάριο επιστημονικής φαντασίας) ο έφεδρος είναι πάντα έφεδρος ότι βαθμό κι αν έχει. Κουμάντο θα κάνουν οι μονιμάδες. Ο λόγος που δίνονται βαθμοί στους εφέδρους είναι καθαρά γραφειοκρατικός. Ο στρατός σε περίπτωση πολέμου πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο αριθμό βαθμοφόρων και αξιωματικών ο οποίος δεν καλύπτεται από τους μόνιμους. Έτσι επινόησαν τα ΛΥΒ και τους ΔΕΑ.[/quote]
Να σε ρωτήσω μήπως γνωρίζεις.
Οι γιατροί, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι απολύονται όλοι με βαθμό ανθυπολοχαγού?
Επίσης, κάτι μας είχανε πει ότι εμείς τα Ν/Τ απολυόμαστε σαν ανθυπασπιστές. Αληθεύει κάτι τέτοιο ή μουφα είναι?
 
Top