• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Ποιοι πάνε οδηγοί τελικά?

lawfighter

New member
Απο τη στιγμη που ολοι πια ξερουμε το κολπο και δεν δηλωνουμε διπλωμα οδηγησης κατα την καταταξη,η απορια μου ειναι ποιους παιρνουν για οδηγους..

Υπαρχει δηλαδη καποιο ενδεχομενο εστω και 1 στο δισεκατομμυριο να παρουν για οδηγους καποιους που δεν εχουν δηλωσει διπλωμα οδηγησης στην καταταξη?

Ή επισης υπαρχει ενδεχομενο εστω και 1 στο δισεκατομμυριο να ψαξουν στα αρχεια του υπουργειου μεταφορων για να δουν ποιοι εχουν στ'αληθεια διπλωμα?
 

apostolishatz

New member
Θα παρουσιαστείς τώρα το Νοέμβρη έτσι???

Σε βρίσκω ψαρωμένο αλλά σε καταλαβαίνω.... <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->

Στα αρχεία του υπουργείου ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ δεν ψάχνουν

Απλά δεν το ξέρουν όλοι το κόλπο ή κάποιοι δίνουν οικειοθελώς δίπλωμα και πάνε οδηγοί.
 

Palios08G

New member
Μην αγχώνεσαι καθόλου .. τη μέρα που θα παρουσιαστής θα σου πούνε δίπλωμα έχεις κ εσύ απλά θα πεις ΟΧΙ και εκεί τελειώνουν όλα <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->
 

proistamenos

New member
Και αν πας σε παρατηρητήριο (χτύπα ξύλο) όπου είναι όλοι χωρίς δίπλωμα, να δω πως θα πετάτε τα σκουπίδια και πως θα πηγαίνετε για τροφοδοσία ή αν τσακιστεί κανείς μέσα στην νύχτα, πως θα πάτε στο νοσοκομείο μια που αφου δεν έχετε δίπλωμα εννοείται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να σκάσετε μύτη με τίποτα μοτοσακά ή κάρα τσίλικα...

Θα ανεβαίνετε ποδαράτα και θα φεύγετε ποδαράτα πολλές φορές κάνοντας πολλά χιλιόμετρα για να πάρετε την άδειά σας γιατί υπόψη σε πολλά παρατηρητήρια δεν πατάνε ούτε οι ταρίφες...
 

THL06D

New member
μπορεις ανα πασα στιγμη μετα την προπεδευση να εμφανισεις το διπλωμα(οσο ημουνα εγω -γιατι βλεπω οτι εχουν αλλαξει λιγο-δεν το εκανες αυτο στο παλασκα). Οποτε μην ανυσηχεις για τα παρατηρητηρια δεν παιζει αυτο το θεμα.
Απλα μην εμφανισεις διπλωμα οσο εισαι παλασκα μετα κανε οτι θες.
 

sdim

New member
1ον: Για να γίνεις οδηγός, πρέπει να έχεις δίπλωμα, να είσαι άνω των 23 και να οδηγείς ανελλιπώς τον τελευταίο χρόνο.
Απλά λες ότι ναι μεν έχεις δίπλωμα, αλλά σπάνια οδηγείς και δεν δέχεσαι να υπογράψεις την υπεύθυνη δήλωση ότι οδηγείς ανελλιπώς τον τελευταίο χρόνο.

2ον: Σε μερικά μέρη, όπως εκεί που είμαι τώρα, είναι βολικό το γεγονός ότι οι υπόλοιποι έχουν δηλώσει ότι δεν έχουν δίπλωμα. Όποτε υπάρχει ανάγκη για τροφοδοσία, μεταφορά κτλ, πηγαίνω πάντα εγώ, οπότε παίρνω και τον αέρα μου (βέβαια αυτό για Β τάξης. Για Γ' είναι άλλη ιστορία).
 

tsikos

New member
Απ' ότι κατάλαβα δεν θες να γίνεις οδηγός και αν θες την άποψή μου και την εμπειρία μου καλά κάνεις.Οπότε δεν παρουσιάζεις καν το δίπλωμα στην κατάταξη.Αν και να έχεις υπ' όψιν σου πως υπάρχουν πολύ βισματικές θέσεις για οδηγούς αν ξεπεράσεις την σχεδόν δίμηνη εκπαίδευση για να πάρεις τα διπλώματα στο άθλιο Παλάσκα με πολλές ώρες σκοπιάς.Και τέλος όσον αφορά την απορία σου ποιούς παίρνουν για οδηγούς η απάντηση είναι απλή: 1)αυτούς που δεν έχουν βίσμα και 2)όσους έχουν ήδη κανονίσει σε ποιόν ή που θα πάνε οδηγοί.
 

lawfighter

New member
[quote author="tsikos"]Και τέλος όσον αφορά την απορία σου ποιούς παίρνουν για οδηγούς η απάντηση είναι απλή: 1)αυτούς που δεν έχουν βίσμα[/quote]
Ακομα και αν εχουν δηλωσει οτι δεν εχουν διπλωμα??? <!-- s:?: -->:?:<!-- s:?: --> <!-- s:?: -->:?:<!-- s:?: -->
 

EVANS

New member
ναι είχα άτομα από τη νσειρά μου που πήγαν για οδηγοι χωρίς να έχουν δηλώσει δίπλωμα.εξάλου στο παλάσκα σε εκπαιδεύουν για να βγάλεις διπλωμα.πάντως τώρα που άλλαξε ο διοικητης έχει χαλαρωσει το παλασκα
 

tsikos

New member
Δεν συνηθίζεται πάντως χωρις να δηλώσεις δίπλωμα να σε πάρουν οδηγό!Τουλάχιστον εγώ δεν το είδα πουθενά αλλά δεν θα μου έκανε εντύπωση ανάμεσα σε όλα τα παράξενα του ναυτικού γινόταν κι αυτό.
Αυτό που εγώ πάντως εννοούσα με την έκφραση "Όσους δεν έχουν βίσμα" είναι πως αν κάποιος δεν έχει κάποιο βίσμα μπορεί να επιλέξει να ταλαιπωρηθεί κανένα δίμηνο μέχρι να πάρει τα διπλώματα αλλά μετά σχεδόν σε όλες τις μονάδες που θα πάει θα γλιτώνει τις σκοπιές και θα παίζει καλές εξόδους-off.Αυτό έκανα κι εγώ και τελικά δεν μου βγήκε σε κακό.Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη απορία ή διευκρίνηση σε σχέση με τους οδηγούς...
 

Palios08G

New member
Είναι πολύ σπάνιο να σε πάρουν οδηγό χωρίς να έχεις δηλώσει δίπλωμα..μην πανικοβάλλουμε τα παιδιά <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->

Πάντως από όσα έχω δει οδηγοί δεν πάνε μόνο όσο δεν έχουν βύσμα γιατί υπάρχουν κάποιες υπερβολικά βυσματικές θέσεις σε οδηγούς!!
 

doomlouder

New member
Όλα είναι σχετικά , για να καταλάβετε εγώ την ημέρα που παρουσιάστηκα και δίπλωμα έδωσα και έγραψα και στο χαρτί της συνέντευξης ότι επιθυμώ να γίνω οδηγός!!!!! Το αποτέλεσμα;; ΤΠΒ και μετάθεση στην ΔΝΟ Σαλαμίνα. Ούτε οδηγός ούτε τίποτα!!!! Μετά έγινα απλά οδηγός Β κατηγορίας και κατόπιν πήγα σε πλοίαρχο και..ησύχασα!!
 
Top