• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Πολύκαστρο - Τεθωρακισμένα

bill_olo

New member
Οι στρατιώτες τεθωρακισμένων που μετατίθενται στο Πολύκαστρο πηγαίνουν στην 33 ή την 34 Ε.Μ.Α. Και οι δύο μονάδες βρίσκονται στο στρατόπεδο Αλέστα Λουκά Β2. Τα κτίρια με τους θαλάμους είναι δίπλα-δίπλα σε όχι πολύ κοντινή απόσταση από την πύλη.
Οι εγκαταστάσεις της 34ης ΕΜΑ είναι πιο παλιές, οι θάλαμοι για όλες τις ίλες της επιλαρχίας είναι ουσιαστικά δύο μεγάλοι ενιαίοι χώροι, που ο καθένας χωρίζεται στη μέση με έναν τοίχο, ο οποίος επιτρέπει άμεση επικοινωνία μεταξύ των δύο μισών. Οι ντουζιέρες της επιλαρχίας είναι καμιά δεκαριά, αλλά ουσιαστικά υπάρχει δυνατότητα χρήσης μόνο μίας κάθε φορά, αφού με το που ανοίξει πάνω από μία βρύση, χάνεται η πίεση του νερού για όλες τις βρύσες. Το διοικητήριο της 34 ΕΜΑ είναι αρκετά μακριά, σε μια αλάνα που οδηγεί μια κοπιαστική ανηφόρα.
Η 33η ΕΜΑ πρέπει να είναι καλύτερη από το θέμα των εγκαταστάσεων, αφού το κτίριο είναι ένα νεότερο κτίσμα, προκατ, με το διοικητήριο στον ίδιο χώρο και σε ένα κτίριο δίπλα. Οι θάλαμοι είναι αυτόνομα δωμάτια, πιο χαμηλοτάβανα ωστόσο από της 34ης, οι ντουζιέρες είναι σταθερές (δεν έχουν "τηλέφωνο") και οι τουαλέτες πιο καθαρές. Γενικά η διαρρύθμιση του χώρου είναι καλύτερη: υπάρχει μια ωραία βεράντα πριν την είσοδο στο κτίριο της 33ης.
 

bill_olo

New member
Ο διοικητής της 34ης έχει το βαθμό του Συνταγματάρχη και είναι πολύ απαιτητικός, σε βαθμό που έχει αποκτήσει αρνητική φήμη σε όλο το στρατόπεδο. Ωστόσο, έχει ήδη προγραμματιστεί η μετάθεσή του για τις 7 Αυγούστου 2009. Το ράδιο αρβύλα διαφοροποιείται ως προς το ποιον του νέου διοικητή: άλλοι λένε ότι θα είναι καλύτερος και άλλοι χειρότερος.
Η 33η ΕΜΑ λειτουργεί με έναν προσωρινό διοικητή μέχρι να γυρίσει ο κανονικός της, που βρίσκεται για εκπαίδευση στην Αμερική. Για τον τελευταίο ακούγεται ότι είναι λίγο καλύτερος από αυτόν της 33ης.

Το εστιατόριο του στρατοπέδου είναι κατά πολύ καλύτερο από αυτά της Αυλώνας με φαγητό όχι σε μεταλλικούς δίσκους αλλά σε κανονικά πιάτα. Το πρωινό έχει πάντα γάλα (όχι όμως ελαφρύ) και τα προγεύματα ποικίλλουν και ΔΕΝ είναι Στεργίου! Το Κ.Ψ.Μ. είναι στον ίδιο χώρο, αλλά οι εστιαζόμενοι δε χρειάζεται ν' ανησυχούν, γιατί από την 1 Ιουλίου σύμφωνα με το νόμο απαγορεύτηκε κι εκεί το κάπνισμα, οπότε μπορούν να τρώνε, χωρίς να αναπνέουν καπνό από τσιγάρα.
 

bill_olo

New member
Οι στρατιώτες κατά κανόνα είναι κάθε δεύτερη μέρα εξοδούχοι ή το πολύ-πολύ κάθε τρίτη. Ο διοικητής της 34ης επιλαρχίας δίνει διανυκτερεύσεις μόνο Παρασκευή, Σάββατο ή Κυριακή, ενώ της 33ης ανεξαρτήτως ημέρας. Οι διαμένοντες στη Θεσσαλονίκη παίρνουν διανυκτεύρευση.
 

bill_olo

New member
Το βράδυ της 2ης Ιουλίου 2009 περί τις 22:30 και ενώ κοιμόταν λίγο πριν την πραγματοποίηση της υπηρεσίας του, οπλίτης θητείας της 1ης ίλης της 34ης ΕΜΑ πέθανε από οξύ πνευμονικό οίδημα, όπως έδειξε η νεκροψία της επόμενης μέρας. Οι συνάδελφοί του χωρίς να έχουν γνώση της πάθησης, εμμέσως από το ιατρικό ανακοινωθέν εικάζουν ότι πιθανή αιτία του οιδήματος ήταν η μέχρι εκείνη την ημέρα έντονη σωματική καταπόνηση των στρατιωτών εν όψει της επιθεώρησης της 30ης Ιουνίου. Οι στρατιώτες για ένα μήνα κοιμούνταν μόνο 6 ή 3 ώρες την ημέρα, ανάλογα με το αν είχαν υπηρεσία, χωρίς ξεκούραση το μεσημέρι. Από το θάνατο του νεαρού στρατιώτη θορυβήθηκε όχι μόνο η επιλαρχία, αλλά ολόκληρο το στρατόπεδο.
 

thagkol

New member
Χωρίς να είμαι γιατρός, μου φαίνεται χλωμό να πάθει κάποιος οξύ πνευμονικό οίδημα μόνο και μόνο επειδή κοιμάται 3 ή 6 ώρες την ημέρα. Χωρίς να το θεωρώ σωστό, σκεφτείτε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κοιμούνται τόσο συστηματικά λόγω της δουλειάς τους. Μακροπρόθεσμα βλάπτεται η υγεία, αλλά μέσα σε 2 ή 3 μήνες δεν προλαβαίνεις να πάθεις τόσο μεγάλη ζημιά. Προφανώς κάτι άλλο έφταιξε ή το παιδί είχε περαιτέρω προβλήματα υγείας.
 
ρε φιλε τι τρομαζεις τα παιδια που θα πανε εκει??
Ως οξυ πνευμονικο οιδημα καταγραφεται και ο θανατος απο ναρκωτικα.
 

bill_olo

New member
Μπα, δεν πιστεύω ότι ήταν από ναρκωτικά. Αν ήταν έτσι, όλο και κάτι σχετικό θ' ψιθυριζόταν και θα 'φτανε στ' αυτιά μας. Μάλλον ήταν από φυσική αιτία.
 

bill_olo

New member
Ορθή επανάληψη:
Οι στρατιώτες τεθωρακισμένων που μετατίθενται στο Πολύκαστρο πηγαίνουν στην 33 ή την 34 Ε.Μ.Α. Και οι δύο μονάδες βρίσκονται στο στρατόπεδο Αλέστα Λουκά Β2. Τα κτίρια με τους θαλάμους είναι δίπλα-δίπλα σε ικανή απόσταση από την πύλη.
Οι εγκαταστάσεις της 34ης ΕΜΑ είναι πιο παλιές, οι θάλαμοι για όλες τις ίλες της επιλαρχίας είναι ουσιαστικά δύο μεγάλοι ενιαίοι χώροι, που ο καθένας χωρίζεται στη μέση με έναν τοίχο, ο οποίος επιτρέπει άμεση επικοινωνία μεταξύ των δύο μισών. Οι ντουζιέρες της επιλαρχίας είναι καμιά δεκαριά, αλλά ουσιαστικά υπάρχει δυνατότητα χρήσης μόνο μίας κάθε φορά, αφού με το που ανοίξει πάνω από μία βρύση, χάνεται η πίεση του νερού για όλες τις βρύσες. Το διοικητήριο της 34 ΕΜΑ είναι κάπως μακριά, σε μια αλάνα που οδηγεί μια κοπιαστική ανηφόρα.
Η 33η ΕΜΑ πρέπει να είναι καλύτερη από το θέμα των εγκαταστάσεων, αφού το κτίριο είναι ένα νεότερο κτίσμα, προκατ, με το διοικητήριο στον ίδιο χώρο. Για το λόγο αυτό λειτουργεί και κυλικείο στο κτίριο της 33 Ε.Μ.Α. με αρκετά ικανοποιητική ποικιλία. Επιπλέον, οι θάλαμοι είναι αυτόνομα δωμάτια, πιο χαμηλοτάβανα ωστόσο από της 34ης, οι ντουζιέρες είναι σταθερές (δεν έχουν "τηλέφωνο") και οι τουαλέτες πιο καθαρές. Γενικά η διαρρύθμιση του χώρου είναι καλύτερη: υπάρχει μια ωραία βεράντα πριν την είσοδο στο κτίριο της 33ης.
 

bill_olo

New member
Ορθή επανάληψη:
Ο διοικητής της 34ης έχει το βαθμό του Συνταγματάρχη και είναι πολύ απαιτητικός, σε βαθμό που έχει αποκτήσει αρνητική φήμη σε όλο το στρατόπεδο. Ωστόσο, έχει ήδη προγραμματιστεί η μετάθεσή του για τις 7 Αυγούστου 2009. Το ράδιο αρβύλα διαφοροποιείται ως προς το ποιον του νέου διοικητή: άλλοι λένε ότι θα είναι καλύτερος και άλλοι χειρότερος.
Η 33η ΕΜΑ λειτουργεί με έναν προσωρινό διοικητή μέχρι να γυρίσει ο κανονικός της, που βρίσκεται για εκπαίδευση στον Έβρο. Για τον τελευταίο ακούγεται ότι είναι λίγο καλύτερος από αυτόν της 34ης.

Το εστιατόριο του στρατοπέδου είναι κατά πολύ καλύτερο από αυτά της Αυλώνας με φαγητό όχι σε μεταλλικούς δίσκους αλλά σε κανονικά πιάτα. Το πρωινό έχει σχεδόν πάντα γάλα (όχι όμως ελαφρύ) και τα προγεύματα ποικίλλουν και ΔΕΝ είναι Στεργίου! Το Κ.Ψ.Μ. είναι στον ίδιο χώρο, και γι' αυτό οι εστιαζόμενοι αναγκάζονται να ανέχονται τον καπνό των συναδέλφων τους που καπνίζουν λίγα μέτρα παραδίπλα, παρά την απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς χώρους, που ισχύει από την 1 Ιουλίου και παρά την παρουσία του επόπτη που είναι επιλεκτικός στην εφαρμογή των κανονισμών. Ενίοτε, οι Επ.Οπ., που είναι στατιστικά και οι πιο αναίσθητοι, καπνίζουν και στα ίδια τα τραπέζια του εστιατορίου!
 
Top