• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Πως μπορώ να μπω στους ΟΥ.Κ.

Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι νέο μέλος στο forum και ο αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι το τι χρειάζετε κάποιος για να μπει στους ΟΥ.Κ
Είμαι 16 χρονόν και γουστάρω πολύ το στρατό όπως και τη χώρα μου. Θα ήθελα να μάθω αν χρειάζετε πολύ καλη φυσική κατάσταση για να ανταπεξέλθω στις δοκιμασίες και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα επιδή εχω μυωπία.
Και κάτι τελευτέο. Οι ΟΥ.Κ δεν είναι οπώς οι S.E.A.L. των Αμερικάνων;

Σηγνώμη που σπαταλώ το χρονο σας για θέματα τα οποία προφανός θα έχουν απαντηθεί σε άλλα topic απλά σε όσα μπήκα δεν έλαβα ξεκάθαρη απάντηση.

Ευχαριστό!
 

EVANS

New member
οσον αφορα το πως θα μπεις μπορεις να το δηλωσεις στο περιοδευον σου η οταν παρουσιαστεις. την τεταρτη η πεμπτη μερα θα ερθουν και θα σας ρωτησουν ποιοι θελετε να πατε ειδικες δυναμεις.απο εκει θα σας κανουν κανα δυο μερες γυμνσια στην μοναδα κα ιαν τους γεμισετε το ματι και γουσταρετε ακομα θα σας πανε για να κανετε την γενικη εκπαιδευση των ειδικων δυναμεων κα ιαπο κει και περα θα σας καταταξουν η σε αυτην που θελετε η σε αυτην που υπαρχει αναγκη οπου θα ξανακανετε εκπαιδευση για να ορκιστειτε ως ουκ,αλεξιπτωστιστες κ.α. παντως να ξερεις οτι εχει πολυ ζορι κα ιαυπνια. οσον αφορα την φυσικη κατασταση αν εισαι αδυνατος, δεν εχεις αναιμια, ορθοπεδικα προβληματα και δεν πας με το αυτοκινητο στο περιπτερο τοτε θα εισαι μια χαρα.τωρα εισαι μικρος και δεν σε νοιαζει αλλα οταν ερθει η ωρα σου σκεψου το καλα. <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->
 

p_h

New member
μόνο μονιμοι πάνε εδώ και κάμποσα χρόνια στα ουκ, δηλ. μέσω πανελληνίων και αποφοιτηση απο παραγωγική σχολή του στρατού ή του ναυτικού ή ΕΠΟΠ.
 
Για τι μυωπία υπάρχει κάποιο πρόβλημα? Μπορώ αν χρειαστεί να κάνω αγχείρηση με laizer αλλά όταν πήγα σε ένα πολύ καλό γιατρό μου επισήμανε ότι μετά την εγχείρηση μειώνεται η ευκρίνεια οπότε θεωρώ πως είναι καλύτερα με φακούς επαφής. Βέβαια τους όρους τους βάζει ο στρατός και όχι εγώ... <!-- s:) -->:)<!-- s:) --> Πείτε μου αν γνωρίζετε κάτι.
 

spH3RiCal

New member
Αν το σκεφτεσαι επαγγελματικα νομιζω δε μπορεις να μπεις εφοσων εχει μυωπια. Σαν στρατευσιμος δε μπορεις να μπεις. For the record τωρα, στα ΟΥΚ μπορει να παει οποιοσδηποτε μονιμος απο οποιοδηποτε σωμα. Γινεται προκυρηξη σχολειου, δηλωνεις συμμετοχη, και αν περασεις τις εξετασεις σε παιρνουν. 6 μηνες περιπου ειναι η εκπαιδευση, αν το βγαλεις παιρνεις το σηματακι στο πετο (+ορισμενα ειδικα μορια κτλ) και γυρνας στη μοναδα σου. Αν θες τωρα να εισαι μονιμος ΟΥΚας τοτε πας μονο απο ναυτικο και υποθετω κανεις δηλωση για μεταθεση στη ΔΥΚ.

Παντως επειδη σε βλεπω λιγο μικρο και αμαθη με τις ορμονες της εφηβειας να βαρανε κοκκινο (μη παρεξηγιεσαι ολοι το εχουμε περασει αυτο, μαζι κι εγω <!-- s:) -->:)<!-- s:) --> ) μη φανταζεσαι σκηνικα οπως στις ταινιες που τους πετανε στις ζουγκλες η εχουν κατι τρελους στιβους μαχης και κανουν τα δικα τους.. Εδω λεφτα για τετοια δεν υπαρχουν. Εννοειται πωε θα φτυσεις αιμα στην εκπαιδευση αλλα η ολη φαση θα ειναι με το φουσκωτο να κανεις γυρους μεσα στη Σαλαμινα και το Περαμα η αποβαση στο Σκαραμαγκα και ερπην στο λουκι γυρω απο το παρκινκ του Κανελοπουλλου. Ασκησεις λιγο πιο μεγαλης κλιμακας ελαχιστες και μικρες - λευτα δεν υπαρχουν.

Στην προηγουμενη υπηρεσια μου που ειχαμε κλιμακιο ΟΥΚαδων και υπηρχαν καποια παρε δωσε, να σου πω την αληθεια εντυπωση δε μου εκανε τιποτα. Τουμπανα μεν αλλα εξυναν τα @@ τους ολη μερα, μια ασκηση εκαναν και τους τσιμπησαν οι φρουροι του στρατοπαιδου ξερω γω..
 
Χαχαχα, ξέρω πολύ καλά ότι ο rabo είναι απλά ένας ρόλος <!-- s:D -->:D<!-- s:D --> Δε θέλω να πάω εκεί ούτε για να τρέχω σε ζούγκλες και να κυνηγάω μαύρους ούτε για να λεώ στην παρέα ότι έχω πάει στα ΟΥΚ. Απλά θέλω να αφοσιοθώ στην πατρίδα μου. Ξέρω πόσο σκληρές είναι οι δοκιμασίες καθώς και τι μαλάκές έχω να συναντήσω εκεί μέσα. Δε με πτοεί όμως τίποτα!
Το μόνο που δε θα ήθελα να μου συμβεί είναι ενα σκηνικό όπως τα ΙΜΙΑ. Να μπορώ δηλαδή να καθαρίσω Τούρκο και να μου λένε οι ανώτεροι μάζεψαι τι σημαία και φήγε.
 

p_h

New member
δηλαδη αν μπορείς να καθαρίσεις Τουρκο, θες να το κάνεις χωρις ενοχλησεις;
 
Απλά το θεωρώ ξεφτίλα το να μπαίνει ο εχθρός μέσα στα συνορά σου και να τους κοιτάς σα μαλάκας. Δε πιστεύω πως υπάρχει Έλληνας ο οποίος θα έβλεπε τον τούρκο στη γη του και θα είχε κάποιο ενδιασμό στο να τον σκοτόσει.
 

hatzhs

New member
[quote author="Γρηγόρης"]Απλά το θεωρώ ξεφτίλα το να μπαίνει ο εχθρός μέσα στα συνορά σου και να τους κοιτάς σα μαλάκας. Δε πιστεύω πως υπάρχει Έλληνας ο οποίος θα έβλεπε τον τούρκο στη γη του και θα είχε κάποιο ενδιασμό στο να τον σκοτόσει.[/quote]


προσεχε μονο γιατι κατα πασα πιθανοτητα θα καταταγεις με πολους μουσουλμανους (τουρκους) οι οποιοι ειναι γεννημενοι στην ελλαδα και κανουν κανονικα την θητεια τους στον ελληνικο στρατο...
 

p_h

New member
[quote author="Γρηγόρης"]Απλά το θεωρώ ξεφτίλα το να μπαίνει ο εχθρός μέσα στα συνορά σου και να τους κοιτάς σα μαλάκας. Δε πιστεύω πως υπάρχει Έλληνας ο οποίος θα έβλεπε τον τούρκο στη γη του και θα είχε κάποιο ενδιασμό στο να τον σκοτόσει.[/quote]
το ίδιο πιστεύεις δηλ. και για τους μετανάστες;
 

mtsagk

New member
εγω βλεπω τουρκο μεσα στα συνορα μου και δεν θελω να τον σκοτωσω.αντιθετα θελω να τον κερασω κανενα μπακλαβα.
 
1)Τους μετανάστες δε τους χώνεψα και δεν πρόκειται να τους χονέψω πότε!!
2)Το μόνο κέρασμα που θα έκανα σε Τούρκο θα ήταν μια claymore μέσα στα μακαρόνια η ένα ταπεινό C4.
 

p_h

New member
δεν ξερω για τα ουκ αλλα για τη χρυση αυγη εισαι ετοιμος...
 

George84

New member
[quote author="Γρηγόρης"]Απλά το θεωρώ ξεφτίλα το να μπαίνει ο εχθρός μέσα στα συνορά σου και να τους κοιτάς σα μαλάκας. Δε πιστεύω πως υπάρχει Έλληνας ο οποίος θα έβλεπε τον τούρκο στη γη του και θα είχε κάποιο ενδιασμό στο να τον σκοτόσει.[/quote]
Ξεφτίλα είναι εν έτη 2010 να υπάρχουν 16χρονα παιδιά που σκέφτονται με τον τρόπο που σκέφτονταν οι παππούδες μας το '40. Βάρβαροι, λέγονταν πριν πολλά χρόνια οι μη-έλληνες, όρος που προέκυψε προφανώς επειδή οι Έλληνες ήταν πάντα πολιτισμένος και φιλόξενος λαός. Το να λες ότι θες να σκοτώσεις έναν Τούρκο, μόνο και μόνο επειδή τον βλέπεις στη χώρα σου, σε κάνει εσένα βάρβαρο φίλε μου (με την κακή έννοια) και δε σε τιμά καθόλου ούτε σαν Έλληνα ούτε ως άνθρωπο. Κάνε μια προσπάθεια, με ανοιχτό μυαλό σε 3-4 χρόνια που θα παρουσιαστείς να γνωρίσεις κάποιον μουσουλμάνο, ακόμα και κάποιον που μεγάλωσε στην Τουρκία, και θα διαπιστώσεις ότι είναι πολύ καλύτερος άνθρωπος και φίλος από πολλούς "Συμπατριώτες" μας που είναι πραγματικά ρεμάλια.
[quote author="Γρηγόρης"]1)Τους μετανάστες δε τους χώνεψα και δεν πρόκειται να τους χονέψω πότε!!
2)Το μόνο κέρασμα που θα έκανα σε Τούρκο θα ήταν μια claymore μέσα στα μακαρόνια η ένα ταπεινό C4.[/quote]
1. Ο λόγος που βλέπεις έτσι τους μετανάστες είναι γιατί λόγω λάθος πολιτικών μπήκαν στη ζωή μας με άσχημο τρόπο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι άνθρωποι, ίσως να 'ναι και καλύτεροι απ' τους περισσότερους από μας. Σκέψου επίσης ότι υπάρχουν εκατομμύρια Έλληνες μετανάστες σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο οι οποίοι έχουν βρει άψογη αντιμετώπιση στις χώρες όπου ζουν.
2. Φρόντισε τέτοιες διαθέσεις να τις εκτονώνεις στα ανάλογα παιχνίδια χωρίς να σε επηρεάζουν στην πραγματική σου ζωή ... υπάρχουν και φυλακές...

[quote author="Γρηγόρης"]Χαχαχα, ξέρω πολύ καλά ότι ο rabo είναι απλά ένας ρόλος <!-- s:D -->:D<!-- s:D --> Δε θέλω να πάω εκεί ούτε για να τρέχω σε ζούγκλες και να κυνηγάω μαύρους ούτε για να λεώ στην παρέα ότι έχω πάει στα ΟΥΚ. Απλά θέλω να αφοσιοθώ στην πατρίδα μου. Ξέρω πόσο σκληρές είναι οι δοκιμασίες καθώς και τι μαλάκές έχω να συναντήσω εκεί μέσα. Δε με πτοεί όμως τίποτα!
Το μόνο που δε θα ήθελα να μου συμβεί είναι ενα σκηνικό όπως τα ΙΜΙΑ. Να μπορώ δηλαδή να καθαρίσω Τούρκο και να μου λένε οι ανώτεροι μάζεψαι τι σημαία και φήγε.[/quote]
Δεν είναι λίγοι αυτοί που έλεγαν τα ίδια με σένα και όταν πήγαν όντως στις ειδικές δυνάμεις μετάνοιωσαν την ώρα και τη στιγμή που γεννήθηκαν. Γιατί αυτό που έζησαν δεν είχε καμία σχέση μ' αυτό που φαντάζονταν. Στο χέρι σου είναι να κάνεις ότι θες, σκέψου το καλά όμως και ενημερώσου αναλόγως. Δεν είναι κάτι που θα κρατήσει 2-3 μέρες κι αν δεν σ' αρέσει θα κάνεις και λίγο υπομονή. Θα είναι ο τρόπος ζωής σου όμως για αρκετούς μήνες και μπορεί να σου καταστρέψει την ψυχολογία. Με το να πας στα ΟΥΚ δε σημαίνει ότι θα "αφοσιωθείς στην πατρίδα σου" και θα το καταλάβεις αυτό απ' τις πρώτες μέρες.

[quote author="Γρηγόρης"]Είμαι ήδη στη Χρυσή Αυγή..[/quote]
Καλά κάνεις, ότι κι αν σημαίνει το να είσαι στη Χρυσή Αυγή, σίγουρα είναι καλύτερα απ' το να κάθεσαι όπως πολλοί άλλοι και να αφήνεις άλλους να παίρνουν αποφάσεις για τη ζωή σου και για το μέλλον σου. Διάβασε εφημερίδες, ενημερώσου και για άλλα κόμματα, πάρε ιδέες και ακολούθα ότι σε τραβάει πιο πολύ. Μην ακούς με κλειστά μάτια ότι σου λένε, μην αφήσεις κανέναν να επηρεάσει τον τρόπο σκέψης σου και μη φανατίζεσαι. (Σημ. Θα έλεγα τα ίδια σε οποιονδήποτε δήλωνε μέλος του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος ή οργάνωσης).

[quote author="mtsagk"]εγω βλεπω τουρκο μεσα στα συνορα μου και δεν θελω να τον σκοτωσω.αντιθετα θελω να τον κερασω κανενα μπακλαβα.[/quote]
Φραπέ να τον κεράσεις και να του ζητήσεις να σε κεράσει αυτός μπακλαβά που ξέρει να τον κάνει καλύτερα. Μαζί σου κι εγώ <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->
 

p_h

New member
θεωρώ λυπηρό ένα παιδί 16 χρονών να θέλει να σκοτώσει κάποιους που δεν τους έχει γνωρίσει καν, και η γενικότερη ρητορικη μίσους για μετανάστες, κτλ.
Η ηλικία των 18-19 είναι που αναγκάζεσαι να πάρεις αποφάσεις που θα σε σημαδευσουν για όλη την υπολοιπη ζωη σου, μην αφήσεις την χρυση αυγή να σου γίνει συμβουλος...
 
1)Αναφέρθηκα στο περιστατικό των Ιμίων.
2)Το ότι οι Έλληνες είχανε καλύτερη αντιμετώπιση στο εξωτερίκο είναι ασχολίαστο!
3)Με τη Χρυσή Αυγή δεν έχω ιδιέτερες σχέσεις. Απλά είμαι της ακροδεξιάς πολιτικής και ξέρω πόλλα άτομα από αυτο το χόρο
4)Μάθετε τη σημαίνει ο όρος βάρβαρος. Πιστέψτε με, είναι άξιο θαυμασμού το να υπάρχουν 16χρονα που αντί να ασχολούνται με τα games, τα μηχανάκια και της κοπάνες από το μάθημα να θέλουν να παλέψουν για ένα καλύτερο μέλλον.
 

rpdnick

New member
Tελικά πρέπει να είμαστε ο πιο υπερβολικός λαος σε αντιθέσεις απόψεων και πομπωδών δηλώσεων...

Λίγη ισορροπία ρε γμτ..Οι βαρβαρικές λογικές είναι αυτές που μας κάνουν γραφικούς και μας πάνε πίσω ,αλλά και οι πολύ "άνετες" λογικές θα μας φέρουν καμιά μέρα προ τετελεσμένων και θα τρέχουμε και δε θα φτάνουμε...

Με τους Τούρκους καλώς κ κακώς,ένα θεματάκι το χουμε..Και είναι λογικό να το χουμε κυρίως εμείς μ αυτούς,γτ αν είχε συμβεί ιστορικά το αντίθετο,εμείς θα ήμασταν άνετοι.Φυσικά άλλο 1500 και άλλο 2010 αλλά κάποια πράγματα θέλουν ακόμα προσοχή και πολύ σημαντικούς χειρισμούς...

κυρίως για να μπορούμε να μπουρδολογούμε "κέρασέ τους μπακλαβά,χτίσε νι μιναρέδες στην αθήνα γτ έτσι κ αλλιώς ο εφραίμ είναι &*^&*%^$%&^ κλπ".μημας κάτσουν ξανά στο σβέρκο (από οικονομικής άποψης πλέον) και γελάει και ο κάθε πικραμένος για τις εποχές που το παίζαμε διεθνιστές...

Με την ηγεσία τους λοιπόν ,ΝΑΙ έχουμε θέμα...με το λαό,κατά βάση όχι...ούτε βαρβαρότητες ούτε ελαφρότητες...πολύ απλά
 

EVANS

New member
[quote author="Γρηγόρης"]1)Αναφέρθηκα στο περιστατικό των Ιμίων.
2)Το ότι οι Έλληνες είχανε καλύτερη αντιμετώπιση στο εξωτερίκο είναι ασχολίαστο!
3)Με τη Χρυσή Αυγή δεν έχω ιδιέτερες σχέσεις. Απλά είμαι της ακροδεξιάς πολιτικής και ξέρω πόλλα άτομα από αυτο το χόρο
4)Μάθετε τη σημαίνει ο όρος βάρβαρος. Πιστέψτε με, είναι άξιο θαυμασμού το να υπάρχουν 16χρονα που αντί να ασχολούνται με τα games, τα μηχανάκια και της κοπάνες από το μάθημα να θέλουν να παλέψουν για ένα καλύτερο μέλλον.[/quote]

αφου μισεις οσους μισουν την πατριδα σου , θα μπορουσες να αγνοεις και να απεχθανεσαι πρωτα απο ολα τους αρχιπροδοτες( πολιτικο κοσμο) κα ιοχι τον καθε ενα τουρκο, αλβανο κ.κ που μπορει να ερχεται στην χωρα μας να βρει ενα καλυτερο αυριο η και που οι δικοι του προδοτες τον εχουν φανατισει οπως εμας. <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->
 

George84

New member
[quote author="rpdnick"]Tελικά πρέπει να είμαστε ο πιο υπερβολικός λαος σε αντιθέσεις απόψεων και πομπωδών δηλώσεων...

Λίγη ισορροπία ρε γμτ..Οι βαρβαρικές λογικές είναι αυτές που μας κάνουν γραφικούς και μας πάνε πίσω ,αλλά και οι πολύ "άνετες" λογικές θα μας φέρουν καμιά μέρα προ τετελεσμένων και θα τρέχουμε και δε θα φτάνουμε...

Με τους Τούρκους καλώς κ κακώς,ένα θεματάκι το χουμε..Και είναι λογικό να το χουμε κυρίως εμείς μ αυτούς,γτ αν είχε συμβεί ιστορικά το αντίθετο,εμείς θα ήμασταν άνετοι.Φυσικά άλλο 1500 και άλλο 2010 αλλά κάποια πράγματα θέλουν ακόμα προσοχή και πολύ σημαντικούς χειρισμούς...

κυρίως για να μπορούμε να μπουρδολογούμε "κέρασέ τους μπακλαβά,χτίσε νι μιναρέδες στην αθήνα γτ έτσι κ αλλιώς ο εφραίμ είναι &*^&*%^$%&^ κλπ".μημας κάτσουν ξανά στο σβέρκο (από οικονομικής άποψης πλέον) και γελάει και ο κάθε πικραμένος για τις εποχές που το παίζαμε διεθνιστές...

Με την ηγεσία τους λοιπόν ,ΝΑΙ έχουμε θέμα...με το λαό,κατά βάση όχι...ούτε βαρβαρότητες ούτε ελαφρότητες...πολύ απλά[/quote]
Δεν έχεις άδικο σ' αυτά που λες. Απέναντι σε κάποιον όμως που είναι ακραίος ο μόνος τρόπος για να τον φέρεις σε μια λογική ισορροπία, όπως λες, είναι να του παρουσιάσεις τα εκ διαμέτρου αντίθετα επιχειρήματα (όσο ακραία κι αν είναι αυτά).
Θέμα με την Τουρκία σαφώς και έχουμε, και θα το χουμε μέχρι να βρεθεί μια λύση για το Κυπριακό, μέχρι να σταματήσουν οι προκλητικές παραβιάσεις των εθνικών μας υδάτων από Τουρκικά στρατεύματα και μέχρι να γίνει γενικός αφοπλισμός Ελλάδας-Τουρκίας. Με τον τουρκικο λαό όμως δεν έχουμε κανένα θέμα και δεν μπορώ να μην αντιδράσω βλέποντας τέτοιο μίσος από τη δικιά μας πλευρά. Μίσος που δεν το 'χουν οι Τούρκοι, γιατί αν το είχανε θα κάνανε ένα ντου και θα μας πέρνανε όχι μόνο την Κύπρο, αλλά και όλα τα νησιά και τη μισή ηπειρωτική Ελλάδα. Και μιλάμε για ένα μίσος απέναντι σε έναν λαό πολλών εκατομμυρίων που θα μπορούσαν να μας ταΐζουν όλους αν κάνανε Τουρισμό στα Ελληνικά νησιά και όχι μόνο.
 
Top