• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΠΟΤΕ "ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΑΙ"???

solidusgr

New member
καλημερα,θα ηθελα εαν μπορουστε να μου απαντησετε στην παρακατω απορια.η αναβολη μου τελειωνει 31/12/2011.ποτε πιθανοτατα θα μπω φανταρος?το μαιο που ειχα ρωτησει στη στρατολογια μου ειχαν πει για Μαιου του 2012.υπαρχει πιθανοτητα να με καλεσουν Φεβρουαριο,η μια κ'εξω το Μαιο???
 

kd305

New member
[quote author="solidusgr"]καλημερα,θα ηθελα εαν μπορουστε να μου απαντησετε στην παρακατω απορια.η αναβολη μου τελειωνει 31/12/2011.ποτε πιθανοτατα θα μπω φανταρος?το μαιο που ειχα ρωτησει στη στρατολογια μου ειχαν πει για Μαιου του 2012.υπαρχει πιθανοτητα να με καλεσουν Φεβρουαριο,η μια κ'εξω το Μαιο???[/quote]


Μάιο 100%


Για να μπεις Φεβρουάριο θα πρέπει να πας να κάνεις αίτηση εσύ στην στρατολογία
 

batman26

New member
6. Πότε πραγματοποιούνται οι κατατάξεις (ΕΣΣΟ);

Για το Στρατό Ξηράς οι κατατάξεις πραγματοποιούνται μία σε κάθε περιττό μήνα και συγκεκριμένα: Ιανουάριο (Α'/ΕΣΣΟ), Μάρτιο (Β'/ΕΣΣΟ), Μάιο (Γ'/ΕΣΣΟ), Ιούλιο (Δ'/ΕΣΣΟ), Σεπτέμβριο (Ε'/ΕΣΣΟ) και Νοέμβριο (ΣΤ'/ΕΣΣΟ).
Για την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό οι κατατάξεις πραγματοποιούνται τους μήνες: Φεβρουάριο (Α΄/ΕΣΣΟ), Μάιο (Β΄/ΕΣΣΟ), Αύγουστο (Γ΄/ΕΣΣΟ) και Νοέμβριο (Δ΄/ΕΣΣΟ).
Με κάθε ΕΣΣΟ κατατάσσονται οι παρακάτω κατηγορίες στρατευσίμων:
α. Οι πρωτόκλητοι, δηλαδή αυτοί που έχουν συμπληρώσει κατά το προηγούμενο έτος το 18ο έτος της ηλικίας τους και καλείται η κλάση τους για κατάταξη για πρώτη φορά από συγκεκριμένους νομούς της Χώρας. Το σύνολο των πρωτοκλήτων της Χώρας δεν καλείται με την ίδια ΕΣΣΟ του έτους αλλά κατανέμεται σε ΕΣΣΟ του έτους, ανά ΣΥ σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες.
β. Οι συνυπόχρεοι, δηλαδή αυτοί που δεν κατατάχθηκαν ως πρωτόκλητοι με την κλάση τους γιατί έλαβαν αναβολές κατάταξης (σπουδών, υγείας κλπ) που έληξαν ή διακόπηκαν με αίτησή τους και υποχρεούνται να καταταγούν.
γ. Οι πρότακτοι, δηλαδή εκείνοι που έχουν μεν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και καλούνται να καταταγούν μέσα στο τρέχον έτος, ωστόσο δεν έχει ακόμη κληθεί η κλάση τους από το συγκεκριμένο νομό που είναι γραμμένοι στα μητρώα αρρένων αλλά επιθυμούν να καταταγούν ενωρίτερα. Για να καταταγείς ως πρότακτος θα πρέπει να κάνεις αίτηση σε οποιαδήποτε ΣΥ αμέσως μετά την ενηλικίωσή σου.

<!-- m -->http://www.stratologia.gr/faqs.php<!-- m -->
 

elaligo

New member
γεια χαρα παιδια ...γραφω εδω για να μην ανοιξω νεο θεμα...

αν κοψω την αναβολη αυτες τις μερες,ποτε παρουσιαζομαι?

υπαρχει καποιο τηλ απο το ρουφ να παρω να συννενοηθω...οτι τηλ βρηκα δεν το σηκωνει κανεις!

να στε καλα παιδες!
 

Cactus

New member
[quote author="solidusgr"]καλημερα,θα ηθελα εαν μπορουστε να μου απαντησετε στην παρακατω απορια.η αναβολη μου τελειωνει 31/12/2011.ποτε πιθανοτατα θα μπω φανταρος?το μαιο που ειχα ρωτησει στη στρατολογια μου ειχαν πει για Μαιου του 2012.υπαρχει πιθανοτητα να με καλεσουν Φεβρουαριο,η μια κ'εξω το Μαιο???[/quote]

Αν η αναβολη σου εληξε τις 31 δεκεμβρη του 2011,, θα μπεις μαρτη 100%, ετσι ημουν και εγω, και κοιταξε το στο σιτε της σταρατολογιας για να δεις που εισαι, γιατι εχουν βγει οι ημερομηνιες, προσεξε το γιατι μπορει να μπαινεις σε κανα 15ημερος!!
Εμενα εληξε 31-11-2011 και περιμενα μαη αλλα μπαινω μαρτη!!

http://www.stratologia.gr/userForm.php?mode=katataxi

αυτο ειναι το σιτε βαζεις τα στοιχεια σου και βλεπεις!!!

[quote author="elaligo"]γεια χαρα παιδια ...γραφω εδω για να μην ανοιξω νεο θεμα...

αν κοψω την αναβολη αυτες τις μερες,ποτε παρουσιαζομαι?

υπαρχει καποιο τηλ απο το ρουφ να παρω να συννενοηθω...οτι τηλ βρηκα δεν το σηκωνει κανεις!

να στε καλα παιδες![/quote]
Κοιτα λογικα εμενα οπως ειπα εληξε Δεκεμβρη και μπηκα 3μηνες μετα Μαρτη(ενω πιο πριν ισχυε 4 μηνες) οποτε αν το κοψεις τωρα θα μπεις Μαη αλλα τσεκαρε το γιατι δεν ειναι στανταρ, επειδη εχουν αλλαξει να εισαι σιγουρος τπτ απο αυτα που σου ειπα δεν τα ειδα καπου με βαση εμενα σου λεω!!
 

GeorgeK9

New member
εγώ πάλι ρώτησα στο ρουφ, έβαλα και τα στοιχεία μου στο σιτε και μου έβγαλε ότι θα με καλέσουν στον στρατό ξηράς με την β εσσο τον μάιο!
τρέχα γύρευε.
τελικά, ήρθε το χαρτί για τρίπολη στις 5 μαρτίου.
 
C

christien

Guest
Εμενα ελειξε η αναβολη 31/12/2012, το σιτε μου έγραφε ότι θα μπω τον Μάιο αλλά τελικά άλλαξε και μπαίνω 8 μαρτίου.
 
καταρχάς καλησπέρα σε όλους,

Θα γράψω εδω πέρα για να μην ανοίγω νέο θέμα , δεν χρειάζεται πιστεύω.Ειμαι 18 ετων και σκέφτομαι να πάω πρότακτος στο στρατό(εθελοντικα δηλαδη).Αν πάω σήμερα , 1 οκτώμβρη , και γενικα μεσα στο μηνα , θα παρουσιαστώ με τη Α εσσο του ιανουάρη; νομιζω ναι , αλλα ρωταω για καλο και για κακο για επιβεβαίωση , επειδη γνωριζετε καλυτερα σα μονιμοι.

παρακαλώ βοήθεια.
 

kd305

New member
Δεν είναι σίγουρο ότι θα σε πάρουν,στις τελευταίες ΕΣΣΟ σε μια δεν πήρανε καθόλου εθελοντές διότι δεν χρειάστηκε να πάρουν παραπάνω άτομα και απ'ότι ακούγεται και στην ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου κάτι τέτοιο πάει να γίνει,οπότε άσε τις επιβεβαίωσεις δήλωσε εθελοντής και αν σε πάρουν καλώς αλλιώς δήλωσε ξανά.
 
ωστε ειναι ρισκο δηλαδη...μιλαμε για περιοδο αναμονης τριών μηνών και αμα δε με καλεσουν χανω το προγραμματισμο μου.

μια ερωτηση ακομη κδ
όποτε κι αν παρουσιαστώ , σε καθε εσσο μπορουμε να δηλωσουμε ενδιαφερον για κυπρο ;
π.χ απο Α εσσο που θέλω εγώ παίρνουν ;
ψάχνοντας στο ιντερνετ και σε συναφη φορουμ λενε οτι σε καθε εσσο παιρνουν , μου εχει πει ομως καποιος οτι ειναι συγκεκριμενες οι εσσο π.χ ανα τρεις . ελπιζω να κανει λαθος
 

kd305

New member
Ε λάθος κάνει,ο κάθε βλάκας το παίζει γνώστης... <!-- s:cry: -->:cry:<!-- s:cry: -->

Τι εννοείς χάνεις τον προγραμματισμό σου ?
 
το λέω σχετικά με θέματα εργασίας ( χειρωνακτική)
αμα μου ελεγες οτι εκατο τοις εκατο φευγω προτακτος τον ιανουριο , θα χαλαρωνα τρεις μηνες χωρις αγχος ...

με ξενέρωσες πάντως , νόμιζα οτι συμβαίνει το αντίθετο , πως χρειάζεται ατομα ο στρατος ξηράς <!-- s:| -->:|<!-- s:| -->
 

filip

New member
Θα πρότεινα να ρωτήσεις στη στρατολογία για μεγαλύτερη σιγουριά.
 
να ρωτησω και κατι αλλο που με μπερδευει πολυ,
προτακτος και εθελοντης ειναι δυο διαφορετικοί όροι;
μιλωντας παντοτε στα πλαισια αυτα που οριζει το φεκ
 
Δές εδώ kd
http://www.stratologia.gr/pdf/N.3421-2005.pdf

ειναι μορφής pdf , σελίδα δεκαεπτά απο τις τριαντέξι , αρθρα 38 και 39

Διαφοροποιείται ο όρος πρότακτος / εθελοντής
Μπορεί εμεις να λέμε εθελοντή τον πρότακτο αλλα μιλώντας τελείως ''νομικά'' νά κάνουμε λάθος ; <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
 
Top