• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση - Πρόστιμο

Kgeo87

New member
Καλησπέρα παιδιά.
Τον περασμένο Μάρτη (καθώς η αναβολή μου είχε λήξει τον προηγούμενο Δεκέμβρη), κλήθηκα να παρουσιαστώ στο ΚΕΠΒ... Ωστόσο επειδή μου είχε μείνει ένα μάθημα στη σχολή, ζήτησα εξάμηνη αναβολή για ψυχολογικούς λόγους και έφυγα από το στρατόπεδο την ίδια μέρα.
Πριν λίγες μέρες, μου ήρθε το χαρτί για να παρουσιαστώ Νοέμβρη και γράφει πάνω "υπέχει πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση"... Υποθέτω επειδή έχω ακούσει πολλούς ότι "έφαγα" αυτό το πρόστιμο για "κακή χρήση αναβολής", καθώς όταν έληξε αυτή και παρουσιάστηκα στη Θήβα δεν κρατούσα κάποιο πιστοποιητικό σπουδών, καθώς θεωρούσα δεδομένο ότι δε θα μείνω... Όπως και έγινε τελικά... Το θέμα είναι ότι εγώ, επιτέλους πήρα το πτυχίο τον Ιούλιο (αυτός ξαναλέω ήταν ο λόγος που ζήτησα και πήρα την εξάμηνη αναβολή) και φρόντισα να το στείλω και
στο στρατολογικό μου γραφείο.
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω λοιπόν, είναι αν υπάρχει τρόπος να σβηστεί αυτό το πρόστιμο, καθώς δεν υπάρχει αιτιολογία κακής χρήσης αναβολής, αφού το πτυχίο το πήρα Ιούλιο του 2015 (όπως φαίνεται)... Άρα προφανώς όλα αυτά τα χρόνια, ήμουν φοιτητής και χρησιμοποιούσα την αναβολή λόγω σπουδών που μου είχε δωθεί... Το μόνο μου λάθος στην προκειμένη, είναι ότι δεν κρατούσα μια βεβαίωση σπουδών στο κέντρο όταν πήγα την πρώτη φορά... Απλά όπως είπα δεν ήξερα και είχα σκοπό να φύγω με αναβολή...
Αν έχει κάποιος καμιά ιδέα, ας μου απαντήσει παρακαλώ.
Ευχαριστώ.
 

kd305

New member
Από την στιγμή που έχεις στείλει το πτυχίο στην στρατολογία δεν θα φας κάποιο πρόστιμο,άσε τι γράφει το σημείωμα κατάταξης πάνω.
 

Kgeo87

New member
Κδ ευχαριστώ για την απάντηση.
Είναι στάνταρ αυτό που λες; Την πρώτη φορά που κλήθηκα να παρουσιαστώ, δεν είχα παρουσιάσει τίποτα όπως ανέφερα και στο πρώτο ποστ, γιατί δε θα έμενα μέσα... Πριν τη 2η φορά που μπαίνω τώρα τους έστειλα το χαρτί... Πολύ φοβάμαι μην μου πουν ότι το φάγα τότε το πρόστιμο και από τη στιγμή που το έφαγα, δεν αλλάζει...
Ευχαριστώ και πάλι
 

kd305

New member
Ρε μεγάλε θέλεις να στο υπογράψω κιόλας ? <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> Ρώτησες κάτι σου απάντησα τέλος,αν μπεις και δεις πως συνεχίζει το ίδιο πρόβλημα εδώ θα είμαι για να σου απαντήσω.

Από την στιγμή που πήρες το πτυχίο μην κάθεσαι και κάνεις υποθέσεις και αερολογίες.
 

skopanthropos

New member
Ισχύει ότι μπορεί να βρεθείς με πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση λόγο κακής χρήσης αναβολής. Οφείλεις να παρουσιάσεις την φοιτητική σου κατάσταση ΠΡΙΝ έρθει το χαρτί της κατάταξης ή όταν κόψεις την αναβολή.
Ρώτα καλύτερα στην στρατολογία σου να στο επιβεβαιώσουν. Η διοικητική κύρωση αυτή είναι εξαγοράσιμη έναντι 90 ευρώ ανά μήνα.
 

Kgeo87

New member
[quote author="kd305"]Ρε μεγάλε θέλεις να στο υπογράψω κιόλας ? <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> Ρώτησες κάτι σου απάντησα τέλος,αν μπεις και δεις πως συνεχίζει το ίδιο πρόβλημα εδώ θα είμαι για να σου απαντήσω.

Από την στιγμή που πήρες το πτυχίο μην κάθεσαι και κάνεις υποθέσεις και αερολογίες.[/quote]

Έχεις δίκιο... <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: -->
Θα επανέλθω στο θέμα, εφόσον χρειαστεί.. Ευχαριστώ...
 

Kgeo87

New member
[quote author="skopanthropos"]Ισχύει ότι μπορεί να βρεθείς με πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση λόγο κακής χρήσης αναβολής. Οφείλεις να παρουσιάσεις την φοιτητική σου κατάσταση ΠΡΙΝ έρθει το χαρτί της κατάταξης ή όταν κόψεις την αναβολή.
Ρώτα καλύτερα στην στρατολογία σου να στο επιβεβαιώσουν. Η διοικητική κύρωση αυτή είναι εξαγοράσιμη έναντι 90 ευρώ ανά μήνα.[/quote]

Ναι το γνωρίζω... Θα πάρω αύριο το πρωί στη στρατολογία για να το ξεκαθαρίσω πάντως...
 
Top