• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Πρόβλημα διαγραφής

khansem

New member
Καλημέρα.
Παρουσιάζομαι την άλλη εβδομάδα αλλά έχω πρόβλημα διαγραφής άπο την σχολή αν δεν τελειώσω σύντομα(διαγράφομαι το 2014 ) . Άλλη αναβολη δεν μπορώ να παρώ λόγο ηλικίας (είμαι 27 ) και έχω πάρει ήδη για κοινωνικούς λόγους. Αν παρουσιαστώ και τους το πώ αυτό τι πιθανότητες έχω να μου δώσουν κάποια αναβολή και για πόσο καιρο περίπου θα μου δώσουν? Ουσιαστικά μου μένουν 5 μαθήματα, πρακτική και πτυχιακή και κρίμα ειναι να διαγραφτώ τωρα.
Ευχαριστώ πολύ
 

khansem

New member
Κατάλαβα. Υπάρχει καποιός άλλος τρόπος να πάρω κάποια αναβολή απο μέσα την μέρα που θα παρουσιαστώ; Αυτή την στιγμή και για μια εσσό να πάρω θα έιναι αρκέτα σωτήρια.
 

Νίκος_Ν

New member
Αν σκοπεύεις να τελειώσεις τη σχολή τον Ιούνη ή το αργότερο τον Σεπτέμβρη, ίσως θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να γίνεις για λίγο ανυπότακτος! Λένε, παίρνει κανά εξάμηνο μέχρι να κυρηχτείς ανυπότακτος και να έχεις κυρώσεις, ενώ όταν καταταγείς παύουν να υφίστανται οι κυρώσεις (μαζί με το χρηματικό πρόστιμο). Δηλαδή, όταν τελειώσεις τη σχολή, παρουσιάζεσαι στο στρατολογικό και λες θέλω να καταταγώ. Όταν μπεις και γίνεις στρατιώτης, περνάς στρατοδικείο, εξηγείς τους λόγους της ανυποταξίας και αθωώνεσαι. Τυπική διαδικασία, λένε.

Ρώτα, όμως, οπωσδήποτε έναν δικηγόρο που να ασχολείται με αυτά. Ό,τι άκουσα σου λέω και δεν σημαίνει ότι όντως ισχύουν, αλλά αξίζει να το ψάξεις σοβαρά. Είναι κρίμα για λίγους μήνες να χάσεις τους κόπους μιας ολόκληρης σχολής.
 

Νίκος_Ν

New member
Μία άλλη, και νόμιμη, εναλλακτική είναι να πάρεις αναβολή για λόγους υγείας (μπορείς να επικαλεστείς ψυχολογικούς). Τέτοια αναβολή μπορείς να πάρεις και ενώ είσαι ήδη στρατιώτης. Λεπτομέρειες δεν ξέρω, πρέπει να το ψάξεις...
 

khansem

New member
Με ανυποταξιά δεν θέλω να μπλέξω μην γίνει καμία στραβή και μετα τρέχω άσχημα.Θα κοιτάξω μάλλον για ψυχολογικούς ή ότι αλλο μπορώ και θα δίξει. Κάπου μου είπαν και για σοβαρούς οικογενιακούς λόγους αλλά έχω αμφιβολίες. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και ελπίζω να βρεθεί κάπως μια λύση.
 

kd305

New member
Από την στιγμή που έχεις πάρει την αναβολή για κοινωνικούς λόγους και για σπουδές δεν δικαιούσαι άλλη η μόνη αναβολή που μπορείς να πάρεις είναι για ψυχολογικούς λόγους,ουσιαστικά μπορείς να επικαλεστείς οικογενειακούς λόγους αλλά και πάλι θα στην χρεώσουν ως αναβολή για λόγους υγείας(ψυχολογικούς δηλαδή) .

Διάβασε και μερικά θέματα που υπάρχουν στο φόρουμ για να καταλάβεις περισσότερα πράγματα.

http://forum.thiteia.org/viewtopic.php?f=1&t=4463

http://forum.thiteia.org/viewtopic.php?f=1&t=6678

Οι αναβολές αυτές έχουνε διάρκεια 6 , 12 ,18 και 24 μήνες.
 
D

dls1989

Guest
και εγω θεωρω την αναβολη για ψυχολογικους λογους ως την καλυτερη λυση
 

khansem

New member
Κατάλαβα. Χίλια ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Θα διαβάσω τα λινκς και θα πάω για τους ψυχολογικούς και ελπίζω να πάνε όλα καλά <!-- s:D -->:D<!-- s:D --> . Αντε να τελειώσω με την σχολή γιατί δεν θα το αντέξω αν διαγραφτώ τώρα στο τελείωμα!!
Να'στε καλά και πάλι ευχαριστώ!!
 

khansem

New member
Και κατι τελευταίο σε σχέση με τα λίνκς που δίαβασα. Πού είναι καλύτερα να πάω για την αναβολή για ψυχολογικούς; Στο φρουραρχείο ή μέσα απο το στρατόπεδο την ημέρα της κατάταξης;
 

Νίκος_Ν

New member
Αν πας στο φρουραρχείο πριν την ημέρα κατάταξης γλιτώνεις την ταλαιπωρία στο στρατόπεδο. Τώρα λεπτομέρειες δεν ξέρω.
 

kd305

New member
[quote author="Νίκος_Ν"]Αν πας στο φρουραρχείο πριν την ημέρα κατάταξης γλιτώνεις την ταλαιπωρία στο στρατόπεδο. Τώρα λεπτομέρειες δεν ξέρω.[/quote]


Εμ οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν την διαφορά <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: -->

Αναβολή μέσω στρατοπέδου : σε 2 ημέρες την έχει πάρει.
Αναβολή μέσω Φρουραρχείου : σε 15 με 20 ημέρες.
 

khansem

New member
καλησπέρα και πάλι.Ζήτησα την αναβολή από μεσα και μου δώσανε μια 4ήμερη άδεια μαζί με ένα χαρτί που λεει οτι θέλω εξέταση λόγο ανχώδης κατάστασης για να πάω στο 414 και μετά στο 401.Ξέρει κανείς σε τι φάση είναι;πάω κανονικά και λέω τι έχω;
 

khansem

New member
βασικά λάθος ερώτηση.Με την επιτροπή στο 401 αν ξέρει κάποιος πως είναι τα πράγματα γιατί άκουσα οτί είναι λίγο ζόρικα τα πράγματα.
 

kd305

New member
Βασικά αποφάσισε τι θέλεις να ρωτήσεις,η επιτροπή το μόνο που κάνει είναι να επικυρώσει την ένδειξη του γιατρού που θα σε εξετάσει στο 414 ,άρα τι ακριβώς ζόρικο άκουσες ένας θεός ξέρει <!-- s:roll: -->:roll:<!-- s:roll: -->
 
Top