• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΡΟΔΟΣ:ειναι παραμεθοριος?

Giollena

New member
Καλησπερα.
Θα ηθελα να ρωτησω το εξης:
Ποιες ειναι οι παραμεθοριες περιοχες?
Ενδιαφερομαι για Ροδο αλλα ακουσα οτι η Ροδος δε θεωρειται πλεον (τα τελευταια 2 χρονια, νομιζω) παραμεθοριος. Κοιταξα το ιντερνετ, αλλα δεν βρηκα κατι να το επιβεβαιωσω.Οποιος γνωριζει με βεβαιοτητα παρακαλω να με βοηθησει. Οχι τιποτα αλλο, θα κανω ενα χρονο στη Ροδο, μη με στειλουν και αλλον εναν σε κανεναν Εβρο!!!
Απλα καποιος να μου το επιβεβαιωσει οτι η Ροδος ειναι ακομα παραμεθοριος.
Ευχαριστω εκ των προτερων.
 

1983

New member
Θα σου πω εγώ Giollena. Έχω έναν φίλο μου που είναι στην Ρόδο στο στρατόπεδο της Αφάντου. Η Ρόδος και ειδικά το στρατόπεδο της Αφάντου είναι το χειρότερο στην Ρόδο. Η Ρόδος δεν είναι παραμεθώριος.
 

vatraxos

New member
Η Ρόδος ΕΙΝΑΙ παραμεθώριος, όπως κ σχεδόν όλα τα 12νησα, η Μυτιλήνη, η Σάμος, η Σαμοθράκη, κ ο νομός 'Εβρου.
 

geog

New member
Κι εγώ ξέρω ότι είναι παραμεθόριος η Ρόδος! Απλώς δεν έχει πολλά μόρια για να πας Αθήνα μετά.
 

1983

New member
Γράφοντας παραπάνω οτι η Ρόδος δεν είναι παραμεθώριος το ανέφερα γιατί άμα πας Ρόδο δεν γύρνας μετά Αθήνα δεν δίνει πολλά μόρια για να γυρίσεις πίσω. Θεώρησα λάθος λοιπόν όταν ρώτησε ο Giollena αν η Ρόδος είναι παραμεθώριος απλά καταλάβα οτί θα τον ενδιέφερε μετά να γυρίσει στον τόπο διαμονής του. Για να γυρίσεις Αθήνα ή στον τόπο της διαμονής σου πρέπει να έχεις πάνω από 150 μόρια η Ρόδος σου δίνει 147 μόρια. Αν είναι παραμεθώριος και δεν γυρνάς στον τόπο της διαμονής σου νομίζω οτί δεν είναι παραμεθώριος.

Αν δεν έχω καταλάβει κάτι σωστά να μου το πείτε για να το μάθω καλύτερα.

Ευχαριστώ.
 

vatraxos

New member
Τα μόρια που αναφέρεις δεν στέκουν ιδιαίτερα.

Καταρχήν δεν υπάρχει το "για να γυρίσεις σπίτι σου χρειάζεσαι πάνω από 150 μόρια"

Το ποιος πέρνει μετάθεση στον τόπο διαμονής του εξαρτάται
1)Από τις θέσεις τη συγκεκριμένη περίοδο
2)Από τα άτομα τη συγκεκριμένη περίοδο
3)Από τα βύσματα
4)Από τα μόρια που συγκεντρώνει ο καθένας.

Επίσης η ρόδος δεν έχει 147 μόρια, έχει αρκετά λιγότερα.

Τέλος, τα μόρια που συγκεντρώνει ο καθένας δεν έχουν να κάνουν μόνο με το μέρος όπου είναι φαντάρος. Υπάρχουν πολλές άλλες παράμετροι, όπως οικογενειακά προβλήματα, διαζευγμένοι γονείς, μέλη οικογένειας με προβλήματα υγείας κλπ, οι οποίες αυξάνουν τα μόρια.
 

1983

New member
Ωραία, λάθος μου λοιπόν, λάθος πληροφορίες. Δεν έχω κάνει ακόμα φαντάρος τώρα μπαίνω τον Νοέμβριο και ένας φίλος μου που είναι στην Ρόδο τώρα μου το είπε, δεν πιστεύω οτι ήθελε να μου πει ψέματα. Ίσως να μην κατάλαβα κάτι καλά εγώ ή τους τα λένε μέσα έτσι.

Εύχαριστώ για την διόρθωση.
 

Bear

New member
Η Ρόδος ΕΙΝΑΙ παραμεθώριος. Τέλος. Μακάρι να πας στην Μ.Ε. εκεί θα περάσεις ζάχαρη <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->
 

vatraxos

New member
[quote author="1983"]Ωραία, λάθος μου λοιπόν, λάθος πληροφορίες. Δεν έχω κάνει ακόμα φαντάρος τώρα μπαίνω τον Νοέμβριο και ένας φίλος μου που είναι στην Ρόδο τώρα μου το είπε, δεν πιστεύω οτι ήθελε να μου πει ψέματα. Ίσως να μην κατάλαβα κάτι καλά εγώ ή τους τα λένε μέσα έτσι.

Εύχαριστώ για την διόρθωση.[/quote]

Προς θεού, δεν είπαμε ότι μας λες ψέματα <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->

Όσο για την ΜΕ (από εκεί σας γράφω τώρα) όντως πολύ καλά, αλλά μας μετακομίζουν γαμώτο εκτός πόλης!
 

1983

New member
Ναι ρε vatraxos
εννοείται <!-- s:) -->:)<!-- s:) --> Είναι καλό να διορθώνομαστε όσοι γράφουμε εδώ γιατί το site το διαβάζουνε πολλά άτομα τα οποία θα μπουνε τώρα στον στρατό και πρέπει να εκφέρουμε όλοι αυτά που ξέρουμε όσο πιο αντικειμενικά γίνεται, γιατί δεν είναι και εύκολο να ενημερωθείς για τον στρατό από πολλές πηγές. Πολλά παιδιά αποφασήζουνε από εδώ για μεταθέσεις, ρωτάνε για μονάδες άρα είναι σίγουρο οτί έχουνε άγχος αλλιώς δεν θα ρωτάγανε. Το ότι με διόρθωσες και εσύ αλλά και τα άλλα μέλοι του forum είναι κάλο. Δεν θεώρησα λοιπόν οτι νομίζατε ότι έλεγα ψέματα απολογήθηκα για την ανακρίβια της πληροφορίας μου.Αυτό είναι όλο <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->


Καλό κουράγιο σε όλους παιδιά. <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
 

vatraxos

New member
Μιας που ανέφερες το θέμα με τα μόρια, η κατάσταση είναι κάπως έτσι.

Κάθε περιοχή της παραμεθωρίου, έχει σαν βάση περίπου τα 60 μόρια. Από εκεί και πέρα, τα μόρια κάθε περιοχής ανεβαίνουν με βάση διάφορους παράγοντες. Πχ +15 μόρια για περιοχές με πληθυσμό < 5000 (τυχαίοι αριθμοί), +10 μόρια για περιοχές με δυσμενείς κερικές συνθήκες, ΚΟΚ.
Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα η Ρόδος να είναι η περιοχή της παραμεθωρίου με τα λιγότερα ίσως μόρια, γύρω στα 90 αν θυμάμαι καλά. Η Σαμοθράκη, είναι αυτή με τα περισσότερα (νομίζω ακόμα περισσότερα από Ρύζια / Πλάτυ Εβρου που είναι στον θεό πάνω), γύρω στα 200.

Εκτός όμως από την περιοχή, ρόλο παίζουν κ προσωπικοί παράγοντες. Πχ παίρνεις επιπλέον μόρια αν έχεις χωρίσμένους γονείς, ή γονείς με προβλήματα υγείας κλπ κλπ. Δλδ εγώ που είμαι στη ρόδο, μπορεί τελικά να έχω περισσότερα μόρια από αυτόν που είναι στον Προβατώνα Εβρου.

Αν υποθέσουμε τώρα ότι 10 στρατιώτες έχουν δηλώσει σαν επιθυμία για επόμενη μετάθεση στην Αθήνα για συγκεκριμένη θέση, όπου έχει ζήτηση εκείνη την περίοδο για 5 φαντάρους, ε θα πάνε οι 5 με το μεγαλύτερο βύσμα. <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->
 

1983

New member
Μάλιστα, γνώστης του θέματος βλέπω. Τώρα κατάλαβα. Νόμιζα οτι κάθε πόλη έχει συγκεκριμένα μόρια. Όσο για το τελευταίο το καταλαβαίνω, αλλά τι να κάνεις? Υπομονή ένα χρόνο και μετά.... τέρμα. <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->
 

Kostserb

New member
Μιας και βρηκαμε εδω γνωστες πειτε μας καμια παραμεθωριο με πολλα μορια ωστε να ειναι σιγουρη η επιστροφη στην Αθηνα μετα το 6μηνο. Ολοι λενε για Σαμοθρακη , καποια αλλη περιοχη???

Επισης υπαρχει καποιο λινκ με λιστα για τα προβληματα υγειας της οικογενειας που δινουν μορια?

Ευχαριστω! <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
 
Top