• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Ρουχισμός

colin!

New member
Οταν λέμε παραλαγής εννούμε και τα μονοχρωμα?
Επιτρέπονται μονοχρωμα?
 

mocuba1

New member
ρε μεγαλε ο στρατος δινει 3 φανελες παραλλαγης εγω θα παρω ακομα 10 παραλλαγης να τα φοραω σαν φανελακια κ το καλοκαιρι κ σαν μπλουζακια..2 σε 1..
 

ygeionomikarios

New member
Oxi colin ta monoxrwma den provlepontai...Otan leme faneles parallaghs ennooume kontomanika mplouzakia me xrwma faioprasino. O stratos dinei 2...kalo einai na exete parei hdh apo eksw alla 5....Otidhpote parapanw to 8ewrw ypervolh apo proswpikh empeiria.
 

George84

New member
[quote author="ygeionomikarios"]Oxi colin ta monoxrwma den provlepontai...Otan leme faneles parallaghs ennooume kontomanika mplouzakia me xrwma faioprasino. O stratos dinei 2...kalo einai na exete parei hdh apo eksw alla 5....Otidhpote parapanw to 8ewrw ypervolh apo proswpikh empeiria.[/quote]
Συμφωνώ. 5 προς το παρών είναι υπερ αρκετά, άλλωστε χειμώνας έρχεται. Για το καλοκαίρι ίσως σας χρειαστούν περισσότερα.
Πουλάνε και στο ΚΨΜ τέτοια μπλουζάκια, σε πολύ καλή ποιότητα (τα καλύτερα που έχω βρει), σε πολύ καλές τιμές και μάλιστα με το σημα του κέντρου που παρουσιάζεστε, οπότε μη βιαστείτε να τα πάρετε όλα απ' έξω.
 

Nyxtovatis

New member
Να ρωτήσω και κάτι άλλο;; (χαζές οι ερωτήσεις μου, αλλά ίσως βοηθήσουν και άλλους..)

Πιτζάμες πρέπει να πάρουμε;; Σεντόνια;; Πετσέτες;; Έχω ρωτήσει καί φίλους και οι απόψεις είναι συγκεχυμένες..
Αν πάρουμε μαζί μας φανελάκια άσπρα/μαύρα δεν είναι προβλεπέ;; Παίζει να μας ρίξουν καμπάνα;;
Τελικά από φανέλες (κοντομάνικες ή μη) πόσες σου δίνουν στο κέντρο;; 2 ή 3;;

Ευχαριστώ guys!!
 

EVANS

New member
πιτζάμες αν θές πάρε αρκεί να ξεντυνεσαι και να ντυνεσαι γρηγορα το πρωι που θα σηκωνεσαι.3 φανελακια σου δίνουν.όσον αφορα το χρωμα νομίζω πως το άσπρο κια το μαυρο προβλέπονται.μόνο πρόσεχε στις κα;λτσες να μην φαίνονται μαρκες και να ελιναι σκουρες μπλε η μαυρες.
 

Nyxtovatis

New member
Evans ευχαριστώ πολύ..
Μόνο που για τις κάλτσες μου είπαν πως προβλέπονται οι πράσινου χρώματος και έχω πάρει ήδη κανά 6άρι ζευγάρια μάλλινες πράσινες..

Είμαι λάθος;; <!-- s:| -->:|<!-- s:| -->
 

George84

New member
Κι εγώ 2 φανέλες παραλλαγής θυμάμαι, αλλά εγώ κι ο ygeionomikarios είμασταν υγειονομικό. Σε άλλα κέντρα μπορεί να δίνουν 3.

Με τις μάλλινες κάλτσες που πήρες καλά θα τη βγάλεις, ίσως βέβαια χρειαστείς κι άλλες, θα το κρίνεις στην πορεία. Το χρώμα δεν παίζει ρόλο, και κόκκινες να είναι, αφού δεν φαίνονται, αρκεί να είναι κοντές και να μην εξέχουν από το άρβυλο. Αλλά καλύτερα πράσινες και μάλλινες.

Φανελάκια, μπορούν επίσης να είναι οποιουδήποτε χρώματος. Στη στολή προβλέπεται να φαίνεται στη λαιμόκοψη του χιτωνίου χακί φούτερ το χειμώνα, και παραλλαγή μπλουζάκι το καλοκαίρι. Για το τι φοράς από μέσα, που δεν φαίνεται δεν θα σου πει κανένας τίποτα.

Πιτζάμες μπορείς να έχεις μαζί σου. Κανονικά προβλέπεται να φοράς τη σκελέα, αλλά η σκελέα είναι ότι να ναι, κάτι τέτοιες φόρμες έχει ο παππούς μου. Βέβαια, υπάρχουν και στυλιστικές επιλογές που συνδυάζεις τα ρούχα του στρατού με εξαιρετικό αποτέλεσμα:
Σκελέα, με το μπλε σορτσάκι ΕΣ από πάνω, κοντομάνικο μαύρο φανελάκι και μπλε παντόφλες ΕΣ. Φοβερός συνδυασμός. Είχαμε έναν τύπο στη μονάδα που το είχε κάνει μόδα.
 

Nyxtovatis

New member
[quote author="George84"]
Κανονικά προβλέπεται να φοράς τη σκελέα, αλλά η σκελέα είναι ότι να ναι, κάτι τέτοιες φόρμες έχει ο παππούς μου. Βέβαια, υπάρχουν και στυλιστικές επιλογές που συνδυάζεις τα ρούχα του στρατού με εξαιρετικό αποτέλεσμα:
Σκελέα, με το μπλε σορτσάκι ΕΣ από πάνω, κοντομάνικο μαύρο φανελάκι και μπλε παντόφλες ΕΣ. Φοβερός συνδυασμός. Είχαμε έναν τύπο στη μονάδα που το είχε κάνει μόδα.[/quote]

<!-- s:D -->:D<!-- s:D --> <!-- s:D -->:D<!-- s:D --> <!-- s:D -->:D<!-- s:D --> Θεός!! Ούτε ο Versace!! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.. Κατατοπιστικότατος..
 

George84

New member
[quote author="colin!"]Το χακί φούτερ φαντάζομαι μας το δίνουν εκεί..Σωστά?[/quote]
Δίνουν 2 φούτερ. Εγώ είχα πάρει κι ένα χακί εσωθερμικό, αλλά στο ΚΙΧΝΕ τουλάχιστον μου την είπε 2-3 φορές ο διοικητής γιατί δεν ήταν ακριβώς όπως το φούτερ που δίνει ο στρατός, οπότε καλύτερα να τη βγάλεις μ' αυτά που θα σου δώσουν.
 

mavroskoufis

New member
Παίδες πάρτε οπωσδήποτε ισοθερμικές μπλούζες (σαν ψιλά πουλοβεράκια είναι), έρχεται χειμώνας και πραγματικά θα σας σώσουν.
Τώρα για πετσέτες που διάβασα παραπάνω μην πάρετε, θα σας δώσουν τις κλασσικές χακί Ε.Σ


ΥΓ: Η σκελέα όλα τα λεφτά! Χωρίς υπερβολή χωράνε ά-νε-τα 2 άτομα μέσα!
 

ygeionomikarios

New member
Πανικόβλητες ψαρούκλες 2 μπλουζάκια παραλλαγής σας δίνει ο στρατός! Αντί για σεντόνια πάρτε υπνόσακο.Ότι άλλο ρούχο θέλετε για να κοιμάστε το βράδυ π.χ. πυτζάμες ,σορτσάκια, μπλούζες μπορείτε να το πάρετε μαζί σας. Εγώ π.χ. στο κέντρο κοιμόμουν με πυτζάμα από κάτω και λευκό μπλουζάκι από πάνω. Τα 2 φούτερ και το πουλόβερ που σας δίνει ο στρατός είναι αρκετά ζεστά και μπορείτε να τα βάλετε και στον ύπνο. Μερικά κέντρα βέβαια (βλ.Άρτα) έχουν θέρμανση στους θαλάμους με αποτέλεσμα οτιδήποτε παραπάνω απο ένα κοντομανικο μπλουζάκι στον ύπνο ήταν περιττό. Θυμάμαι ότι κάποιες βραδιές η θέρμανση ήταν τόσο δυνατή που έπρεπε να ανοίξουμε το παράθυρο (Φλεβάρης μήνας) για να μπαίνει κρύος αέρας και να κοιμηθούμε σαν άνθρωποι!
ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΙΣΟΘΕΡΜΙΚΑ! ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ, ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ! Αφενός μεν διότι ο στρατός παρέχει αρκετά χοντρά ρούχα για το χειμώνα και αφετέρου γιατί είναι ακριβά χωρίς να προσφέρουν ιδιαίτερη προστασία από το κρύο. Το παρεμπόριο της στρατιωτικής θητείας διαφημίζει ένα σωρό άχρηστα πράγματα. Όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν μέχρι και σκούφους είχαμε αγοράσει πριν παρουσιαστούμε επειδή έτσι είχαμε διαβάσει σε κάποιες ιστοσελίδες και μόλις μπήκαμε διαπιστώσαμε ότι όχι μόνο δεν χρειάζονται αλλά ότι απαγορεύεται να τους φορέσουμε!
 

Nyxtovatis

New member
Αν και είμαι ψιλό - offtopic , τολμώ να ρωτήσω και κάτι άλλο..

Κάπου διάβασα ότι δεν επιτρέπεται να πάρουμε υγρό φακών επαφής μαζί μας.. Εννοώ για να το περάσουμε πρέπει να το έχουμε πάνω μας..Ισχύει;; Ξέρετε αν ισχύει το ίδιο για ένα αντιμυκητιακό σπρέυ για τα πόδια που αγόρασα;; Επίσης, ένας φίλος μου πε να περάσω κρυφά το ξυραφάκι γιατί θα μου το κατασχέσουν ΚΑΙ αυτό..
Είμαι μπλεγμένος!! Μπορείτε να με διαφωτίσετε λιγουλάκι;; <!-- s:? -->:?<!-- s:? --> Αν πάρω μπουφάν, και τα χώσω ΟΛΑ μέσα, θα είμαι γελοίο θέαμα;; Lol..
 

mavroskoufis

New member
'Οχι βρε φίλε τίποτα απο αυτα δεν ισχύει. Φυσικά ακι μπορείς να πάρεις υγρό για τους φακούς (είχα πάρει), και σαφώς μπορείς να πάρεις το αντιμυκητιακό και το ξυραφάκι (αυτο κι αν χρειάζεται!!).

Ygeionomikarie κάτσε να έλθει η στιγμή που θα φυλάνε σκοπετάκια γερμανικά με το θερμόμετρο να δείχνει -, και προσπάθησε να ζεσταθείς με την σαβούρα που προσφέρει ο Ε.Σ.... 6-7 ευρώ είναι το "τρελό" κόστος μιας ισοθερμικής, αν προτιμάς να τα δώσεις μετά σε αντιβιώσεις, επιλογή σου... Για να μην πω οτι θα έλθουν και στιγμές που θα χρειαστεί να φορέσουν και 2 μαζί (και θα έχουν και άπλυτες).
 

ygeionomikarios

New member
Mavroskoufi isws kai na exeis dikio...Egw skopies den ekana giati eimai giatros....Pantws genika den exw akousei kai ta kalytera gia ta iso8ermika!
Nyxtovati eisai o orismos tou psaraka!!!!! Ligo poly oloi sthn idia fash vre8hkame prin mpoume! De xreiazetai na krypseis tipota apo ayta pou anafereis. Ta aixmhra antikeimena (maxairakia,psalidia) den epitrepontai alla ksyrafakia gia ksyrisma einai ok!!!!! Oso gia ta antimhkytiasika spray mhn treleneste. An plenete ta podia sas kai allazete syxna kaltses den 8a pa8ete mykhtiash. Eimai 9 mhnes giatros sto strato kai den eida oute mia mykhtiash enw san agrotikos giatros eixa dei arketes.
 

Nyxtovatis

New member
[quote author="mavroskoufis"]'Οχι βρε φίλε τίποτα απο αυτα δεν ισχύει. Φυσικά ακι μπορείς να πάρεις υγρό για τους φακούς (είχα πάρει), και σαφώς μπορείς να πάρεις το αντιμυκητιακό και το ξυραφάκι (αυτο κι αν χρειάζεται!!). [/quote]

Να σαι καλά φίλε μου.. σε ευχαριστώ.. Αν δεν με αφήσουν να το περάσω, θα τους πω ότι ο mavroskoufis το είχε πάρει άνετα μαζί του.. χα χα.. αστειεύομαι εννοείται.. Και πάλι χίλια ευχαριστώ.. <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->
 

Nyxtovatis

New member
[quote author="ygeionomikarios"]
Nyxtovati eisai o orismos tou psaraka!!!!! Ligo poly oloi sthn idia fash vre8hkame prin mpoume! De xreiazetai na krypseis tipota apo ayta pou anafereis. Ta aixmhra antikeimena (maxairakia,psalidia) den epitrepontai alla ksyrafakia gia ksyrisma einai ok!!!!! Oso gia ta antimhkytiasika spray mhn treleneste. An plenete ta podia sas kai allazete syxna kaltses den 8a pa8ete mykhtiash. Eimai 9 mhnes giatros sto strato kai den eida oute mia mykhtiash enw san agrotikos giatros eixa dei arketes.[/quote]

Τώρα να πω ότι δεν έχεις δίκιο, δεν θα πείσω και πολύ.. Είμαι σίγουρος όμως ότι με νιώθεις, γιατί έχεις περάσει την ίδια ακριβώς κατάσταση. Θα παλιώσουμε και εμείς, και θα δώσουμε τα φώτα μας στους επόμενους, που θα πάει.. Ίσως τελικά, όσο περισσότερα ξέρεις, να είναι και χειρότερο.. who knows?
Πάντως σας ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέτετε να μας "ξε-ψαρώνετε".. <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->
 
Top