• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Σειρά 305 (Δ ΄08) και μείωση θητείας ( 9μηνο )

apancure

New member
Αγαπητοί φίλοι,
παρουσιάστηκα στο στρατό το Νοέμβρη του '08 και υπηρετώ πλήρη θητεία δώδεκα (12) μηνών.
Όπως ανακοίνωσε ο υπ. Άμυνας θα έχουμε μείωση από τη σειρά που θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο (308).

Πιστεύω ότι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς που είναι της ίδιας σειράς με μένα (305) είναι αν μπορούμε να πάρουμε αναβολή τον Αύγουστο που κλείνουμε εννιά (9) μήνες θητείας και όταν παρέλθει το διάστημα αυτής της αναβολής να πάρουμε το χαρτί απόλυσης χωρίς να υπηρετήσουμε το υπόλοιπο 3μηνο που απομένει.

Θα βοηθούσε πολύ αν υπάρχει κάποιος που βίωσε προηγούμενες μειώσεις ώστε να μας προτείνει κάποια στρατηγική.
Ούτε μια μέρα λάντζα,αγγαρεία,σκατό παραπάνω.

<!-- sPDT_Armataz_01_02 -->PDT_Armataz_01_02<!-- sPDT_Armataz_01_02 -->
 

thagkol

New member
Αυτό που λες θεωρητικά γίνεται, μιας και αν κάποιος υπηρετήσει μέρος της θητείας και πάρει αναβολή, όταν με το καλό ξαναμπεί υπηρετεί το υπόλοιπο με βάση το ότι ισχύει εκείνη τη στιγμή. Άρα αν στο μεταξύ γίνει 9μηνο, μπορείς να κάνεις το κόλπο που λες. Απλά κάποιους δεν τους συμφέρει, γιατί χρειάζονται το απολυτήριο στρατού για να βρουν δουλειά, οπότε δεν κερδίζουν κάτι έτσι.
 

ygeionomikarios

New member
[quote author="apancure"]Αγαπητοί φίλοι,
παρουσιάστηκα στο στρατό το Νοέμβρη του '08 και υπηρετώ πλήρη θητεία δώδεκα (12) μηνών.
Όπως ανακοίνωσε ο υπ. Άμυνας θα έχουμε μείωση από τη σειρά που θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο (308).

Πιστεύω ότι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς που είναι της ίδιας σειράς με μένα (305) είναι αν μπορούμε να πάρουμε αναβολή τον Αύγουστο που κλείνουμε εννιά (9) μήνες θητείας και όταν παρέλθει το διάστημα αυτής της αναβολής να πάρουμε το χαρτί απόλυσης χωρίς να υπηρετήσουμε το υπόλοιπο 3μηνο που απομένει.

Θα βοηθούσε πολύ αν υπάρχει κάποιος που βίωσε προηγούμενες μειώσεις ώστε να μας προτείνει κάποια στρατηγική.
Ούτε μια μέρα λάντζα,αγγαρεία,σκατό παραπάνω.

<!-- sPDT_Armataz_01_02 -->PDT_Armataz_01_02<!-- sPDT_Armataz_01_02 -->[/quote]

File mou endexomenws na ginetai ayto pou les alla 8a h8ela na kanw mia parathrhsh. Den einai ligo asteio na pareis anavolh stous 9 mhnes? Seira apolysews 8a eisai, lele. H kalyterh fash tou stratou ayth einai, otan plhsiazei to telos. Epishs oso pio grhgora ksemperdepseis me to strato toso pio grhgora 8a apokatasta8eis epaggelmatika (opws eipe kai o thagkol). Me to na pareis 6mhnh h ethsia anavolh 8a eisai ksekremastos gia allon ena xrono mexri na ksanaparousiasteis kai na sou dwsoun to apolythrio..
 

geoim

New member
Αυτό το θέμα ψάχνω κι εγώ τις τελευταίες μέρες.
Αν μπορεί να απαντήσει κάποιος γνώστης του θέματος θα ήτανε πολύ χρήσιμο. (αν είμαστε νομικά καλυμένοι κτλ)
Καταρχήν, να πω στον φίλο υγειονομικάριο ότι 3 μήνες μέσα δεν είναι μικρό διάστημα, εφόσον το μοναδικό τίμημα είναι να πάρουμε το απολυτήριο 3 μήνες αργότερα (Φεβρουάριο αντί για Νοέμβριο). Να πω μάλιστα ότι με ενδιαφέρει κι εμένα η άμεση αποκατάσταση μετά το στρατό καθώς έχω πάρει πρόσφατα το πτυχίο μου κ δεν είμαι και πολύ μικρός πλέον. Άλλωστε ακόμη κι αν βγείς νοέμβριο θα βρείς κατευθείαν μόνιμη δουλειά; Τουλάχιστον αν είσαι έξω τον αυγουστο μπορείς να το ψάξεις 6 μήνες + να κάνεις διακοπές + να δουλέψεις προσωρινά και να βγάλεις χρήματα ενώ μέσα θα τρώς άδικα λεφτά.

ΟΜΩΣ: Αστείο είναι το να μείνεις μέσα 3 μήνες χωρίς λόγο ενώ μπορείς να το αποφύγεις. Επίσης το βάρος δεν είναι ίδιο για όλους. Μπορεί σαν γιατρός να ήταν καλά, μπορεί όμως να γίνει σύγκριση με εμένα που είμαι μόνιμη δύναμη σε φυλάκιο, υπηρεσία κάθε μέρα, τρελές αγγαρίες καθημερινά και απογεύματα (βαψήματα, χόρτα κτλ.), χωρίς εξόδους και άδεια υπάρχει και διάστημα που θα κάνω 50 μέρες να πάρω.

Και τελοσπάντων πρέπει να είσαι τρελή μαζόχα για να μείνεις 3 μήνες ΜΕ τη θέληση σου και να υπηρετείς τον κάθε αγράμματο που καταριέσαι μέρα και νύχτα, που σε διατάζει-απειλεί και δε μπορείς να μιλήσεις διότι έχουμε "δημοκρατία".
Ούτε μια μέρα παραπάνω στα στρατόπεδα-φυλακές, ακόμη κι αν κάθομαι όλη μέρα. Τους πετάω την καραβάνα και φεύγω. Όλη η 305 αναβολή τον αύγουστο.

Ευχαριστώ και περιμένουμε κάποια ενημέρωση...
 

ygeionomikarios

New member
Εντάξει καταλαβαίνω το σκεπτικό σου. Δύο επισημάνσεις θέλω να κάνω.
1ον: Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να σου πει έγκυρα τι θα ισχύσει και αν είσαι νομικά καλυμμένος γιατί απλούστατα το τοπίο είναι ρευστό. Ναι μεν δεσμεύτηκε προφορικά ο υπουργός σχετικά με τη μείωση αλλά ας περιμένουμε να δούμε το ΦΕΚ (φαντάζομαι εκεί θα διευκρινίζονται όλες οι περιπτώσεις, και η δική σας).
2ον: Προφανώς θα ζητήσετε τον Αύγουστο αναβολή για ψυχολογικούς λόγους. Απλά έχε υπόψη σου ότι δεν δίνονται αναβολές κατά παραγγελία. Τι εννοώ; Εσείς πιθανότατα θα ζητήσετε 3μηνη αναβολή για να παρουσιαστείτε το Φλεβάρη και ταυτόχρονα να απολυθείτε. Υπάρχει η πιθανότητα να σας δώσουν 6μηνη αναβολή ή να μην σας δώσουν καθόλου. Δεδομένου μάλιστα ότι μπορεί να υπάρξουν "μαζικές αναβολές" από την ΕΣΣΟ σας.
Anyway καλή τύχη σας εύχομαι. Ήδη όμως τον "φάγατε τον γαϊδαρο και έμεινε η ουρά". Ακόμα κι αν δεν σας κάτσει δε χάλασε ο κόσμος...
 

geoim

New member
Αν δε δούμε το ΦΕΚ εννοείται ότι δε κάνουμε τέτοια κίνηση.

Ερώτηση προς υγειονομικάριο σχετικά με τι διαδικασία αναβολής:
Καταρχήν, υπάρχουν και 3μηνες αναβολές; Είχα την αίσθηση ότι η ελάχιστη είναι 6 μήνες.
2ον Πόσες επισκέψεις σε γιατρό πρέπει να κάνει κάποιος για να πετύχει αναβολή; Μπορεί ας πουμε να το πετύχει και με την πρώτη φορά; Ή θα τον φέρει στο νοσοκομείο ξανά μετά από κάποιο διάστημα;
Προσωπικά πάντως δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση κάποιος που θέλει πάση θυσία αναβολή να μη καταφέρει να την πάρει. Υπάρχουν τρόποι :p
Ευχαριστω
 

ygeionomikarios

New member
Άκουσε οι αναβολές για ψυχολογικούς λόγους είναι από 6μηνες και πάνω. 3μηνες αναβολές δίνονται μόνο για κοινωνικούς λόγους.
Η διαδικασία πάντως είναι η ίδια. Παρουσιάζεσαι στο γιατρό της μονάδας σου π.χ. τέλη Ιουλίου και του εκθέτεις το πρόβλημα (προφανώς και δεν θα τους πεις τον πραγματικό λόγο για τον οποίο θες αναβολή εκτός κι αν είναι κολλητός σου). Π.χ. μπορείς να του πεις ότι λόγω κακής οικονομικής κατάστασης της οικογένειάς σου υπάρχει άμεση ανάγκη να εργαστείς τη δεδομένη χρονική στιγμή. Συνεπώς υπάγεσαι στην κατηγορία "κοινωνικοί λόγοι αναβολής". Στη συνέχεια ο γιατρός μονάδας θα μιλήσει με το λοχαγό σου και αν δεν θέσει κάποιο "βέτο" είτε ο λοχαγός είτε ο διοικητής θα σου βγάλει παραπεμπτικό για το πλησιέστερο στρατιωτικό νοσοκομείο όπου θα σε δει ψυχίατρος. Αυτός θα αποφασίσει αν τελικά θα πάρεις αναβολή. Αν δώσει το ΟΚ ο στρατιωτικός ψυχίατρος τότε πας την επομένη στην επιτροπή αναβολών και σου δίνουν την αναβολή.
Να έχεις υπόψη σου ότι ο διοικητής έχει δικαίωμα να "κόψει" το παραπεμπτικό του γιατρού της μονάδας και θα το κάνει αν ξαφνικά παρουσιαστούν ταυτόχρονα καμιά 10ρια άτομα με παραπεμπτικό για ψυχιατρική εκτίμηση 3 μήνες πριν απολυθούν.
 

geoim

New member
χμ... μάλιστα.
Ευχαριστώ πολύ, πολύ χρήσιμη η απάντηση σου διότι δε γνώριζα τη διαδικασία και σε περίπτωση που κινήσω την αναβολή θα βρισκόμουν προ εκπλήξεων...
Να σε ρωτήσω κάτι ακόμα, αν υποθέσουμε ότι πολύ δύσκολα παίρνουμε παραπεμπτικό για κοινωνικούς λόγους, μπορούμε να το πάρουμε για ψυχολογικούς λόγους και όταν φθάσουμε στο νοσοκομείο κ με συζήτηση με το γιατρό να καταφέρουμε να πάρουμε 3μηνη αναβολή για κοινωνικούς λόγους; Σόρρυ κιόλας για το ζάλισμα αλλά φτιάχνω σενάρια ... χα χα
 

ygeionomikarios

New member
[quote author="geoim"]χμ... μάλιστα.
Ευχαριστώ πολύ, πολύ χρήσιμη η απάντηση σου διότι δε γνώριζα τη διαδικασία και σε περίπτωση που κινήσω την αναβολή θα βρισκόμουν προ εκπλήξεων...
Να σε ρωτήσω κάτι ακόμα, αν υποθέσουμε ότι πολύ δύσκολα παίρνουμε παραπεμπτικό για κοινωνικούς λόγους, μπορούμε να το πάρουμε για ψυχολογικούς λόγους και όταν φθάσουμε στο νοσοκομείο κ με συζήτηση με το γιατρό να καταφέρουμε να πάρουμε 3μηνη αναβολή για κοινωνικούς λόγους; Σόρρυ κιόλας για το ζάλισμα αλλά φτιάχνω σενάρια ... χα χα[/quote]

Μπορείς να το παίξεις όπως θες το "χαρτί" στο γιατρό της μονάδας. Ούτως ή άλλως είτε του πεις για κοινωνικούς λόγους είτε για ψυχολογικούς, το παραπεμπτικό θα είναι για ψυχιατρική εκτίμηση (και οι κοινωνικοί λόγοι υπάγονται στον ψυχίατρο). Το θέμα είναι τι θα πεις στο Νοσοκομείο στον ψυχίατρο που θα σε δει και θα μιλήσει μαζί σου. Εσύ μπορείς να του πεις ότι θες αλλά αυτός θα αποφασίσει τελεσίδικα. Όντως είναι πιο πιθανό ο ψυχίατρος να σου δώσει μια 3μηνη αν επικαλεστείς οικονομικούς-κοινωνικούς λόγους διότι δεν μπορεί να το ελέγξει αν λες αλήθεια. Αν του πεις όμως ότι έχεις ψυχολογικά προβλήματα χωρίς να έχεις, είναι πιθανό να το πάρει χαμπάρι ότι τον δουλεύεις (ψυχίατρος είναι) και τότε θα σε στείλει πίσω στο στρατόπεδο.
Επίσης ένα σημαντικό θέμα είναι να "περάσει" το παραπεμπτικό από το διοικητή της μονάδας σου. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις όλα τα παραπεμπτικά που γράφει ο γιατρός μονάδας τα βλέπει ο διοικητής και για να έχουν ισχύ πρέπει να τα υπογράψει. Πρακτικά ο διοικητής είναι ο μόνος που μπορεί να "αναιρέσει" παραπεμπτικό του γιατρού μονάδας. Δυστυχώς ο διοικητής είναι πάνω και από τον οπλίτη γιατρό! Συνήθως βέβαια οι διοικητές επειδή είναι ευθυνόφοβοι δεν αναιρούν τις γνωματεύσεις και τις παραπομπές του γιατρού μονάδας. Αν πέσεις όμως σε κανέναν ατρόμητο στρατόκαυλο και υποψιαστεί ότι θες αναβολή 3 μήνες πριν απολυθείς απλά για να γλιτώσεις 3 μήνες θητείας τότε θα ρίξει άκυρο. Πάντως να ξέρεις ότι αν καταφέρεις να παραπεμφθείς στο νοσοκομείο και τελικά πείσεις τον ψυχίατρο να σου δώσει αναβολή κανείς μετά δεν μπορεί να την αναιρέσει...
 

geoim

New member
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Είναι παράλογο βέβαια ο διοικητής να απορρίπτει παραπεμπτικό γιατρού για νοσοκομείο... περίεργα πράγματα.
Έστω ότι γίνεται αυτό. Μετά τι....; Τι λύσεις μπορεί να έχει κάποιος που θέλει να πάει σε νοσοκομείο και δε τον αφήνουν; Φημίζεται άλλωστε ο στρατός για τη δημοκρατία που επικρατεί... Απευθύνεσαι στον επόμενο ιεραρχικά; Κάνεις μήνυση;
Με βλέπω στο τέλος αντί για 3 μήνες λιγότερο να υπηρετώ καμιά εσσο επιπλέον. λολ
 

dionyshs

New member
α)Δεν είναι καθόλου παράλογο..όταν π.χ. έχει μία μονάδα δύναμη 70 φαντάρους και οι 20 παίρνουνε αναβολή..πάει να πει οτι υπάρχει πρόβλημα στην συγκεκριμένη μονάδα..πως νομίζεις κλείνουνε μονάδες? από αναβολές και αυτοκτονίες...
β) ιεραρχικά το πας και ούτε γάτα ούτε ζημιά....
γ) Αξίζει όμως για 3 μήνες που σου έχουνε μείνει να ξαναμπείς μετά από 1 χρόνο π.χ. ?
 

geoim

New member
Μετά από ένα χρόνο σαφώς δεν αξίζει...
Αν διαβάσεις παραπάνω συζητάμε για την περίπτωση της 3μηνης αναβολής ή το πολύ 6μηνη... Αυτό ισχύει για εμένα τουλάχιστον. Πιστεύω παντως πως εαν κάποιος δεν καίγεται για το απολυτήριο για διάφορους λόγους (π.χ. έχει έτοιμη δουλειά) τον συμφέρει και 1 χρόνο αναβολή... 3 μήνες μέσα χωρίς λόγο είναι τεράστιο διάστημα.
 

ygeionomikarios

New member
Όπως σωστά σου είπε ο Διονύσης 6μηνη αναβολή σημαίνει ότι θα παρουσιαστείς στην επόμενη ΕΣΣΟ μετά το πέρας των 6 μηνών. Εσύ για παράδειγμα αν πάρεις 6μηνη αναβολή τον Αύγουστο θα παρουσιαστείς πάλι με την ΕΣΣΟ του Μαΐου 2010 ενώ αν πάρεις 3μηνη τον Αύγουστο θα παρουσιαστείς Φλεβάρη.
Σχετικά με το θέμα των διοικητών που "κόβουν" παραπεμπτικά για νοσοκομείο μη σου φαίνεται περίεργο. Προσωπικά σαν οπλίτης γιατρός είδα ουκ ολίγες φορές διοικητές να το κάνουν. Ειδικά στη μονάδα παραμεθορίου επειδή το κοντινότερο στρατιωτικό νοσοκομείο βρισκόταν σε άλλο νησί (στη Ρόδο) ο διοικητής μου ενέκρινε τα παραπεμπτικά που έγραφα με το σταγονόμετρο. Δηλαδή με ρωτούσε να του πω αναλυτικά τι έχει ο κάθε φαντάρος και αν είναι επείγον. Εντάξει γενικά είχα μια τάση να τα παρουσιάζω λίγο πιο σοβαρά μπας και καταφέρει κανένας φαντάρος να φύγει και να τσιμπήσει καμιά αναρρωτική αλλά μέχρι ενός σημείου. Δεν γινόταν να λέω χοντρά ψέμματα. Άρα όπως καταλαβαίνεις είναι θέμα προσωπικότητας του διοικητή και διάθεσης του γιατρού μονάδας να προωθήσει την "υπόθεση" σου. Μην ψάχνεις για δημοκρατία στο στρατό. Δυστυχώς ο στρατός δεν είναι ούτε νηπιαγωγείο ούτε το σπίτι μας για να μας κάνουν όλα τα χατήρια...
 

geoim

New member
Καλησπέρα και πάλι
Παιδιά κάθε φορά που κάνετε ποστ μου δημιουργείτε νέες απορίες...
Αν πάρουμε 3μηνη αναβολή η οποία θα λήγει τέλη οκτώβρη δε μπαίνουμε με την καμία στην εσσο του νοεμβρίου; Γιατί να μη προγραμματίζεται για τότε εφόσον η ανάβολη θα λήξει πριν μπει η εσσό; Αυτό με τη μια εσσο μετά λογικά θα έπρεπε να συμβαίνει μόνο όταν πας να κόψεις αναβολή π.χ λόγω σπουδών και χρειάζονται χρόνο για να σε προγραμματίσουν να μπεις.
Το λέω επειδή στην πρώτη μεταθεσή μου ήταν ένα παιδί 302 σειρά (Α 08) 9μηνης θητείας. Πάνω στους 6 μήνες (Αύγουστο 08) δε την πάλεψε και πήρε 6μηνη αναβολή για ψυχολογικολύς λόγους. Έπειτα παρουσιάστηκε Φλεβάρη 09 και απολύθηκε Μάιο...

Μια ακόμη ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος, τέτοιου είδους αναβολες είναι δυνατό να διακοπούνε; Δηλαδή να πάω στη στρατολογία να πώ θέλω να κόψω την αναβολή κ να μπώ στην επόμενη εσσο... :p

Δε μου έρχεται άλλη τρελή ερώτηση για την ώρα, ευχαριστώ
 

ygeionomikarios

New member
File ayto pou gnwrizw stantar einai oti to ekshs: An kapoios einai na parousiastei p.x. Maio kai parei 3mhnh anavolh, h anavolh tou 8a lhksei ton Augousto kai epomenws 8a parousiastei Noemvrio. Twra an kapoios einai mesa kai yphretei hdh (opws esy) ta pragmata einai ligo diaforetika. An h anavolh pou 8a pareis lhksei liges meres prin h tis meres pou mpainei mia ESSO tote 8a mpeis me thn epomenh. Sthn praksh gia na eisai sigouros zhta anavolh ton Ioulio kai oxi tis prwtes meres tou Aygoustou.
Oi anavoles aytou tou eidous DEN mporoun na diakopoun!!!! Mono thn anavolh gia spoudes mporeis na diakopseis oxi omws thn anavolh pou exeis parei gia logous ygeias h gia koinwnikous logous...
 

alfadi

New member
και εγω μια απο τα ιδια....2008 Δ ΕΣΣΟ <!-- sPDT_Armataz_01_06 -->PDT_Armataz_01_06<!-- sPDT_Armataz_01_06 --> ...εκανε λοιπον την κρισιμη ερωτηση (για αναβολη και διακοπες) σε φιλαρακι που ειναι λοχαγος και στρατολογος παραλληλα...και μου οτι θα πρεπει να περιμενεις το τελικο σημα ή το ΦΕΚ που εκει θα τα ξεκαθαριζει ολα!αλλα κατα την κριση του λογικα θα γινεται!!μακαρι γιατι τοτε ο στρατος τελειωσε...και θα παμε και διακοπες!!εν αναμονη απαντησεων!
 

geoim

New member
Λοιπόν παίδες... με το που έσκασε η μείωση άρχισαν να ακούγονται τρελά πράγματα.. Ο άλλος πήρε στη στρατολογία λέει κ του είπαν πως θα υπηρετήσει 3 μήνες αν πάρει αναβολή (τι άλλο θα λέγανε;) Σήμερα ήρθε εδώ ο λοχαγός και άρχισε να λέει κι αυτός ότι θα υπηρετήσετε αν φύγετε και προέβλεψε ο νομοθέτης(!) κτλ...!!!
Και που το ξέρουν αυτοί; Υπάρχει φεκ; Λίγο περίεργα μου φαίνονται όλα αυτά, μήπως είναι απόπειρα εκφοβισμού; Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα λέγανε ποτέ φύγετε για α γλιτώσετε 3 μήνες. Το επόμενο διάστημα θα ξέρουμε... οτιδήποτε νεότερο έχετε παρακαλώ κάντε ποστ.

p.s. Υγειονομικάριε ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις, πολύ χρήσιμη η βοήθειά σου!
 

army

New member
[quote author="guyinblacktshirt"]το ΦΕΚ τελικα ποτε βγαίνει;[/quote]
<!-- m -->http://www.et.gr/search_publication_by_ ... 26.06.2009<!-- m -->
ΦΕΚ . 1224/2009
Kαι αυτο που μας ενδιαφερει <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->

noname.png
 
Top