• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Σωματικη Ικανότητα αναλογα με το βαρος

jimgr

New member
Γεια σας παιδια να ρωτησω λιγο κατι ειμαι 1,76 και 130κιλα εχω προβλημα με την δεξια επιγωνατιδα μου και με την μεση μου λογο του βαρους τι Ι βγαινω μπορω να βγω αοπλο; Ευχαριστω.
 

theod1986

New member
Ο δείκτης μάζας σώματος σου ξεπερνά κατά πολύ το 25, οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, όχι μόνο να βγεις άοπλος αλλά και να απαλλαγείς, αφού όμως σου δώσουν 1-2 ετήσιες αναβολές.
 

anakinskywalker

New member
Με βάση το προεδρικό διάταγμα που καθορίζει τη σωματική ικανότητα, η παχυσαρκία διαβαθμίζεται με βάση την απόκλιση από το φυσιολογικό βάρος (φυσιολογικό βάρος = ύψος σε εκατοστά μείον 100, στην περίπτωσή σου 76 κιλά) στις εξής κατηγορίες:

- Ελαφρά παχυσαρκία όταν το βάρος είναι μεταξύ 20% και 30% πάνω από το φυσιολογικό, με σωματική ικανότητα Ι2
- Μέτρια ιδιοπαθής παχυσαρκία μεταξύ 30% - 50% πάνω από το φυσιολογικό, με σωματική ικανότητα Ι3
- Σημαντική ιδιοπαθής παχυσαρκία μεταξύ 50% - 70% πάνω από το φυσιολογικό, που προκαλεί εμπόδιο στο βάδισμα και τις στρατιωτικές υποχρεώσεις, με σωματική ικανότητα Ι4
- Μεγάλη ιδιοπαθής παχυσαρκία πάνω από 70% επιπλέον του φυσιολογικού βάρους, που προκαλεί εμπόδιο στις υποχρεώσεις του στρατιωτικού βίου, με σωματική ικανότητα Ι5 - απαλλαγή

Με βάση, λοιπόν, το προεδρικό διάταγμα, έχεις 70% παραπάνω βάρος από το φυσιολογικό που σημαίνει ότι αποκτάς σωματική ικανότητα Ι4 άοπλο, και αν κριθεί πως έχεις ένδειξη "μεγάλης ιδιοπαθούς παχυσαρκίας" παίρνεις αναβολή για λόγους υγείας (6μηνη, ετήσια ή διετή, με μέγιστο όριο 3 αναβολές που δεν μπορούν να έχουν διάρκεια άνω των δύο ετών) και επανεκτίμηση στην επανακατάταξη από υγειονομική επιτροπή για να απαλλαγείς ή να υπηρετήσεις άοπλη θητεία (εφόσον ισχύουν και τότε οι προϋποθέσεις).

Για περισσότερες πληροφορίες, διάβασε το προεδρικό διάταγμα, σελίδα 8:

<!-- m -->http://www.thiteia.org/downloads/si.pdf<!-- m -->
 

jimgr

New member
Ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις.Μπορειται επισης να μου πειτε επειδη θελω να υπηρετησω γιατι δεν μπορω να παρω αλλη αναβολη για να τελειωνω λογο δουλειας ειναι εστω σιγουρο οτι θα βγω Ι4 αοπλο ? μπορει να πει ο γιατρος Ι3 ενοπλο με το ετσι θελω η επειδη μπορει να μην φαινεται στον σωματοτυπο τοσο? Το ρωταω γιατι διαβασα αρκετα και βλεπω οτι δεν δινουν πολλα Ι4.Βαση νομου βεβαια ειδα οτι βγαινω Ι4. Ευχαριστω.
 

theod1986

New member
ο γιατρός στηρίζεται αποκλειστικά στα νούμερα. Τώρα, αν θέλεις να κάνεις ένοπλη θητεία και του το πεις, μπορεί να σε βγάλει και Ι3.
 
Top