• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Στρατός και σκάκι

Chessmaster

New member
Φίλοι καλησπέρα,

Ήρθε και εμένα η ώρα μου (άργησε λίγο γιατί κοντεύω τα 30...αλλά δεν πειράζει) να μπω στον στρατό.

Είμαι φανατικός σκακιστής. Με αυτό εννοώ ότι παίζω σκάκι περίπου είκοσι χρόνια 2-3 φορές την εβδομάδα σε σκακιστικό σύλλογο, συμμετέχω σε αγώνες και έχω και ορισμένες διακρίσεις. Γενικά αυτό το άθλημα (για άλλους παιχνίδι πείτε το όπως θέλετε) είναι σημαντικό κομμάτι από τη ζωή μου και μου φαίνεται πολύ βαρύ να μην παίζω καθόλου όσο καιρό θα είμαι μέσα. Βασικά, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν καθόλου σκακιστικές υποδομές στο στρατό. Στα ΚΨΜ κλπ υπάρχουν σκακιέρες; Παίζεται καθόλου σκάκι σε αυτούς τους χώρους ή θεωρείται κουλτουριάρικο παιχνίδι (όπως δυστυχώς από πολλούς στην Ελλάδα) και το αποφεύγουν; Μη σας φαίνεται γραφικό αυτό που ρωτάω, για εμένα έστω μια παρτίδα κάθε 2-3 μέρες λειτουργεί πολύ θετικά στη ψυχολογία μου. Αν δεν υπάρχει σκακιέρα και φέρω εγώ μια μικρή υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα; Φαντάζομαι ότι ανάμεσα σε τόσους φαντάρους εκεί θα υπάρχουν και κάποιοι σκακιστές ώστε να παίζουμε καμιά παρτίδα! Άλλωστε το σκάκι έχει μια έμμεση σχέση με το στρατό, αφού είναι προσομοίωση μάχης! <!-- s:bravo -->:bravo<!-- s:bravo -->
 

Azargled

New member
καλησπέρα,

αν και ερασιτέχνης, μου αρέσει πολύ. Παλιότερα έπαιζα συχνά, ενώ τώρα κάπως λιγότερο, περισσότερο λόγω συνθηκών. Πάντως πιστεύω ότι είμαι σε σχετικά καλό επίπεδο, αν κι εσύ μάλλον θα με νικάς εύκολα. Οπότε είμαι μέσα για κανα παιχνίδι, ελπίζω να υπάρχει καμιά σκακιέρα εκεί μέσα γιατί αλλιώς θα μπουχτίσουμε το τάβλι (όχι ότι έχω πρόβλημα με το τάβλι). Τώρα τον Αύγουστο μπαίνεις; Αν θέλεις στείλε και κανένα pm να τα πούμε και γενικά.
 

vagelakas

New member
Μπορείτε να πάρετε μαζί σας κάποιο μικρό σκάκι (πχ μαγνητικό). Τώρα αν θα υπάρχει αντάξιος αντίπαλος είναι άλλο θέμα...
 

thagkol

New member
Στο ΚΨΜ επιτρέπεται να παίζεις σκάκι, αλλά το αν θα έχει εκεί κάποιο εξαρτάται από τη μονάδα. Στη Λήμνο που είμαι εγώ πχ έχει μόνο τάβλι, όχι σκάκι, οπότε καλύτερα πάρε μαζί σου ένα μικρό. Το θέμα είναι βέβαια αν θα βρεις και αντάξιο αντίπαλο!
 

ikarus260

Member
Και εγώ, αν και ερασιτέχνης σκακιστής ασχολούμαι γύρω στα 10 χρόνια με το σκάκι και ξέρω ότι είναι στέρηση μεγάλη (έχω μεγάλη αγάπη για αυτό το παιχνίδι). Πιστεύω ότι αν βρεις έστω και έναν που να ξέρει να παίζει, δεν θα έχει σημασία πόσο καλός είναι, θα περνάς την ώρα σου με κάτι που θα σου αρέσει και δεν θα σου φαίνονται πλέον ατέλειωτες οι μέρες στην μονάδα
 

hackertom

New member
φίλος σου έχω την λύση.φανατηκός και εγώ του αθλήματος...πάρε ενα psp και το game chessmaster Chessmaster: The Art of Learning (PSP) με ELO κάπου στο 1850 θα είναι πολυ καλύτερο απο κάθε φαντάρο εκεί...


Υ.Γ : Στο κέντρο καλό θα είναι μήν το εμφανίσεις πολύ το psp ... φιλικά πάντα ένας ΔΕΑ απο τους λίγους χεχε ...
 

Chessmaster

New member
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Αφού επιτρέπεται θα πάρω μαζί ένα σκάκι για την περίπτωση που δεν υπάρχει εκει. Είμαι σίγουρος ότι ανάμεσα σε τόσους στρατιώτες θα βρω κάποιους που θα τους αρέσει το σκάκι, ώστε να παίζουμε που και που.

Φίλε, σε ευχαριστώ για την ιδέα για το PSP, αλλά για μένα το παιχνίδι με το μηχάνημα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αίσθηση του να χαϊδεύεις τα πιόνια, ούτε να αντικαταστήσει τον συμπαίκτη. Καμιά φορά παίζω στον υπολογιστή, αλλά η πραγματική παρτίδα είναι άλλη αίσθηση και άλλη απόλαυση. Επιπλέον, είναι και διαδικασία κοινωνικοποίησης. <!-- s:slap -->:slap<!-- s:slap --> Καθένας και τα χούγια του στη ζωή τούτη...
 

panito

New member
τωρα τον αυγουστο μπαινεις?σε ποιο μερος??αν εισαι στη σπαρτη να παιξουμε καμια παρτιδα,δεν ξερω πολυ καλα δλδ τεχνικες κτλ αλλα τα βασικα τα κατέχω!
 

geoim

New member
Μπορείς να φέρεις σκάκι άνετα. Από τις μονάδες που έχω περάσει δεν έχω δει κανέναν να παίζει σκάκι :p Στο κέντρο δε νομίζω να βρεις χρόνο για να παίζεις σκάκι κάθε 2-3 μέρες, είναι αρκετά φορτωμένο το πρόγραμμα. Κυρίως σαββατοκύριακα θα έχεις χρόνο. Καλό κουράγιο!
 
K

kagouras

Guest
[quote author="Chessmaster"]Φίλοι καλησπέρα,

Ήρθε και εμένα η ώρα μου (άργησε λίγο γιατί κοντεύω τα 30...αλλά δεν πειράζει) να μπω στον στρατό.

Είμαι φανατικός σκακιστής. ... <!-- s:bravo -->:bravo<!-- s:bravo -->[/quote]
παρε κανα λάπτοπ και με usb ιντερνετ θα εισαι οκ. <!-- s:cool -->:cool<!-- s:cool -->
 

mousatos

New member
Στην 29η Ταξιαρχία στην οποία ανήκει και η (πρώην) μονάδα μου,
διοργανώθηκαν αθλητικοί αγώνες, εκ των οποίων και αγώνας σκάκι.

Δεν έλαβα μέρος, απροπόνητος γαρ, αλλά πιστεύω πως αυτό μαρτυρεί πως
τουλάχιστον από ανώτερα στελέχη υπάρχει μεγάλη εκτίμηση σε αυτό το ευγενές άθλημα.

Και γω θα σου πρότεινα να έχεις μαζί σου κάποιο φορητό (μαγνητικό ή μη) σκάκι,
και όλο και κάποιον θα βρεις να παίζετε <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->.
 
Top