• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΙΑ

MoGaN

New member
Εχεις κανει εμπειρια απο στρατονομια , να μας πει τι παίζει εκει ?

1) Ξερουμε οτι εχει για κανα 2μηνο σκληρη εκπαιδευση στην Καρδιτσα..
Αλλα οταν λεμε "σκληρη" , τι ακριβως εννοουμε ?

Ειχα φιλο, λιγες ΕΣΣΟ πριν (επι 9μηνης θητειας) ο οποιος πηγε τσολιας. Υποθετω οτι μια αναλογη εκπαιδευση θα περνανε κ οι ΣΝ. Ομως αυτος (που εινιια απο τους πιο χαλαρους τυπους που γνωριζω) σε καποια φαση μου ειπε οτι ειχε χασει τον υπνο του, οτι κοιμοταν αγχωμενος.. και σε ολα αυτα ειχε το θετικό οτι ηταν Αθηνα και οταν εβγαινε εβλεπε τους φιλους του, την γκομενα του, τους δικους του και δεν ηταν στην Καρδιτσα που οπου κ αν πηγαινε μονο στρατος θα μυριζε !

2) Επειτα, μετα την εκπαιδευση τι παίζει ?
Ποσο χαλαρος μπορει να ειναι ενας στρατονομος ? Προφανως, δεν μπορει να ειναι αγυαλιστος, αξυριστος, βρωμικος κλπ κλπ.. απο την στιγμη που ειναι η "εικονα του ΕΣ".

Ομως ποσο προβλεπομενος πρεπει να ειναι ? πχ ενας στρατονομος θα μπορει να κραταει κινητο με καμερα ? Ξερουμε ολοι οτι απαγορευεται αλλα με το που πας στην μοναδα σε εναν απλο φανταρο δυσκολα θα του κανει καποιος παρατηρηση. Μηπως, ομως για το στρατονομο μια τετοια "παραβαση" ειανι ανηκουστη ?

Καταλαβαινετε τι εννοω, δεν ειναι το κινητο το θεμα μου, αλλα το ποσο μπορει να "παρανομησει" - χαλαρωσει ενας στρατονομος.
 

p_h

New member
Αλλα οταν λεμε "σκληρη" , τι ακριβως εννοουμε ?
κατα κύριο λόγο εννοούμε ψυχολογική κουραση και πειθαρχία, δηλαδή φωνές, μπινελίκια, ψαρώματα, αναφερόμενους (καμπανες), πολλές αναφορές (κάργα ορθοστασία και ακούς τον καθε πικραμενο να λεει τα δικά του), σχολαστικότητα στο στρωσιμο του κρεβατιού, καθαριότητες στις τουαλέτες, συχνές επιθεωρήσεις σε υλικά, όπλο, εμφάνιση (γυαλισμένος, ξυρισμένος, κτλ.) ισχυει η αρχαιότητα, δηλ. ο στρατιώτης που μπηκε κάναδυο εσσο πριν απο εσένα ειναι ανωτερος σου και άλλα τέτοια.

Δεν ειναι εκπαίδευση σε συνθήκες μάχης, τα πυρομαχικά κοστίζουν. Ούτε σωματική εκπαίδευση, εκτός απο τρέξιμο και κανα μονοζυγο, αν χωρέσει στο προγραμμα, όλα τα άλλα που μπορρεί κάποιος να τραυματιστεί πχ. στιβος εμποδίων, γίνονται απο σπάνια έως καθολου, γιατι σε περιπτωση τραυματισμού πρέπει να γίνουν ΕΔΕ, τριπτυχα κτλ.
 

boysetsfire

New member
Μέχρι πριν 2 εσσό είχε πολλές βολές,στίβους μάχης με 15+ εμπόδια και full εξαρτήσεις οπλισμό , καθώς και ΛΥΒ.
Τώρα η εκπαίδευση έχει μειωθεί από τους 2 μήνες σε 6 εβδομάδες μπορεί και λιγότερο...
Άρα όπως καταλαβαίνεις μειώνονται κάποια απο αυτά
Ο διοικητής Καρδιτσα είναι απλά commando όταν θα τρεχει με εσας (ή και μονος του) πολλά μίλια.

Αυτά για τις ΕΔΕ ειναι ψιλά γράμματα , οταν ειμουν εγώ ένας εσπασε το ποδι του , και 2 χτυπησαν γονατα/μεση στο στοιβο μάχης.

Μετά την εκπαίδευση , ειδικά παραμεθώριο και Κύπρο ,μετά τον Τξχο στο νησί είναι η ΣΝ.Δε σε πιάνει τιποτα.Απλά πρέπει να είσαι προβλεπέ πάντα (όταν σε βλέπουν <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->)
Εγω σε συμβουλεύω να δοκιμάσεις ,πιστεύω δε θα το μετανοιώσεις.
Αν εχεις τπτ συγκεκριμένες ερωτησεις, εδω είμαστε.
 

MoGaN

New member
Σκεφτομαι την στρατονομια για 2 λόγους.

Ο 1ος και πρακτικός ειναι οτι από βυσμα δε λεω και πολλά , αλλα επιθυμω να βρίσκομαι στην Κρητη ( δεν ειναι ζητημα ζωης ή θανατου) απλα μια επιθυμία να βρεθω χειμώνα Ρεθυμνο, στον τόπο καταγωγης μου.
Και από όσο γνωριζω μέσω Στρατονομίας αυτο δεν είναι ιδιαιτερα δύσκολο. Δλδ, και ΣΝ πας χωρίς βύσμα και μετα από οτι μου λένε σε στέλνουν ευκολα στον τόπο καταγωγης σου.

Ο 2ος λόγος έχει να κάνει με ποιο προσωπικα θέματα. Θα ηθελα να περασω μια πιο ζόρικη εκπαιδευση να δοκιμάσω τα ορια μου, να δω πόσο αντεχω. Πιστευω μετα από αυτο θα μάθω πολλά για μένα. Βεβαια, επειδη πλέον είμαι 26+, και εχω κάνει πραγματα στη ζωη μου ( σπουδες, δουλεια) δεν ειμαι διατεθειμένος να περασω και τους 9 μήνες σε αυτον τον ρυθμό, ωστε να πάω ειδικες δυνάμεις, καταδρομέας και τα σχετικά.

Όμως, εχω ενα σημαντικό θέμα. Εχω αυξημένη μυωπία. εχω 5+ βαθμούς. Βεβαια , ειμαι όλΗ την ωρα με φακούς και φαντάσου πως μόνο οσοι με ξερουν καλα, εχουν αντιληφθεί οτι ειμαι μυωπας. Δλδ, δεν αποτελεσε ποτε προβλημα για μένα σε καμία απο τις δραστηριοτητες μου και πιστεψε με κανω αρκετες.
Ομως, τυπικά για τον Στρατο δεν είμαι Ι1. Αυτο υπάρχει περιπτωση να μου δημιουργησει θέμα. Φυσικά εγω ποτε δεν ΘΑ προτρεξω να εμφανισω αυτο το πρόβλημα. Ουτε καν θα το δηλώσω. Εγω θέλω να τελειωσω την θητεία μου σαν Ι1 .
 

ellinofrenis

New member
χωρίς βύσμα μπορείς να επιλέξεις που να πάς ? π.χ εγώ είμαι απο Αθήνα, μπορώ να δηλώσω Κρήτη ή ρόδο ?
ΥΓ: κρήτη υπάρχει σπίτι και είναι η καταγωγή μου εκεί
 

p_h

New member
αν δεν το δηλώσεις δεν πρόκειτε να σε εξετάσουν από μόνοι τους, εκτός απο μυωπία έχεις και δυσχρωματοψία;
Θα σου δειξουν κάτι πινακες Ishihara και αν έχεις πρόβλημα τότε θα σου δώσουν παραπεμπτικό για να σε εξετάσει οφθαλμίατρος...



Αυτά για τις ΕΔΕ ειναι ψιλά γράμματα , οταν ειμουν εγώ ένας εσπασε το ποδι του , και 2 χτυπησαν γονατα/μεση στο στοιβο μάχης.
το να σπάσει ένας το πόδι του και άλλοι δύο να χτυπησουν (;) μπορεί να συμβεί και στις πιο κυριλε μονάδες και μπορεί εύκολα να δικαιολογηθει (ή κουκουλωθεί), αν όμως αυτό γίνει επανειλημμένα ή συμβεί κάτι πιο σοβαρό τότε θα ζητηθούν ευθύνες απο τον δίκα και αυτό ειναι που φοβούνται.

όσο για την εκπαιδευση σε συνθηκες μάχης δεν εννοούσα τις βολές στα 100 ή 200 μέτρα που φωνάζουν "1 ειδων, 2 ειδων, ... " κ.ο.κ.
 

MoGaN

New member
[quote author="p_h"]αν δεν το δηλώσεις δεν πρόκειτε να σε εξετάσουν από μόνοι τους, εκτός απο μυωπία έχεις και δυσχρωματοψία;
Θα σου δειξουν κάτι πινακες Ishihara και αν έχεις πρόβλημα τότε θα σου δώσουν παραπεμπτικό για να σε εξετάσει οφθαλμίατρος...
[/quote]

Οχι μονο μυωπια. Μα λεω οτι δεν εχω κανενα προβλημα στην καθημερινοτητα μου. Και δεν εννοω οτι τα ξεπερναω αλλα οτι δεν τα αντιμετωπιζω καν, βλεπω, με τους φακους, καλυτερα απο φιλους που δεν εχουν θεωρητικα προβλημα. Οδηγω, διαβαζω, αθλουμαι, τα παντα.. κυριλε!
 

MoGaN

New member
Ρε παιδια χθες το βραδυ συναντησε ο αδερφος μου ενα Στρατονομο της 310 σειρας και του είπε οτι με 5.5 βαθμους μυωπίας δεν αξίζει να πάω.
Γιατί λεει θα περασω όλη την εκπαίδευση και μια βδομαδα πριν το τέλος θα με κόψουν. Λεει δε σε κόβουν από την αρχή για να έχουν ατομα να κάνουν αγγαρίες. Και όσοι τελειωσαν κανονικα , ενώ είχαν 3+ βαθμούς μυωπίας, είχαν βύσμα, αλλα είπαμε οτι εγω δεν εχω τίποτα.

Τι παίζει τελικά? Αν ειναι να κοπώ δεν αξίζει να περάσω όλη αυτην την εκπαίδευση.
 

boysetsfire

New member
και που θα ξερουν οτι έχεις μυωπια , αφου θα φοράς φακους επαφής? <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
 

MoGaN

New member
Εντάξει το οτι εχεις μυωπια δεν κρυβεται..
οι βαθμοι ειναι το θεμα. οποτε θα ξερουν οι ανωτεροι οτι εχω μυωπια αλλα δε θα ξερουν πόσο.
Το θεμα ειναι θα μαθουν ποτε το ποσο εχω?
Αν ειναι υποχρεωτικο το να περασω απο γιατρους τοτε δεν το συζηταμε ! θα παιξει πακετο τρελο !
 

stelmar

New member
Παιδιά μπορεί να μου πει κάποιος ποια στρατόπεδα στρατονομιας υπάρχουν στην Αθήνα και τι παίζει στο καθένα;
 

stelmar

New member
Ξερεις πως τους παει απο υπηρεσιες στο καθενα?Ισχυει οτι ειναι λιγο μαυρα?
 

TheArmy

New member
Παιδιά, αν έχει κάποιος μυωπία πχ ή στραβισμό, μπορεί να ενταχθεί στην ΣΝ;
 
Top