• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

στρατοπεδα στην Κοζανη

labbig

New member
Γεια σε ολους
Θελω αμεσα καποια λιστα με τα ονοματα στρατοπεδων στην κοζανη!
αν ειναι δυνατον και υπαρχουν κ καποιες προτασεις για συγκεκριμενα στρατοπεδα!
Ευχαριστω <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->
 

George84

New member
[quote author="labbig"]Γεια σε ολους
Θελω αμεσα καποια λιστα με τα ονοματα στρατοπεδων στην κοζανη!
αν ειναι δυνατον και υπαρχουν κ καποιες προτασεις για συγκεκριμενα στρατοπεδα!
Ευχαριστω <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->[/quote]
1. Στρατόπεδο Μακεδονομάχων: Βρίσκεται στην πόλη της Κοζάνης και στεγάζονται το Α΄Σώμα Στρατού και η ΙΙ ΤΑΞΥΠ. Έχει αρεκτές μονάδες που μπορείς να πας διαφόρων σωμάτων (488ΤΔΒ, 223 ΚΙΧΝΕ, 969 ΛΣΝ, 486ΤΔΒ, ΛΣ/ΙΙ ΤΑΞΥΠ, ΛΣ/ΑΣΣ, 309 ΣΠΤΧ, ΔΥΓ, ταχυδρομικό και μουσικό της ΙΙ ΤΑΞΥΠ). Σ' όποια μονάδα και να πας θα περάσεις πολύ καλά και γενικά είναι χαλαρά παρόλο που κυκλοφορούν στρατέγκο και ταξίαρχοι στο στρατόπεδο. Κάποιες πληροφορίες θα βρεις εδώ <!-- l -->viewtopic.php?f=2&t=5436<!-- l -->. Αν ψάξεις λίγο στο forum θα βρεις κι άλλα θέματα για τις μονάδες στο συγκεκριμένο στρατόπεδο.

2. Λέσχη αξιωματικών στο κέντρο της πόλης της Κοζάνης. Αν έχεις καλό βύσμα είναι καλή περίπτωση, δεν ξέρω όμως αν μπορείς να πας εκεί με μετάθεση ή αν τα άτομα που παίρνουν είναι από άλλες μονάδες και πηγαίνουν εκεί με απόσπαση.

3. Στρατόπεδο χόνδρου στο Μαυροδέντρι. Εκεί είναι το κέντρο πεζικού (523 ΤΠΖ) και οι μονάδες 857ΑΚ (αποθήκη καυσίμων), 11 ΜΕ και 27 ΣΠ. Δε στο συνιστώ, είναι και μακριά απ' την πόλη, πρέπει να έχεις αυτοκίνητο, το στρατόπεδο είναι μεγάλο και θα τρώς μεγάλο πακέτο στις υπηρεσίες από τη μέρα που θα φεύγουν οι νεοσύλλεκτοι μέχρι να ορκιστεί η επόμενη ΕΣΣΟ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: <!-- m -->http://forum.thiteia.org/viewtopic.php?f=4&t=3792<!-- m -->

4. Στρατόπεδο στη Νεάπολη. Απ' όσο ξέρω είναι εκεί το 15 ΤΥΠ (ΛΥΠ, ΛΥΓ, ΛΕΜ, ΛΤΧ, ΛΔ). Δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα. Κάπου είχα διαβάσει ότι είναι χαλαρά μεν αλλά με τρελή εμπλοκή. Δεν ξέρω κάποιον που να έχει υπηρετήσει εκεί για να σου πω στα σίγουρα.

5. Στρατόπεδο Παπαπέτρου στο Αμύνταιο όπου βρίσκεται το 9ο ΤΥΠ και η 9η ΛΑΤ νομίζω. Έρημο στρατόπεδο, φουλ εμπλοκή. Δεν έχω έγκυρες πληροφορίες.
 

labbig

New member
αυλωνα παρουσιαζομαι...αλλα κατι γινετε απο βυσμα για μεταθεσεις και αποσπασεις..
 

George84

New member
[quote author="dimitrissss"]στο στρατοπεδο μακεδονομαχων μπορουν να πανε υλικοπολεμιτες?[/quote]
Αν είναι να πας Κοζάνη πιο πιθανό είναι να σε στείλουν σε κάποιο ΤΥΠ (9ο/15ο) ή σε κάποια μονάδα στο Μαυροδέντρι. Με βύσμα ή τύχη εννοείται ότι μπορείς να πας στο λόχο στρατηγείου της ΙΙ ΤΑΞΥΠ ή του ΑΣΣ ανεξάρτητα από το σώμα που είσαι (Υλικού Πολέμου, Τεθωρακισμένα κλπ) ή ακόμα και στο Λόχο Δικοικήσεως του ΚΙΧΝΕ (Νοσοκομείο).
 

wezor

New member
Φιλε George84 στο Μαυροδεντρι στην Κοζανη δεν υπαρχει και μοναδα Μηχανικου ? Γιατι νομιζω καπου το εχω διαβασει !
Στο Μακεδονομαχων μπορεις να πας απο το Μηχανικο ( με βυσμα ή χωρις ) ?
 

bassistas

New member
Αν και λιγο παλιο το ποστ, ειμαι στο μηχανικο και προκειται να παρω αποσπαση μεσα στο Α ΣΩΜΑ στην κοζανη. Μπορει να μου προτεινει καποιος την καλυτερη μοναδα απο αποψη υπηρεσιων για να παω? Λοχος στρατηγειου ΙΙ ΤΑΞΥΠ ειναι καλα?
 

George84

New member
[quote author="wezor"]Φιλε George84 στο Μαυροδεντρι στην Κοζανη δεν υπαρχει και μοναδα Μηχανικου ? Γιατι νομιζω καπου το εχω διαβασει !
Στο Μακεδονομαχων μπορεις να πας απο το Μηχανικο ( με βυσμα ή χωρις ) ?[/quote]
Αν και λίγο καθυστερημένα ...
Για το Μαυροδέντρι δεν γνωρίζω. Κέντρο πεζικού είναι, δεν ξέρω ποιές άλλες μονάδες υπάρχουν μέσα.
Στο Μακεδονομάχων στους λόχους Στρατηγείου μπορεί να πάει οποιοσδήποτε (και από Μηχανικό) χωρίς βύσμα.

[quote author="bassistas"]Αν και λιγο παλιο το ποστ, ειμαι στο μηχανικο και προκειται να παρω αποσπαση μεσα στο Α ΣΩΜΑ στην κοζανη. Μπορει να μου προτεινει καποιος την καλυτερη μοναδα απο αποψη υπηρεσιων για να παω? Λοχος στρατηγειου ΙΙ ΤΑΞΥΠ ειναι καλα?[/quote]
Οι καλύτερες μονάδες στο Μακεδονομάχων από άποψη υπηρεσιών είναι (ήταν μάλλον πριν τρια χρόνια) το ΚΙΧΝΕ, η 486/ΙΙ ΤΑΞΥΠ, ο ΛΣΝ και οι ταχυδρόμοι. ΛΣΝ και ΚΙΧΝΕ είχαμε συνήθως μόνο περίπολο (από 2 άτομα 1 ώρα τη μέρα), ενώ η 486 και οι ταχυδρόμοι συνήθως δεν κάνανε καθόλου ένοπλες υπηρεσίες επειδή ήταν λίγα άτομα κι έχουν δικά τους πόστα (ΑΣΔΑ, ταχυδρομείο κλπ).
Οι υπόλοιπες μονάδες δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές στις υπηρεσίες αφού μοιράζονται τις σκοπιές του στρατοπέδου (πύλη και αποθήκη πυρομαχικών). Γενικά όμως όπου και να πας καλά είναι, δεν έχει πολύ τρέξιμο το στρατόπεδο, χαλαρά είναι οι υπηρεσίες, λίγοι είναι οι κολλημένοι στρατόκαυλοι. Το μόνο αρνητικό στο ΛΣ/ΙΙ ΤΑΞΥΠ είναι ότι θα έχετε στα πόδια σας όλη μέρα τον ταξίαρχο, αν και ούτως ή άλλως στο στρατόπεδο κυκλοφορούν πολλά Στρατέγκο οπότε και στο ΑΣΣ να είσαι δεν έχει διαφορά.
Αυτά απ' όσο θυμάμαι ότι ίσχυε πριν τρία χρόνια, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι.
 

Xaivani

New member
Αν και παλιο το topic να προσθέσω και το στρατόπεδο Ιωάννη Φαρμάκη στον Βαθύλακκο Κοζάνης. Είναι μια ΠΑΠ (Προκεχωρημένη Αποθήκη Πυρομαχικών) και οι περισσότεροι - αν όχι όλοι - οι στρατιώτες είναι από Υλικού Πολέμου. Το στρατόπεδο είναι τεράστιο σε έκταση αλλά τα περισσότερα κτίρια είναι αποθήκες. Δε γνωρίζω τι πυρομαχικά ακριβώς έχουν εκεί μέσα αλλά σε τελική ανάλυση φαντάζομαι πως δεν είναι και αυτός ο σκοπός του thread.

Από προσωπική μου πείρα να σου πω ότι το εν λόγω στρατόπεδο είναι πάρα μα πάρα πολύ καλή περίπτωση για μετάθεση/τοποθέτηση εφόσον δεν σε απασχολεί η απόσταση από την πόλη (κανένα 10λεπτο με το αυτοκίνητο) και ενδαχομένως κάποια περίοδος που θα σας πηγαίνει λίγο εμπλοκή. Εμένα προσωπικά μου έχει πάει από 1-1 εως 4-1. Το θέμα όμως είναι ότι περνάς καλά και ήσυχα τη θητεία σου. Από αγγαρείες δεν έχει σχεδόν τίποτα. Μία φορά στις 2 βδομάδες θα τύχει να μαζέψουν οι στρατιώτες από καμιά πευκοβελόνα ή να πλύνουν αραιά και πού κανένα όχημα με το πιεστικό. 1-2 άτομα κάνουν κάθε μέρα βόλτα με την καναδέζα και γυρίζουν τη μισή Κοζάνη επειδή έχουν να μοιράσουν τρόφιμα στα φυλάκια και οι υπόλοιποι συνήθως κάθονται εκτός κι αν γίνονται ανασκευές στα εξεταστήρια πυρομαχικών.

Τα στελέχη (με μια - δύο εξαιρέσεις) είναι άψογα και θα σου φερθούν πολύ ξηγημένα, αρκεί να είσαι και εσύ εντάξει απέναντί τους. Παίζουν αρκετές τιμητικές και ο διοικητής είναι άψογος. Είναι ένας αντισυνταγματάρχης ο οποίος θα έμενε μέχρι το 2012 αν δεν κάνω λάθος. Ό,τι άλλο έχεις ακούσει για διοικητές στο στρατόπεδο είναι ιστορία. Πριν από αυτόν και για 4 χρόνια τουλάχιστον, το στρατόπεδο θεωρούνταν "μαύρο", και δεν εννοώ τεθωρακισμένων :Ρ Γενικά έχει υποδομές και είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Η τοποθεσία του δε, είναι μαγευτική.
 

sav4ever

New member
Ξαναεπαναφερω το θεμα με μια ερωτηση...Διαβασα τα προηγουμενα μνματα των φιλων πιο πανω..Υπαρχει καποιος που να ειναι ή να ηταν σχετικα προσφατα σε καποιο απο τα στρατοπεδα στη Κοζάνη για να μας ενημερωσει???Γιατι ακουω οτι π.χ αυτο του Μαυροδεντριου πλεον θεωρειται μαυρο...
 
Top