• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Συντήρηση G3A3

swampZ

New member
Παιδία έχω την εξής απορία.

Στο Κεντρο εκπαίδευσής πριν λίγες μέρες μας ζήτησαν να καθαρίσουμε g3a3, μας είπαν απλά να σκουπίσουμε τα πάντα με χαρτι υγείας, (και μέσα στιν κάνη με σχοινί με δεμένο πανί) και να περάσουμε το όπλο με λάδι και τιν κάνη με αλλου είδους λάδι και να τα σκουπίσουμε μετά.

Γίναμε προφανώς όλοι κώλος με τα κωλόχαρτα, γεμίσαμε λάδια, και αμφιβάλλω αν εγίνε η δουλειά σωστά.


Αξίζει να αγοράσω κανα σετ καθαρισμού όπλου για τη μονάδα, η θα μας δώσουν εκεί τίποτα? Απ ότι ειδα κοστίζουν γύρω στα 10 ευρώ και έχουν διαφορα βουρτσάκια που μπαίνουν σε μεταλλική ράβδο που πάει μεσα στην κάννη και φαίνονται βολικά.
 

daemon

New member
Πάνε πιες 2 μπύρες καλύτερα. Σιγά μη δώσεις λεφτά για να αγοράσεις σετ καθαρισμού. Εγώ με αυτά που μας έδιναν στη μονάδα μια χαρά το έκανα και άστραφτε (για 2 3 μέρες γιατί μετά πάλι σκατά γινόταν και φτου κι απ την αρχή).
 
M

mariosgr83

Guest
Αν σου μείνει το κωλόχαρτο μέσα στην κάνη τί θα κάνεις;

Στο ΚΨΜ ένας σκοινοβελός με πανάκια κάνει το πολύ 1μισι ευρώ και κάνει τη δουλειά μια χαρά...

Το λάδι το βάζεις για να μην σου οξειδωθεί το όπλο (πέφτουν βροχή τα Κ για σκουριασμένα όπλα)... αν έχεις μαύρο όπλο είσαι τυχερός γιατί θέλει λιγότερη συντήρηση ενάντια στη σκουριά σε σχέση με τα ασημί. Βάζεις λίγο λάδι σε ένα ξεσκονόπανο (σαν αυτά που έχουμε στα αυτοκίνητα) και αφήνεις μια λεπτή στρώση στα μεταλλικά μέρη ΕΚΤΟΣ του εσωτερικού της κάννης/κλείστρου.

Λάδι στην κάνη βάζεις μόνο μετά από βολές και πάλι συνήθως το κανονίζει αμέσως μετά ο οπλουργός που βουτάει τη σιδερόβεργα μέσα στην κάννη... οπότε klein mein.

Τώρα αν θες να είσαι τέντα αγοράζεις και εσύ μια σιδερόβεργα με βούρτσα... από το να τρως αβέρτα κρατήσεις για ακάθαρτη κάννη καλύτερα έτσι.
 
Top