• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Τ/γες

Yavin

New member
Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει τι παίζει εκεί με υπηρεσίες, τι παίζει με αγκαρίες καμπάνες και τι με τιμητικές? Έχω ακούσει πολλά και θετικά και αρνητικά αλλά θα ήθελα μια πιο συγκεκριμένη και αν γίνετε με εμπειρία πάνω σε αυτό άποψη, Παρουσιάζομαι αύριο με μετάθεση το πρωί με μετάθεση από παραμεθόριο(3 μήνες στους οποίους με πήγε τον Αʹ μήνα 31 μέσα 1 έξω τον επόμενο 15 /1 και συνεχίστηκε κάπως έτσι, το καλύτερο ήταν 10 -1 οπότε πιστεύω θα είναι καλύτερα εκεί που πάω, ευχαριστώ εκ τον προτέρων.!

Μονάδα:Τ/ΓΕΣ


Υ/Γ Πώς αλλάζω τον τίτλο στο όνομα μου δεξιά? Το ψάχνω μία ώρα
 

narcisso

New member
Υπηρεσίες: Εξαρτάται από το λόχο αλλά γενικά είναι 1 - 1 ή 1 - 2.

Αγγαρείες: Υπάρχουν σε μικρό βαθμό και δεν είναι κάτι κουραστικό συνήθως.

Καμπάνες: Σπάνιες και μόνο αν έχεις κάνει κάτι σοβαρό. Αν είσαι αξύριστος π.χ. θα σου πουν απλά να πας να ξυριστείς.

Τιμητικές: Δεν παίρνονται και πολύ εύκολα και μπορεί να τύχει να στην κόψει ο διοικητής αν είναι πολλές μέρες.
 

Yavin

New member
Σήμερα μπήκα, ένα πράγμα θα πω, όποιος λέει ότι το Τ/ΓΕΣ δεν είναι κι ότι καλύτερο ή δεν ξέρει τι λέει η είναι ένα από τα καλομαθημένα παιδάκια τα οποία δεν αντέχουν ούτε μια ώρα έξω από το σπίτι τους και θέλουν την μάνα τους από πίσω όλη την ώρα να τα φροντίζει, τους πάει 1 - 2 που είναι πολύ καλά και κλαίγονται! ΠΑΝΑΓΊΑ ΜΟΥ, το είδα σήμερα και με τα μάτια μου, Ερχόμενος από 4 μήνες παραμεθόριο και μόνιμη εμπλοκή 31 - 1 . Όποιος δει στο χαρτί του Τ/ΓΕΣ να πάει και να μην το σκέφτεται! Είναι πολύ καλά!
 

Zaganiariotis

New member
Στο Τ/ΓΕΣ η κατάσταση αλλάζει εβδομάδα με εβδομάδα και παίζουν παράμετροι όπως η δύναμη του τάγματος και κυρίως ο αριθμός των φαντασμάτων - εξαφανισμένων κλπ. Υπάρχουν επίσης ουσιώδεις διαφορές ανάμεσα στους λόχους. Εγώ απολύθηκα από εκεί τον Ιούνιο.
Οπωσδήποτε, μαζί με τον ΛΑΤ είναι οι δύο χειρότερες μονάδες του στρατοπέδου. Όπως και να έχει όμως, όποια δυσκολία και να περιγράψω, όποιος έχει κάνει εκτός Αττικής θα γελάει και με το δίκιο του.
Σε 8 μήνες, η χειρότερη εμπλοκή που έφαγα ήταν 7-1 (και ανα τρίτη μέρα υπηρεσιακό) και η πιο δύσκολη αγγαρεία να καθαρίσω τουαλέτες. Πάντως όταν το σπίτι σου είναι δύο στάσεις του μετρό παρακάτω ακόμα και το 2 - 1 σε πονάει κάπως.
Για να φας καμπάνα σχεδόν έπρεπε να την αιτηθείς στην αναφορά. Λίγες βαριές φυλακές είχαν πέσει και αυτές για μεγάλες χοντράδες. Γενικά λίγη προσοχή στην εμφάνιση (κούρεμα-ξύρισμα-γυάλισμα, κυρίως αν έχεις πόστο στο επιτελείο) και είσαι ωραίος. Μπιλιετάκια από τη στρατονομία, που κατά καιρούς σε περίμενε σε συγκεκριμμένα γνωστά σημεία, έπεφταν για ασήμαντες αφορμές όπως "ασιδέρωτος" ή "αλλότριο" (π.χ. μαύρη τσάντα που την κουβαλούσες στον ώμο). Αυτό φυσικά όταν ερχόταν καινούρια σειρά στρατονόμων, μετά ησυχάζαμε. Αλλά ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις διήμερη κράτηση ήταν η πιο βαριά ποινή.
Μόνο αρνητικό σημείο ότι ήταν πάντα πολύ εκνευριστικό να βλέπεις τα βύσματα να έρχονται και να εξαφανίζονται σε τρελές και απίθανες φιδότρυπες, λίγους φαντάρους να μένουν πίσω για υπηρεσίες και το μπιφτέκι να πηγαίνει σύννεφο.
 
Top