• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΤΕΛΙΚΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ;;;;;;

becoming a fish

New member
Λίγο περίεργο μου φαίνεται.....
Περίεργο να είναι παράδεισος κάτι στρατιωτικό, άλλο τόσο περίεργο να είναι κόλαση κάτι που μπορείς να το μοιραστείς με τόσο πολλούς για τόσο λίγο χρόνο. Αλλά επειδή ακόμα δεν έχω πάει, αύριο μπαίνω, και επειδή καλό είναι να ακούμε τους άλλους, για πείτε τελικά, πόσοι έχετε εμπειρία και από τα 2; Πόσες διαφορές είχαν πια, και πόσο αφόρητο ήταν το ένα ή το άλλο; Τουλάχιστον για το στάδιο της προπαίδευσης, θα με βοηθούσε πάρα πολύ να ξέρω μερικά πράγματα, όχι για να αισιοδοξώ ή να απογοητευτώ, αλλά για να μην εκπλαγώ πάρα πολύ.

ΥΓ. Είπαμε μπαίνω αύριο...... Παλιοί βιαστείτε και πείτε!!!!!!
 

baxatela

New member
καλησπερα παιδια, με το καλο να μας ερθετε!!!
εγω για προπαιδευση ημουν στο ΚΕ.ΠΑΛ και οπως εχω ξαναγραψει, δεν ηταν τοσο ασχημα οσο πολλοι μου ελεγαν. για το ΚΕ.ΠΟΡΟΣ δεν μπορω να πω τι γινεται/παιζει γιατι πηγα μονο 2 μερες πριν την ορκομωσια μας.
πιστευω οπου και αν κανετε προπαιδευση καλα θα ειναι, ισως καλυτερα στο ΚΕ.ΠΟΡΟΣ (απο οτι εχω ακουσει).
 

PeiramatoZwo

New member
Καλώς να μας έρθεις στο Κ.Ε. ΠΑΛ. Και σε εμάς να έρθεις για προπαίδευση δεν θα περάσεις και τόοοσο άσχημα. Απλώς τα 2 κέντρα έχουν τελείως διαφορετικό τρόπο λειτουργίας. Το Κ.Ε. ΠΑΛ. λειτουργεί συνέχεια και έχει σχολεία για σχεδόν όλες τις εκπαιδεύσεις, από τους απλούς ναύτες μέχρι και τους αξιωματικούς. Το Κ.Ε. Πόρου πλέον ασχολείται μόνο με κατατάξεις ναυτών (κληρωτών ή ΕΠΟΠ). Σήμερα πάντως μπήκε μάλλον λίγος κόσμος...
 

break

New member
Μετά από 15 μέρες προπαίδευσης (και 10 μέρες άδειας - άσχετο) μπορώ να απαντήσω ένα μεγάλο ΟΧΙ στην ερώτηση του topic. Δεν είμαι σίγουρος αν ο Πόρος είναι παράδεισος, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Παλάσκας δεν είναι κόλαση.

Θα προσπαθήσω να κάνω μια σύγκριση ανάμεσα στα δύο κέντρα εκπαίδευσης. Εγώ έμεινα δύο εβδομάδες στο ΚΕΠΑΛ και ένα εικοσιτετράωρο στον Πόρο.

Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, ο Πόρος υπερέχει σαφώς. Μόνο η θέα του νησιού και της θάλασσας σου ανοίγει την ψυχή, ενώ στο ΚΕΠΑΛ έχει γύρω γύρω φράχτες και αισθάνεσαι λίγο σαν να είσαι σε φυλακή. Τα κτήρια επίσης μου φάνηκαν καλύτερα, όπως και η Τραπεζαρία, η οποία δε συγκρίνεται (είναι μεγάλη, έχει καθαρό αέρα - δε βρωμάει, και παίζει και μουσική). Ακόμα έμαθα ότi ο Πόρος έχει πολλά πράγματα να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο, γήπεδα, ίντερνετ κτλ. Ο Παλάσκας δυστυχώς παίρνει μηδέν στην ψυχαγωγία/διασκέδαση. Στον ελεύθερο χρόνο κάθεσαι και ξύνεσαι, όπως ακριβώς κάνεις και στον υπόλοιπο χρόνο (όταν δεν έχεις αγγαρεία). Το κακό είναι ότι ο Πόρος έχει ελάχιστα δέντρα και άρα ελάχιστο ίσκιο.

Όσον αφορά αγγαρείες, έχω την εντύπωση ότι είναι περίπου το ίδιο. Πάντως στον Παλάσκα νομίζω ότι οι περισσότεροι κάναμε 1 ή 2 μέρες μαγειρεία, 1 τουαλέτες, και από κει και πέρα 2-3 μικροαγαρείες της 1 ώρας, όπως σκούπισμα - σφουγγάρισμα - σάρωση, και 2 τετράωρα θαλαμοφύλακες.

Από ασκήσεις για την ορκωμοσία κάναμε πολύ λιγότερες από ότι στον Πόρο. Δηλαδή μόνο λίγη ώρα κάθε μέρα και ευτυχώς στη σκιά. Κουβεντιάζοντας με τα παιδιά από τον Πόρο έμαθα ότι κάνανε 4 ώρες τη μέρα και στον ήλιο. Αν ισχύει αυτό, ήταν μεγάλη ταλαιπωρία. Επίσης δεν κάναμε ασκήσεις με όπλα, γιατί ήμασταν όλοι στα άοπλα τμήματα στην ορκομωσία.

Επίσης νομίζω ότι στον Παλάσκα ήταν πιο χαλαρά από άποψη πειθαρχίας. Με το που φτάσαμε στον Πόρο ήρθε μέσα στο αρματαγωγό ένας σημαιοφόρος (που έπρεπε να έχει βγει στη σύνταξη) να μας παραλάβει και άρχισε να φωνάζει. "Άντε γρήγορα! Γιατί κουνιέσαι στην προσοχή;!" και τέτοια. Δεν ξέρω αν ήταν όλον τον καιρό έτσι στον Πόρο, πάντως στον Παλάσκα οι σημαιοφόροι ήταν πολύ νέοι, μπορούσες να κουβεντιάσεις μαζί τους σε φιλικό τόνο, και δε μας έβαλε τις φωνές ποτέ κανείς. Με δυο λόγια οι σημαιοφόροι ήταν αστέρια, όπως άλλωστε και οι κελευστές.

Γενικά νομίζω ότι η προπαίδευση, που ήταν μικρότερη χρονικά από ότι συνήθως λόγω εκλογών και άρα ήταν πιο εντατική, δε σου μαθαίνει σχεδόν τίποτα σημαντικό. Αυτό που θα θυμάμαι από την προπαίδευση στο ΚΕΠΑΛ είναι ότι είχε πολύ πολύ καθισιό οκλαδόν και στα πεζούλια του στρατοπέδου.
 
Ποιος ο κοντος φωναλκας? ξανθος μεγαλος σε ηλικια που φωναζε κ πηδουσε ταυτοχρονα?
Θεος....
Ολα θεατρο ειναι, ρκνευριστικο και προσβλητικο αλλα θεατρο. εμας μας εβριζε κ μετα γυερναγε απο την αλλη κ γελαγε..
Ασε που τον φωναζαμε ο αισθησιακος
μοιαζει!
 
Top