• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Θητεία και πάλι στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού!

Votritis

New member
Μετά από 11 ολόκληρα χρόνια οι στρατεύσιμοι ναύτες επιστρέφουν στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, αφού 16 ναύτες διαφόρων ειδικοτήτων τοποθετήθηκαν σε τέσσερις φρεγάτες του Στόλου. Η τελευταία φορά που είχαν μπει στρατεύσιμοι για υπηρεσία στα καράβια ήταν το 2002 όταν είχε αποφασιστεί οι μάχιμες μονάδες του Στόλου μας να επανδρώνονται μόνο από επαγγελματίες.

Μέχρι σήμερα οι ναύτες τοποθετούνταν μόνο σε βοηθητικά πλοία όπως ρυμουλκά και μικρά αποβατικά κυρίως οι απόφοιτοι των ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού που δεν είχαν επιλεγεί για έφεδροι Αξιωματικοί και οι υπόλοιποι σε γραφεία.

Πηγή:http://www.iefimerida.gr/news/11691...τες-θητεία-και-πάλι-στα-πλοία-του-πολεμικού-ν
 

kd305

New member
Αυτό δεν γινότανε όταν στο ναυτικό έμπαιναν 2 000 άτομα..και θα το κάνουν τώρα που με το ζόρι μπαίνουν 600 - 700 ?
 

Votritis

New member
Εγω αυτο που καταλαβαίνω ειναι οτι τώρα που τελειώνουν οι συμβάσεις των εποπ και δύσκολα θα ανανεωθούν(γιατι λεφτά δεν υπάρχουν) αναγκαστικά θα πάρουν και ναύτες στα πλοία.
 

kd305

New member
[quote author="Votritis"]Εγω αυτο που καταλαβαίνω ειναι οτι τώρα που τελειώνουν οι συμβάσεις των εποπ και δύσκολα θα ανανεωθούν(γιατι λεφτά δεν υπάρχουν) αναγκαστικά θα πάρουν και ναύτες στα πλοία.[/quote]

Απλά σε ενημερώνω ότι μέχρι σήμερα όλες οι σειρές των ΕΠΟΠ έχουνε μονιμοποιηθεί και από την Τρόικα ποτέ δεν έπεσε στο τραπέζι τέτοιο θέμα..τώρα αυτό ίσως γίνεται επειδή δεν γίνονται προσλήψεις ΕΠΟΠ και επειδή πολλοί εποπ στο Π/Ν είχανε διαμαρτυρηθεί για τον αριθμό υπηρεσιών,ουσιαστικά και στα πλοία πάλι σκοπιά θα κάνει ο ναυτάρας..δεν αλλάζει κάτι.
 

gijoe

New member
δεν ξερω ποιος απ ολους τους ναυαρχους το κανονισε αλλα ειναι f ε η l
μπαινουν μονο 200 ατομα καθε 2μηνες και ταυτοχρονα στελνουν και σε καραβια? πρεπει να ναι η απολυτη καταντια σε εξοδους...τα οφφ ξεχαστε τα.
ποσους στειλαν στα καραβια και για ποιο λογο?!?!?τι κανετε?εκτος και αν ειναι θεσεις για λιγους οπως στα παροπλισμενα.απ οσο ξερω μιας και δεν παιζει χρημα για καυσιμα τα περισσοτερα ειναι δεμενα. οποτε θελουν ναυτες για να τα συντηρουν+σκοπια και οι μονιμοι ξυσιμο?!?βλεπε θαν.
 

kd305

New member
[quote author="Νίκος_Ν"]Άκουσα ότι μπήκαν 500 στην τελευταία Σειρά. Ξέρει κανείς αν ισχύει; Εδώ λένε ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις των ΕΠΟΠ-ναυτών! http://diktiospartakos.blogspot.gr/2013/09/blog-post_2039.html[/quote]


Την ημέρα της ορκομωσίας θα βγει σχετική ανακοίνωση από το ΓΕΝ και θα αναφέρει τον αριθμό των ορκισμένων ναυτών,τώρα από εκεί και πέρα πρώτον εποπ-ναύτης δεν υπάρχει,ο πιο χαμηλός βαθμός είναι αυτός του διόπου και δεύτερον αν γίνουν απολύσεις στον θεσμό των ΕΠΟΠ η μπάλα θα πάρει αυτούς που είναι στον Στρατό Ξηράς.
 

gijoe

New member
λιγοτεροι απο 190 ατομα μπηκαν προηγ.εσσο!!!δηλ.παιζει να εχει γυρισει σε 2 μεσα 1 εξω και αλλα τετοια ωραια...τσαμπα βυσματα ενα πραγμα.
σε αυτη την εσσο που ορκιζεται καπου τωρα θελου να τοποθετούνται σε κάθε από τα μεγάλα πλοία του Στόλου (φρεγάτες) από 10 ναύτες και μικρότερος αριθμός στα μικρότερα όπως πυραυλάκατοι και κανονιοφόροι.
onalert.gr/stories/thiteia-xana-se-ploia-tou-polemikou-nautikou-erxontai-στρατεύσιμοι
ενας απο αυτους τους 16 που μπηκαν την προηγ.εσσο(ή καποιος φιλος τους να μιλησει μαζι τους)δεν μπορει να ενημερωσει τι κανουν εκει περα?
fail τιποτα αλλο,οποιος περασε αυτο το νομοσχεδιο.11 χρονια δεν δουλευαν σωστα τα πραγματα και επρεπε να βαλουν στην θαλασσα και απλα(οχι απο αεν) κωλοφανταρα?
η αεροπορια εγινε καλυτερο σωμα(ευνοικοτερο) και επαιτε η συνεχεια.
 

gijoe

New member
<<στην ΣΤ ΕΣΣΟ μπήκαν 528 ατομα, αρκετά όμως πήγαν σε φρεγάτες...>>
αρα οτι βαλαν 10ατομα ανα φρεγατα και λιγοτερους στα μικροτερα μαλλον ισχυει...

το τι κανουν εκει μεσα..(τα κλασσικα καθαριστρια,χαμαλης χωρις να πληρωνεσαι)
<<εγώ είμαι από την προηγούμενη εσσο και είμαι ήδη δύο μήνες στην φρεγάτα ψ .αγγαρίες θα έχει αρκετές αλλά δεν είναι κάτι δύσκολο. οι υπηρεσίες θα είναι μια μέσα δύο εξόδου τώρα μόλις πάτε λογικά θα κάνετε μια εβδομάδα προσαρμογή και μια εβδομάδα ενημερωτικες υπηρεσίες .οταν έχεις υπηρεσία η μέρα σου θα έχει τα εξής υπηρεσία στην κλίμακα ( η είσοδος του πλοίου) ή περίπολο ή καμαρωτός σε καπια τραπεζαρία βραδινές σαρώσεις και σημαία .στην αρχή μέχρι να συνηθίσεις το πλοίο θα ζοριστεις λίγο αλά μετά η μέρες θα περνάνε αέρας>>
τωρα αν μια φρεγατα παει σε ασκηση ή αν θα στε δεμενοι σε αλλο μερος δεν ξερω τι θα γινει .μαλλον ομως ισχυει οτι κατα κυριο λογο τα καραβια ειναι δεμενα...
ένα κομμεντ από ον αλερτ εγραφε: -καλα χλωμο να τα κανετε αυτα,θα αναλωθειτε στα παραπανω-
<<μέχρι να μάθει ο στρατεύσιμος το τακτικό σύστημα στο Κέντρο επιχειρήσεων, ή το κοντρόλ πάνελ στο μηχανοστάσιο ή στο κέντρο ελέγχου, θα έχουν περάσει 3 μήνες.. κι ένας μήνας στο κέντρο εκπαίδευσης, κι ένας μήνας στην ειδικότητα.. πάμε στους 5 μήνες... και μετά μια μετάθεση για κάπου αλλού...>>
 

john92

New member
Σχετικά με τα ταξίδια μπορεί να ενημερώσει κάποιος; Πλέον οι ειδικότητες παίζουν ρόλο καθώς επανήλθε η θητεία στα πλοία;
 

Νίκος_Ν

New member
Όσοι δηλώσετε Ναυτικά Παρατηρητήρια στα νησιά απέναντι από Τουρκία (δεν χρειάζεται βύσμα), πάτε σίγουρα εκεί, γλυτώνετε τα καράβια και κάνετε 9 μήνες θητεία αντί για 12 και σε άδειες σας παίζει 20 μέσα - 10 έξω.
 

john92

New member
Σύμφωνοι, αλλά έχει και διαφορετικό κόστος. Αν το καράβι είναι δεμένο κατά κύριο λόγο, η θητεία θα μου έρθει φθηνότερα, έστω και 3 μήνες παραπάνω.
 

Νίκος_Ν

New member
Να διευκρινήσω, ότι ανέφερα τα ΝΠ απλά ως μία επιλογή. Αν είναι καλύτερη ή χειρότερη εξαρτάται από τις επιθυμίες, τον χαρακτήρια και τις οικονομικές δυνατότητες του καθένα. Απλά ενημερώνω (δεν είμαι πια ναύτης).

Το κόστος λοιπόν των εισιτηρίων είναι ένα ζήτημα. Μπορεί να περιοριστεί ανάλογα με το πόσο έγκαιρα τα κλείνεις. Δικαιούσαι 3 μονά (δηλαδή όχι μετ' επιστροφής) ακτοπλοϊκά με καμπίνα, από τη μονάδα σου συν τον πρώτο της μετάθεσης στο νησί, που το παίρνεις από το Κέντρο Εκπαίδευσης. Άρα, σύνολο 4 μονά εισιτήρια (δλδ 2 πήγαινε-έλα). Από τους 8 μήνες θητείας στο νησί, σού μένουν επομένως 12 μονά εισιτήρια ν' αγοράσεις. Σε μία άδεια έχεις δικαίωμα να φιλοξενηθείς στον Ναυτικό Σταθμό (χωρίς εγερτήρια και αγγαρείες) ως "τουρίστας" και να χαρείς το νησί. Άρα σου μένουν 10 εισιτήρια να πληρώσεις. Σε ένα παιδί του ερχόταν 40 Ευρώ το εισιτήριο με μπόνους που μάζεψε η οικογένεια από ψώνια σε σούπερ-μάρκετ! <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->

Τέλος πάντων ξέφυγα λίγο με το θέμα. Αν αντέχεις το κόστος των εισιτηρίων αξίζει γιατί συνήθως δεν έχεις κανέναν επίμονα πάνω από το κεφάλι σου (μόνο επισκέψεις ή πιο συχνά αν κάνετε βλακείες), εσύ με τους άλλους ναύτες επιλέγετε την τροφοδοσία άρα τρώτε ότι θέλετε (πχ μερέντα, φρέντο, μπριζόλες, κτλ), αν δεν έχεις βάρδια, κοιμάσαι και ξυπνάς όποτε θες! Έχεις ίντερνετ, πλειστέισον και τηλεόραση, και με τα παιδιά ζείτε σαν μια παρέα, σαν συγκάτοικοι και κάνετε χαβαλέ!

Γνώμη μου, αν κάποιος δεν έχει βύσμα και αντέχει οικονομικά τα ΝΠ, σαν θητεία αξίζουν. Γιατί χωρίς βύσμα δεν ξέρεις ούτε αν θα'σαι σε καράβι ή στεριά, ούτε σε ποιο καράβι θα πέσεις. Ενώ στα ΝΠ οι αναφερόμενες συνθήκες αφορούν αβύσματους.

ΥΓ. Α, και ξέχασα! Υπόψιν, ότι αν μένεις μακριά από Πειραιά μπορεί να πρέπει να ξυπνάς στις 5:00 για να είσαι εγκαίρως μέσα, όταν επιστρέφεις από Άδεια Εξόδου!

Όπου και να πάτε. Καλή θητεία! <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->
 

Naupigos

New member
τι παιζει σε καν/φορους και φρεγατες τωρα?
αλλοι λενε 7-7 αλλοι 1-2 αλλοι 2-1...
 
Top