• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Τι εξετάσεις μας κάνουν?

George84

New member
[quote author="XAROS"]ΣΕΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥ ΑΜΜΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ GAY[/quote]
Άλλη σκασίλα δεν είχανε στο κεφάλι τους, να δουν αν είσαι gay τους μάρανε.
Τα 'χω πάρει λίγο μαζί σου, παρόλα αυτά θα απαντήσω σοβαρά (λέμε τώρα):

1. Πριν την κατάταξη βγάζεις ακτινογραφία και παίρνεις γνωμάτευση ακτινολόγου για ότι τέλος πάντων μπορεί να δει κάποιος σε μια ακτινογραφία θώρακος. Το ίδιο γίνεται και πριν απολυθείς.
2. Την μέρα της κατάταξης περνάς από ψυχολόγο ο οποίος υποτίθεται ότι έχει την μοναδική ιδιότητα να εντοπίζει τους τρελούς κι αλλοπαρμένους και να τους στέλνει σε επιτροπές απαλλαγών.
3. Πριν ή μετά τον ψυχολόγο περνάς από γιατρό με εξέταση τύπου συνέντευξης (και όχι πραγματικής εξέτασης), στον οποίο αναφέρεις οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχεις ή είχες στο παρελθόν. Αυτός θα κρίνει αν απαιτούνται περαιτέρω εξετάσεις (ακτινολογικές, μαγνητικές, οφθαλμικές, πνευμονολογικές, ορθοπεδικές κλπ) και θα σε παραπέμψει αν χρειαστεί στον ανάλογο ειδικευμένο γιατρό (στο πλησιέστερο στρατιωτικό νοσοκομείο δηλαδή).
4. Σε κάποια φάση περνάς την εξέταση αλα παραβάν (ή κατεβάστε τα σε κοινή θέα σε κάποια κέντρα) όπου ο γιατρός θα ελέγξει 2 μόνο πράγματα, spine και U.N.O.T. Κοινώς θα δει τη σπονδυλική σου στήλη για τυχόν δυσμορφίες (αν έχεις κάποια κιλάκια παραπάνω ίσως σου ζητήσει να σκύψεις - όχι για να σου κάνει δακτυλική .... πονηρούλη ....). Το δεύτερο που ελέγχει είναι το U.N.O.T. ή Unexpected Number Of Testicles, ελληνιστί θα ελέγξει αν έχεις 2 όρχεις. Με απλά λόγια, αυτές οι δύο εξετάσεις, σε συνδυασμό με την ακτινογραφία θώρακος, μοναδικό σκοπό έχουν να ελέγξουν την σωματική ακεραιότητα των νεοσύλλεκτων, ώστε να μη βγει κανείς μετά από 6 μήνες και κατηγορήσει τον Ε.Σ. ότι του δημιούργησε πρόβλημα η θητεία του (για κάτι που προυπήρχε). Θεωρώ ότι είναι περιττό, για κάποιους όμως ίσως δεν είναι οπότε θα το αναφέρω. Ο γιατρός που σε εξετάζει (συνήθως είναι ένας), κατ' αρχήν είναι γιατρός, οπότε δεν σε κοιτάει πονηρά, δεν κρίνει, δεν γελάει, δεν σχολιάζει. Ελέγχει αυτά που είναι να ελέγξει, χωρίς να σε ακουμπήσει λέγοντας απλά "Βάλε το δάκτυλό σου ανάμεσα στους δύο όρχεις ... ΟΚ ... γύρνα πλάτη .... σκύψε λίγο .... ΟΚ, είσαι έτοιμος, μπορείς να ντυθείς" και φεύγει.
5. Την ίδια μέρα της κατάταξης περνάς από το ιατρείο για τα εμβόλια, για την ακρίβεια σου κάνουν δύο εμβόλια, το ένα για τέτανο (αν δεν κάνω λάθος είναι τριπλό διφθερίτιδα-τέτανο-κοκκύτη) και το δεύτερο είναι για μηνιγγίτιδα. Επίσης σου κάνουν την αντίδραση Mantoux για να ελέγξουν αν χρειάζεσαι εμβόλιο για φυματίωση (το follow-up σε εμάς τουλάχιστον δεν ίσχυσε). Συνολικά δηλαδή 3 τρυπήματα (2 εμβόλια + 1 τεστ Mantoux).

Τουλάχιστον εκεί που παρουσιάστηκα και όταν παρουσιάστηκα δεν μας κάνανε άλλες εξετάσεις, πιθανώς επειδή ήμουν υγειονομικό. Έχει αναφερθεί γενικά ότι ελέγχουν πάντα την ομάδα αίματος - με ένα μικρό ανεπαίσθητο τρυπηματάκι στο δάχτυλο με βελόνα ινσουλίνης. Ελάχιστοι αναφέρανε ότι τους κάνανε εξετάσεις αίματος, θεωρώ ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται πουθενά, κι όσοι νομίζουν ότι τους κάνανε γενικές εξετάσεις μάλλον δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Το να κάνεις γενικές εξετάσεις αίματος σε όλους τους νεοσύλλεκτους έχει απαγορευτικά υψηλό κόστος χωρίς κανένα νόημα αφού το 99,9% των νεοσύλλεκτων λογικά έχει απόλυτα φυσιολογικά αιματολογικά και βιοχημικά, το υπόλοιπο 0,1% (ή όσο είναι τέλος πάντων) αν όντως έχουν πρόβλημα ή το ξέρουν ήδη, ή θα το μάθουν έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή, δεν αλλάζει κάτι με το να το μάθουν την ημέρα της κατάταξης και φυσικά ο Ε.Σ. δεν φέρει καμία ευθύνη. Κυκλοφορεί επίσης και η ράδιο-αρβύλα (αλίμονο) ότι στα κέντρα κάνουν και τοξικολογικές εξετάσεις για να εντοπίσουν τους χρήστες ναρκωτικών. Είναι απλά αστείο και κρίμα πραγματικά για όσους τα πιστεύουν αυτά. Αν το κόστος για γενικές εξετάσεις αίματος είναι απαγορευτικό, το κόστος για τοξικολογικές είναι απαγορευτικό στο τετράγωνο. Ευθύνη του στρατού είναι να ελέγχει αν οι έφεδροι στρατιώτες του κάνουν χρήση ουσιών μέσα στα στρατόπεδα, κι όχι τι κάνανε πριν παρουσιαστούνε, κι αυτό μπορεί να το ελέγξει εύκολα με σωστό έλεγχο των προσωπικών αντικειμένων στην πύλη και αιφνίδιες εφόδους με εκπαιδευμένα σκυλιά στους θαλάμους (όποιος θέλει το πιστεύει, μου χει τύχει στο Μακεδονομάχων στην Κοζάνη το Φεβρουάριο ή Μάρτιο του 2008 σκάσανε απροειδοποίητα αξιωματικοί με σκυλιά και μπήκανε στους θαλάμους για να βρούνε ναρκωτικά).

Αυτά.

Κόψε το spam φιλαράκο, το forum έχει ορισμένους κανόνες τους οποίους πρέπει να τους διαβάσεις και να τους τηρείς. Όπως θέλεις εσύ να πάρεις μια απάντηση στο ερώτημά σου, στην ίδια θέση βρίσκονται και πολλοί άλλοι, κι αν γράφανε όλοι όπου λάχει, με την ίδια ερώτηση σε 3 διαφορετικά (ακόμα και σε άσχετα) topic και απαιτώντας και βρίζοντας μάλιστα επειδή 2 λεπτά μετά την ερώτηση δεν λάβανε απάντηση, όπως δηλαδή κάνεις εσύ, το forum θα ήταν μπουρδέλο και απάντηση δεν θα έβρισκες πουθενά και για τίποτα. Πιο φιλικά δεν μπορώ να σου το θέσω.

Δες εδώ spam ρε φίλε, μες στο ενημερωτικό topic του admin πάει και γράφει ο άλλος ότι του καυλώσει. ΕΛΕΟΣ
<!-- l -->viewtopic.php?f=1&t=8003<!-- l -->
Και το κορυφαίο:
<!-- l -->viewtopic.php?f=1&t=2787<!-- l -->
Και σου λέει στο τέλος "Απαντήστε ρε μαλάκες, 2 ολόκληρα λεπτά περιμένω, βαρέθηκα"
 

caushy

New member
[quote author="XAROS"]ΣΕΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥ ΑΜΜΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ GAY[/quote]
οχι!!!
Την ημέρα που παρουσιάζεσαι απαντάς σε ορισμένες ερωτήσεις και αν χρειαστεί θα σε στείλουν στο νοσοκομείο για να σε εξετάσουν εκεί π.χ μυωπία.
Δεν γδύνεσαι ούτε σε παραβάν, εγώ μόνο την μπλούζα σήκωσα για να ακούσει την καρδιά .Κάνουν μερικά εμβόλια και τελείωσες
 
Top