• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

τι γίνεται ρε γ... στην ΕΛΔΥΚ?

thitisthima

New member
Σκεφτόμουν να κάνω την θητεία μου στην ΕΛΔΥΚ (Ελληνική Δύναμη Κύπρου). Ο μόνος λόγος μου βασικά ήταν τα λεφτά. Αλλά τους τελευταίους μήνες όλο διαβάζω δελτία τύπου για 'θανάσιμους τραυματισμούς' στην ΕΛΔΥΚ. Κλασικά ρε γμτ δεν έχουν την τσίπα να πουν τις λέξεις 'δολοφονία' ή 'αυτοκτονία'.

Διαβάστε πχ στα παρακάτω λινκς:
<!-- m -->http://www.army.gr/displaypress.php?id=39<!-- m -->
<!-- m -->http://athens.indymedia.org/front.php3? ... _id=761060<!-- m -->

Να σημειώσω εδώ πως το τελευταίο παιδί σκοτώθηκε 6 ώρα το απόγευμα (!) και είναι το 2ο τέτοιο συμβάν σε ένα μήνα. Επίσης είναι τυπικό πως στο δελτίο τύπου απλώς συνεχώς χρησιμοποιούν την ίδια φόρμα (!) για κάθε νέο νεκρό:

ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΠΛΙΤΗ

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, την (Χ)η (Υ μήνα) 200(Ζ) και ώρα (ΧΥ:ΖΑ), ο Στρατιώτης (Χ Υ) του (Ζ), ετών (ΧΥ), ο οποίος καταγόταν από τον Ν. (Χ) και υπηρετούσε σε Μονάδα της (ΧΥ), τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ εκτελούσε καθήκοντα σκοπού.

Τα αίτια του θανάτου διερευνώνται από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές.


Μπορεί κάποιος που έχει υπηρετήσει στην ΕΛΔΥΚ υπεύθυνα να μας πει δυο λόγια για το πως έχουν τα πράγματα εκεί?

1. γιατί πεθαίνουν τα παλικάρια εκεί? Τους σκοτώνουν, τους αυτοκτονούν?
2. να πάμε κι εμείς ή καλύτερα όχι? Δεν θέλω να έχω κι εγώ θανάσιμο τραυματισμό.
3. διαβάζω πως τον τελευταίο χρόνο αυξάνουν είτε την "διαφήμιση" είτε τις πιέσεις κι απειλές για να στείλουν κόσμο στην Κύπρο. είναι υποχρεωτικό να δεχτείς? αν δε θές να πας, πως το αποφεύγεις?
4. πόσος είναι αυτό τον καιρό ο μισθός σου?
5. πως και πόσο συχνά σε πληρώνουν?
6. μπορείς αν θες πχ να τα βάζεις σε τράπεζα και να κρατήσεις και να τα πάρεις όλα μαζί στο τέλος της θητείας?
7. πόσο καιρό διαρκεί η θητεία στην ΕΛΔΥΚ? και τι σχέση έχει αυτή διάρκεια με την διάρκεια της θητείας στον Σ/Ξ εδώ?
8. βασικά έχω διαβάσει σε φόρουμ πως σε σχέση με τον στρατό ξηράς στην ελλάδα εκεί είναι "ξενοδοχείο" (και καλά). κι επίσης είναι και το θέμα των χρημάτων σε αντίθεση με τα 10 ευρώ που πέρνεις εδώ. Από τη μία έχουμε την ράδιο αρβύλα για όλα αυτά και από την άλλη όμως έχουμε τα γεγονότα με τους 'θανάσιμους τραυματισμούς'
Τελικά τι ισχύει από όλα αυτά? Μπορεί να απαντήσει κάποιος που πήγε ΕΛΔΥΚ, γιατί πρόκειται για θέμα ζωής και θανάτου για πολλούς από εμάς.


(προς mods/admin: αν το έχω βάλει σε λάθος μέρος του φόρουμ, μην το σβήσετε/κλειδώσετε, αλλά μεταφέρετέ το εσείς όπου κρίνετε σωστό. όπως βλέπετε από το περιεχόμενο, είναι θέμα ζωής και θανάτου για πολλούς φαντάρους)
 

mitsaras49

New member
ta lefta einai peripou 250 euro.50 euro thes se kathe exodo.ta 2/3 ths theitias ta kaneis ekei.epanapatrismos ligo prin to apolythrio.peitharxia kai emploki.ta tethorakismena h 5 EMA paei gia faghto me to arma pou lei o logos.kalytera ston evro para sto nhsi.ekei einai kala gia tous karavanades pou pernoun ta fraga kai ta fantaria sto treximo.to oti pernoun perissoterh adeia einai gia na xryswnetai to xapi kai to paramythi.kali thiteia.
 

thitisthima

New member
μητσάρα δεν κατάλαβα τι εννοείς με το "εμπλοκή".

επίσης, πως εξηγείς τις 2 αυτοκτονίες σε ένα μήνα ? αν μπορείς, να απαντήσεις και στις άλλες ερωτήσεις μου. τέλος, υπηρέτησες κι εσύ εκεί?

- φιλικά
 

commando

New member
Ενα καλο μου φιλαρακι υπηρετησε στην Κυπρο και εχει απολυθει πριν 1 μηνα περιπου.Βασικα αυτος εκανε 9μηνο.Οσοι υπηρετουν 9μηνο καθονται λιγοτερο στο νησι σε σχεση με τους 12μηνους.Αυτος περασε καλα.Πηρε και πολλες αδεις.Οχι βυσματικες.Θα του στειλω αυτα που ρωτας και θα σε ενημερωσω.
 

thitisthima

New member
να σαι καλά. όπως βλέπεις το θέμα είναι σοβαρό - 2 νεκροί σε ένα μήνα - και πρέπει να είναι πολλοί που σκεφτόμασταν να πάμε.
 

commando

New member
Ο ενας απο τους 2 που αυτοκτονησαν ηταν απο το στρατοπεδο που ειχε υπηρετησει ο φιλος μου.Επειδη το ειχα ακουσει που το ελεγε.Αν δεν κανω λαθος πρεπει να εγινε για γκομενα.
Βασικα δεν ειναι και πολλοι οι λογοι για να αυτοκτονησει μεσα στον στρατο καποιος.Για γκομενα θα ειναι ή ψυχολογικοι.
Το λεω αυτο γιατι εγραψες "Τους σκοτώνουν, τους αυτοκτονούν?"
Παντως η Κυπρος σε θεματα εγκαταστασεων/αδειων/φυλλα πορειας/φαγητου ειναι πολυ μπροστα σε σχεση με τις μοναδες στην Ελλαδα.Ο φιλος μου οταν επαιρνε αδεια,του εβρισκαν και αεροπορικο εισητηριο.Και ηξερε 1 μηνα πριν ποτε θα παρει αδεια.Ενω εγω το μαθαινα την ιδια μερα και εψαχνα σαν μαλακας να βρω εισητηριο να φυγω.
 

thitisthima

New member
φίλε commando, το έγραψα αυτό επειδή από μόνο του το '2 νεκροί σε ένα μήνα' είναι πολύ σοβαρό και μάλιστα σε καλές συνθήκες όπως αυτές που περιγράφεις.

επίσης κρίνοντας από εμένα, φίλους και γνωστούς, πιστεύω πως το να αυτοκτονήσεις για γκόμενα ενώ κάνεις την θητεία σου, μου φαίνεται γελοίο και παράλογο από κάθε άποψη.

στο παρελθόν επίσης έχουν αναφερθεί 'θανάσιμοι αυτοτραυματισμοί' σε περιοχές της ελλάδας (έβρος πχ) που δεν διελευκάνθηκαν ποτέ, με την οικογένεια του θύματος να εμπλέκει λαθρέμπορους ναρκωτικών ή δουλέμπορους, που προφανώς συνεργάζονταν με κάποιους άλλους από το στρατόπεδο εκεί. κάτι τέτοιο θα μου φαινόταν πιο λογικό από το να αυτοκτονήσεις για τη γκόμενά σου. αλλά δεν έχω γνώση των περιστατικών αυτών.
 

thitisthima

New member
commando να σε ρωτήσω και κάτι τελευταίο: κανονικά η θητεία στον στρατό ξηράς πόσοι μήνες είναι τώρα? από αυτούς, πόσους μήνες πέρασε ο φίλος σου στην κύπρο?

τέλος, πηγαίνοντας στην ελδυκ κάνεις περισσότερη ή ίσο αριθμό μηνών θητείας συνολικά, σε σχέση με το αν ήσουν στο σ/ξ εδώ?
 

commando

New member
Οτι ειναι μαλακια να αυτοκτονεις για γκομενα ειναι βεβαιο.Αλλα μεσα δεν ξερεις πως του την βαραει του καθενος.Τεσπα.
Οσο για τον Εβρο που λες καλυτερα να πει καποιος που εχει υπηρετησει εκει γιατι εμεις που δεν ξερουμε τι γινοταν εκει,μπορει να λεμε μαλακιες.
Παντως αν θες να πας στην Κυπρο δεν νομιζω οτι πρεπει να σε εμποδισει η αυτοκτονια ή ο θανασιμος τραυματισμος,οπως θες πεσ'το,καποιου.
 

sunshine

New member
Λίγο καθυστερημένα στο λέω το ξέρω...Αλλά μην κάνεις το λάθος να πας Κύπρο...Θα το μετανιώσεις!!Δεν ξέρω τι παίζει στα ΕΛΔΥΚ,στην 5η ΕΜΑ πάντως η κατάσταση μόνο ρόδινη δεν είναι...
 

aria_4_ever

New member
PANAGIA MOU KAI EMENA O DIKOS MOU XTES PIGE KIPRO STA ELDUK!!!!!!!!!
DEN EIXE DILWSEI ALLA TON STEILAN <!-- s:cry: -->:cry:<!-- s:cry: --> <!-- s:cry: -->:cry:<!-- s:cry: --> <!-- s:cry: -->:cry:<!-- s:cry: --> <!-- s:cry: -->:cry:<!-- s:cry: --> MH LETE TETOIA THA PAW NA KATASKHNOSW EKEI <!-- s:cry: -->:cry:<!-- s:cry: --> <!-- s:cry: -->:cry:<!-- s:cry: --> <!-- s:cry: -->:cry:<!-- s:cry: -->
 
Τι να πας να κάνεις στην Κύπρο; Άσε να βρει καμία Κύπρια να τον παρηγορεί.
Πέρα από την πλάκα, στην Κύπρο βρίσκονται οι πιο "σκληρές" μονάδες του Ε.Σ.
 
Top