• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Β' ΕΣΣΟ 2010 - 625 TΠ/ΕΟΔ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

princeG

New member
Ακόμα δεν μου ήρθε το χαρτί αλλα ενημερώθηκα από το ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙΣ.

11 Μαίου λοιπόν, Σώμα Τεθωρακισμένα, στα Ιωάννινα..
Κάποιος άλλος που θα παρουσιαστεί εκεί?

Απορία #1: απ'ότι κατάλαβα το κέντρο αυτό είναι μικτό, Πεζικού και Τεθωρακισμένων. Στην ιστοσελίδα μου λέει Σώμα: Tεθωρακισμένα. Άρα λοιπόν καταλήγω εκεί ή υπάρχει περίπτωση να είμαι και πεζικάριος?

Απορία #2: Οι μόνες ειδικότητες που βγαίνουν από κει είναι Οδηγοί? Γιατί κάτι τέτοιο έχω διαβάσει.
 

tsele

New member
Αχχ.. Τι μου θύμησες τώρα είχα πάει εκεί το 2007 για εκπαίδευση οδηγού.

Για τη 1η απορία σου, το 625 είναι τάγμα πεζικού οπότε έχει κατά κύριο κανόνα πεζικάριους αλλά και λίγους στρατιώτες τεθωρακισμένων οι οποίοι αντί να παρουσιαστούν στον Αυλώνα (ΚΕΤΘ) εκπαιδεύονται στο συγκεκριμένο κέντρο μαζί με το πεζικό. Εφόσον στο χαρτί σου ή στην ιστοσελίδα αναφέρεσαι στο όπλο των τεθωρακισμένων τότε θα είσαι σίγουρα τεθωρακισμένα και αποκλείεται να είσαι πεζικάριος.

Για τη 2η απορία, στο 625 υπάρχουν κανονικά όλες οι ειδικότητες. Το 625 λειτουργεί τόσο σαν ΚΕΝ (Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων) όσο και σαν ΕΚΕ (Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης). Όσοι έχουν ειδικότητα οδηγού παραμένουν στο κέντρο για να γίνουν οδηγοί (ΕΚΕ). Οι υπόλοιποι που έχουν άλλες ειδικότητες φεύγουν σε κάποιο άλλο ΕΚΕ ή πηγαίνουν απευθείας στις μονάδες τους.

Αυτά τα ολίγα, καλή θητεία!
 

princeG

New member
Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Κάτι άλλο, Οι μεταθέσεις είναι όντως κάτα πολύ μεγάλο ποσοστό στον Έβρο;
 

tsele

New member
Κοίτα παίζει μεγάλο ρόλο και ο τόπος καταγωγής σου. Για παράδειγμα αν είσαι από Θεσσαλονίκη είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πας Έβρο. Έχει πολλά στρατόπεδα όμως εκεί και δεν επαρκούν μόνο οι βορειοελλαδίτες για να τα επανδρώσουν οπότε παίρνουν και αρκετούς Αθηναίους.
Για τεθωρακισμένα τώρα έχει μονάδες στο Πολύκαστρο, Λιτόχωρο, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξ/πολη κλπ.
Όπου και να πας όμως σημαντικό ρόλο στη θητεία σου πάντα παίζει η ειδικότητα που θα έχεις.
Την ειδικότητα που θα έχεις καθώς και τη μονάδα που θα πάρεις μετάθεση θα τα μάθεις μετά την ορκωμοσία.

Ελπίζω να σε βοήθησα.. <!-- s8) -->8)<!-- s8) -->
 

princeG

New member
Είσαι κατατοπιστικότατος <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: --> Αθηναίος είμαι οπότε οι πιθανότητες μου για Έβρο μάλλον μοιρασμένες θα είναι..
Οι ειδικότητες με ποια κριτήρια μοιράζονται? Πολλοί που τους βαφτίζουν "οδηγούς" δεν έχουν καν πολιτικό δίπλωμα, παίζει κάποιο ρόλο αν τους παραθέσω ένα αντίγραφο του διπλώματός μου για να έχω περισσότερες πιθανότητες..?

Από εγκαταστάσεις πώς είναι? Σίγουρα ένα μείζον θέμα θα είναι αυτό της πολυπόθητης μπρίζας για να φορτίζουμε τα κινητά. Θα πρέπει να περιμένω στην ουρα σε κανα ΚΨΜ? <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->
What about sleeping bags?
 

tsele

New member
Για την ειδικότητα κυρίαρχο ρόλο παίζει η σωματική ικανότητα (Ι1,Ι2 κλπ). Τώρα για γραμματικές γνώσεις πτυχία κλπ είδαν πολλά κουφά τα μάτια μου γιαυτό και δεν ξέρω σε τι βαθμό λαμβάνονται υπόψην.. Προσωπικά κατά την κατάταξη ανέφερα απλώς ότι έχω πτυχίο χωρίς όμως να μου ζητηθεί ποτέ κάποιο αντίγραφο. Πολλά είναι όμως και θέμα τύχης καθώς και κατά πόσο θα ενδιαφερθείς και θα κυνηγήσεις και εσύ το καλύτερο για σένα εκεί μέσα. Μη ξεχνάς πως όσα προσόντα και να έχεις υπάρχουν και τα βύσματα..
Σε κάθε περίπτωση όμως η ειδικότητα που θα πάρεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θητεία σου, μπορεί όμως να κάνεις και κάτι άσχετο εντελώς.
Εγώ είχα ειδικότητα οδηγού και στη μονάδα στην αρχή έκανα κάθε μέρα και άλλο χαμαλίκι, στη συνέχεια όμως κατάφερα να μπω σε γραφείο κάτι που με ακολούθησε και στη δεύτερη μετάθεση που πήρα.
Ειδικότητα οδηγού παίρνουν φαντάροι είτε έχουν δίπλωμα είτε όχι. Απλώς οι οδηγοί που δεν είχαν καθόντουσαν 3 βδομάδες παραπάνω στο ΕΚΕ.
Για τις εγκαταστάσεις τώρα, στο 2ο λόχο που ήμουν έγω δυστυχώς υπήρχε μόνο ένα κεντρικό πολύμπριζο δίπλα στα σκαλοπάτια όπου όλοι μαζί φορτίζαμε τα κινητά συγκεκριμένες ώρες (χάλια δηλαδή είχαμε και 2 κλοπές). Τώρα στους άλλους λόχους λογικά θα ισχύουν τα ίδια, δεν ξέρω σίγουρα όμως.
Sleeping bags κανονικά έγω το είχα μαζί μου από την κατάταξη και το πήρα και στο 625 μετά, οπότε πάρτο και θα το στρώνεις όταν κοιμάσαι και θα το μαζεύεις ξανά μετά.
 
Καλησπερα παιδια!!!

Παρουσιαζομαι 11/05 στο 625 στα Γιαννενα και εγω!!!Ειδικοτητα τεθωρακισμενα!!Ακουσα πως ειναι σχετικα καλη μοναδα και εχει και καλο φαι σε σχεση με αλλα κεντρα!Η μαλακια ειναι πως ειμαι απο Κορινθο και με στειλανε Γιαννενα.Ειμαι λιγο ατυχος γιατι συνηθως τους Κορινθιους τους στελνουν στο δικο μας κεντρο!!Αντε καλη μας θητεια!!!!
 

princeG

New member
Ωραία φίλε θα συναντηθούμε μέσα τότε!
Κι εγώ περίμενα καμιά Αυλώνα σαν Αθηναίος αλλα τί να κάνουμε.. Aυτό που με τρομάζει κάπως είναι ότι μαθαίνω πως πολλούς τέθωρες από κει τους στέλνουν ΕΛΔΥΚ ακόμα κι αν έχεις δηλώσει πως ΔΕΝ ενδιαφέρεσαι να πας..

Καλή μας θητεία!
 
ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΛΔΥΚ ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ.ΜΙΛΑΓΑ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΕΘΩΡΗΞ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΚΥΠΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ.ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΑΤΥΧΟΙ ΑΝ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΚΕΙ.ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΠΑΣ ΕΚΕΙ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΑ 300 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ ΚΟΝΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΝΗΣΑΚΙ ΡΟΔΟ Η ΚΩ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ....
 

princeG

New member
Ξέρετε αν το Φρουραρχειο δίνει δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο για την μετάβασή μας στο ΚΕΝ? Ξέρω ότι ισχύει για ΚΤΕΛ, αλλά αεροπορικώς?
 
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΠ ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ!ΚΑΛΥΠΤΑΝΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΣΕ ΑΔΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ!ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ!

ΒΑΣΙΚΑ ΑΣΧΕΤΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΑΡΕΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΛΕΨΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΤΑΞΙΔΙ
 

princeG

New member
Πώς θα γίνει όμως αφού εσύ είσαι Κόρινθο :p

Βασικά εγώ μάλλον θα πάω μια μέρα νωρίτερα, γιατί το πουλμαν θα φτάσει εκεί γύρω στις 12.30 με το δρομολόγιο των 6.00 οπότε δεν θέλω να φτάσω τελευταία στιγμή. Θα πάω μια μέρα πριν και θα αράξω σε ξενοδοχείο, εκεί ίσως να συναντηθούμε αν κάνεις κι εσύ το ίδιο.
 

rpdnick

New member
Απλά να σημειώσω ότι 1)για Ελδυκ παιρνουν αρκετα ατομα ,αλλα απο ολα τα ΚΕΝ της Ελλαδος μοιρασμενα,οποτε για καποιον αβυσματο,σε οποιο κεντρο κ αν ειναι οι πιθανοτητες να γινει ελδυκαριος ειναι περιπου ιδιες και 2)νησι και καλοκαιρι δε σημαινει απαραιτητα και νησι και διακοπες γτ αμα καποιος δεν ειναι σε καλη νησιωτικη μοναδα(και ΔΕΝ ειναι πολλες οι καλες ) μπορει να φαει εμπλοκη ενω ξερει οτι λιγο παραδιπλα καποιοι και κυριως καποιες λιαζονται και αυτο οσο να ναι ειναι πακετο...Ενω κυπρο που συνηθως παιζει 1-1 για να μη μουρλαινονται τα παιδια(λογικο) θα πας και στην Αγια ναπα σου και παντου....Μια ιδεα ειναι απλα η Κυπρος
 

princeG

New member
Έσω διαβάσει ότι το όριο ηλικίας που ζητάνε για να πας ΕΛΔΥΚ είναι 25. Εγώ είμαι 27, όμως απ'ότι καταλαβαίνω δεν δίνουν καμία σημασία σ'αυτό αν χρειάζονται άτομα..
 

vsb

New member
[quote author="princeG"]Ξέρετε αν το Φρουραρχειο δίνει δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο για την μετάβασή μας στο ΚΕΝ? Ξέρω ότι ισχύει για ΚΤΕΛ, αλλά αεροπορικώς?[/quote]

Για κεν δε ξέρω αν δικαιούσαι αεροπορικό (νομίζω όχι πάντως), αλλά γενικά να ξέρεις οτι αεροπορικό προβλέπεται για ΠΑΡΑΜΕΘΩΡΙΟ (θράκη + νησιά ανατολικού αιγαίου) και μόνο αν υπηρετείς τουλάχιστον 500 χλμ μακριά από το σπίτι σου. Ιωάννινα ΔΕΝ είναι παραμεθώριος, συνεπώς δεν παίζει έτσι κι αλλιώς. Επιπλέον αν είσαι απο Αθήνα, δεν είναι καν 500 χλμ <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->
 
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΟΝΤΩΣ ΦΙΛΕ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ..ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΛΕΟΦΩΡΕΙΟ ΑΠ ΟΣΟ ΞΕΡΩ.ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ..ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΑΣΕΒΟΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΑΖΙ..Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΠΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ 2 ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ
 

dinodam

New member
καλησπέρα! εμένα γράφει 625 ΤΠ/ΕΟΔ ΠΕΖΙΚΟ..
Τι σημαίνει αυτο? Πηγαίνω Γιάννενα?
 

princeG

New member
Ναί, Γιάννενα. Εσύ είσαι πεζικό, το τάγμα αυτό έχει και τεθωρακισμένα οπου θα είμαστε εγώ και κανα 2 παιδιά ακόμα από δω.
 
Top