• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Β' ΕΣΣΟ 2010 Τεθωρακισμενα ΚΕΤΘ - Αυλώνα

kostbo

New member
[quote author="daemon"]Χαχα αδερφέ εσύ με το 47 μια χαρά είσαι. Εγώ με το 43 44 να δω πού θα βρω που θα τα έχουν εξαφανισει όλα τις 3 πρώτες μέρες. <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->

Επίσης απ ότι διαβάζω από παλιότερες σειρές επιτρέπονται τα sleeping bag. <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->[/quote]
σιγουρο αυτο; γιατι αν είναι να μη φέρω τσάμπα.το είχα σχεδιάσει με σεντονάκι κλασσικα κε φορμίτσα τώρα αλλάζουν τα δεδομένα
 

daemon

New member
Τώρα τί να σου πω μη σε πάρω στο λαιμό μου, έτσι διάβασα εδώ μέσα. Εγώ θα πάρω πάντως και το πολύ πολύ αν μου πουν απαγορεύεται δεν το βγάζω.
 

kostbo

New member
[quote author="daemon"]Τώρα τί να σου πω μη σε πάρω στο λαιμό μου, έτσι διάβασα εδώ μέσα. Εγώ θα πάρω πάντως και το πολύ πολύ αν μου πουν απαγορεύεται δεν το βγάζω.[/quote]
παίζει και αυτό.εχω να πάω για ψώνια μοναστηράκι την άλλη εβδομάδα πάνε τα λεφτά μου
 
M

mastro

Guest
Χαιρετώ και εγώ την παρέα. Γιώργος από Πειραιά 28 ετών, προγραμματιστής....13/5 Αυλώνα φυσικά...
 

kostbo

New member
[quote author="mastro"]Χαιρετώ και εγώ την παρέα. Γιώργος από Πειραιά 28 ετών, προγραμματιστής....13/5 Αυλώνα φυσικά...[/quote]
χαιρετώ φίλε,και εγώ 27 ηλ μηχανικός ,τι έγινε αντί να μας πάνε διαβιβάσεις μας πήγαν στα σκουφιά;
 
M

mastro

Guest
[quote author="kostbo"][quote author="mastro"]Χαιρετώ και εγώ την παρέα. Γιώργος από Πειραιά 28 ετών, προγραμματιστής....13/5 Αυλώνα φυσικά...[/quote]
χαιρετώ φίλε,και εγώ 27 ηλ μηχανικός ,τι έγινε αντί να μας πάνε διαβιβάσεις μας πήγαν στα σκουφιά;[/quote]

Έλα ντε...και εμένα μου φάνηκε περίεργο. Τι να κάνουμε εμείς στα γεράματα στα τανκς? <!-- sPDT_Armataz_01_06 -->PDT_Armataz_01_06<!-- sPDT_Armataz_01_06 -->
 

daemon

New member
Welcome aboard. Πολλοί παππούδες μαζευόμαστε στα τανκς. Σούπερ μάχιμους μας κόβω. <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->
 

SeCReTxGR

New member
Άλλος ένας παππούς για Αυλώνα! Εμείς επειδή είμαστε γέροι και δεν μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας μας στέλνουν εκεί για να έχουμε "έξτρα θωράκιση" σε περίπτωση που γίνει πόλεμος... Οι άλλοι νέοι είναι θα τρέξουν να κρυφτούν...
Όχι που λένε εκεί που τελειώνει η λογική ξεκινάει ο στρατός... Μπούρδες, εμένα λογικό μου φαίνεται!
Τα λέμε μέσα μάγκες μου και στα τέτοια μας όλα...!
 

nikolas_

New member
paidia min treleneste!!ennoeitai pws tha exete oloi sleeping bag..min diannoitheite na akoumpisete stis kouvertes pou exoun 30 etwn skoni!!prosoxi mono sta kinita..deikste otan kanoun elegxo tin prwti mera ena palio kai to kinito sas me tin camera kavatzwste to kapou panw sas..swmatikos elegxos den ginetai kai den epitrepetai!!
auta..kali thiteia!!
 

daemon

New member
Αλήθεια κάνα mp3 που να παίρνει μικρές μπαταρίες (ΑΑΑ) να το πάρω μαζί ή δεν παίζει να βρω τέτοιες μπαταρίες οπότε να μην το δοκιμάσω καν; Ή να μην πάρω καν mp3 και να αρκεστώ στο ράδιο του κινητού;
 

nikolas_

New member
parte oti thelete mazi arkei na ta kavatzwsete kala kata tin eisodo sas stin puli..otan mpika egw to fevrouario,oloi eixan mazi tous mp3,i-phone kai alla polla!stous sakous min valete tipota malakies giati tous psaxnoun arketa kala..oti thelete epanw sas..tsepes ktl..gamw tha perasete avlwna..den tha thelete na fugete...einai mexri na vreite ta patimata sas kai na prosarmosteite..ola kala!!
 

daemon

New member
Thanks. Προσωπικά σκέφτομαι για mp3 με μπαταρίες για να μην έχω να φορτίζω αλλά δεν ξέρω αν θα βρω εκεί.
 

thegemma

New member
καλημερα φιλοι Φανταροι

Κατ αρχας θα ηθελα να πω πως τα θεματα στο thiteia.org με εχουν βοηθησει να χαλαρωσω και να καταλαβω αρκετα για την επικειμενη μου θητεια.

Μετα απο τηλ εποικοινωνια με την στρατολογια εμαθα οτι μπαινω Τεθ. Αυλωνα 10-13/5

Ειμαι 28 χρωνων απο αθηνα και ειμαι αυτοσυντηρουμενος, δηλ δεν εχω λεφτα απο πουθενα αν δεν δουλεψω.

Μενω με την κοπελα μου και τα οικονομικα ειναι ζορι....

Η ερωτηση μου ειναι η εξης

Τι μπορω να κανω για να μπορω να μπαινωβγαινω και να κανω κανενα μεροκαματο?

Να ζητησω χαρη απο το δοιηκητη και να του εξηγησω την κατασταση μου η να ψαξω για κανα βυσμα....?? και στην περιπτωση που βρω βυζμα, τι του ζηταω?

Υστερογραφο...

Ειναι πακετο να μπαινεις φανταρος μεγαλος γιατι εχεις πολλα προβληματα να σκεφτεσαι πως να τα λυσεις...

<!-- sPDT_Armataz_01_04 -->PDT_Armataz_01_04<!-- sPDT_Armataz_01_04 -->
 

korkodeilas

New member
Μάγκες 28 χρονών ηλεκτρολόγος μηχανικός, 13/5 ΚΕΤΘ Αυλώνα... πολλά παππούδια μαζευτήκαμε, ΚΑΠΗ θα το κάνουμε το κέντρο...

Άντε καλή θητεία να έχουμε...
 
M

mastro

Guest
Βέβαια υπάρχει κ αυτή η εκδοχή:

Τουλάχιστο τα μισά από αυτά που αναφέρονται στη λίστα είναι παντελώς άχρηστα. Μην πάτε και αγοράσετε του κόσμου τα πράγματα πριν μπείτε. Πάρτε τα απολύτως απαραίτητα για το πρώτο 10ήμερο, και μετά την ορκομωσία θα μπορείτε να κρίνετε τι σας χρειάζεται και τι όχι.

Μικρός φακός. Σπάνια θα σας χρειαστεί, και τζάμπα θα το κουβαλάτε. Τις λίγες φορές που μου χρειάστηκε φακός (συνήθως για να μετράω όπλα το βράδυ ως θαλαμοφύλακας) με έσωσε το κινητό μου που έχει φλας. Κατά τα άλλα, μετά το σιωπητήριο, όσοι δεν έχουν υπηρεσία θέλουν απλά να την πέσουν για ύπνο.

Τηλεκάρτες. Αλήθεια, από πότε είναι γραμμένη αυτή η λίστα? Υπάρχει κανείς που δεν θα πάρει κινητό και θα βολεύεται με τηλεκάρτες?

Γάντια χοντρά για πλύσιμο πιάτων. Πόσο γιωτάς θα πρέπει να είσαι για να κουβαλήσεις γάντια για τις λίγες φορές που θα πλύνεις πιάτα (δίσκους για την ακρίβεια)? Όποιος έχει οποιαδήποτε αλλεργία με το πλύσιμο, μπορεί να πάρει χαρτί από γιατρό.

Σκόνη/σπρέι για τα πόδια. Εγώ πήρα μαζί μου αλλά δεν τη χρησιμοποίησα ποτέ. Κάποιοι την χρησιμοποιούσαν.

Τεχνητό δέρμα για τους κάλους. Έλεος! Πού πήγε και τα βρήκε ο τύπος? Κατά τη γνώμη μου εντελώς άχρηστο.

Hansaplast. Χρήσιμα, αλλά δεν χρειάζεται να τα έχετε μαζί σας. Σε οποιοδήποτε μικροτραυματισμό πάτε στο γιατρό να σας περιποιηθεί για να αποφύγετε οποιαδήποτε μόλυνση. Εννοείται σε πορείες, βολές, ασκήσεις κλπ πάντα υπάρχει γιατρός και πλήρως εξοπλισμένο (λέμε τώρα) ασθενοφόρο.

Φανέλες με τιράντες. Το καλοκαίρι είναι άχρηστες, γιατί δεν μπορείς να φοράς φανέλα, μπλουζάκι παραλλαγής και χιτώνιο από πάνω με 35 βαθμούς. Το χειμώνα επίσης είναι άχρηστες γιατί δεν ζεσταίνουν.

Εσωτερική επένδυση. Δίνουν επένδυση στο στρατό. Εγώ είχα πάρει και δικιά μου, αλλά δεν είναι απαραίτητη.

Σουγιάς. Άχρηστος, κι αν σε πιάσουν θα σου το πάρουν.

Ασπιρίνες, αντιβιωτική αλοιφή, Halls. Οτιδήποτε χρειαστείτε από φάρμακα, υπάρχει ιατρείο σε κάθε μονάδα, άσε που απαγορεύεται να έχετε μαζί σας. Για τις Halls δεν το σχολιάζω.

Σετ ραπτικής. Μια βελόνα και λιγη κλωστή αρκεί για να ράψετε τα σήματα στη στολή εξόδου. Κατά τα άλλα το να ξηλώνει η στολή είναι θέμα παλαιότητας, και κανείς δεν κάθεται να ράβει (ίσα ίσα, οι περισσότεροι ξηλώνουν).

Ραδιοφωνάκι, Walkman, μπαταρίες. Δεν είναι πιο εύκολο να ακούς μουσική από το κινητό σου? Και ξαναρωτάω, πότε γράφτηκε αυτό?

Στικ αμμωνίας. Άχρηστο, υπάρχει και ιατρείο.

Αντικουνουπικό. Φαίνεται χρήσιμο, αλλά σε πολλές περιπτώσεις θα αποδειχτεί άχρηστο, τα γκατζολόπτερα δεν καταλαβαίνουν από απλά αντικουνουπικά.

Παγουρίνο. Σαν αυτό που είχαμε στο νηπιαγωγείο. Πόσο πόντιος πρέπει να σαι για να πάρεις παγουρίνο. Και μετά τι γίνεται? Αγοράζεις μπουκαλάκια νερό για να γεμίσεις το παγουρίνο? Δεν είναι πιο εύκολο να έχεις απλα το μπουκαλάκι νερό?

Σετάκι με μαγνητικά παιχνίδια. Εδώ με αποτελείωσε ο τύπος που το έγραψε. Κάτσε ρε φίλε, επειδή δηλαδή ήθελες εσύ να πάρεις τέτοιο πράγμα, πρέπει να το βάλεις στη λίστα των "απαραίτητων" που πρέπει να έχει κάποιος μαζί του? Πάντως για διασκέδαση, στη δική μας εποχή, αρκεί ένα κινητό με παιχνίδια, ή ακόμα καλύτερα ένα PSP.


Δείτε αυτό καλύτερα. Προσωπική μου συμβουλή είναι για αρχή να πάρετε τα απολύτως απαραίτητα μέχρι την ορκομωσία. Τα υπόλοιπα τα αγοράζετε στην άδεια.
George84 έγραψε:
Τι πρέπει να πάρω πριν παρουσιαστώ και τι θα μου δώσουν εκεί
Θα βρείτε ίσως πολλές λίστες με διάφορα που "πρέπει" να έχετε μαζί σας την ημέρα της κατάταξης. Επίσης σε μαγαζάκια με στρατιωτικά είδη μπορεί να σας φορτώσουν με "καλούδια" 400-500 ευρώ, ή και παραπάνω. Μην ψαρώσετε αν σας πούνε "πάρε 10 μπλουζάκια, και 30 εσώρουχα και 30 ζ. κάλτσες, 3 στολές παραλλαγής και 6 λουκέτα, φακό, αλυσίδες για κλειδιά, ακριβό υπνόσακο, στρατιωτικό σάκο, ανατομικούς ορθοπεδικούς πάτους σιλικόνης, μυκητοσκόνες, σετ ραπτικής, βερνίκι, βουρτσάκι, νεσεσέρ, ταξιωδιωτικά είδη υγειινής, σουγιά κλπ". Είναι όλα άχρηστα, και μπορούνε να σας πουλήσουνε πολλά και διάφορα. Ακόμα κι αν σας πούνε "Αυτά παίρνουν όλοι, και είναι απαραίτητα, και δεν θα τα βρεις αλλού, ... τη δουλειά μας δεν ξέρουμε" μην τους ακούτε.

Δείτε εδώ ποιά είναι τα απολύτως απαραίτητα, τουλάχιστο μέχρι την ορκομωσία, και πάρτε μόνο αυτά (είτε από μαγαζί με στρατιωτικά ή από πιο φθηνά μαγαζάκια, μοναστηράκι κλπ). Θα πληρώσετε τα μισά λεφτά.

Μπαίνοντας θα δείτε τι σας χρειάζεται και μετά την ορκομωσία μπορείτε να το πάρετε. Επίσης το ΚΨΜ, έχει τα πάντα σχεδόν, και σε πολύ καλύτερες τιμές, οπότε και να σας λείψει κάτι το παίρνετε από κει. Άλλωστε 10 μέρες είναι μέχρι την ορκομωσία, και να μην το βρείτε στο ΚΨΜ σας το φέρνουν στο επισκεπτήριο την πρώτη Κυριακή ή στην τελική κάνετε υπομονή.
George84 έγραψε:
Για αρχή σε έναν πολιτικό σάκο (αν δεν έχετε ήδη αγοράζετε) βάλτε:
1. Εσώρουχα (αυτά που φοράτε κανονικά) για 10 μέρες
2. Κάλτσες (μάλλινες πράσινες) για 10 μέρες.
3. 3-5 κοντομάνικα μπλουζάκια παραλλαγής
4. 3 λουκέτα (για σάκο, λουκάνικο, και στρατιωτικό σάκο)
5. 1 ζευγάρι πάτους (φθηνούς για αρχή και βλέπετε)
6. 1 φθηνό υπνόσακο
7. 1 μικρό τσαντάκι με προσωπικά είδη (οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, αφρό, ξυραφάκια, σαμπουάν, αφρόλουτρο, σφουγγάρι, αποσμητικό, 1 μικρό σακουλάκι μπατονέτες, χαρτί υγείας, 1 βελόνα και καναδυο μέτρα κλωστή (χακί και άσπρη) και ότι άλλο χρησιμοποιείτε καθημερινά)
8. 1 μεγάλη, 1 μεσαία, 1 μικρή πετσέτα (θα σας δώσουν αντίστοιχα 1-2-2 την πρώτη μέρα)
9. 1-2 σεντόνι/μαξιλαροθήκη
10. 1 πολιτικό μπλουζάκι
11. Φορτιστή κινητού, μικρό πολύμπριζο ή ταφ και προεραιτικά αλλά καλά κρυμένα mp3 player, psp κλπ.
12. 4-5 σακούλες για παπούτσια/άρβυλα και άπλυτα
13. Φόρμα/σορτσάκι/πιτζάμα/μπλουζάκι για τον ύπνο
14. Ακτινογραφία με γνωμάτευση και παιδικό βιβλιάριο υγείας

Συνολικά όλα αυτά θα σας κοστίσουν λιγότερο από 100 ευρώ δεδομένου ότι κάποια τα έχετε ήδη. Πρακτικά δηλαδή τα μόνα που πρέπει να αγοράσετε είναι πράσινες κάλτσες, μπλουζάκια παραλλαγής, λουκέτα, πάτους και υπνόσακο. Μπαίνετε με τα ρούχα που φοράτε κρατώντας αυτό το σάκο, το σημείωμα κατάταξης και ταυτότητα, ενώ στην τσέπη έχετε το κινητό και πορτοφόλι με λίγα ψιλά.
 

voutsi

New member
magkes gia meta8esh epilegoume 2 h 3 perioxes? Tiiiiiii? kai psp? wx sou lewwwwww pes mouuuuuuuuuu PRo kai den eimai kalaaaa <!-- s:bravo -->:bravo<!-- s:bravo -->
 

princeG

New member
Ωραίος, σ'ευχαριστούμε για την λίστα (την δεύτερη), γιατί κι εγώ λύθηκα στα γέλια με τα μαγνητάκια και τις καραμέλες Halls.. <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->
 
Top