• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΒΟΗΘΕΙΑ...ΕΠΕΙΓΟΝ.....ΣΕ 5 ΜΠΑΙΝΩ....

patronas

New member
Παιδια θελω μια διευκρίνιση αν γινεται.....Ειμαι 29 χρονων, ορφανος από πατέρα (απεβιωσε το 2004), μέλος πολυτεκνης οικογενειας (4 μελούς και είμαι ο τρίτος γιος), η μανα μου έχει ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% (έχει έγγραφο επιτροπης του ΙΚΑ) και εγω είμαι Ι3 αοπλο (κρισεις πανικου) και επιπλεον μου έχει παρουσιαστει σιδηροπενικη αναιμία και υποταση.....δικαιούμαι κατ εξαιρεση μεταθεση στο στρατο????....ξερω οτι τα εχω ξαναγραψει πολλες φορές αλλα τωρα εχω όλα τα χαρτια μαζεμενα.....Ευχαριστω εκ των προτερων
 

dionyshs

New member
Nαι δικαιούσαι αλλά να ξέρεις ότι η μητέρα σου πρέπει να περάσεις και από εξετάσεις από στρατιωτικό γιατρό
 

Psminitis

New member
Αν η μητέρα σου περάσει επιτυχώς την επιτροπή δικαιούσαι 6μηνη θητεία και μετάθεση στον τόπο κατοικίας σου. Τρέξε τη διαδικασία μόλις μπεις για να αποφέγεις τα ταξιδάκια στη Γκατζολία ή τα νησιά του Αν. Αιγαίου εκτός αν λόγω καλοκαιριού έχεις διάθεση για τουρισμό. καλή θητεία.
 

patronas

New member
ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΜΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΓΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ...ΓΙΑ ΚΑΤ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.....
 

Psminitis

New member
Ναι έχεις δίκιο δεν δικαιουσαι μειωμένη και εδώ τα πράγματα περιπλέκονται. Είχα πάρει και γω κατ εξαίρεση μετάθεση, δίκαια όχι με βύσμα, δεν υπάρχει κανόνας ή νόμος θα σου πω την εμπειρία. Μαζεύεις όλα τα πιστοποιητικά και πας στο 1ο γραφείο της μονάδας που υπηρεστείς (στρατολογία) και συμπληρώνεις μια αίτηση που λεει τους λόγους που αιτείσαι τη μετάθεση (λόγους υγείας γονέων, λόγους υγείας δικούς σου), που επιθυμείς να μετατεθείς (νομός, μονάδα) και μαζί με τα πιστοποιητικά αποστέλλονται στο ΓΕΣ στην Αθήνα. Για τις μεταθέσεις αυτές αποφασίζει μια ειδική επιτροπή του ΓΕΣ η λεγόμενη ΙΔ 2 η οποία συνεδριάζει μια φορά το μήνα. Αυτόι εξετάζοντας τα έγγραφα αποφασίζουν για το αν θα μετατεθείς ή όχι. Το στρατολογικό γραφείο σου, η μονάδα σου κτλ δεν εμπλέκονται απλά ενημερώνονται. Ούτε τους γονείς σου καλούν σε επιτροπές. Tips τώρα για το που να δώσεις προσοχή.

1) Φρόντισε τα έγγραφα να είναι όσο πιο πλήρη γίνεται. Μη επικαλλεστείς λόγο ο οποίος δεν αποδεικνύεται. Γνωματεύσεις και πιστοποιητικά όλα από δημόσιο νοσοκομείο.

2) Η αίτηση για να φύγει στο ΓΕΣ θέλει υπογραφή διοικητή. Πολλοί διοικητές αν και δεν έχουν το δικαίωμα καθυστερούν τις αιτήσεις αυτές για να μη μένουν από φαντάρους και έτσι πολλά παιδιά περιμένουν 2-3 μήνες. Να επιμείνεις στο 1ο γραφείο να πάρεις αριθμό πρωτοκόλλου και με τον αριθμό αυτό 2-3 μέρες μετά τηλέφωνο στο ΓΕΣ να δεις αν έφτασε. Αλλίως η αίτηση σου μπορεί να μείνει στη μονάδα 1-2 μήνες και μετά να φύγει.

3) Η επιτροπή αυτή συνεδριάζει τέλη του μήνα. Εγώ από ότι θυμάμαι είχα κάνει αίτηση τέλη Αυγούστου και μου κοινοποιήθηκε η μετάθεση στις 30 Σεπτέμβρη, ενώ πήρα φύλλο πορείας για τη νέα μονάδα 9 μέρες αργότερα (κατά παράβαση φυσικά αφού αυτές οι μεταθέσεις πρέπει να γίνονται άμεσα). Αν αρχές του μήνα δεν έχεις νέα πλακώσου στα τηλέφωνα να μάθεις τι έγινε.

4) Για στρατιώτες με προβλήματα υγείας συνήθως στις μεγάλες πόλεις οι μεταθέσεις βγαίνουν στα νοσοκομεία (401, 424, 492 κτλ) για παρακολούθηση και καλά. Πολλά παιδιά με προβλήματα υγείας έιχαν έρθει στο 424 που υπηρέτησα εγώ.

5) Για αυτό που δεν είμαι σίγουρος είναι αν την άιτηση αυτή μπορείς να την κάνεις από το Κέντρο εκπαίδευσης ή πρέπει πρώτα να παρουσιαστείς στη μονάδα σου και μετά. Αν μπορείς από το κέντρο κάντην εκεί. Πρώτον κερδίζεις χρόνο και δεύτερον στη μονάδα αν ο διοικητής δεν έχει φαντάρους σίγουρα θα σου κάνει νούμερα.

Πιστέυω με τα προβλήματα που λες οτί έχεις τη δικαιούσαι αλλά αν έχεις και κανα βυσματάκι δεν είναι καό να το βάλεις. Αυτά καικαλή θητεία
 
Top