• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Ξεκινάει το 9ΜΗΝΟ για όλους από το Φεβρουάριο;

είδα στο εξώφυλλο της εφημερίδας "πρωτο θεμα" οτι ξεκιναει το 9μηνο απο το φεβρουαριο.

Άκουσε κανείς κάτι σχετικό;

homepage.jpg
 

kwstas

New member
εκλογιλα βρωμαει....
και γω παιδια το διαβασα πριν ενα μηνα στην ελευθεροτυπια οτι η ξηρα και μονο θα παει στους 9...
αεροποριες ναυτικα παραμενουν ως εχουν..
 

dralex

New member
ΠΑΙΔΙΑ Ή ΦΛΕΒΑΡΗ Ή ΜΑΗ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ. ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΨΗΦΟΙ...
 

lostnik

New member
Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις να σημειώσω ότι το θέμα αναφέρει ότι η διάρκεια της θητείας σε Π.Α. και Π.Ν. παραμένει 12μηνη.
 

galactic

New member
Σωστός ο lostnik.
Πιο συγκεκριμένα το Πρώτο Θέμα αναφέρει:

...Λίγο πριν από την έλευση του νέου έτους, σύμφωνα με τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό, ο κ. Bαγγέλης Μεϊμαράκης θα αναγγείλει το «δώρο» του υπουργείου Αμυνας στους στρατεύσιμους.

Από την πρώτη σειρά κατάταξης του 2009, οι οπλίτες που θα παρουσιαστούν στον Στρατό Ξηράς θα υπηρετήσουν θητεία εννέα μηνών, αντί για δώδεκα που υποχρεούνται όσοι ντύθηκαν στο χακί μέχρι τον Νοέμβριο του 2008. Σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στο «ΘΕΜΑ» στις 30 Νοεμβρίου, αλλά και στον «Ελεύθερο Τύπο» και στην «Παρασκευή και 13». Οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου θα πρέπει να θεωρούνται οριστικές.

Η στρατιωτική θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία θα παραμείνει αμετάβλητη στους 12 μήνες, ενώ η διάρκειά της θα μειωθεί κατά 3 μήνες στον Στρατό Ξηράς και μόνο. Οι υπόχρεοι μειωμένης θητείας (γονείς ανήλικων τέκνων, προστάτες οικογένειας, παιδιά πολύτεκνων οικογενειών) που σήμερα καλούνται να υπηρετήσουν για 9 μήνες από το 2009 θα υπηρετούν 7 μήνες. Αυτές οι κατηγορίες των στρατευσίμων, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα μετατίθενται σε αστικά κέντρα. Οι υπόλοιποι οπλίτες μπορεί να απολαμβάνουν θητεία κατά τρεις μήνες μικρότερη από τους σμηνίτες και τους ναύτες, όμως θα τοποθετούνται μόνο σε μονάδες της παραμεθορίου, απ’ όπου και θα λαμβάνουν το απολυτήριό τους.

Το πρωτοχρονιάτικο «δώρο» της τρίμηνης μείωσης της θητείας είναι από τα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την έξοδο από την κρίση, ενώ οι στρατιωτικοί το αντιμετωπίζουν ήδη ως προεκλογική παροχή. Στο υπουργείο Αμυνας εκτιμούν ότι η μείωση της θητείας θα συμβάλει στην προσπάθεια εξευμενισμού της νεολαίας. Η ανακοίνωση της απόφασης τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία δεν είναι άσχετη με την κυβερνητική προσπάθεια να κατευνάσει την επαναστατική διάθεση των νέων.

Ο περιορισμός του χρόνου στράτευσης είναι ένα πάγιο αίτημα των νέων που θεωρούν τη θητεία χαμένο χρόνο. Παρά δε το γεγονός ότι ο κ. Μεϊμαράκης στο πρόσφατο παρελθόν προσπάθησε να πείσει για την ανάγκη υποχρεωτικής στράτευσης όλων των Ελλήνων αμέσως μετά το Λύκειο, απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενο μείωσης της θητείας, η πολιτική κατάρρευση της Ν.Δ. τον ανάγκασε να επανέλθει στα σχέδια που ο ίδιος απέκλειε. Για να επιχειρηματολογήσει μάλιστα υπέρ της αναγκαιότητας μείωσης της θητείας στον Στρατό Ξηράς, το Πεντάγωνο θα ισχυριστεί ότι το μέτρο είναι δίκαιο και ότι οι οπλίτες αδικούνται υπηρετώντας τον ίδιο χρόνο με όσους κατατάσσονται στο Ναυτικό και στην Αεροπορία.

Το «κοινωνικά δίκαιο», σύμφωνα με την έκφραση συνεργάτη του υπουργού Αμυνας, μέτρο θα χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση των δεσμών της Ν.Δ. με τη λαϊκή κομματική της βάση. Αντίθετοι όμως με την προοπτική μείωση της θητείας είναι αρκετοί ανώτατοι αξιωματικοί. Το ερώτημα είναι βεβαίως ο τρόπος με τον οποίο θα εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους. Οι στρατιωτικοί αυτοί υποστηρίζουν ότι κάθε μήνας μείωσης μπορεί να αναπληρωθεί εάν προσληφθούν 5.000 Επαγγελματίες Οπλίτες, ουσιαστικά δηλαδή ζητούν να ενταχθούν άμεσα στο στράτευμα 15.000 Επ.Οπ. Είναι προφανές ότι τα γενικά επιτελεία δεν καλύπτονται από τις διαδικασίες πρόσληψης 3.700 (1.700 στο ΓΕΣ τον Ιανουάριο και από 1.000 σε Ναυτικό και Αεροπορία μέχρι το τέλος του 2009) μόνιμων φαντάρων.

Το συμπέρασμα προκύπτει αυτομάτως: οι σχηματισμοί του Στρατού Ξηράς θα συνεχίσουν να είναι υποστελεχωμένοι και διάσπαρτοι σε όλη τη χώρα, κατάσταση που πιθανότατα θα επιδεινωθεί από την τρίμηνη μείωση της θητείας. Βεβαίως οι αξιωματικοί που διαμαρτύρονται δεν προχωρούν τις διαδικασίες αναδιοργάνωσης κλείνοντας και συγχωνεύοντας τα διάσπαρτα σε όλη τη χώρα στρατόπεδα, ούτε και μειώνουν -αντιθέτως αυξάνουν- την οροφή του στρατεύματος, και μάλιστα με την κάλυψη του ΚΥΣΕΑ (το προσωπικό του Στρατού Ξηράς προβλέπεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια στις 103.000 άτομα από 93.000 σήμερα).

Πηγή: Εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", Κυριακή 21 Δεκ. 2008, Σελ.18. <!-- m -->http://www.protothema.gr/<!-- m -->
 

galactic

New member
Καλά Χριστούγεννα και καλή πρωτοχρονιά προς τους συναδέλφους και τους διαχειριστές του παρόντος forum, με υγεία και επιτυχίες! Καλή θητεία και καλή συνέχεια σε όλους.
<!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->
 

ygeionomikarios

New member
Το προεκλογικό αυτό μέτρο μου φαίνεται λίγο δύσκολο να ισχύσει από την Α'ΕΣΣΟ του 2009 αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Πάντως είναι δίκαιο να παραμείνει η θητεία σε Ναυτικό και Αεροπορία 12μηνη. Να δω τώρα τα "βύσματα" τι θα κάνουν!; Χαλαρή θητεία αλλά 3 μήνες επιπλέον από τους άλλους ή 9μηνο με full παραμεθόριο; Ιδού το ερώτημα! lol
 

dionyshs

New member
εγώ επειδή τώρα υπηρετώ..μας είπανε οτι αν γίνει 9μηνο πιάνει και την δικιά μου εσσό δηλαδή..την Δ 2008
 

dralex

New member
Εγώ επιμένω ότι εαν γίνει εννιάμηνο θα γίνει και για την ΠΑ και το Ναυτικό, διότι είναι ενα καθαρά προεκλογικό μέτρο (μέχρι πριν λίγες εβδομάδες έλεγαν ότι δε βγαίνει με τιποτα το στράτευμα για μείωση) οπότε πρέπει να μη δυσαρεστηθούν οι μεγάλοι ψηφοφόροι ήτοι οι βυσματούχοι...
 

ygeionomikarios

New member
Dralex entelws to anti8eto 8elei na kanei o Meimarakis apo ayto pou les. 8elei na deiksei oti den ton endiaferoun oi ligoi pshfoforoi (vysmata) alla h platia maza ths koinwnias pou den exei vysma.
Pantws re paidia poly radio-arvyla kykloforei. Kapoios eipe oti 8a piasei kai aytous pou katatax8hkan to 2008. Poly xlwmo to vlepw ayto....
 

gio2211

New member
οταν παρουσιαστικα εγω το (07Α`) συζητιοταν αυξηση τισ θητειας δε ξερω απο που ειχε προελθει το θεμα αλλα ακουγοταν συχνα τουσ πρωτους μηνες αυτο που μας εχε πει τοτε ενα αξιωματικος που ειχε ζησει παρομοιες καταστσεις ειναι οτι και να γινει εμας δεν μασ πιανει γιατι ειμαστε ηδη μεσα οτι αλλαξει θα ειναι για τις επομενες ΕΣΣΟ.
οποτε λιγο δυσκολο το βλεπω να απολυθειτε νωριτερα αλλα στην Ελλαδα ποτε δεν ξερεις κυριως σε προεκλογικη περιοδο
 

Blackie

New member
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, εμένα μ'απασχολεί το εξής: Οι δικαιούχοι μειωμένης θητείας, πόσο θα υπηρετήσουν;

Αν στο 18μηνο η πρώτη περίπτωση ήταν τα 2/3 της θητείας και στο 12μηνο τα 3/4, στο 9μηνο πόσο θα είναι; Αν πάει πχ τα 4/5, τότε είναι 7μηνο. Αν όμως οι σημερινοί 6μηνίτες υπηρετούν το 1/2 της θητείας, σ'αυτήν την περίπτωση θα πάει 4.5 μήνες; Γνωρίζει κανείς;
 

galactic

New member
Σύμφωνα με τα πρόσφατα άρθρα των καθημερινών εφημερίδων οι χρόνοι ενδέχεται να συμπιεστούν (τουλαχιστόν για Στρατό Ξηράς) ως εξής:
*Κανονική θητεία από 12μην > σε 9μην
*Μειωμένη θητεία από 9μην > σε 7μην
*Μειωμένη θητεία από 6μην > σε 3-4μην
*Μειωμένη θητεία από 3μην > ίσως έχουν πλήρη απαλλαγή

Πάντως μέχρι να ανακοινωθεί κάτι επίσημο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ακρίβεια των πιθανών εξαγγελιών. Εν αναμονή λοιπόν μέχρι την έναρξη του νέου έτους..
 

lostnik

New member
[quote author="gio2211"]οτι και να γινει εμας δεν μασ πιανει γιατι ειμαστε ηδη μεσα οτι αλλαξει θα ειναι για τις επομενες ΕΣΣΟ.
οποτε λιγο δυσκολο το βλεπω να απολυθειτε νωριτερα [/quote]
Αυτό φίλε μου δεν ισχύει. Εγώ έχω φιλαράκι που μπήκε πριν κάποια χρόνια για να κάνει θητεία 18μηνη και κατά τη διάρκειά της ανακοινώθηκε η μείωση στους 16. Πάνω στο 16μηνο απολύθηκε. <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->

Ό,τι είναι να γίνει πάντως, θα ανακοινωθεί λογικά τις επόμενες μέρες. Οπότε λίγη υπομονή ακόμη.
 

Blackie

New member
Καλά, αν φτάσουμε σ'αυτό το σημείο μετά καταντάει ανούσιο... Σε σταματούν απ'τη δουλειά και τον τρόπο ζωής σου για τόσο μικρά διαστήματα και αποδιοργανώνεσαι εντελώς... Αλλά και πάλι, μας χαρίζουν γάιδαρο και τον κοιτάμε στα δόντια <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->
 

EVANS

New member
χρονια πολλα.δεν νομιζω να πιασουν την αεροπορεια και το ναυτικο γιατι οι στρατευσιμοι αυτοι ειναι ηδη δεσμιοι εκλογικα.επισης, και στους 9 μηνες να γινει παλι πολλοι θα προτιμησουν να ειναι σπιτι τους η καπου μακρια και να παιζουν 1-4 εξοδου για αθηνα η 15-15 οφ για παραμεθωριο παρα να πανε στον εβρο η κυπρο.οποτε αυτοι οι στρατευσιμοι θα ειναι και παλι σιγουροι ψηφοι.αυτο πιστευω αλλα λιγο υπομονη και θα δουμε.
 
Top