• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΥΕΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

kleo

New member
Παιδιά καλησπέρα καινούρια και εγώ.
Ο φίλος μου μπαίνει αύριο Αυλώνα και θέλει να γίνει ΔΕΑ, επίσης είναι πτυχιούχος οικονομικού. Ξέρει κανένας σας αν είναι καλύτερο να γίνει ΔΕΑ στα τεθωρακισμένα ή ΔΕΑ Οικονομικού?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, Καλή θητεία και υπομονή σε όλους μας.
 

tethoras

New member
[quote author="kleo"]Παιδιά καλησπέρα καινούρια και εγώ.
Ο φίλος μου μπαίνει αύριο Αυλώνα και θέλει να γίνει ΔΕΑ, επίσης είναι πτυχιούχος οικονομικού. Ξέρει κανένας σας αν είναι καλύτερο να γίνει ΔΕΑ στα τεθωρακισμένα ή ΔΕΑ Οικονομικού?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, Καλή θητεία και υπομονή σε όλους μας.[/quote]

Για το οικονομικό δεν ξέρω τι παίζει, πάντως ΔΕΑ(ΤΘ) τουλάχιστον απο ότι είδα στην δική μου θητεία/μονάδα δεν είναι και ότι καλύτερο,οι δικοί μας ΔΕΑ ακούγαν τα "κάλλαντα" συνέχεια,και μάλιστα έκαναν μέχρι και αγγαρείες συχνά,π.χ. κουβάλημα μαζί με τους στρατιώτες,χώσιμο απο τους μόνιμους,μεγάλες ευθύνες π.χ. ένας δόκιμος 19 χρονών ήταν διοικητής ίλης για κανά 2μηνο διότι απουσίαζε ο μόνιμος ίλαρχος,ενώ υπήρχε άλλος ίλαρχος να τον αντικαταστήσει.Φυσικά δεν είναι τόσο θέμα όπλου ή σώματος αλλά μονάδος και συγκυριών(π.χ. μόνιμα στελέχη,πληρότητα).
 

kleo

New member
Για το οικονομικό δεν ξέρω τι παίζει, πάντως ΔΕΑ(ΤΘ) τουλάχιστον απο ότι είδα στην δική μου θητεία/μονάδα δεν είναι και ότι καλύτερο,οι δικοί μας ΔΕΑ ακούγαν τα "κάλλαντα" συνέχεια,και μάλιστα έκαναν μέχρι και αγγαρείες συχνά,π.χ. κουβάλημα μαζί με τους στρατιώτες,χώσιμο απο τους μόνιμους,μεγάλες ευθύνες π.χ. ένας δόκιμος 19 χρονών ήταν διοικητής ίλης για κανά 2μηνο διότι απουσίαζε ο μόνιμος ίλαρχος,ενώ υπήρχε άλλος ίλαρχος να τον αντικαταστήσει.Φυσικά δεν είναι τόσο θέμα όπλου ή σώματος αλλά μονάδος και συγκυριών(π.χ. μόνιμα στελέχη,πληρότητα).[/quote]

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Αν δεν κάνω λάθος οι ΔΕΑ ΤΘ κάνουν εκπαίδευση στην Αυλώνα και οι ΔΕΑ Οικονομικού στην Κρήτη? Τωρα βλέποντας και κάνοντας... υπομονή και καλή αρχή.
 

konc

Member
[quote author="diman"]Μου κάνει εντύπωση που "παρακαλούσαν"...Απ' ό,τι έχω καταλάβει το σώμα αυτό είναι άκρως βυσματικό, οπότε θα βάζουν τον όποιο άσχετο που απλά έχει μπάρμπα στην Κορώνη! <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->[/quote]

Και όμως όχι... για δυο λόγους
1) δεν μπορείς να σταθείς σε ΓΕΠ αν δεν κατέχεις το αντικείμενο, οπότε απλά δεν μπορεί να μπει άσχετος με το θέμα λόγω μπάρμπα. Υπάρχουν και άλλα βυσματικά σώματα και θέσεις για τα μεγάλα βύσματα που είναι και καλύτερα απο ΕΠ.
2) Παίρνουν μόνο καμιά 50αριά άτομα σε όλη την Ελλάδα. Η σειρά μου (302) ήταν 53 άτομα. Τα ΓΕΠ έχουν πολύ δουλειά και μη επαρκή στελέχωση (όπως και πολλά άλλα γραφεία φυσικά...) οπότε θέλουν άτομα. Και κυριολεκτικά παρακαλάνε, χωρίς καμία δοση υπερβολής, για ΔΕΑ(ΕΠ)..
 

kostas pharm

New member
παιδια γνωριζει κανεις τι ειδικοτητες υπαρχουν στους δοκιμους?? ενδιαφερομαι για υγειονομικο υεα με ειδικοτητα φαρμακοποιου.
 

George84

New member
[quote author="kostas pharm"]παιδια γνωριζει κανεις τι ειδικοτητες υπαρχουν στους δοκιμους?? ενδιαφερομαι για υγειονομικο υεα με ειδικοτητα φαρμακοποιου.[/quote]
Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι δεν εκπαιδεύουν πλέον δόκιμους υγειονομικού. Όσοι πηγαίνουν από υγειονομικό για δόκιμοι μετατίθενται σε άλλο σώμα. Ψάξτο όμως λίγο γιατί δεν είναι σίγουρο.
 

bell

New member
καλημέρα σας !
μου έχει έρθει το χαρτί σαν υεα σώμα έρευνας πληροφορικής , αν πάω υεα θα έχω ειδικότητά ίδια με του φαντάρου(Αναλυτής Προγραμματιστής) ? Θα πάρω κάποιο χαρτί από όπου απολυθώ που θα γράφει την ειδικότητα μου σαν υεα ? μπαίνω 10 ΝΟΕΜΒΡΗ , ευχαριστώ .
 
T

thalexan

Guest
[quote author="George84"]
Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι δεν εκπαιδεύουν πλέον δόκιμους υγειονομικού. Όσοι πηγαίνουν από υγειονομικό για δόκιμοι μετατίθενται σε άλλο σώμα. Ψάξτο όμως λίγο γιατί δεν είναι σίγουρο.[/quote]

Μπορώ να επιβεβαιώσω παράδειγμα μετάθεσης οπλίτη από το ΥΓ σε ΥΕΑ ΜΧ.
 
T

thalexan

Guest
[quote author="bell"]για ερευνάς πληροφορικής λέω όχι για υγ[/quote]

Δε θα έχεις πρόβλημα να αποδείξεις την προϋπηρεσία σου ως Δόκιμος (η οποία κατά τον ΕΣ θεωρείται ότι εκτιμάται στην αγορά εργασίας, αντικατοπτρίζοντας άτομα με ηγετικά προσόντα).

Αν σε ενδιαφέρει ειδικότερα μια βεβαίωση για το πόστο που σου ανατέθηκε ως ΔΕΑ σε κάποια μονάδα, απευθύνσου στο 1ο Γραφείο.
 

AcidRain

New member
[quote author="eye"]Το πρόβλημα δεν είναι να μείνεις ΥΕΑ (αν είσαι Ι1 θα μείνεις).
Το πρόβλημα είναι να μείνεις στο Έρευνας Πληροφορικής. Δυστυχώς πολύ λίγοι μένουν στο ΕΠ από αυτούς που παρουσιάζονται στην Κόρινθο, οι περισσότεροι κόβονται και παίρνουν μετάταξη σε άλλα όπλα, κυρίως διαβιβάσεις.
Πάντως αν μείνεις (σπρώξτο κάπως) θα είναι πολύ καλή φάση. Εκπαίδευση θα έχεις μαζί με τους ΥΕΑ(ΔΒ) στο Χαϊδάρι όπου είναι χαλαρά σε σχέση με άλλα κέντρα ΥΕΑ. Μετά θα είσαι σε κάποιο συγκρότημα (Μεραρχία ή Ταξιαρχία) όπου τα πρωινά θα είσαι σε γραφείο (ούτε σκηνάκια ούτε τίποτα) και από υπηρεσίες άντε να κάνεις κανένα ΑΥΔΜ σε καμιά μονάδα του στρατοπέδου (ΔΒ κυρίως).[/quote]



ΧΑΛΑΡΑ ΣΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ;;;;;;;ρε φίλε πήγες και το λες;απο ράδιο αρβύλες άλλο τπτ!
Ήμουν στο Χαιδαρι για 4 μήνες!Η Π#$#α...ήταν τεράστια!Σε καμία σχολή δοκίμων δεν είναι εύκολα φίλτατε!
Και δυστυχώς παίζουν και σχοινάκια!Και όχι δεν θα είσαι μόνο σε ΤΑΞ Η ΜΕΡ....όπου υπάρχει ΓΕΠ άνετα μπορείς να πας...
Είμαι ΔΕΑ(ΕΠ) κι αυτό νομίζω διασφαλίζει την εγκυρότητα των όσων λεω!
 
Top