• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

2012 Β' /ΕΣΣΟ

gijoe

New member
σχεδον ισχυουν αυτα... <!-- l -->viewtopic.php?f=5&t=433<!-- l -->
-μενεις μεσα ή βγαινεις βολτα αθηνα
-18 μερες Π.Ν προπαιδευση - 10 μερες αδεια - 16 μέρες ΣΠΕΝ - 9 μέρες αδεια(για παραμεθοριο) - 7 μερες αδεια (για κανονικο) ...
-τα σπεν ειναι χαλαρα δεν πιεζουν καταστασεις!αν θες ξαπλαρεις αρκετες ωρες στους λοφους του σκαραμαγκα.δεν χρειαζετε να αποδειξεις τιποτα γιατι δεν θα κερδισεις και τιποτα.μονο μια πορεια θα σας γ*** που ειναι μερικα κμ.Υποθετω φτιαχνουν ομαδες αναλογα με τις ικανοτητες των παιδιων.αν δεν τα κανετε καλα λογικα θα πατε με τους πιο χυμα οποτε ολα καλα.
-οχι ελαστικες απλα tshirt λευκα παρτε μονο.δεν χρειαζετε να ξοδευτειτε(για λευκα μπλουζακια-καλτσες) σε αρμυ μαγαζια ακομη και απο λαικη sprider τα ιδια θα ειναι.Για μενα ενα σεντονι και ενα σλεεπινγκ βαγ ειναι υπεραρκετα για υπνο.στρωνετε μια φορα το κρεβατι την 1η μερα και οποτε θελετε να κοιμηθειτε στρωνετε το δικο σας σεντονι πανω απο την κουβερτα του πν και σκεπαζεστε με το σλεεπινγκ βαγ(κανα 20-30ε πράκτικερ ή καρεφουρε) ή κοιμαστε μεσα του.
-γενια:οτι θες κανεις απλα τα εχεις περιποιημενα θα στα πουνε εκει μεσα.
οταν παρεις μεταθεση .εκει οπως και να χει θα γνωριστεις με τους ανωτερους σου οποτε παλι δεν παιζει προβλημα αν αποφασισεις καποτε να ξυριστεις κοντρα ή αντιθετως να αφησεις μουσια-μουστακι...σπανια δειχνεις την ταυτοτητα σου.κυριως αδεια εισοδου αυτοκ.θα δειχνεις.
-σπρευ για μυγες.Απο κινητο θα σας ελαγα ενα καλο με 3g για ινετ το εχεις πανω σου-δεν ψαχνει κανεις τις τσεπες σου(κινητο ,παναδολ,νυχοκοπτη..)-.πετας και ενα παλιο χωρις καμερα και ας μην δουλευει μεσα στην τσαντα και οταν σε ρωτησουν στο ψαξιμο τους δειχνεις εκεινο.φορτιστη μονο του καλου.οταν το φορτιζετε δεν το παρατατε σε μια γωνια.μονο αν το βλεπετε.
-το βασικοτερο για αυτους που δεν εχουν βυσμα και γενικοτερα...
οι αθηναιοι να δεινετε διευθυνση κατοικιας του χωριου σας για να παιζετε 7-7,10-10.Δεν λετε οτι εχετε σπιτι αθηνα ουτε εκει αλλα κυριως ουτε στο οπλονομειο της μεταθεσης σας .το 1-1,1-2 που ειναι το συνηθες πλεον ειναι κουραστικο αν μενετε μακρια απο την μεταθεση σας.Τωρα αν θελετε για 9μηνο κοιταξτε αν δικαιουστε αλλιως ψαχτειτε για τα [νησια του 9μηνου <!-- l -->viewtopic.php?f=5&t=8109<!-- l -->. Τωρα το πως θα σας παιζει εκει αγνωστο...σιγουρα παντως με οφφ π.χ. 10-10 ή 20μεσα-10εξω.
σε ενα χαρτι που θα σας δωσουν την 1η κουραστικη μερα .δηλωστε για μεταθεση κατι απο hellenicnavy.gr οργανωση->ανεξαρτητες υπηρεσιες.
για το διπλωμα οδηγησης εγω δεν θα το εδειχνα στην προπαιδευση γιατι το μεγαλυτερο ποσοστο θα κατσει για εξτρα εκπαιδευση κανα μηνα για να βγαλουν κατηγορια γ ή οτι αλλο παιζει.Μετα στην μεταθεση οποιος εχει διπλωμα ας το δηλωσει.διπλωμα κατηγοριας τζιπ το βγαζεις αυθημερον.οσο περισσοτεροι οδηγοι υπαρχουν στην μοναδα σας τοσο το καλυτερο.
οποιος θελει εξτρα τιπς πμ
 

Sheldon

New member
Θα διαφωνήσω σε κάποια πράγματα.

- το ΣΠΕΝ δε θα το έλεγα χαλαρό. Θα κάνεις αυτά που έχουν στο πρόγραμμα, είτε το θες είτε όχι. Και κάποια ΔΕΝ είναι ευχάριστα (βάψιμο με λάσπη καθημερινώς...). Για την πορεία έχω τελείως αντίθετη άποψη. Ήταν το πιο χαλαρό κομμάτι συγκριτικά με τα υπόλοιπα και εκεί πραγματικά δεν πίεζε κανείς. Δεν φτιάχνουν ομάδες σε σχέση με τις ικανότητες. Κανονικά πάνε οι διμοιριές.
- για τα γένια: δεν είναι και τόσο χαλαρά όσο το παρουσιάζεις. Το πρώτο βράδυ που μπήκα πέρασε ο αξιωματικός φυλακής και αποφάσιζε ποιοι θα τα κρατήσουν και ποιοι όχι. Από το θάλαμο μου, σχεδόν στους μισούς είπε να τα κόψουν και δεν υπήρχε διαπραγμάτευση.
- για το κινητό δίκιο έχεις, δε σε ψάχνουν. Δε χρειάζεται καν να βάλεις κάποιο παλιό στην τσάντα. Και το φορτιστή καλό είναι να τον έχεις πάνω σου, μαζί με τα υπόλοιπα "απαφορευμένα είδη" (νυχοκόπτη, ντεπόν κτλ)
- για την διεύθυνση κατοικίας δεν ξέρω αν είναι τόσο απλό να δηλώσεις μια άλλη διεύθυνση από την πραγματική σου γιατί υπάρχει διασταύρωση στοιχείων και επίσης μετά κάθε χαρτί θα πηγαίνει σε αυτή τη διεύθυνση. Επίσης, το 7-7 ή το 10-10 δεν είναι και ό,τι καλύτερο! Αν είσαι σε καμμία υπηρεσία που δεν είναι καλά, θα φρικάρεις 10 μέρες μέσα. Πίστεψέ με. Περί ορέξεως βέβαια...
 

gijoe

New member
-απ οσα εμαθα για το σπεν .αναλογα με τις ομαδες ηταν το κατα ποσο κολλημενοι ηταν σε μερικα πραγματα.οσοι ηταν πιο σωστοι ηταν και αυτοι που τους παρουσιασαν την τελευταια μερα στην επισκεψη αγεν,αγες κτλ.
-για τα γενια,μουσια,μουστακια αναφερομαι κυριως στο μετα-που ειναι ακομη πιο χαλαρα και απ οτι περιγραφω- και οχι στην προπαιδευση.ενταξει αυτο που περιγραφεις ειναι -οι μλκς των πρωτων ημερων που θελουν να βαλουν μια "ταξη"...το ιδιο πιστευω θα εκαναν και στο θεμα κουρεμα την 1η βδομαδα.
ποιο χαρτι περιμενεις δηλ να σου ρθει?Δεν υπαρχει διασταυρωση στον τοπο διαμονης.παλια εμενα εκει τωρα για χ λογους μενω εκει και τελος(π.χ.εκει μενουν οι γονεις μου)...
το μονο σιγουρο ειναι οτι αν δεν εχεις μεγαλη αποσταση απο τον τοπο διαμονης σου δεν θα σου δωσουν(αν μπορουν)τα 7-7,10-10 ακομη και αν θελησεις μετα...αν φρικαρεις στο πν τοτε τι θα εκανες στο ξηρας που θα παρακαλαγαν για τετοια σκηνικα αδειων?
 

Sheldon

New member
- Τώρα το είπες σωστά. Ήταν ανάλογα σε ποια ομάδα ήσουν γιατί μερικοί από το ΣΞ ήταν κολλημένα άτομα και προσπαθούσαν να δείξουν ότι αυτοί είναι και άλλος κανείς.
- Ακριβώς. Και για το κούρεμα. Συμφωνώ ότι το κάνουν και καλά για να βάλουν τάξη.
- Δεν καταλαβαίνω γιατί να θες το 7-7 ή το 10-10. Προσωπικά πιστέυω ότι το να μένεις τόσες μέρες μέσα σου χαλάει τη ψυχολογία και μετά όταν βγαίνεις οι μέρες περνάνε πολύ γρήγορα. Αλλά και πάλι, όπως είπα και πριν, περί ορέξεως....
Δεν σκέφτομαι τι θα έκανα στο ΣΞ αλλά δε με απασχολεί κιόλας γιατί είμαι στο ΠΝ <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->
 

manosthegreek

New member
Τελικα ειναι 16 μερες τα ΣΠΕΝ και οχι 10 οπως ειχε ειπωθει πριν λιγες μερες ε? Γιατι ενας ναυτης πρεπει να περναει αυτη τη δοκιμασια του Στρατου Ξηρας εστω και για 16 μερες μεσα σε λασπες κτλ δεν το καταλαβαινω. Παντως σε καθε περιπτωση δεν πιστευω να ειναι τοσο αυστηρα και πιεστικα τα πραγματα οσο στον Στρατο Ξηρας. <!-- s:hello -->:hello<!-- s:hello -->
 

despavlos

New member
Παίδες 2 ερωτήσεις έχω να κάνω:

1) Sleeping bag είναι ''απαραίτητο'' να έχουμε μαζί μας; Αν δεν έχουμε θα ταλαιπωρηθούμε δηλαδή με τα σεντόνια και τις κουβέρτες του ΠΝ;

2) Έριξα μια ματιά στις ειδικότητες:(<!-- m -->http://www.hellenicnavy.gr/index.php/el ... 20-03.html<!-- m -->) που παίρνουμε και ήθελα να ρωτήσω με ποιο κριτήριο παίρνουμε κάποια ειδικότητα; Έχουμε τη δυνατότητα της επιλογής ή μας ''βαφτίζουν'' ό,τι θέλουν μέσα;
 

gijoe

New member
@despavlos
1)oxi.θεμα ευκολιας αλλα κυριως θεμα υγιεινης.Φθαρμενα σεντονια και απλυτες κουβερτες δεν ειναι οτι καλυτερο!!!αν δεν σε βολευει το sleeping βαγ απλα παρε μια κουβερτα(λεπτη /χοντρη) μαζι σου.δεν νομιζω να κρυωσετε μαιο μηνα με 30ατομα σε ενα θαλαμο...
<<Για μενα ενα σεντονι και ενα σλεεπινγκ βαγ ειναι υπεραρκετα για υπνο.στρωνετε μια φορα το κρεβατι την 1η μερα και οποτε θελετε να κοιμηθειτε στρωνετε το δικο σας σεντονι πανω απο την κουβερτα του πν και σκεπαζεστε με το σλεεπινγκ βαγ(κανα 20-30ε πράκτικερ ή καρεφουρε) ή κοιμαστε μεσα του.>>
2) τις ειδικοτητες τις δεινουν αν δεν κανω λαθος την 1η μερα εκει που δεινεις ινφο στους τυπους με τα pc.κοιτανε λιγο κανα πτυχιο αν εχεις δωσει αλλιως σου δεινουν μια απο τις ειδικοτητες που δεν θελουν τιποτα.Γενικοτερα ΠΟΤΕ δεν θα ασχοληθει κανενας με το τι ειδικοτητα εχεις ή τι πτυχια!εκτος και αν εισαι βυσμα.π.χ. υπαρχουν καποιες ελαχιστες θεσεις που στελνουν μονο διοπους για τα ματια του κοσμου...<!-- s:p -->:p<!-- s:p -->
 

despavlos

New member
Ευχαριστώ πολύ gijoe!

Μια ερώτηση ακόμη: Από συγκοινωνία τί παίζει; Ξέρουμε κάποιο ή κάποια λεωφορεία που συνδέουν το Παλάσκα και το Κανελλόπουλου με το κέντρο της Αθήνας;
 

gd360

New member
Στα ΣΠΕΝ όποιος δεν έχει σπίτι να πάει δηλώνει να μείνει μέσα αντί να βγει εξόδου, όμως όσοι μένουν κάνουν τις αγγαρείες που πρέπει να γίνουν, γι'αυτό καλό είναι να βρείτε κάποιον αθηναίο ναύτη να σας φιλοξενήσει, είναι διαδεδομένο.
Συγκοινωνία υπάρχει.
Το σλεεπινγκ βαγ είναι για ευκολία όντως, απαραίτητο δεν είναι. Θα το πάρεις όμως και στην μονάδα, οπότε θα χρησιμοποιηθεί αρκετά.
Για τις τοποθετήσεις/μεταθέσεις γενικά παίζει ρόλο πρώτα το βύσμα και μετά προσωπική επιθυμία/τόπος διαμονής. πχ οι αθηναίοι μένουν Αττική. Βέβαια αν δηλώσεις ψεύτικη κατοικία κάπου προς Κόρινθο για παράδειγμα και μένεις Περιστέρι, θα σε στείλουν 99% Σκαραμαγκά, ενώ υπάρχουν τόσες υπηρεσίες στην Αθήνα. Γι' αυτό προσοχή μήπως στην προσπάθεια να ωφεληθείς από οδοιπορικά σε στείλουν σε κάποια μονάδα που δε γνώριζες πως υπάρχει. Γενικά, εκτός από παραμεθόριο, σε στέλνουν στην περιοχή που μένεις.
Στην παραμεθόριο παίζει 20-10 από τον Αύγουστο και με τον μικρό αριθμό ναυτών που ορκίζονται κάθε φορά, δύσκολο να αλλάξει.
 

manosthegreek

New member
Αν καποιος εχει μονιμο τοπο κατοικιας νησι των Κυκλαδων που δεν ειναι παραμεθοριος, αλλα υπαρχει παρατηρητηριο, τοτε τον στελνουν εκει??? Και αν για προσωπικους λογους θελει να μεινει Αθηνα πρεπει να βαλει βυσμα για να μεινει Αθηνα, αλλιως τον στελνουν στο νησι του?
 

alkis84

New member
καλημερα παιδια!! ευτυχως που υπαρχει και το ιντερνετ γιατι αν εκρινα απο το χαρτι που μας εστειλαν στο σπιτι πιο ψαρια και απο τα ψαρια θα ειμασταν. εγω παρουσιαζομαι στις 10/5. καποιες ερωτησεις και απο εμενα.τα πραγματα που θα εχουμε "παρανομα" βαλει μεσα (κινητα-νυχοκοπτες κτλ) απαξ και περασουν το ελεγχο τελειωσε..δεν μας ξαναψαχνουν..δεν λεω να τα εχεις φατσα φορα αλλα γενικα οτι περασε περασε?
για το θεμα υγιεινης..δηλαδη περνουμε πραγματα για να αντεξουν για ποσο καιρο...γιατι κατι πηρε το ματι μου για κωλοχαρτα...αν ειναι να κατσεις μεσα 2 βδομαδες ??? πετσετες σαγιοναρες κτλ πρεπει να εχουμε μαζι μας?....βαλιτσακι κανονικο δηλαδη θα εχουμε...ερε γελια!!!
το αν θα παμε Πόρο ή Παλάσκα απο τι εξαρταται?
 

Sheldon

New member
Αρχίζω αντίστροφα.

Πόρος γιοκ. Τώρα πια όλοι Κανελλόπουλο πάνε.
Χαρτί υγείας μπορείς να ζητήσεις αν σου τελειώσει. Εννοείται ότι θα πάρεις ό,τι χρειάζεσαι μαζί γιατί για δυο τουλάχιστον εβδομάδες δεν θα μπορέσεις να πάρεις κάτι απ'έξω, οπότε σκέψου καλά τι θα χρειαστείς και τι όχι. Πετσέτες δίνουν (1 μεγάλη και δυο μικρές), καθώς και σαγιονάρες.
Ναι, ό,τι περάσεις μετά δεν έχεις φόβο, αρκεί να κινείσαι σε λογικά πλαίσια. Μην προκαλείς π.χ. τραβώντας φωτογραφίες με το κινητό σου.
 

despavlos

New member
Παίδες Καλησπέρα! Να ενημερώσω για την ακτινογραφία:
Όποιος θέλει να βγάλει την ακτινογραφία σε δημόσιο νοσοκομείο πριν μπει μέσα (όπως έκανα σήμερα εγώ) να ξέρει το εξής:
Χθες πήγα στο ΝΝΑ (πίσω από το Μέγαρο Μουσικής) και μου είπε η ακτινολόγος (κατά τα άλλα πολύ ευγενική κοπέλα) ότι το ένα μηχάνημα έχει χαλάσει και εξυπηρετούν μόνο τα επέιγοντα περιστατικά και θα πρέπει να πάρω τηλέφωνο να μου κλείσουν ένα ραντεβού και για τη γνωμάτευση θα έπρεπε να ξαναπάω μετά από 2 μέρες για να την πάρω. Σήμερα το πρωί πήγα στο Σπηλιοποπούλειο "Η Αγία Ελένη" που βρίσκεται στην οδό Σούτσου, δίπλα στην πλατεία Μαβίλη, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το ΝΝΑ και τελείωσα ακριβώς σε 15 λεπτά! Δεν είχε καθόλου κόσμο, εξυπηρετήθηκα αμέσως και γενικά όλοι ήταν πολύ ευγενικοί! Σε 15 λεπτά ακριβώς πήρα την ακτινογραφία και τη γνωμάτευση έτοιμη με σφραγίδες κανονικά κι έφυγα. Αυτά για όσους βρίσκονται Αθήνα και δεν θέλουν να ταλαιπωρηθούν!
 

despavlos

New member
Μια ερώτηση ακόμη: Αν η σειρά μας ξεκινάει να μπαίνει από 7/5 ποια είναι η πιθανή ημερομηνία ορκομωσίας; Μήπως η 25/5;
 

gijoe

New member
[quote author="gd360"]Στα ΣΠΕΝ όποιος δεν έχει σπίτι να πάει δηλώνει να μείνει μέσα αντί να βγει εξόδου, όμως όσοι μένουν κάνουν τις αγγαρείες που πρέπει να γίνουν, γι'αυτό καλό είναι να βρείτε κάποιον αθηναίο ναύτη να σας φιλοξενήσει, είναι διαδεδομένο.
Συγκοινωνία υπάρχει.
Στην παραμεθόριο παίζει 20-10 από τον Αύγουστο και με τον μικρό αριθμό ναυτών που ορκίζονται κάθε φορά, δύσκολο να αλλάξει.[/quote]
και αν δεν εισαι ψαρι μπορεις να δηλωνεις εξοδου και απλα να μην κυκλοφορεις οταν καθαριζουν..αν σε βρουν πες απλα σε πειρε ο υπνος με το που γυρισες:Π οφφ θε ρεκορδ.που ενταξει οι αγγαρειες δεν ειναι πανω απο 15λεπτα...
ειναι σιγουρο αυτο το 20μεσα 10 εξω για ολα τα 9μηνα?!?!
@αλκισ84 αντε να τα εχουν διαβασει ολα αυτα που γραφουμε 20ατομα...οποτε παλι το συνολο ψαρια θα ναι.μπαινεις και τελευταια μερα που ειναι καλο αφου γλυτωνεις 2 μερες κλεισουρας:Π. ναι οτι εβαλες εβαλες,μαλιστα στο επισκεπτηριο οτι ειναι παρανομο μπαινει κανονικα...εκεινη την μερα μπορει και να σας ψαξουν αν εχετε πρεζακια ή σας δουν μεθυσμενους.
νυχοκοπτες,χαρτι,ξυριστικα,μωρομαντηλα ,καθισματα για τουαλετα θα χει και στην καντινα σε οικονομικες τιμες.μια πετσετα(οτι χρωμα θες) σωματος και προσωπου παρε απο το σπιτι σου.θα ναι σιγουρα καθαρες.σαγιοναρες δεινουν πλαστικες.με λιγο οινοπνευμα εισαι οκ.τραβα φωτος απο το παρεακι θαλαμους κτλ γιατι μονο αυτα θα σου μεινουν απο τον στρατο να δειχνεις.

ακτινογραφιες παλια οσοι δεν ειχαν βγαλει τους περναν και τους πηγαιναν ννα την επομενη μερα.Εδω και μερικες εσσο εχουν αγορασει μηχανημα ΜΕΣΑ στον κανελοπουλο.οποτε μην πατε ουτε σε νοσοκομειο να βγαλετε.επιτοπου μεσα σε 2 λεπτα θα βγαλετε την 1η μερα.
 

MetallicK

New member
Γεια και πάλι, έχετε κάποια ιδέα πως να επικυρώσω το Λώουερ των αγγλικών?? Πήγα στο ΚΕΠ και μου είπαν ότι ίσως θέλει μετάφραση από δικηγόρο ή απ' το υπουργείο και άλλες μ****ίες. Επέμεινα αλλά τίποτα!!!! Αν είναι σκέτο το αντίγραφο, λογικά, δεν γίνεται δεκτό, οπότε τι κάνω;;

Κάτι άλλο, όταν παρουσιάζεσαι, σε σταματάνε έξω απ' το στρατόπεδο ή μπορούνε να μπούνε οι δικοί σου μέσα κανονικά μέχρι τον Κανελλόπουλο;;
 
6

6minos

Guest
Μην αγχωνεσται με τις επικυρωσεις κτλ βρε παιδια.....πηγαίντε τα όπως τα έχετε......ουτως ή άλλως κανείς δεν δίνει σημασία σε αυτά.....και αν δεν στο δεχτούνε δεν αλλάζει και τίποτα για εσένα....

οι συγγενείς δεν μπορούν να μπούν μέσα στη στρατιωτική περιοχή και θα πρέπει να σε αποχαιρετήσουνε στην πύλη του Φ1, έξω δηλαδή από τα Ναυπηγεία....
 
6

6minos

Guest
Πιθανότερη ημερομηνία ορκομωσίας σας η Παρασκευή 25 Μαίου
 

carpediemnikos

New member
Εχε απλες φωτοτυπίες! και γω εχω αγγλικα, γερμανικά, ισπανικά, γαλικά αλλά δεν τους ενδιέφερε και τόσο πολυ!
Πιο πολυ ζητούσαν τουρκικα και ρωσικα..μην κολλάς σε αυτα!
 

despavlos

New member
Παίδες για επικύρωση του Lower του Cambridge πας στο Βρετανικό συμβούλιο στο Κολωνάκι και στα βγάζουν επί τόπου..Είναι 12 ευρώ το πρώτο αντίγραφο και από 2 ευρώ για κάθε παραπάνω..Εγώ το έκανα προχτές, μπορεί να μη μου χρειαστεί και καθόλου βέβαια..
 
Top