• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

2012 Β' /ΕΣΣΟ

6

6minos

Guest
Πιστέψτε με, όχι 12, αλλά ούτε 1 ευρώ δεν αξίζει να δώσετε για μια τέτοια επικύρωση....

Παντός τουρκικά υπάρχουν πολλοί που ξέρουν, ειδικά πολλά παιδιά από Θράκη (μουσουλμάνοι).
Για ρωσικά μάλλον είναι ένα καλό προσόν, αλλά μην νομίζετε ότι το ναυτικό θα το λάβει σοβαρά υπόψη...
γενικά ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν οι διαδικασίες/νοοτροπία για ουσιαστική εκμετάλλευση τον στρατευσίμων σε θέσεις που έχουν ειδικά προσόντα......γενικά το βύσμα κυριαρχεί τον πάντων....
 

Sheldon

New member
[quote author="6minos"]Πιστέψτε με, όχι 12, αλλά ούτε 1 ευρώ δεν αξίζει να δώσετε για μια τέτοια επικύρωση....

γενικά ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν οι διαδικασίες/νοοτροπία για ουσιαστική εκμετάλλευση τον στρατευσίμων σε θέσεις που έχουν ειδικά προσόντα......γενικά το βύσμα κυριαρχεί τον πάντων....[/quote]

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Το μόνο που θες να ενισχύσεις -αν έχεις- είναι το βύσμα σου. Όλα τα άλλα κατά 99,9% δε θα τα λάβουν υπ'όψη τους. Ακόμη και διδακτορικό να έχεις.
 

fragos

New member
Κοντινα νησια ειναι βυσματικα, οποτε αν δηλωσεις αθηνα μενεις αθηνα.

Τωρα γενικα για τα νησια παραμεθωριου και ειδικα τη Λεσβο. Αν και ειχα πει οτι θα γραφψ ασχημα για να μην πηγαινει κοσμος μια ειναι η αληθεια. Ειναι το πιο βολικο μερος για θητεια αρκει να μην εχεις καμια υποχρεωση Αθηνα. Και πιο συγκεκριμενα,μπανιο καθε μερα καλοκαιρι, καθε μερα εξω οτι ωρα γουστερεις πλην μεταμεσονυχτιες ωρες, μοναδες των 5 ατομων οπου ολα γινονται απο τα ατομα ,δηλαδη φαγητο αγοραζεις οτι γουσταρεις εσυ, μαγειρευεις οτι γουσταρεις εσυ ,καθαριζεις οποτε γουσταρεις εσυ κτλ..,βαρδια ΚΑΜΙΑ πραγματικα(εκτος και αν το να καθεσε σε ενα ραδαρ αλλα να βλεπεις ταινιες ,νετ κτλ για 4 ωρες ειναι βαρδια) και το κυριοτερο 3 μηνες μειον και 10 μερες μινιμουμ σπιτι σου.Α και το 20-10 ειναι για τα ματια του κοσμου. Αν εχει ατομα γινεται ανετα 16-14,17-13 κ.ο.κ. Ρωτηστε και στη Χιο τι γινεται οπου δεν ξερουν απο 20-10 και κλαιν μαιν.Και το σημαντικοτερο, κατι 6:00 ξυπνημα για να παω στην μοναδα ειναι αστεια. Εδω δεν εχει πρωινα ξυπνηματα και τετοια. Οτι ωρα θες ξυπνας ,απλο.ΑΠΛΟ.ΑΠΛΟ. Και επειδη δεν ειναι ξεκαθαρο το λεω απλα, αν θες να ξυπνας 2 η ωρα το μεσημερι, τοτε ξυπνας 2 η ωρα το μεσημερι. Τελος παντων, στο δια ταυτα, το προβλημα ειναι τι θελει κανεις. Αν θες να εισαι αθηνα για γκομενα,σχολη,δουλεια καθεσε αθηνα. Αλλιως στο νησι δεν κανεις κυριολεκτικα ουτε μια μερα θητεια.

Μικρα γραμματα: Οπως και σε καθε κατασταση στη ζωη του καθενος, ολα τα παραπανω ισχυουν σε περιπτωση ορθης συμπεριφορας. Αν μπεις στο ματι, κανεις μαλακια, κοντραριστεις με ανωτερο κτλ τοτε αλλαζουν οι καταστασεις, αλλα αυτο ισχυει σε καθε κατασταση που διαχωριζουν τους ανθρωπους απο τα ζωα. Και επειδη δεν ειμαστε και ζωα , ισχυουν και στα νησια του ΠΝ
 

MetallicK

New member
οκ ευχαριστώ πολύ παιδιά, αυτό είχα στο μυαλό μου εξ' αρχής (φωτοτυπίες και μόνο!) αλλά είπα "μήπως"! <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
 

AlexGp

New member
παιδια μερικές ερωτήσεις θέλω να κάνω αν μπορείτε να με βοηθήσετε.
α)λέτε για τα πραγμματα που πρέπει να πάρουμε,εγώ επειδή δεν έxω μεγάλη οικονομική άνεση ποια είναι τα πιο βασικά και απαρετητα που πρέπει να πάω να αγοράσω από κατάστημα...?είναι καλό νομιζω να έxω μερικά πραγμματα μαζί μου για δικιά μου άνεση...
β)δεν ξέρω καθόλου και δεν το έxω ψάξει αν μπορώ εκτός την κανονική θητεία να κάτσω παρά πάνω.Tα εxουν καταργήσει αυτά,δηλαδή να κάτσω όπως στον στρατό ξηράς δόκιμος έφεδρος το αντίστοιχο στο Π.Ν.???
γ)αν για καποιο λογο εχω μοιόμενη θητεία με στέλνουν στο κοντινότερο στρατόπεδο του Π.Ν. που βρίσκετε στο σπίτι μου,και αν ναι πάω μετά την ορκωμοσία και απολοιωμαι από εκεί η πρέπει να πάω πρώτα για κάποιο χρωνικό δοιαστημα άλλου και μετά εκεί που θα απολυθώ...??
Ευχαριστώ πολύ...
 

Gee

New member
Παίδες καλώς σας βρίσκω και εγώ!
1) Από εκεί που θα μας αφήσουν οι συγγενείς, Πύλη Φ1, μέχρι να πάμε στρατόπεδο υπάρχει συγκοινωνία ή βγαίνει περπατώντας?
2) Τελικά πολύμπριζο προβλέπεται μέσα?
 

carpediemnikos

New member
Περπατώντας δε βγαίνει! Σας παιρνουν με το λεωφορείο! Η πρώτη επαφή με το (σαπιο) κοσμο του ΠΝ!
Πολυμπριζα δεν ειναι προβλεπομενα αλλα αν τα χωσετε βαθια μεσα σε μπλουζες κλπ..Δε θα ψαξουν και πολυ!
Αυτά που εψαχναν σε εμας το Σεπτεμβρη ηταν καμερες, φαρμακα, σουγιαδες! Τωρα τι να πω!
Μεχρι και κινητα δεν τους ενοιαζαν και μπορουσες να εχεις ανετα!
 

gijoe

New member
[quote author="fragos"]Κοντινα νησια ειναι βυσματικα, οποτε αν δηλωσεις αθηνα μενεις αθηνα.
Τωρα γενικα για τα νησια παραμεθωριου και ειδικα τη Λεσβο. Αν και ειχα πει οτι θα γραφψ ασχημα για να μην πηγαινει κοσμος μια ειναι η αληθεια. Ειναι το πιο βολικο μερος [/quote]
και πριν δηλωσετε νησια να ξερετε οτι αυτα δεν παιζουν συνηθως.Παντα να εχετε στο νου σας οταν καποιος γραφει κατι τετοια οτι θελει κοσμο.ΔΕΝ ΞΕΡΩ τι παιζει εκει αλλα ουτε και σεις.οπως δεν ξερω αν αυτο που αναφερει ειναι μια υπηρεσια στην λεσβο ή οτι εχει μονο αυτο εκει περα.-παρατηρητηριο-.
[quote author="AlexGp"]παιδια μερικές ερωτήσεις θέλω να κάνω αν μπορείτε να με βοηθήσετε.γιατι να ειναι βυσματικα τα κοντινα νησια?περα απο το να ειναι ντοπιοι δεν βρισκω αλλον λογο να θελει καποιος να παει εκει περα.
α)λέτε για τα πραγμματα που πρέπει να πάρουμε,εγώ επειδή δεν έxω μεγάλη οικονομική άνεση ποια είναι τα πιο βασικά και απαρετητα που πρέπει να πάω να αγοράσω από κατάστημα...?είναι καλό νομιζω να έxω μερικά πραγμματα μαζί μου για δικιά μου άνεση...
β)δεν ξέρω καθόλου και δεν το έxω ψάξει αν μπορώ εκτός την κανονική θητεία να κάτσω παρά πάνω.Tα εxουν καταργήσει αυτά,δηλαδή να κάτσω όπως στον στρατό ξηράς δόκιμος έφεδρος το αντίστοιχο στο Π.Ν.???
γ)αν για καποιο λογο εχω μοιόμενη θητεία με στέλνουν στο κοντινότερο στρατόπεδο του Π.Ν. που βρίσκετε στο σπίτι μου,και αν ναι πάω μετά την ορκωμοσία και απολοιωμαι από εκεί η πρέπει να πάω πρώτα για κάποιο χρωνικό δοιαστημα άλλου και μετά εκεί που θα απολυθώ...??
Ευχαριστώ πολύ...[/quote]
α)διαβασες τα μηνυματα μου στην προηγουμενη σελιδα?αναφερω αυτο που ψαχνεις
[spoiler:2n0li9v4]νυχοκοπτες,χαρτι,ξυριστικα,μωρομαντηλα ,καθισματα για τουαλετα θα χει και στην καντινα σε οικονομικες τιμες.μια πετσετα(οτι χρωμα θες) σωματος και προσωπου παρε απο το σπιτι σου.θα ναι σιγουρα καθαρες.σαγιοναρες δεινουν πλαστικες.με λιγο οινοπνευμα εισαι οκ..οχι ελαστικες απλα tshirt λευκα παρτε μονο.δεν χρειαζετε να ξοδευτειτε(για λευκα μπλουζακια-καλτσες) σε αρμυ μαγαζια ακομη και απο λαικη sprider τα ιδια θα ειναι.αν εχετε κατι απο τα παρπανω απο το σπιτι σας παλι οκ ειστε.δεν προκειτε να ασχοληθει κανεις αν θα φορας μαυρη (ή αλλο χρωμα) μαλλινη ή βαμβακερη καλτσα!
Για μενα ενα σεντονι και ενα σλεεπινγκ βαγ ειναι υπεραρκετα για υπνο.στρωνετε μια φορα το κρεβατι την 1η μερα και οποτε θελετε να κοιμηθειτε στρωνετε το δικο σας σεντονι πανω απο την κουβερτα του πν και σκεπαζεστε με το σλεεπινγκ βαγ(κανα 20ευρω πράκτικερ ή καρεφουρε) ή κοιμαστε μεσα του.[/spoiler:2n0li9v4]
β)οχι δεν παιζει.-ουτε στο ξηρας πρεπει να παιζει-
γ)αν εισαι αθηνα μπλεκεται η κατασταση.Το πιο πιθανο απλα καπου στην αθηνα κατα 99% θα ελεγα οτι θα μεινεις κανελοπουλο.
αν εισαι επαρχια και ειναι μονο 1-2 υπηρεσιες κοντα σου εισαι οκ.απ οσο ξερω απο την αρχη.
@γεε
παλι καλα να λες που δεν περπατας γιατι στο ξηρας-αεροποριας εχει περπατημα την 1η μερα.
θα δεις οτι οι περισσοτεροι ειναι σταματημενοι στο παρκινγκ(της εκο) πριν το φ1.το καλυτερο θα ηταν να πας ακριβως στο φ1 οπου υπαρχει το λεωφορειο.ενταξει και να μην πας ειναι 3λεπτα δρομος μεχρι το φ1
 

fragos

New member
Για μια ερωτηση που με ρωτησε καποιος, αυτα ισχυουν παντου στο νησι μεσες ακρες.Απλα που ειναι καλυτερα η χειροτερα για τον καθενα εξαρταται απο τον χαρακτηρα. Οσο για την παπατζα που λεει ο απο πανω οτι τραβω κοσμο, αν και γενικα ισχυει αυτο που λεει σε αυτο το φορουμ υπαρχει τροπος να το ελεγξεις.Αν μπεις στο προφιλ μου θα δεις οτι εκανα το πρωτο ποστ για την β εσσο 2011 οπο εχω απολυθει στις 4 φεβρουαριου 2012. Κοιτας λιγο και τα αλλα μηνυματα και βλεπεις οτι λεω αληθεια. Πρεπει να λειτουργειτε εξω απο τα πλαισια του στρατου. Οποτε δυο σκεψεις:
- Δεν κοιτας τι κανει ο αλλος η οτι σου λεει ενας τριτος. Μονος σου κρινεις τι σε συμφερει. και πως συμπεριφερεσαι.
-Σκεφτεσε κριτικα. Γιατι τα νησια του Αιγαιου ειναι πιο καλα. Οχι γιατι ενα βυσμα κτλ,κτλ κτλ. Ειναι απλο. Οπως και κανενα βυσμα δεν παει σε νησι, ετσι και κανενας μεγαλος αξιωματικος δεν παει εκει. Βασικα υπαρχει ενας αξιωματικος. Οποτε ολα ειναι πολυ πολυ χαλαρα.
Τεσπα βαριεμαι να γραφω αλλα , αλλα μια βαση ελπιζω να την πιανετε.
 

gijoe

New member
την παπατζα που την ειδες ρε ?εγραψα οτι δεν ξερω τι παιζει εκει οπως ουτε και αυτοι.-καλυτερα που πηγες στο ξερονησι γιατι δεν εισαι για συζητηση-.Και για να τελειωνει το θεμα .Με τις κρισεις καλοκαιριου δεν ξερει ΚΑΝΕΙΣ τι θα παιξει γενικοτερα σε καθε υπηρεσια!
το ναυτικο δεν εχει κοσμο .δεν ειναι πλεον κατι ιδιαιτερο οπως το νομιζουν με βαση τα παλια χρονια με πολλες μερες εξοδου ή off.ακομη και βυσμα να σαι.αυτον τον καιρο η αεροπορια ειναι κλασης ανωτερη.
τελος να πω οτι απο αποψη συμπεριφορας οι μεγαλοι αξιωματικοι ειναι πιο νορμαλ απο κατι ντοπιους ...κελευστακους.-στα νησια θα πανε οσοι θελουν μορια ή απλα μενουν καπου εκει διπλα -
 

carpediemnikos

New member
Θα ήθελα να απαντήσω στα παραπάνω!
Γενικά η κάθε υπηρεσία έχει τα θετικά και τα αρνητικά!
Έχω δει γενικώς ότι ο γιξοε δίνει γενικώς σωστές πληροφοριές απ' ότι έχω διαβάσει!
Θα παρεκκλίνω όμως λίγο από την παραπάνω αποψή!
Στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας όπου ήμουν αρχικά (δεν αναφέρω συγκεκριμένη υπηρεσία) ναι ήταν πιο χαλαρά απο πλευράς καθημερινότητας! Οπου ο ΑΦ ήταν Ανθυπας και Κελευστές και Κελευστάκιδες με εξωθούσαν στα άκρα λόγω της θέσης τους χωρίς να σέβονται την προσωπικότητά μου ώρες ώρες. Φυσικά για να μην γενικολογώ και είμαι απόλυτος, υπήρχαν και πολλοί καλοί άνθρωποι.
Απο την άλλη, αφου πήρα μετάθεση σε κέντρικό σημείο μέσα στην Αθήνα ναι οι Κελευστές και οι Ανθυπασπιστές είναι σαν ναύτες αφού το να βλέπεις πλέον έναν Πλοιαρχο είναι το πρωινό ψωμοτύρι. Και πάλι υπάρχουν ανθρωποι ποου πιέζουν για τον οποιοδήποτε λόγο σε βαθμο Υποπλοιάρχου, Κελευστή ή οτιδήποτε.
Συμπέρασμα, για όσους δε ξέρουν τι μετάθεση να ζητήσουν στο ενδεχόμενο βύσμα τους, καλό είναι να ρωτήσουν παλιούς φίλους που εμπιστεύονται προσωπικά. και να δουν τι τους βολεύει. η αποστάση από το σπιτι, ο γνωστός Γ/Ε ή οπλονόμος, το 9μηνο...κλπ
Το φορουμ είναι ένα μέσο για να μοιράζεσαι τις εμπειρίες και να είσαι περισσότερο προετοιμασμένος σε πράγματα με τα οποία δεν είχε καμια εμπειρία πιο πριν και μερικές φορές κάποιοι το εκμεταλέυονται και λένε ψέματα ώστε να προσελκύσουν κόσμο προς την υπηρεσία τους και άρα να παίζουν καλύτερα.
Αυτά επειδή διαβασα τα παραπάνω και από την προσωπική μου εμπειρία στους σχεδόν 8 μήνες θητείας!
 

rpdnick

New member
Η αεροπορια ΔΕΝ ειναι κλασεις ανωτερη θα μου επιτρεψεις να σου πω...Σε 3 μεριες που ξερω ειναι πολυ χειροτερα απο οτι 2-3 χρονια πριν που υπηρετουσα και παιζουν φασεις 4-1 ευκολα σε πολλες μεριες.Το ναυτικο δε νομιζω να εχει γινει ακομα ετσι
 

RPDimitris

New member
ΕΡΩΤΗΣΗ:

Τελικά συγκοινωνία υπάρχει;;;

Συγκεκριμένο παράδειγμα: Από ΚΤΕΛ ΛΙΟΣΙΩΝ ή από τη στάση ΜΕΤΡΟ ΚΑΤΩ ΠΑΤΙΣΙΩΝ... Τι κάνουμε;;;;;;;;

Το ταξάκι θα μας γδάρει;;;
 

Sheldon

New member
Επειδή τα λεωφορεία που φτάνουν μέχρι την πύλη του οχυρού έχουν μόνο δυο δρομολόγια πολύ νωρίς το πρωί (5.50 και 6.20 από κέντρο), καλύτερα να βγεις στο μετρό στο Αιγάλεω και να πάρεις από εκεί ένα ταξί (10 ευρώ περίπου) ή να πάρεις από το μετρό στο Αιγάλεω κάποιο λεωφορείο (Α16, 811, 845, 865, 866, Β16, Γ16, Χ63) και να κατέβεις στη στάση "Ψυχιατρείο" για να πάρεις από εκέι το ταξί μέχρι το οχυρό (5 ευρώ...πιστεύω!).
Από το ΚΤΕΛ αν πάρεις δε σε φτάνει το 20άρικο. Το ίδιο και από τα Πατήσια.

Με το καλό να μπείτε <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->
 

Sheldon

New member
[quote author="carpediemnikos"]
Πολυμπριζα δεν ειναι προβλεπομενα αλλα αν τα χωσετε βαθια μεσα σε μπλουζες κλπ..Δε θα ψαξουν και πολυ!
Αυτά που εψαχναν σε εμας το Σεπτεμβρη ηταν καμερες, φαρμακα, σουγιαδες! Τωρα τι να πω!
Μεχρι και κινητα δεν τους ενοιαζαν και μπορουσες να εχεις ανετα![/quote]

Διαφωνώ. Σε εμάς τα έψαχνα ΟΛΑ. Άδειαζες το σάκο κανονικά.
 

MetallicK

New member
[quote author="Sheldon"]Επειδή τα λεωφορεία που φτάνουν μέχρι την πύλη του οχυρού έχουν μόνο δυο δρομολόγια πολύ νωρίς το πρωί (5.50 και 6.20 από κέντρο), καλύτερα να βγεις στο μετρό στο Αιγάλεω και να πάρεις από εκεί ένα ταξί (10 ευρώ περίπου) ή να πάρεις από το μετρό στο Αιγάλεω κάποιο λεωφορείο (Α16, 811, 845, 865, 866, Β16, Γ16, Χ63) και να κατέβεις στη στάση "Ψυχιατρείο" για να πάρεις από εκέι το ταξί μέχρι το οχυρό (5 ευρώ...πιστεύω!).
Από το ΚΤΕΛ αν πάρεις δε σε φτάνει το 20άρικο. Το ίδιο και από τα Πατήσια.

Με το καλό να μπείτε <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->[/quote]

Μόνο δύο δρομολόγια;; Το μεσημέρι δεν έχει; Αν είμαι εξοδούχος δεν υπάρχει συγκοινωνία για να φύγω;

Διαφωνώ. Σε εμάς τα έψαχνα ΟΛΑ. Άδειαζες το σάκο κανονικά.
Σωματικό κάνουν ή όχι όπως ειπώθηκε;;
 

MetallicK

New member
[quote author="Sheldon"]Με το καλό να μπείτε <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->[/quote] Ευχαριστούμε! Να μας περιμένεις <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->
 
6

6minos

Guest
Όταν ένας παλιός σου λέει "με το καλό να μπείτε", δεν εννοεί καλό για εσάς, αλλά καλό για αυτούς..... <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: -->
 

Sheldon

New member
Έχει ένα δρομολόγιο από μέσα το μεσημέρι, στις 3.00.
Σωματικός έλεγχος δεν γίνεται οπότε ό,τι θές να περάσεις, πάνω σου.
Το "με το καλό να μπείτε" ήταν απόλυτα ειλικρινές. Δεν είμαι από αυτούς που περιμένουν τους νέους για να τους χώσουν. Πραγματικά καλή αρχή και η συμβουλή μου βρίσκεται στην υπογραφή μου! <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->
 
Top